Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>A ja?!  :eek:  Pol pa jest sploh nisem "pravi gobar" ke sem eno povabu na gobe?

<{POST_SNAPBACK}>Mah Kokica tis pa res ena.....  mah... taprava gobarka....

:palec: Ni blema, nisem tak zagulena, da bi vaju ne peljala na svoj terenček....Pač, tako se reče, ne? x;)x

Masikoga sem že vzela s seboj in vsi so bili zadovoljni z bero..... x:Dx x:Dx x:Dx x;)x

p.s. Ebor, se zmeniva za eno rajžo skozi gozd.... xDDx

Smisel življenja je največja sreča
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:palec: Ni blema, nisem tak zagulena, da bi vaju ne peljala na svoj terenček....Pač, tako se reče, ne? x;)x

Masikoga sem že vzela s seboj in vsi so bili zadovoljni z bero..... x:Dx  x:Dx  x:Dx  x;)x

p.s. Ebor, se zmeniva za eno rajžo skozi gozd.... xDDx

Ja lahko bi se zmenila, če bi vedel kam naj pridem.....

• 11 months later...

Mi + pes x:o)x smo v soboto in nedeljo nabrali 2 polne košare jurčkov, turkov in brezovcev. Oče jih je vložil ene 10 kozarcev, pa še jedli smo jih 4 dni: v omaki in rižoti.

Samo iskanje je huda pustolovščina! x;)x :wOOt:

Dons sem čist bliz brloga najdu 5 jurčkov, 4 brezovce in dva turka. Jutri grem pa v bolj resno nabiranje.

lalala

jaz priden jutri k tebi na gobe.. x:px sam, da me ne zastrupiš (lalala). moje najslajše gobe so lisičke..

http://waltm.net/mermaid.gif

js bi pa pršla sam pokukat v tvoje goše..pa še gobe bi ti potem dala..jh ne jem ampak z užitkom nabiram x^x x:Dx :palec:

sem glih prejšnji teden v prekmurju našla ene par zlooo lepih bisernih mušnic...še dobr da sem potem šla malo v cele..je bil fotr navdušen x^x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

x^x:Dx ljubi, a lahko pridem jutri prosim k tebi na gobe? x:px xcivx xcivx

pa Klarus nama bo delala družbo (lalala)

x:Dx x:Dx Verjetno zaman pričakujem, da me bo kdo vprašal, če si želim bit tvoj ljubi? x^x

Tud če bi bila iz vseh strani maksimalna volja, bi se za jutri težko uskladili. Ob osmih zjutraj mam sestanek v podjetju Kovina v Šmartnem pri Litiji, pol grem pa direkt po gobe v kraj Gozd-reka (smer Grosuplje).

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

nosorog, evo še en gobji recept zate, ko že tako vneto gobariš... pa še skuta je notri .. hehe

PAŠTETA Z JURČKI

450 g zmrznjenega listnatega testa

4-6 jurčkov (cca 6 cm v višino)

200 g špinače

2 žlici sesekljanega peteršilja

1 žlička sesekljanega timijana

2 šalotki - nasekljani

žlica masla

200 g skute

deci sladke smetane

100 g mešanih (svežih) gob - nasekljanih

2 jajci (celi)

1 rumenjak

sol

poper

Listnato testo odtalimo.

Na maslu popražimo šalotko in dodamo sesekljane gobe. Hitro popražimo. Solimo in popramo po okusu.

Oprano špinačo kuhamo v slanem kropu tako dolgo, da se sesede. Odlijemo krop in špinačo prelijemo z mrzlo vodo, ocedimo (temeljito, lahko tudi s krpo) in sesekljamo.

V skledi zmešamo špinačo, šalotko z gobami, skuto, smetano, jajca in timijan. Dobro premešamo. po potrebi dosolimo in dopopramo.

Odtaljeno listnato testo razvaljamo in z njim obložimo pravokoten model, ki smo ga prej oplaknili z vodo. testo mora na robovih modela viseti čez!

Z nadevom (špinača & co) za cm debelo prekrijemo dno modela, potem pa na to podlago postavimo očiščene jurčke (cele). Preostali prostor zapolnimo z nadevom (jurčki so zakopani in se več ne vidijo - stati morajo pokonci).

Testo, ki visi čez robe, zgrnemo čez nadev, robove testa stisnemo in ga premažemo z zžvkljanim rumenjakom. (prav tako ostalo povrčino testa).

Pašteto pečemo v ogreti pečici na spodnji rešetki pri 180 stopinjah 40 minut - na vrhu mora zlato porjaveti.

Na tanke rezine narežemo, ko se nekoliko ohladi.

Pa dober tek! x:px x^x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...