Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

MRTVAŠKE TROBENTE:

ni jih na kilograme, ampak ene 30-40 sem jih pa videl včeraj. Krasne! Zelo lahko najti, vse skupaj na dvajset metrih. Lavrica, 100 m od ceste. Naša jih ne mara, včerajšnja družba pri sprehodu po gozdu tudi ne. Verjamem, da so še zdaj tam, jutri bodo že fuč.

Če koga zanima ...

x:)x

(Bajdevej en komentarći Krokodilu o površni Devici in ne-fotografiranju:

če sprehajam psa po hosti, moram to speljati do konca, ker če se ne zgoni kot treba (apenceler), potem doma dela vraga cel dan. Ker je bilo to na samem začetku sprehoda, ki se je potem končal nekje čisto drugje, se čez pol ure nisem niti spomnil več, ker doma je čakalo že murje vsega drugega, sem se pa spomnil na to, ko sem prišel do tele teme na LNF. That's all.)

:xx!:

:palec:

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>o bern, jaz sem pa zamudila tale post tvoj  :sori:

bi sigurno prisla na moje najljubse crnke  :2src:

drugic pa prej povej  x;)x  x:Dx  xcivx

:eek: :eek: x:Dx

A naj ti (pri gobah?) najavim en teden prej al kva?

Včeraj so bile na enem mestu dokaj zrele. kak dan več jim ne bi škodil, na drugem pa čisto majhne, najkasneje jutri jih bo za pobrat.

Tako nekako menda ... :eek:

Krokodilći - :palec:

Hehe - Ce si se ziv, si dober

Včeraj opoldne smo šibnile v hosto. Bera...tako tako..ker lisičke v polnem razcvetu-tako zelo, da jih nismo niti pobirale, če že ravno ni na potki rastla..na čase vse rumeno. Brez zafrkancije. Pri nas že niso ogrožena vrsta.

Zato pa ogromno mavlekov - mavli..ne vem kako se jim strokovno reče..ampak blazna goba. Nekaj jurčkov - ne dovolj, da bi Astro klicala x;)x

In potem doma kot ponavadi spečem gobe na zaseki. Tule kraljujejo sicer golobice, ki jih včeraj ni bilo kaj dosti videti..(pravzaprav samo enih par babic)

in zato v loncu pristali mavli, pa lisičke in jurčki.

Kdo se je najslabše odrezal?? Jurčki.

Mavli pa zakon..fantastična goba...ni šans da bi v loncu ostala...medtem ko jurčki na koncu so..

In vložila 5 litrov mešanih gob zato(jurčki, mavli in lisičke). x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

<{POST_SNAPBACK}>:eek:  :eek:  x:Dx

A naj ti (pri gobah?) najavim en teden prej al kva?

Včeraj so bile na enem mestu dokaj zrele. kak dan več jim ne bi škodil, na drugem pa čisto majhne, najkasneje jutri jih bo za pobrat.

Tako nekako menda ...  :eek:

Krokodilći -  :palec:

Hehe - Ce si se ziv, si dober

no, saj si razumel... x:Dx x;)x

ker ce danes vem, grem lahko jutri pred sluzbo...tako nekako menda... :vio:

saj ne, da vem, kje to je, ampak vseeno x:o)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Lih berem:

Fluorescenčne gobe

V treh brazilskih pokrajinah so odkrili fluorescenčne gobe, ki se svetijo samo tam, kjer okolje ni onesnaženo.

Gobe oddajajo svetlobo iz beta in klobuka, ohranijo pa se od 24 do 48 ur. Ta njihova nenavadna značilnost, da delujejo kot "senzorji onesnaženja" okolja, še vedno ni povsem pojasnjena.

Svetloba, ki jo oddajo, se sicer spreminja glede na onesnaženost okolja, postopno postaja šibkejša, na najbolj onesnaženih mestih pa popolnoma izgine.

Tko, kot zanimivost dam x;)x Kaj vse raste x:)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

<{POST_SNAPBACK}>

Fluorescenčne gobe

Hudo!! x8Dx :palec:

*

Pomlad, je rizota ze kuhana? ;)

*

ej prav fous sem vam. tolkrat so mi zadisale gobe v zadnjem cajtu, tle pa sami gobarji in skoz ene gobe najdevate. :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

ej prav fous sem vam. tolkrat so mi zadisale gobe v zadnjem cajtu, tle pa sami gobarji in skoz ene gobe najdevate.  :o|o:

A ne? :o|o: x:px

Že dva meseca se en čez drugega hvalijo o teh gobah, pa slike gor lepijo, enim se vrata od hladilnika ne zapirajo od krcato gob :eek: x:Dx, drugi se z dvema košarama morajo vrnit po 15 minutah iz gozda, ker sta že polni....

Gob kot listja in trave. :eek:

In pri vsem tem obilnem gobaraju jih greš na tržnico kupit, ker v tvojem gozdu pač tega ni,pa nabašeš na cene, en uč iz glave :vragec: :O: :wOOt:

Me prav zanima, če jih znajo tudi fullllllllllllldobro naredit, brez da je to neko pohanje ali vlaganje v kis :vragec:

Se hecam :inocent: x:px

<{POST_SNAPBACK}>enim se vrata od hladilnika ne zapirajo od  krcato gob ...

...

Gob kot listja in trave. :eek: ...

...

... Me prav zanima, če jih znajo tudi fullllllllllllldobro naredit, brez da je to neko pohanje ali vlaganje v kis ...

x:Dx x:Dx x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja ocitno, ce je clo rek: kot gobe po dezju in ce je dezevje, so prec pol gobe, se pravi prec, en dan res, ocitno....

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Kako hitro zraste goba?  xrolleyesx

to ste ze pisal, da ce vids, opazis mejhno gobico, in je ne poberes, k jo pustis se rast, "ovene"?? kot bi se izsusila... preverjeno! mogoc je bla pr men smola, da je res ovela tko sele 2 cm velika, al pa res prekines neke njene "napeljave" ki jih ima metre stran od sebe...ne vem js no :o|o: bi pa rada vedla x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...