Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

elbor, selen... pa se tisti, ko nimate "srece" pri njih... pridte te dni, ce imate cas na Komen!!! gobe rastejo k gobe! pa tolk folka notr po gozdu, kt bi bil sred ljubljanske trznice! za vsakim vogalom koga srecac, mislim drevesom x:)x , vec kt pol slovenije :xx!: men ze pocasi "najedajo"...dans spet fotr prpelu 30 kg x:Ix

sploh ne vem kam z njimi??? pa to na sreco ni moj blem x:Ix x:)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>jst sem pa slišala da je tud od lune odvisno, sam ne vem kaj je boljše ko gor jemlje al dol... verjetno ko gor jemlje, a? naj me kdo razsvetli x:o)x

jap od lune tudi (kaj pa v lajfu ni od lune odvisno x:Dx ), ko gre gor xyesx

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

<{POST_SNAPBACK}>elbor, selen... pa se tisti, ko nimate "srece" pri njih... pridte te dni, ce imate cas na Komen!!! gobe rastejo k gobe! pa tolk folka notr po gozdu, kt bi bil sred ljubljanske trznice! za vsakim vogalom koga srecac, mislim drevesom  x:)x , vec kt pol slovenije  :xx!:  men ze pocasi "najedajo"...dans spet fotr prpelu 30 kg  x:Ix

sploh ne vem kam z njimi??? pa to na sreco ni moj blem  x:Ix  x:)x

Hmm men to ni všeč, da je dost ldi... zanč sem na uni gozdni poti, k jest zavijem našel ene papirčke.. no sej odkrito povem... so bili ovitki od perservativov.. pa sm bil jako slabe volje... ...

<{POST_SNAPBACK}>Nekaj sem tudi jaz slišal... menda ravno kontra luna dol gobe gor.... sam ne vem kaj nej bi to pomenilo....

ko gre gor noooo.... :sori: x:)x men tudi ni vsec, da je velik ljudi, packov ki smeti pustijo ehhh grrr :sori: x:)x

Naša bera - 11kg jurčkov

Golobic nismo pobirali, lisičk ni bilo..

In to na Pohorju.

Nam je v nedeljo Š. razkril svoj pohodniški plac

Skratka...te jurčke nabrali v slabih treh urah.

In menda jih je bilo na istem mestu pred štirinajstimi dnevi vsaj za 50 kg...mislih halo?? Jaz pa se z mojimi Halozami zezam...

Ocky..ampak hoja...pje...in v kakšnem tempu...ki ga s ta mlajšo logiš nisva zdržali in ko kooončoo prišibali na plac..sta se moj in starejša že napasla eno rundo gob..tak.

Jaz nisem dosti našla..nekaj že...ampak moji pač :palec: (ob enajstih so gobe dobile nove lastnike..... x:Dx :vragec: tako malo nepričakovano sem se pojavila na vratih x;)x x:px )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Mene pa zanima, zakaj nekateri tako imenovani strokovnjaki pravijo, da je potrebno vse gobe predhodno prekuhavati?

Ali je kakšen resen razlog?

Sam jih jem tudi surove pa še nikoli ni bilo nobenih problemov, pa tudi s tem predhodnim prekuhavanjem se ne zajebavam.

Vem da so nekatere pogojno užitne dobre šele po kuhanju toda tole z prekuhavanjem vseh mi ne gre v račun.

pa bog požegnaj!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

Nisem jest gobarca, namreč še predno se odpravim ponje, jih že kdo dostavi.:mezik:

Dons je mama dobila košaro jurčkov. Nekaj jih je že pripavljeno za paniranje pa potem v pohanje, ostale pa so že obarjene, sortirati jih je potrebno le še v vrečke, pa v skrinjo (z jajčki, za omake, za juhe). Zares imam zlato mamo. xsrcx

Goba baje potrebuje 4 ure da zraste. Ena od modrosti stare mame, pravi, da ko gobo pogledaš preneha rasti :vragec: ker se bojda napaja z vlago iz zraka in ne iz zemlje...kao da ima nešteto nam nevidnih niti s katerimi se napaja in potem en killer look in ck preneha rast.

Če je meni tole stara mama naložila, sem tudi jaz vam :inocent:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Goba baje potrebuje 4 ure da zraste. Ena od modrosti stare mame, pravi, da ko gobo pogledaš preneha rasti  :vragec:  ker se bojda napaja z vlago iz zraka in ne iz zemlje...kao da ima nešteto nam nevidnih niti s katerimi se napaja in potem en killer look in ck preneha rast.

Če je meni tole stara mama naložila, sem tudi jaz vam  :inocent:

a to je to x:px k sm u tej temi sprasevala, kak to, da se goba "posusi" ce jo pogledas, pa ne utrgas ampk nevem pocakas, da bi se mal zrastla x:Dx ,

tnx cosma :palec: ... verjetn, da niti ne nalaga tolk tvoja stara mamika, k pravzaprav drzi, da neha rast, ubistvu se posusim (sam js sm mislila, da ima te "niti" v zemlji) :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>Goba baje potrebuje 4 ure da zraste.

Ne bo drzalo.

Jaz vcasih, ko ze imam dovolj nabranega, zagledam kaksnega zelo majhnega jurcka na res skritem mestu.

Pa ga pustim.Se vrnem cez 24 ur, pa je ravno pravi.

Pa z dezniki (marelami) pocnem enako.

Kam gre svet, ze stare mame ucijo krivo vero :inocent: xcivx x;)x

Pa tudi to, da ce jo pogledas, neha rasti, potemtakem ne drzi.Ker, ko se jaz vrnem naslednji dan ponjo, je ocitno vecja (zato sem jo tudi pustil prvi dan, da se "ojaca" x;)x )

<{POST_SNAPBACK}>Ne bo drzalo.

Jaz vcasih, ko ze imam dovolj nabranega, zagledam kaksnega zelo majhnega jurcka na res skritem mestu.

Edina logična razlaga tega je, da te ta jurc pač ni opazil x:Dx Še dobr!

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Ne bo drzalo.

Kam gre svet, ze stare mame ucijo krivo vero  :inocent:  xcivx  x;)x

Pa tudi to, da ce jo pogledas, neha rasti, potemtakem ne drzi.Ker, ko se jaz vrnem naslednji dan ponjo, je ocitno vecja (zato sem jo tudi pustil prvi dan, da se "ojaca"  x;)x )

Nenavadno. Ne vem sicer, v kakšnem času zraste goba, a dejstvo je, da živi v nekakšni simbiozi z okoliškim rastlinjem - tik pod vrhnjo plastjo zemlje ustvari tanke žilice, s katerimi se poveže z rastlinjem. Ko pridemo k gobi, pa je ne odtrgamo, te žilice poškodujemo (podplat - zaradi teže telesa), zato goba potem ne raste več. Od tu zgodbe, da goba nega rasti, če jo pogledaš.

Drgač pa - živ primer svinjarije. Ponekod po Sl jih je zdele tolk, da skor hodijo po njuih, pri nas v Zasavju pa ni tako. Danes našel le dva jurčka, nekaj lisic, cigančkov in golobico. Bulshit za obdobje po takšnem dežju.

čačača

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Imam različne izkušnje glede rasti oz. nerasti gob. Pred leti sem našla mickenega jurčka - ob bukvi više nad potko..in ga pustila rast. Je zrastel cca še 2 cm, potem sem ga utrgala(očitno torej zato, ker nisem lazila okrog njega in ne pošodovala nitk njegovih x?x ), drugič na drugem mestu tudi pustila in našla ovelega..nič večjega...torej..poškodovala rastišče x?x

Čakam jaz zdajle, da začno TA PRAVI jurči rast x:px x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:eek:

kolk odgovorov, pa tud zlo zabavnih x:Dx

No, bom šla za vikend spet kej v gobe, da bo vsaj za eno juhco.

Pr nas doma ne nebiramo drugega kot jurčke in lisičke. Ker ne poznamo-zihr je zihr :palec:

Sem pa zanč fotra klicala, k je blo na 24ur od zastrupitve z gobami in mu svetovala, da naj bo v teh dneh malo prijaznejši do mame x:Dx x;)x

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

<{POST_SNAPBACK}>

Sem pa zanč fotra klicala, k je blo na 24ur od zastrupitve z gobami in mu svetovala, da naj bo v teh dneh malo prijaznejši do mame  x:Dx  x;)x

x:Dx še dobr, da si poklicala, kdo ve, kaj bi ga zamikalo.... xscratchx

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...