Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

poln kufr mam vaših gobarskih hvalisanj, zato grem danes, iz čistega protesta, kupit v najboljšga soseda, tanartaboljše, prva klasa kvalitete, šampinjone.

Ha, pa sm vas x8Dx "našišala"

A so to tiste hecne, anemične bledolične gobice, ki poštenim jurčkom niti po velikosti niti po kvaliteti še do kolen ne sežejo? x:o)x x:o)x :vragec:

nben ni letos najdu še nbenga šampinjona, kdor pa misli da ga je, hočem pa to na pismeno :vragec:

Nabiramo sam divje šampinjone, z mal več barve v ličkih, ki jim pravijo tudi cigančki. Dajem na pismeno, da sem jih nekaj letos celo odtrgal.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

eh, pa se spet neky hvališ x:o)x x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

xDDx

Enkrat vem je en gospod nabiral ....ene žemlja jim je rekel...take mensezdi rumenkaste ...če kdo pozna ---lahko fotko pripopa :inocent: x?x

Žemljevka je to. Rumena, spodaj ma pa bodičke. Je precej grenka. Kadar res ni drugega, lahko kakšno fukneš zraven k drugim gobam, sama je pa precej za en kurc.

la

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

• 2 weeks later...

Ni še konec :2src: :2src:

Na dvorišču so mi začele poganjati tintovke - sicer jih je enih par, ki jih bom pustila za seme:))

Mi pa pravi včeraj svakinja, da pa je v šumu ful sivk:)) in ni druge..bo treba pogledat.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 2 months later...
Ni še konec :2src: :2src:

Na dvorišču so mi začele poganjati tintovke - sicer jih je enih par, ki jih bom pustila za seme:))

Mi pa pravi včeraj svakinja, da pa je v šumu ful sivk:)) in ni druge..bo treba pogledat.

Tintnnce so men tok dobre gobe... z jurčki jih zmešaš pa z širokimi rezanci pa je :palec:

Iztok

http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

• 3 weeks later...
Nič posebnega. Pred tremi tedni, ko so najbolj rasle, je en tip iz Radeč v enem dnevu nabral čez petsto jurčkov. S tem v zvezi je bil poč ene tri dni skup nabasan k kanta.

lalala

Tipu, ki je lani našel čez 500 jurčkov pravimo Tarzan. V elementu (nabasan) si ga lahko ogledate klele:

http://www.videoarhiv.com/tarzan-kako-poje...dece/video/7309

x:Dx

nisem vedla, da ko ljudje govorijo o norih gobah mislijo v bistvu...jurčke!

Ma, Tarzan je naš "vaški posebnež". Kadar ni pijan,se ukvarja tudi s polaganjem kamna, glede na to, da je pijan skoraj vedno, pa ne azumem, kako mu uspe narediti dovolj za preživetje in kdaj možakar bere. Ne boš verjela - precej načitan je.

la

• 2 weeks later...
Včeraj v vinogradu našla neko gobico..malo, belo, ful nežno. Škoda, da fotkič šel v maloro, bi tole čudo prilepila..(hecno mi se zdelo, da sredi zime, gobe najdem. Čeglih ostrigarke so na orehovih deblih čisto ok videti, nimam pa pojma, če so te tudi užitne? Ostrigarke z orehovega debla? Da ali samo za enkratno uporabo..

evo, sem šla prov gledat če se Nat že kej hvali xrolleyesx x;)x z letošnjo bero x:px

mi je pol prec odleglo x:Dx x:Dx x;)x

aja, za nedeljsko kosilo sem ugotovila, da so zmrznjeni jurčki pa bolj tako-tako :V: za gurmansko uporabo v kuhinji. Gobova župa ni bla taka, kt sm si jo zamilsila po okusu, rešila jo je šele izdatna žlica/zajemalka smetane (k je bla tut zmrznjena; milsm, kva vse folk zmrzuje :o|o: tuky milsm predvsem na "taščo", ta pa res vrže v zmrzovalnik vse), pa gobova omaka za njoke tut ni bla bohvetkaj. V glavnem, zdej ne vem, al so bli krivi zmrznjeni jurčki (predhodno odtajani), al pa zmrznjena (predhodno odtajana) sladka smetana :o|o:

Mrbit pa sam dneva za kuhanje nisem imela xrolleyesx

Jeah 'right :vragec: x;)x x:Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ni še panike..v aprilu pa bom verjetno že kaj težila...oz..takrat ko so šmarnice. Kdaj hudiča že šmarnice cvetijo? Pol točno tam v enih kroprivah pod slivami tam enimi, ene bele gobe rastejo. Po domače jim rečemo zajčki - pa vem, da to niso. So pa zlata vredne..prve gobe v letu. In to sveže :eek:

Ja, zamrznjene gobe izgubijo aramo, tak, da meni ni prehudo žal, ker nisem tako čudežnih količin kot ponavadi lani našla..vse pridno pojedli, gobje juhe, omake.

Za smetano pa prvič slišim, da jo kdo zmrzuje..no saj..moja mati tudi čudo vsega v skrinjo porine..

• 3 months later...

Ne mi rečt :eek: Krivica.

Jaz pa nisem imela še cajta v šumo it. Mi moja mati pravi, če mislim, da mi bojo gobe na kavč same prišle...

Ne mi rečt :eek: Krivica.

Jaz pa nisem imela še cajta v šumo it. Mi moja mati pravi, če mislim, da mi bojo gobe na kavč same prišle...

Mam občutek, da bo tisto pravo čez ene dva dni. Aja, pa borovnice so tud skor že - sem se dons že mal pasel.

Mah kje te ti živiš? Niste nič suše imeli? Pri nas komaj včeraj malo dežja padlo. Tak, da bojo gobe verjetno jutri, ali res kot praviš čez dva dni. Borovnic pa v Hazolah mojih glih ni nekaj na voljo. (imamo pa gozdne jagode x:px )

No, pa se je začel. Zdele sem šel mal v hosto pogledat in sem iz nje prinesel dva jurčka.

lalala

Me je skos neki matral, da zjutri placa nisem dobr pogledu in sem šel zdele še enkrat na isto mesto. Našel še štiri. To pa je zdaj problem, saj imam šest jurčkov, šestica pa mi numerološko ne ustreza. Hm, najboljš, da grem prod večeru še enkrat ... :inocent:

lalala

Me je skos neki matral, da zjutri placa nisem dobr pogledu in sem šel zdele še enkrat na isto mesto. Našel še štiri. To pa je zdaj problem, saj imam šest jurčkov, šestica pa mi numerološko ne ustreza. Hm, najboljš, da grem prod večeru še enkrat ... :inocent:

lalala

A si ti sadist?

:vragec:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Pofočk semle - 5 jurčkov in veliko lisičk - pozabile stehtat..gobja juha bo takšna, da bo žlica not stala x:px

Jst mam občutek, da je v hosti zdele ful gob, ampak že od zjutri na polno ščije, tako da se ne da it pogledat. Tiste tri jurčke zjutraj sem pobral iz enga placa pet m od ceste, globje v hosto pa v takelem ni za it.

lalala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...