Marsa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> (Če bi imel ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Hudič, ne gazi gobe, če ne veš, kaj bi z njo! (Če bi imel digitalca s seboj, bi to slikal pa dal vsaj semle, če že ne v kake cajtnge ... ) :xx!:Sem ze prevozil nekaj sto kilometrov, samo da sem fotografiral, kar sem zelel...Ti pa ne mores skociti domov po opremo, pa nazaj v gozd Jaka si mi ti devica.Pih. O pohojenih, pobrcanih, zmuckanih...gobah se pa strinjam.Tega je tudi tukaj polno.Zal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 27. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 27. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>...Me pa je danes in tudi včeraj svinjsko zjezilo, ker sem našel DESETINE poteptanih, poruvanih in puščenih šampinjonov kar na tleh, velikih in čisto malih - verjetno zaradi tega, ker pač NISO JURČKI ALI KVA - ?! Kar srce te zaboli pa jeza prime ... Hudič, ne gazi gobe, če ne veš, kaj bi z njo! (Če bi imel digitalca s seboj, bi to slikal pa dal vsaj semle, če že ne v kake cajtnge ... ) :xx!:tole pa res :!!: :xx!: me zanima, kwa bi tak naredu, če bi mu nekdo na vrtu poteptou ves pridelk Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 Ko smo ze pri gobah... Pravkar prisel iz gozda. Nasel nekaj lisick klikNi veliko, ampak glede na to, da sem nabiral skoraj v mraku (iznenađenje je pola uspjeha:druze Tito ) sem kar zadovoljen Pa se gospod Jure osebno klik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>...sem našel DESETINE poteptanih, poruvanih in puščenih šampinjonov kar na tleh, velikih in čisto malih - verjetno zaradi tega, ker pač NISO JURČKI ALI KVA - ?! Kar srce te zaboli pa jeza prime ... povrsnost povrsna, tega sploh videla nisem, sam prvi odstavek in 'ce bi imel digitalca' (sem nekak sklenila, da bi pofotkal 'ulov')...pol pa zdaj vidim v komentarjih!!! shtala! goveedarsko!to me najbolj razjezi, ko je folk cist brez odnosa in tega jim ne mroes nikol in jim ne bos mogel utupit v glavo prazno! :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko smo ze pri gobah... Pravkar prisel iz gozda. Nasel nekaj lisick klikNi veliko, ampak glede na to, da sem nabiral skoraj v mraku (iznenađenje je pola uspjeha:druze Tito ) sem kar zadovoljen Pa se gospod Jure osebno klikne vem kje je moj prejsnji komentar! ni druge kot da mi ga je zgleda admin zbrisal oz. bogve kdo vse lohk prcka tlele pa moje poste brise. sem napisala, da dbest (sem pozabila tocno kaj, aja da blagorcek, vi takle, jaz pa sampinjone jem), se posebej pa mi je luschy Jure. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 Jaz sem danes pripravil jurčke... sej vem tole paše v uno rubriko prehrana.. samo .... nisem šel nič v gozd... pa....mam kar slabo vest... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 Vsi tele gobe rolate Mljask! Pa še cel teden imate ta pravo luno za nabiranje! Jaz bi tudi, ampak jih pri nas ni. Za lastno bero.Zato pa mamo morček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Po fotki... Me ni blo, ker je disc zatajil... pa smo ga 2 meseca kupovali nikakor da pridemo do štacune... no zdej pa...EVO, TARA.... Pr nas (Kr. Gora in okolica) jih je ogromno...po deset kil skup jih nosjo iz gozda. Mal tu mač že Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 ruby, jaz sem na krasu vceraj nabirala in nabrala...kukmake, deznicke, sehlice in kostanjevke.za pastico in juhico. tako da kar pogumno Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Moja boljša polovica se ob nedeljah ukvarja s kotlovino..in tule paše vedno kakšna gobica not. Šibava s tamalo v bljižnji gozd...not pa tornado. Ni je bilo gobe, ki bi preživela. Sosedovi inteligentni otroci bili...sem jim že zadnjič "RAZLOŽILA" smisel gobarjanja..pa zgleda preveč temeljito..skratka žalost.Šle potem v drugo hosto in v 15 minutah nabrale pol košare lisičk in jurčkov. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 mene, ki me je strah medvedov, in me vedno vsi zezajo zaradi tega, NI pomiril clanek v novicah, da je nek medved v petek ugriznil gobarja v rit!!!!! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>mene, ki me je strah medvedov, in me vedno vsi zezajo zaradi tega, NI pomiril clanek v novicah, da je nek medved v petek ugriznil gobarja v rit!!!!! Hmmm v rit ga je... no ta je pa dobra, medved ja lomasti, lahko bi ga slišal.. kaj je pa počel gobar, a je spal.... ali je kaj drugega počel... hmm a to najbrž ne piše v članku.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>... me NI pomiril clanek drugac pa! schtraufenpacht!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AlenaU 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko smo ze pri gobah... Nasel nekaj lisick klik uh... tole za jajčki, pa parmezanom - tud v kakšni juhi ne bi bile slabe......v našem koncu jih ni skoraj nič (lisičk), le kostanjevke, turki bi se tud našli, pa seveda cel kup Gobarjev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Ej Marsa, kaj to pomen: schtraufenpacht!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 nic. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Tinka , sem bolj suhoparna jedka gob:od gozdnih-dvojina:jurli in lisičke ....od gojenih pa šampinjoni... Zelo obrajtam posušene jurčke, imajo aromo, da dol padeš. Ponižno priznam, da sem kar se tiče bere gob absolute beginner, nobene še utrgala, še poznam jih ne, ampak nikoli ni prepozno; eni prehitro začnejo, potem pa po zadnji večerji neslavno za vedno omagajo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>eni prehitro začnejo, potem pa po zadnji večerji neslavno za vedno omagajo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tinka , sem bolj suhoparna jedka gob:od gozdnih-dvojina:jurli in lisičke ....od gojenih pa šampinjoni... Zelo obrajtam posušene jurčke, imajo aromo, da dol padeš. Ponižno priznam, da sem kar se tiče bere gob absolute beginner, nobene še utrgala, še poznam jih ne, ampak nikoli ni prepozno; eni prehitro začnejo, potem pa po zadnji večerji neslavno za vedno omagajo! to je res...ampak lisicke in jurcki so gobe ki so precenjene in ne tako zanimive, v bistvu...niti tkao dobre. mislim-jurcki so zacimba, no, ne material za zapolnit zelodcek...imajo pac boljsi marketing!dober okus imajo npr. mrtvaske trobente, ki so ful kvalitetne, ampak jih ljudje ne nabirajo, kerso pac crne...ali pa sivke...sirovke... shitake jej, namesto sampinjonov...so ful zdravilne se zraven, pa okus imajo super Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freaky girl 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> TI pa v 90% temah pises samo smajlije. Se opravicujem za offtopic, ampak.... Kaksen zdravilen ucinek pa imajo shitake? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 imajo zelo visoko vsebnost proteinov ( za gobe), mineralov in aminokislin.tu izsek opisa v anglescini...upam, da te ne moti. ce te, ti pa prevedem!pa ne sme se jih kuhat vec kot 4-5min, ce ne gre vse ven.so v KTM ze tisocletja zelo cenjene...: Shiitakes provide high levels of protein (18% by mass), potassium, niacin and B vitamins, calcium, magnesium and phosphorus. The mushroom has all essential amino acids. Shiitakes have natural antiviral and immunity-boosting properties and are used nutritionally to fight viruses, lower cholesterol and regulate blood pressure. Researchers S. Suzuki and Oshima found that a raw shiitake eaten daily for one week lowered serum cholesterol by 12%. Concentrated forms of lentinan, a shiitake extract, have been used to treat cancer, AIDS, diabetes, fibrosystic breast disease and other conditions with impressive results. in se drugi odlomek: This edible mushroom has been prized for its tonic and therapeutic value for thousands of years. It is used to reduce cholesterol and to fortify the immune system. Shitake contains polysaccharides, including the all-important Beta-1,3-D-glucan, which powerfully activates the human immune system. It has been shown to have antiviral, antibacterial, anti-parasitic and liver protective qualities. Scientific research has demonstrated that Shitake has significant antitumor effects. Shitake has also been shown to have cardiovascular benefits, including the ability to lower blood pressure. Shitake helps lower elevated sugar levels and promotes urination. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 kul, hvala Tinka! Michelle, najbrz freaky pac osvezuje teme, namest da bi se recimo sam odpirale... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> to je res...ampak lisicke in jurcki so gobe ki so precenjene in ne tako zanimive, v bistvu...niti tkao dobre. mislim-jurcki so zacimba, no, ne material za zapolnit zelodcek...imajo pac boljsi marketing!dober okus imajo npr. mrtvaske trobente, ki so ful kvalitetne, ampak jih ljudje ne nabirajo, kerso pac crne...ali pa sivke...sirovke... shitake jej, namesto sampinjonov...so ful zdravilne se zraven, pa okus imajo super Hvala Tinec ,ostaja samo še dilema-kje se pa kupijo te tvoje shitake ? Mrtvaške trobente? No, ime nič dobrega ne obeta Ni druge, bo treba na kašen kurs 'Prepoznavanje, nabiranje in priprava gob' Brez sodelovanja s forenziki, specialnimi službami pri notranjem ministrstvu, in 'Centrom za obdukcije' Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.