iztok 132 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 Velik "plen" nosorog Iztok Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 Velik "plen" nosorog Iztok Nič posebnega. Pred tremi tedni, ko so najbolj rasle, je en tip iz Radeč v enem dnevu nabral čez petsto jurčkov. S tem v zvezi je bil poč ene tri dni skup nabasan k kanta. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 a tako?? no nekje so pol še vedno jurčki Iztok a se pri sirovki vse spoha (klobuh + bet), al se uporabi samo bet kako se jo spoha? Na jajce + moko al se doda še drobtine tele sirovke sm tut jst včeri vidla, drugih gob pa ne pa nabrala ogrooomne kostanje Pr sirovki se uporabla samo klobuk, js je ne poham, ampak prepražim na olivnem olju dodam rahlopražen česen, peteršilj in 4-6 kapljic olivnega olja v klobuk, ko postrežeš.traven paše kakšen bel kruh... Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Pred dobre pol ure manj kot 100 m od moje bajte... http://thumbnails.freeimagehost.eu/126/5b7bb21252026.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 http://www.gobe.si/slike/thumb_Entoloma_sinuatum.jpgLyophýllum fumósum, Sivi zajčki (Pers.) P.D. Orton (1960) syn. Lyophyllum conglobatum (Vittad.) M.M. Moser (1953)Rod: Lyophyllum (Zajčki)Lyophýllum fumósum, sivi zajčekLyophýllum fumósum - užitna ZNAČILNOST: če jeseni odkrijemo v gozdu velike kolobarje sivih, šopasto rastočih gob, ki imajo dnišča betov močno zraščena, ali pa celo tvorijo velike gomoljaste kepe, potem so to gotovo zajčki. KLOBUK: 2-10 cm, najprej polkrožen s podvihanim robom, star zravnan z valovitim obrobjem, pepelno siv, gladek in suh, nekoliko svetleč. TROSOVNICA: belkasta, sivkasta, lističi so gosti, ozki, srednje debeli, pripeti na bet ali pa potekajo nekoliko po betu navzdol. BET: 3-12 x 1-2 cm, različno oblikovan, valjast, ukrivljen, bel, trd, v dnišču zraščen z drugimi beti, ki lahko tvorijo velike mesnate kepe. MESO: belo, sivkasto, prožno, v klobuku debelo, surovo rahlo greneče, s šibkim vonjem po moki ali surovi rabarbari. RASTIŠČE: v mešanem gozdu, med bori, hrasti in pravimi kostanji, šopasto v kolobarjih, samo jeseni, zvesti so rastiščem. UPORABNOST: vsestranski, primerni za najrazličnejše jedi. Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Pr sirovki se uporabla samo klobuk, js je ne poham, ampak prepražim na olivnem olju dodam rahlopražen česen, peteršilj in 4-6 kapljic olivnega olja v klobuk, ko postrežeš.traven paše kakšen bel kruh...TNX http://thumbnails.freeimagehost.eu/126/5b7bb21252026.gifštorovke? ******* na živce mi greste vsi s hektarskimi donosi jurčkov :xx!: Nehte se že hvalt, kako ste se ob jutranjem prebujanju in vstajanju iz domače postelje spotaknili ob 537 jurčkov zarad katerih ste z glavo pometli celo gredo lisičk, ustavle so vas šele marele Kadar mene zanese v gozd, ne najdem NIČ, razen sumljivih gob, ki bi teoretično lahko bile užitne, v praksi pa prewč odstopajo od manekenov, objavljenih v biltenu Gobje bogastvo Slovenije, tko da iz solidarnosti do vseh revežev, ki nekaj bi, pa ne morejo, vas prosim, prenehajte s to samohvalo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 na živce mi greste vsi s hektarskimi donosi jurčkov :xx!: Nehte se že hvalt, kako ste se ob jutranjem prebujanju in vstajanju iz domače postelje spotaknili ob 537 jurčkov zarad katerih ste z glavo pometli celo gredo lisičk, ustavle so vas šele marele Pol ti bo pa tale info popravila razpoloženje - včeraj sem šel pogledat na svoje place, pa sm fafnu na celi črti. Niti enga ...Se zdaj boljš počutiš? lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Ja. Ampak je danes mlaj..še kakšna dva dni pa bodo spet rastle v polnem zamahu - beri - posezona...Tak, da za nas zamudnike, ki tako velikih hektarskih donosov vseeno nismo imeli še nekaj bo.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Ja. Ampak je danes mlaj..še kakšna dva dni pa bodo spet rastle v polnem zamahu - beri - posezona...Tak, da za nas zamudnike, ki tako velikih hektarskih donosov vseeno nismo imeli še nekaj bo.. Litijski gobarji pravijo, da bo še en še en šus 18.10. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Pol ti bo pa tale info popravila razpoloženje - včeraj sem šel pogledat na svoje place, pa sm fafnu na celi črti. Niti enga ...Se zdaj boljš počutiš? lalalase pravi, si šel okol bajte zakaj naj bi biu 18/10 tko zlo pomemben za gobe? sm mislila, da njim cajt bolj malo pomeni Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 sam je velik listja že na tleh...tistale štorovke niso zame, jst mam rada majhne, z zaprto kapico, kar nekaj dobila ... prejšnje sezone jih zamudila... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 zakaj naj bi biu 18/10 tko zlo pomemben za gobe? sm mislila, da njim cajt bolj malo pomeni Verjetno gre za povezavo z Luninim obratom. Drži pa ne čist, saj so jurji udarl ven že danes. Iz trgovine grede sem jih "iz avta" pobral šest (5 jurčkov in možeka), čez ene dve uri bom šel pa "zares" v hosto ponje. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Že morajo rast - če jih je še moj foter(ki mu gobe morajo v košaro skočit) štiri velike jurčke najdel..Nimam časa danes..jutri pač..in to celo familijo bom v šumo zagnala.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Že morajo rast - če jih je še moj foter(ki mu gobe morajo v košaro skočit) štiri velike jurčke najdel..Nimam časa danes..jutri pač..in to celo familijo bom v šumo zagnala.. Rastejo, rastejo. K svina u buče. Iz obzirnosti do Cookie raje ne povem, kolk sem jih zdele dam prvleku. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Hvala za obzirnost sam, me poleg nevoščljivosti, matra še firbec Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Hvala za obzirnost sam, me poleg nevoščljivosti, matra še firbec hočem fotko ... nejeverni Tomaž S fotografiranjem stojim takole:- v mojem fotoaparatu ni bilo filma približno 12 let- na prejšnjem GSMju sem sicer mel fotoaparat, a ga nisem niti enkrat uporabil. Ko je šel GSM na dež brez marele, je crknil, na novem pa nimam fotoaparata. sorči. Grem gobe pucat pa za u skrinjo prpravlat Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Pa povem jaz.V eni uri:29 marel. Najlepše v sadovnjaku na poti do gozda.2 skupaj zraščena (s skupno težo okoli 1kg) jurčka.Kakih 10 zelo velikih lisičkJesenskih trobent kolikor hočeš- smo jih seveda v glavnem pustili rasti naprej (kdo pa bo vse to pojedelIn še kar nekaj drugih majn pomembnih osebkov iz gobje družine, ki jim ne vem slovenskega imena.Goričko je zakon! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 He - na koncu še celo jaz v šumo odtavala - ob pol petih od doma ob pol šestih doma. Se pravi, da skoraj v temi po šumi vandrala. In to štiri lepe črne jurčke našla pa ful lisičk nič marel...Da pa še lisičke tako rastejo - me je kar presenetilo res..tak, da jutri definitivno gremo.Je pa res, da se v Halozah precej bolj nahodiš, kot na Goričkem - kot pravi moja starejša - več narediš zase Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Zgleda, da je bil iz predvčerajšnjim na včeraj en šusek, pol so pa začele štrajkat. Po včerajšnji gromozanski beri sem dons totalka fafnu - sam tri jurčke. Pa še to po mojem tiste, ki jih včeraj nisem videl. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Pa povem jaz.V eni uri:29 marel. Najlepše v sadovnjaku na poti do gozda.2 skupaj zraščena (s skupno težo okoli 1kg) jurčka.Kakih 10 zelo velikih lisičkJesenskih trobent kolikor hočeš- smo jih seveda v glavnem pustili rasti naprej (kdo pa bo vse to pojedelIn še kar nekaj drugih majn pomembnih osebkov iz gobje družine, ki jim ne vem slovenskega imena.Goričko je zakon! Fouš... x:px Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 nisi edin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 Mislim, da včeraj nabrala zadnje letošnje gobe. Črne trobente. Pa še to sem morala zbirati ven, ker že ful propadajo..sivk nisem našla nič, jurčkov tudi ne. Je pa bil fajn sprehodek Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 Mislim, da včeraj nabrala zadnje letošnje gobe. Črne trobente. Pa še to sem morala zbirati ven, ker že ful propadajo..sivk nisem našla nič, jurčkov tudi ne. Je pa bil fajn sprehodek Pr ns pa že dva dni tok svinjsk piha, da upam it ven le tolk, da kupim cajtnge. Kar se mene tiče, je sezona tud končana. Bla pa je dobra. Nazadnje so gobe tolk oziroma še mal bolj rasle pred 7 - 8 leti. alalal (beri rikverc) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 Ja tu nekje. saj predlani so tudi fino rasle. V bistvu sem hektarske donose letos zamudila - hudiča non stop v službi bila, folk pa mi samo fotke na mobilcih kazal..pa saj je dovolj. več kot pojesti jih itak ne moreš..Pri nas je popoldan nehalo pihat, pa sem šla - še psa namamila poleg(ni bil srečen in komaj čakal, da sma nazaj prilezla:))Zdaj ga pa lije Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 poln kufr mam vaših gobarskih hvalisanj, zato grem danes, iz čistega protesta, kupit v najboljšga soseda, tanartaboljše, prva klasa kvalitete, šampinjone. Ha, pa sm vas "našišala"nben ni letos najdu še nbenga šampinjona, kdor pa misli da ga je, hočem pa to na pismeno *******vejce po/uporabite po potrebi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.