Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

Zato, ker ne razumete.

Ni le užitek, ko gobo najdeš, jo očistiš, poljubčkaš če treba, ampak potem tudi doma, ko zrihtaš zadevo za v lonec ali shrambo in potem užitek v gobi sami.

Jaz si za vse tole vzamem čas. Še bolj si ga znata vzeti moja starša. Prav pobožno vsakega jurčka vzameta iz košare - no..ta pa je bil na onem koncu..pri ta veliki bukvi..tako se je svetil..glih name čakal...in take..S sestro sva vedno prav pobožno poslušale zgodovino vsakega jurčka, ali katere druge gobe..

Ampak - to, da daješ gobe naokrog te še vedno ne reši..še vedno bi ti z zakonom prepovedala iskanje gob x:px x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Zato, ker ne razumete.

Ni le užitek, ko gobo najdeš, jo očistiš, poljubčkaš če treba, ampak potem tudi doma, ko zrihtaš zadevo za v lonec ali shrambo in potem užitek v gobi sami.

Jaz si za vse tole vzamem čas. Še bolj si ga znata vzeti moja starša. Prav pobožno vsakega jurčka vzameta iz košare - no..ta pa je bil na onem koncu..pri ta veliki bukvi..tako se je svetil..glih name čakal...in take..S sestro sva vedno prav pobožno poslušale zgodovino vsakega jurčka, ali katere druge gobe..

Ampak - to, da daješ gobe naokrog te še vedno ne reši..še vedno bi ti z zakonom prepovedala iskanje gob x:px x;)x

no za mene je pa samo nabiranje čisti užitek..ko hodim gor in dol..pa se pogovarjam z gobami..če ni prava jo tud pozdravim in vprašam kje so prave x^x tudi sčistim jih pa pripravim, če je treba...sam pa da bi jih pa jedla..to pa ne x:o)x

drugi v naši familiji jih pa itak vedno pol manj najdejo kot js x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Za tiste, ki pa gljiv ne najdejo in si jih neizmerno želijo pa obstaja alternativna rešitev, v slabo oskrbovanih bazenih. x:px x:Dx :vio: x:o)x x:o)x

:vragec:

tut savna v tivoliju ima kar zadovoljivo tozadevno izbiro... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Včeraj sem si skuhala zelo okusno juhico z Medvedjih šap.

Danes vem, da tega več ne bom ponovila, ker so me šape konkretno "ušamarile" in mi odvzele svobodo gibanja. Od včeraj bivam na wc-ju in pod tušem. "Sprana od znot in od zunaj...!" :o|o: :eek: :xx!:

Zato, ker ne razumete.

jaz se popolnoma strinjam s temle :palec:

najlepše je, ko gobico najdeš, očistiš...potem hitr pokličeš vse kolege in poveš, da si našu taaaaaaaako gobo, da skor u auto nau šla x:Dx ..

potem pa doma pripraviš in popapaš najlepšo gobico kar si jih kdaj našel

čeprav, vsako sezono je samo ena tista k je celo zimo ne pozabiš...zmagovalka gobarske sezone x;)x

Včeraj sem si skuhala zelo okusno juhico z Medvedjih šap.

Danes vem, da tega več ne bom ponovila, ker so me šape konkretno "ušamarile" in mi odvzele svobodo gibanja. Od včeraj bivam na wc-ju in pod tušem. "Sprana od znot in od zunaj...!" :o|o: :eek: :xx!:

Mja je danes ponoči tako šraufalo od včerajšnje gobove juhe, k bi bla u Guči

:sori: x:Dx x:o)x :vragec:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

jest sem mela pa dans srečo pri gobarjenju, čeprov sploh nisem mela nobenga namena it dejansko gobarit x:Dx

sem se šla vozit s kolesom z mamo čez gozd in sem kar iz ceste zagledala najprej eno marelo, malo naprej pa še dve...večerja je bla x:)x

se bo pa treba en dan odpravit z namensko gobarit...mi je faj malo po gozdu hodit in iskat gobe...pomirja- tišina pa tist vonj po gozdu, pa še raznih trav in vejic in želodov si bom lahk nabrala, da malo popestrimo doma hišo v bolj jesenskih odtenkih :palec:

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

• 4 weeks later...

Šli s starejšo včeraj po kostanje in mimogrede na plac za črne gobe skočile. Našle samo par lisičk in dva mavleka. Za eno miniaturno juho.

Pa glih zdaj se spomnila, da nimam več kisle smetane :vragec:

Na travniku nad bajto sem opazil ene 10 majhnih marel. Ubral bom enako strategijo, kot čarovnica iz pravljice o Janku in Metki in počakal, da se malce poredijo. Uplenim jih jutri.

lalala

:vragec: :vragec: :vragec: Fafnu sm, glih tko, kt čarovnica iz Janka in Metke. Njej sta pamža spizdila, men je pa gobe nekdo uplenil. Sem šel zdele gledat, če so že kaj večje, pa jih ni več. :o|o: :o|o: :o|o:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Na travniku nad bajto sem opazil ene 10 majhnih marel. Ubral bom enako strategijo, kot čarovnica iz pravljice o Janku in Metki in počakal, da se malce poredijo. Uplenim jih jutri.

lalala

heheh... My kind of man..... da se poredijo.... In kakšne so ble? ali ti jih je sosed sunil?

saj veš... slovenec slovencu ... pa tista s kozo...

Mi pod našim plastičnim kostanjem gojimo panterjeve mušnice.

To je po novem.

Škoda, da še jurčki ne najdejo pot sem.

Ampak tole bi bilo pa že razkošje..gobe pred dnevno.. x:px

• 6 months later...

Jaz sem tudi že šla pogledat v gozd. Pa razen, da me oring zašraufalo ni bilo ničesar.

Bo treba pogledati ja..

Na Štajerskem (nekje med MB in Ptujem) so že našli jurčke. Jst bom šou pa jutr mal pogledat, čeprou nimam ravn dobrga občutka.

la

Ma, na žalost sem za gobe full smotan. Ne najdem jih pa če jih je polno.

Jih pa rad jem.

xrolleyesx

x:)x Droben nasvetek. Dobro glej tam, kjer je črna zemlja in veliko mahu. Ziher bo kakšna goba. x;)x

Je pa seveda fino, če si jo še malo predstavljaš zraven (ne kako zgleda na krožniku, ampak v živem stanju še).

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...