Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

Bil pred par dnevi nečak pri nas - pravi - veš kolko blagovih sem našel??(karžljev ali knežje mušnice ali jajčevke...)

Mene kar dvigne - res...a na tistem "našem" placu"?

Ne..tam vse zbrcane..na enem drugem..pa ti ne povem...no v glavnem..polno košaro..(bog ne daj da ga inšpekcija uhvati..) a človek šel po jurčke..o jurčkih pa ne duha in sluha..

Mi pa mama pravi, da je nabrala dve košari golobic..

Bo po malem res čas, da se v šumo spravim. x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Bil pred par dnevi nečak pri nas - pravi - veš kolko blagovih sem našel??(karžljev ali knežje mušnice ali jajčevke...)

Mene kar dvigne - res...a na tistem "našem" placu"?

Ne..tam vse zbrcane..na enem drugem..pa ti ne povem...no v glavnem..polno košaro..(bog ne daj da ga inšpekcija uhvati..) a človek šel po jurčke..o jurčkih pa ne duha in sluha..

Mi pa mama pravi, da je nabrala dve košari golobic..

Bo po malem res čas, da se v šumo spravim. x:px

Gobe trenutno rastejo zelo selektivno. Al jih je ful, al pa nič. Jurčki so po nekaterih obronkih. Prjatu me je dons poklicu iz hoste, jih je našel polno košaro, med njimi tudi kilskega jurčka. Zjutraj pa sem v nekem drugem delu gozda srečal gobarja, ki je imel surlo povešeno do nafte - ni imel nič v košari.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Narobesvet.

Danes gram zjutraj čez hosto po cajtnge in opazim, da mi blizu bajte rastejo gobe, precej podobne karžljem. Mislil sem si, da so karžlji, a nisem bil tolk zihr, da bi jih upal fuknt u kastrolo. Pa pokličem enga frenda, ki mi je po tel. zagotovil, da karžlje zelo dobro pozna - nesem mu jih pokazat, a tudi on ni bil zihr.

Jebi ga.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Narobesvet.

Danes gram zjutraj čez hosto po cajtnge in opazim, da mi blizu bajte rastejo gobe, precej podobne karžljem. Mislil sem si, da so karžlji, a nisem bil tolk zihr, da bi jih upal fuknt u kastrolo. Pa pokličem enga frenda, ki mi je po tel. zagotovil, da karžlje zelo dobro pozna - nesem mu jih pokazat, a tudi on ni bil zihr.

Jebi ga.

Nosorogec, koks ti men hecen xDDx glih zarad slikovitega izražanja xcivx

Pr nas doma sva z očetom tut tko marsikdaj kake gobe nabrala, k so zgledale užitne (na lj.tržnici sva zmeri hodila čez un del, k prodajajo gobe, pa spraševala kaj so to za ene, pa one druge, pa kako se jih pripravi...) kot une s tržnice, jih nardila z jajčki in pojedla. x:Dx x:Dx Mat pa u luft, se bomo vsi zagiftali xcivx No, če danes nazaj pogledam, jih že ne bi jedla (pokopališča so polna takih "pokuševalcev gob) - sem pa vsaj dosti gob spoznala (v familji nismo gobarji), še danes govorim fantu, glej golobice, sirovke, marele, turki, griva, lisičke, štorovke...pač kar vidim - edin jurčkov pa nikol ne vidm :sori: nabiram jih pa ne (moj ne je gob :xx!: )

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Narobesvet.

Jebi ga.

Joj..jaz pa jih 22 najdla..2 pustila za seme - sta bila res bolj starejšega datuma, tak da ju tudi morebitni drugi lovci na karžlje ne bojo pobrali..

No -karžlji. Zgledajo kot trdo kuhano jajce ko so mladi in zaprti dol, potem se začno odpirat in na plano prikuka rumeno oranžna glavica.

Če karželj prerežeš mora biti notranjost rumenkasta.

Na istem rastišču kot karžlji rade rastejo tudi ZELENE mušnice, ki so kot mlade zelo podobne karžljem - dokler jih ne prerežeš. Potem zamenjava ni možna - ker zelena mušnica je zelenkasta od znotraj, mladi karželj pa nežno rumene barve. In ta bela skorja je rada črviva..

S starostjo karžlja postaja tudi kapa gobe intenzivnejše oranžno rdeče barve. Kocen rumen, lističi rumeni, ter vidno je še bela skorja v kateri bil zavit tale karželj..

Skratka - ne moreš fušat.

Ker Rdeča mušnica ima beli kocen, bele lističe ter na kapi so ostanki beli od ovoja..dočim Karželj ima gladko kapo..

Meni je karželj popolna goba - ni čudno da ji pravijo tudi Cesarska mušnica,..ali Knežja mušnica..

Fantazija čista..

In kako so bili dobri z jajčkom(8 kosov jih spražila...njami...še zdaj se cedijo sline) in 3 vrečice dala v skrinjo..

dobim jutri digitalca..bom šla pogledat na tale plac, če še kaj prikukalo

Meni je karželj popolna goba - ni čudno da ji pravijo tudi Cesarska mušnica,..ali Knežja mušnica..

Fantazija čista..

In kako so bili dobri z jajčkom(8 kosov jih spražila...njami...še zdaj se cedijo sline) in 3 vrečice dala v skrinjo..

dobim jutri digitalca..bom šla pogledat na tale plac, če še kaj prikukalo

Gob, podobnih karžljem, ki rastejo pod mojim brlogom, na teh koncih nihče ne pozna. Na las so podobne karžljem, le da so bistveno višje (prav tako pridejo ven iz jajčka). Ali ti morda veš, kaj bi to bilo?

zvedavi Nosorog

Kakšne so v prerezu?

Vse mušnice prilezejo iz jajčka - samo če je tudi v notranjosti podobna trdo kuhanemu jajcu je potem tole karželj. Kakšne barve je kapa?

So morebitni kakšni ostanki na kapi? Karželj doseže prav častitljivo velikost lahko, ampak po mojem skromnem mnenju je ne moreš zamenjati. Kot sem opisala..lističi rumeni, bet nežno rumen,

Rdeča mušnica pa ima bele lističe, bel bet, živo rdečo kapo z beli pikicami od ovoja, česar karželj nima. Karželj ima lepo sijočo gladko kožo...mah..jutri grem gledat z digitalcem kaj dogaja na onem placu x:px

Kakšne so v prerezu?

Vse mušnice prilezejo iz jajčka - samo če je tudi v notranjosti podobna trdo kuhanemu jajcu je potem tole karželj. Kakšne barve je kapa?

So morebitni kakšni ostanki na kapi? Karželj doseže prav častitljivo velikost lahko, ampak po mojem skromnem mnenju je ne moreš zamenjati. Kot sem opisala..lističi rumeni, bet nežno rumen,

Rdeča mušnica pa ima bele lističe, bel bet, živo rdečo kapo z beli pikicami od ovoja, česar karželj nima. Karželj ima lepo sijočo gladko kožo...mah..jutri grem gledat z digitalcem kaj dogaja na onem placu x:px

Ma folk, ki sicer nabira karžlej (in jih torej dobro pozna), je bil zmeden. Vse klapa - barva, jajček, vse živo, le gobe so nenormalno visoke.

lalala

Pol jim pa tam kaj paše x:)x Probaj, če boš preživel pa poročaj x:Dx x:Dx x;)x

Hecam se malo...če je tako bojo že prave no...

Nisem šla po gobe danes. Ful obiskov imela non stop..pa itak baje nič ne raste v naših hostah..

v dobri uri nabrala ene 3kg gob(cigančki, siva in zelena golobica, brezov goban, medvedje tace in biserna mušnica) x^x za ene par juhic bojo pa mel x:Dx xcivx

Jst pa sploh nč v hosto ne grem pogledat - so noči tok hladne, da sklepam, da pr nas kaj pametnega ne more rasti. Itak me pa bolj ali manj zanimajo le jurčki.

Jst pa sploh nč v hosto ne grem pogledat - so noči tok hladne, da sklepam, da pr nas kaj pametnega ne more rasti. Itak me pa bolj ali manj zanimajo le jurčki.

js pa poberem vse kar poznam...jejo itak drugi x:Dx :frog:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

baje znam..do sedaj se še ni noben pritožu :frog:

no, cool, potem bomo pa gobovo juho jedli...

edino lahko bi še kdo kak domač kruh zraven spekel. imam ga ful rada za razliko od ostalega kruha, ki ga sploh ne jem (trd, star, pa sploh ne diši po kruhu..)

to bi meni ful teknilo (mjam x:px ) v skajni sili pa spečem tudi sama.

tu se šele hujšaš - to mesenje (gnetenje) testa (jaz sem mesila peš za par velikih hlebcev) te tak fizično izčrpa, da ta v hipu shujšaš...

p.s.: morem to napisati v temo hujšanje.. nujno!!!

http://waltm.net/mermaid.gif

kruh pa ja ni problem nardit xnckrivx pol pa še dodaš kake semenke.....pa maš domač polnozrnat kruh x^x xDDx

super, če ti to obladaš, ti jaz raje dam prednost..

jaz se že pri onem testu za zavitke (vlečeno testo) ful namatram; sicer pa kdo še tega sploh peš dela, če se itak dobi kupiti.. ampak, zdaj bi pa res en domač češnjev zavitek..

če ima kdo cajt in voljo, se priporočam.. x:px x:px

teh 10-15 mi :inocent: če ga prejšni dan anrdiš je še bolš x;)x x^x čeprav js najbol od vseh test glih vlečeno mrzim :inocent: x:o)x

a res? jaz pa ga kar tak jem.. surovega.. mjam.. na splošno obužujem surovo testo.. x:Xx x:Xx x:Xx

ti kar peči, ko sem lačna kot http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/07/25/_slike/01svinja.jpg

svinja..

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...