Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bili včeraj malo v hosti...in ja..nekaj jurčkov se je našlo..ter lisičk..in še kakšna golobica..Zadnjič marele in lisičke(genau za juho).. Še moje drobno mnenje za skrivanje teritorijev - "moja" rastišča so na takih hribih, da bi še koza palco nucala...in če prilezem na vrh zastonj - preprosto zato, ker bi bila radodarna in kazala vsepovprek..bi nekaj bilo hudo narobe z mano...Ne..plazov ne kažem. Svojim otrokom, logično..če je kje kaj na ravnem povem svojim staršem -sta stara nekam in okorna...ter srčna gobarja..kaj češ..tudi egoizem zraven. no prav bom pa še jaz povedal, čeprav sem egoist glede tega, bom šel preko sebe... Moja lovišča so nepregledni kočevski gozdovi, kjer se je že kar nekaj ljudi zgubilo.... ljudsko izročilo ve povedati, da so jih pohrustali medvedi... jaz v te čenče ne verjamem, je pa fino hodit po poteh kjer se sprehajajo le lisice, srne, kakšen medved in divji prašič... v zadnjem času vedno vzamem tudi fotoaparat... samo za srnjad sem malce prepočasen..... no upam, da mi bo vseeno kaj uspelo pofotkat.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 jaz ponavadi na trnovski planoti...podobna zgodba sicer, glede izgubljivosti gobarjev in stevila divjadi me je strah medvedov in merjascev, zato sem malo bolj previdna...ampak...gobe Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>jaz ponavadi na trnovski planoti...podobna zgodba sicer, glede izgubljivosti gobarjev in stevila divjadi me je strah medvedov in merjascev, zato sem malo bolj previdna...ampak...gobe Tinka priporočam ti, da imaš v žepu vedno kako hruško, recimo "tepko".... medvedki jih imajo zelo radi..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 si faca...kaj pa za merjasce priporocas...? razen plezanja na drevesa? ( kjer te potem caka medo in se naje tepk.... ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> si faca...kaj pa za merjasce priporocas...? razen plezanja na drevesa? ( kjer te potem caka medo in se naje tepk.... ) Ti za merjasce pa ni obrambe.. lej če tkole razmišlam, hitri so k gazele (se pravi tek odsvetujem), Jejo vse živo (ekhm tudi meso) sam jest nebi šel merjasce hranit, ti pa če si dovolj pogumna ... lahko..Edina pozitivna stran je , da se običajno bolj zvečer in ponoči gibljejo okol... tako, da jaz na srečo nisem imel fizičnega kontakta z njimi, sem pa opazil sledi njihovega delovanja in tem mestom se raje izognem.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ti za merjasce pa ni obrambe.. lej če tkole razmišlam, hitri so k gazele (se pravi tek odsvetujem), Jejo vse živo (ekhm tudi meso) sam jest nebi šel merjasce hranit, ti pa če si dovolj pogumna ... lahko..Edina pozitivna stran je , da se običajno bolj zvečer in ponoči gibljejo okol... tako, da jaz na srečo nisem imel fizičnega kontakta z njimi, sem pa opazil sledi njihovega delovanja in tem mestom se raje izognem.... ja saj... ampak po krasu in trnovem jih je polno in me je v bistvu kar strah...tudi podnevi, ker najdes scetine povsod in razrito vse...morda bom s kaksnim kuzkom se najbolj varna, da se umaknejo...ampak samo za to pa ne mislim psa kupovat Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>v tej temi imamo celo nakladanje od gob do merjascev in medvedov. Hehehe Patrik ej pa sej to paše skup.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja saj... ampak po krasu in trnovem jih je polno in me je v bistvu kar strah...tudi podnevi, ker najdes scetine povsod in razrito vse...morda bom s kaksnim kuzkom se najbolj varna, da se umaknejo...ampak samo za to pa ne mislim psa kupovat Ej sam pazi, da ne boš kupila kakega kukršpanjela, ker s tistim milim pogledom še krta ne preplaši.... za merjasce kaj manj od mastifa ne priporočam..... pa še un pomoje rep med noge stisne... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 ma sem mislila bolj v stilu, da zavoha psa in pes njega in se vsi previdno in vljudno umaknemo en drugemu...a ce si po kitajskem horoskopu merjasec, imas protekcijo...? hm! se sprasujem... bom sla pa sivke nabirat v visokogorje, no...ce mi teli merjasci ne bodo dali miru.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> ma sem mislila bolj v stilu, da zavoha psa in pes njega in se vsi previdno in vljudno umaknemo en drugemu...a ce si po kitajskem horoskopu merjasec, imas protekcijo...? hm! se sprasujem... bom sla pa sivke nabirat v visokogorje, no...ce mi teli merjasci ne bodo dali miru.... Ej ti povem eno basen...Smo bili na izletu tko skoro v planinah... in tam se je pasla čreda puskov (onih domačih) pa pridejo eni "planinci" sez pesom.. pa pravi oni pesu: dej ga (pujska) mal povohej, pohecej.. pes se muva okol pujska, neki dreza v njega (aja bil je nemški ovčar) pol pa je bilo pusku dovol pa z rilcem useka onega pesa, pes cvili se stiska h gospodarju... gospodar pa pujsu: ššššc šššc prasec grdi....Zdej te pa prašam... kaj je nauk te basni..... PS: prilagam fotografijo za vse tiste, ki mislijo, da je zgodba izmišljena (aja toti ses pesom so jo zbrisali med tem , ko sem pripravljal fotoaparat) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 nauk je, da se prasci, tudi ce so se tako dobrodusni, inteligentni in kajvemkaj, razkurijo, kadar se dreza v njih brez spostovanja ali razloga! to je nauk za ljudi, vsaj....za pse pa mogoce...da je treba vcasih s svojo glavo mislit in ne gospodarjev poslusat... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> nauk je, da se prasci, tudi ce so se tako dobrodusni, inteligentni in kajvemkaj, razkurijo, kadar se dreza v njih brez spostovanja ali razloga! to je nauk za ljudi, vsaj....za pse pa mogoce...da je treba vcasih s svojo glavo mislit in ne gospodarjev poslusat... Hmm ja puski so zelo inteligentni... hmm sem jih opazoval... pa menda tudi tartufe zvohajo (smo v temi gobe, da ne bova zašla in se izgubila v kakem gozdu, kajne....) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 ja, nic v gozd lepo po gobji stezi...pa se eni psi lovijo tartufe , ne vem kateri tocno...ampak prasici so najboljsi lovci na te glive, ja!in to domaci (vsaj...toliko udomaceni, da jih ne pojejo sami ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, nic v gozd lepo po gobji stezi...pa se eni psi lovijo tartufe , ne vem kateri tocno...ampak prasici so najboljsi lovci na te glive, ja!in to domaci (vsaj...toliko udomaceni, da jih ne pojejo sami ) Ja sevedaaaa, to jih moraš zdresirat... ma to je cela znanost... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ej sam pazi, da ne boš kupila kakega kukršpanjela, ker s tistim milim pogledom še krta ne preplaši....Tule pa ZAHTEVAM opravičilo..kukršpanjel ulovi krta, miško, voluharja...tudi medveda prežene(zato ga v naših krajih nimamo!).Imamo pa jurčke, lisičke in marele, ki jih je danes "najdražji" prinesel iz hoste. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tule pa ZAHTEVAM opravičilo..kukršpanjel ulovi krta, miško, voluharja...tudi medveda prežene(zato ga v naših krajih nimamo!).Imamo pa jurčke, lisičke in marele, ki jih je danes "najdražji" prinesel iz hoste. Živjo Enja, kako si kaj.... Torej Globoko se opravičujem, zaradi mojega podcenjevalnega odnosa do koker španjelov.... Lep pozdrav...Ebor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 Srnjad je v naših krajih skoraj domača žival. Če pozabim zapreti vrata vrta sem že ob pridelek jih je res polno in srnjaki so že kar nadležni s svojim oglašanjem zvečer. Aja gobe - torej komot razkrijem teren - hehe - Haloze. Da grem v podrobnosti.....Videmska občina..pa sem že skoraj preveč povedala Vsa sreča, da nam ne bodo uturali odpadkov ker potem bi šlo gobarjenje tule po zlu.Ko sem pa živela v našem velemestu pa so Slovenske gorice nastradale Zdaj mi je tole s poti.Tintovke sem tudi jaz lani vložila dva litra - pa nimam pojma kakšne so..jih še nihče ni probal. Sicer jih pa ocvrem(moka, jajčka, drobtine) meni so takšne ful dobro..kar stopijo v ustih Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Hvala Ebor( in pozdravljen)..no zraven mojega zapisa je bil ...je bilo mišljeno bolj hudomušno Tintnic pa ne poznam....Ta čas gobe veselo rastejo, vendar je tudi nabiralcev gob veliko.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Ebor, Blagor vam ki se lohk o gobah zgovarjate.kaj pa jaz? zadnjic je frend nasel 41 jurckov. pravi da kaj tacga pa se ne. verjamem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 O, glej jo! tebe pa tud ze tolk dolg nisem vidla! Thanx za link! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 DIANA:), hvala za link... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Fajn Diana, da uletis! sem glih zadnjic razmisljala, kje da si kaj...zlo velikokrat 'ujamem' tko koga... A ti si gobarka? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 aja sem pa ze mislila da ribo. ja kako po poti?in kar ves da je ok?mislim ker jaz ki nisem gobarka, ne ujamem nobene kar tkole, kaj sele da bi mi na pot skakale. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 ah saj to mi pa jih. sam...ma nc sam.. dbest. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Živijo vsem! Jaz še vedno nisem kak pasioniran gobar, sem jih pa v zadnjih par dneh našel za nekaj župc in kozarčkov vloženega. Če jih ne bi imel par sto metrov od doma, tako da mi to rata med sprehajanjem psa, se z avtom ne bi odpravil ponje - prava neka pasija . Me pa je danes in tudi včeraj svinjsko zjezilo, ker sem našel DESETINE poteptanih, poruvanih in puščenih šampinjonov kar na tleh, velikih in čisto malih - verjetno zaradi tega, ker pač NISO JURČKI ALI KVA - ?! Kar srce te zaboli pa jeza prime ... Hudič, ne gazi gobe, če ne veš, kaj bi z njo! (Če bi imel digitalca s seboj, bi to slikal pa dal vsaj semle, če že ne v kake cajtnge ... ) :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.