nataly 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Lisičke sem našla včeraj Za juhco jih je..grem pa še pogledat, če je še katera - glede na to, da včeraj pozno popoldne šla silom prilike v šumo pa še cucka vlačila zraven..bi torej morale rast Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. maj 2007 Prijavi Deli 28. maj 2007 Lisičke sem našla včeraj Za juhco jih je..grem pa še pogledat, če je še katera - glede na to, da včeraj pozno popoldne šla silom prilike v šumo pa še cucka vlačila zraven..bi torej morale rast Jaz jih grem pa jutri lovit. Blizu Gabrovke vem za en genijalen plac za lisičke - če je včeaj tam padlo tolk dežja, k pr nas, bodo zihr. alalal Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. maj 2007 Prijavi Deli 29. maj 2007 Jaz jih grem pa jutri lovit. Blizu Gabrovke vem za en genijalen plac za lisičke - če je včeaj tam padlo tolk dežja, k pr nas, bodo zihr. alalal Je dopoldne pri nas scalo tko da sem tale pohod preložil na jutri. la, Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. maj 2007 Prijavi Deli 30. maj 2007 Pri nas pa zdaj ščije. Samo jaz pa rada gobarim v dežju - so gobe bolj vidne - se svetijo bolj. Samo jebejo me očala :xx!: Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. maj 2007 Prijavi Deli 30. maj 2007 Jaz jih grem pa jutri lovit. Blizu Gabrovke vem za en genijalen plac za lisičke - če je včeaj tam padlo tolk dežja, k pr nas, bodo zihr. alalal Fafnu sm. Od lisičk niti L. pušiona.com lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 11. junij 2007 Prijavi Deli 11. junij 2007 Jurčkov pri nas še ni. Je svak včeraj malo pogledal v šumo in samo lisičke. Jazpa malo prej iz šume prilezla s tole bero Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. avgust 2007 Prijavi Deli 13. avgust 2007 Mi pravi prejle sodelavec, da je našel marele in šampinjone v koruznem polju. Jaz pa vem nekaj drugega - da je čas za....BLAGOVE. Ali bolj pravilno..Karžlje. Torej Haloze...nat prihaja Jutri. oz..danes no...če mi bo zneslo..definitivno bom pa izkoristila tole podarjeno sredo, ko po čudežu celo fraj..in ga odšibala na plac. Pa da vidimo, kaj bo potem tam Poročam v vsakem primeru. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. avgust 2007 Prijavi Deli 15. avgust 2007 Najdla - dojenčke. Take so torej knježje mušnice, ko prilezejo na svet. O marelah in jurčkih in vsem ostalem gobovju pa ne duha in sluha. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. avgust 2007 Prijavi Deli 15. avgust 2007 Men se zdi, da sem zasledila sirovke. Ampak ne vem, kaj naj z njimi...Lisičk, jurčkov pa nič (sem slišala od gobarjev). Ne vem, zakaj sirovke kar pustijo...kaj se sploh z njimi dela? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lana1 15. avgust 2007 Prijavi Deli 15. avgust 2007 Men se zdi, da sem zasledila sirovke. Ampak ne vem, kaj naj z njimi...Lisičk, jurčkov pa nič (sem slišala od gobarjev). Ne vem, zakaj sirovke kar pustijo...kaj se sploh z njimi dela?Popečeš jih na malo olja, lahko tudi na žaru, jaz sem jih lani spanirala in ocvrla in so bile odlične. Ne rabiš nobenih začimb, razen malo soli. Citiraj Iz takšne smo snovi, kot sanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Se spet folk meni kolko gob..mater pa gremo danes..celo ful daleč šli, ker se jaz nekim velkim hektarskim donosom nadala. no, upanje umre zadnje so rekli. In zato šli na koncu na ziher plac po karžlje alias blagove alias knežje mušnice. 3 čudovite našle s tamalo in na koncu padla s ta najlepšo in jo razbila. Tak. Pa fotkat sem jo hotela pobrala pobožno vse koščke evo.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. avgust 2007 Prijavi Deli 30. avgust 2007 Zgleda, da tole samo moja tema. Na posodo tu in tam noskotu..Sem nagnala mularijo v šumo. Ta mlajša šla s sestro v naše Haloze - me, bolj odločne(jaz in ta starejša) pa v tiste ta prave oring Haloze. Tam kjer koza palco nuca.Kaj bi stokali...smo vsaj naredile nekaj zase..vsaka dva jurčka, nekaj dedecev, lisičk in golobic. Ta mlajša -ki se ji vse režalo pa štiri jurčke+plus turkeca, dedeca, lisičke in golobice. Je pa definitivno torej manj naredila zase...hmm GOlobice spekla na zaseki in ful dobro gobjo juho skuhala..pa v skrinjo še bom z njimi..Toliko. Fotke ni. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 30. avgust 2007 Prijavi Deli 30. avgust 2007 ja pa kako je to dobro, ko v kruh nalijes, une kruhove skledice, ko so tko slastne, ko juho s kroznikom vred pojes... joj, najboljsa gobova juha je pa KUKL v Lascah, mami!!!!mnjam. priporocam, res!mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. avgust 2007 Prijavi Deli 30. avgust 2007 Natalyčuj ti ki si doma iz prestolnice gob, a ti znaš naredit ono prečudovito gobovo juho ono prleško specialiteto.. s kislo smetanoKer kajti, kar je tiramisu med slaščicami je gobova juha med slanicami, simply the best Dokler ti nataly ne odgovori...recept iz "našega konca":Na olju prepražiš čebulo in česen...dodaš na kocke narezan krompir in gobe(krompir nareži v mini kockice, jurčke + lisičke pa v večje kocke...)......na hitro prepraži in zalij z mrzlo vodo. Kuhaš toliko časa, da je krompir skuhan(približno 20 minut). V posodi zmešaj moko in vodo(lahko tudi paradižnik) in vlij v juho...posoli in popopraj......Namesto vode in moke lahko dodaš tudi vrečko kupljene gobove juhe......Prava gobova juha mora biti gosta...Ko imaš juho že na krožniku dodaj še kislo smetano....... ...in dober tek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 30. avgust 2007 Prijavi Deli 30. avgust 2007 Dokler ti nataly ne odgovori...recept iz "našega konca":Na olju prepražiš čebulo in česen...dodaš na kocke narezan krompir in gobe(krompir nareži v mini kockice, jurčke + lisičke pa v večje kocke...)......na hitro prepraži in zalij z mrzlo vodo. Kuhaš toliko časa, da je krompir skuhan(približno 20 minut). V posodi zmešaj moko in vodo(lahko tudi paradižnik) in vlij v juho...posoli in popopraj......Namesto vode in moke lahko dodaš tudi vrečko kupljene gobove juhe......Prava gobova juha mora biti gosta...Ko imaš juho že na krožniku dodaj še kislo smetano....... ...in dober tek js bi še dodala malo korenčka, peteršilja in lovorjev list Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 30. avgust 2007 Prijavi Deli 30. avgust 2007 pa še to...prvo se prepraži ćebula, korenje....ni proti koncu česen...samo da zadiši...drugače se česen zažge in greni Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. avgust 2007 Prijavi Deli 31. avgust 2007 Sem napisala prejle kako gobjo juho skuham jaz. Pa pao sistem bi rekli...Skratka - po moje je dobra juha takrat, ko je v njej vsaj 4 vrste različnih gob. In jaz najprej pokuham krompir in korenje(včeraj ne, ker lilo zunaj pa mi ni bilo iti ponj), petršilj, čebulo, posolim, ko krompir skoraj kuhan malo pretlačim, da še vedno kockice ostanejo, fliknem not narezane gobe - nič nea kompliciram kako..meni so fajn če je na ozko in drobno..sploh jurčki in vse ostale cevovke..no..potem ali naredim ajnprajn ali pa podmet in potem not razcvrte ocvirke. Pa lovorov list, kumina, poper, šetraja malo, pa rožmarina, česen na drobno nasekljan.Na koncu kisla smetana. Za pečene gobe(mislim..kak te tega nihče ni vprašal res..pa ful dobro)..Žlico ocvirkov ali zaseke raztopiš, not daš oprane gobe - golobicam olupiš rob cca 1 cm oz. koliko pač gre. Pašejo not tudi cevovke razne(jurčki, dedeci, turki) lisičke tudi ampak golobice so zakon..(ok..karžlji pa itak samo tega glih ni v izobilju tak da..bodimo pri golobicah).Jih posoliš - ščepec ali dva..malo kumine in popra..pokriješ, da se duši in spustijo svoj sok...da postanejo spodaj rjave..in si zmagal.Ni ga boljšega. Zraven pa s črnim kruhom pomažeš omakco, gobe pa zmažeš..zakon. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 Danes je moj dragi našel celi zakladnico različnih gob in med njimi tole lepo marelo.Jutri bo na meniju, enostavno jo bom posolila in popekla na malo olivnega olja in bo zraven pašte z zelenjavnim prelivom , ki je seveda z veliko česna in peteršilja pa malček gorgonzole...njami Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SnowBoy 15. september 2007 Prijavi Deli 15. september 2007 Jaz bi pa sam nekaj povedal ko se mi zdi, da je full dobra goba. Goba se imenuje Ovčarska lupljivka več o njej lahko izvete na : http://www.gobe.si/Gobe/SuillusGranulatus . Mislim da je najboljša če se spoha ... Za probat je pa tut dost je je okol ... (vsaj v našem okolju) Citiraj http://msn.konzola.net/slika.php/mini/76cb7e15e161f029.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. september 2007 Prijavi Deli 16. september 2007 http://www4.slikomat.com/07/0916/380911x5y.jpghttp://www4.slikomat.com/07/0916/350911bcwc.jpg Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. september 2007 Prijavi Deli 16. september 2007 http://www4.slikomat.com/07/0916/480911blz1.jpghttp://www4.slikomat.com/07/0916/000911t6jd.jpg Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 16. september 2007 Prijavi Deli 16. september 2007 Včerajšnji lepotec Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. september 2007 Prijavi Deli 16. september 2007 http://www4.slikomat.com/07/0916/240911u9mi.jpg Z jutranjega sprehoda... Nekaj je tudi užitnega... Včerajšnji lepotec x:px Fouš... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. september 2007 Prijavi Deli 17. september 2007 FAuš tudi jaz..Se mi tule v službi o nekih hektarskih donosih jurčkov pogovarjajo..pa bom jutri preverila ali drži tudi tole za naše območje. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 17. september 2007 Prijavi Deli 17. september 2007 Dokler ti nataly ne odgovori...recept iz "našega konca":Na olju prepražiš čebulo in česen...dodaš na kocke narezan krompir in gobe(krompir nareži v mini kockice, jurčke + lisičke pa v večje kocke...)......na hitro prepraži in zalij z mrzlo vodo. Kuhaš toliko časa, da je krompir skuhan(približno 20 minut). V posodi zmešaj moko in vodo(lahko tudi paradižnik) in vlij v juho...posoli in popopraj......Namesto vode in moke lahko dodaš tudi vrečko kupljene gobove juhe......Prava gobova juha mora biti gosta...Ko imaš juho že na krožniku dodaj še kislo smetano....... ...in dober tek A ti moke nič ne prepražiš????? Ma đejmi oliver bi te za uhe, hehehehehe Ma jaz moram priznati, da letos še nisem našel gobe, je bilo do sedaj veliko dela v sadovnjaku in vinogradu, letina je bila hudooooo obilna... mogoče bo zdaj čas za kak sprehod po gozdu, je pa včeraj prinesel sin vrečko kostanja (se je klatil po hosti...), tko, da za prvo peko je blo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.