Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

Hudič, ne gazi gobe, če ne veš, kaj bi z njo! (Če bi imel digitalca s seboj, bi to slikal pa dal vsaj semle, če že ne v kake cajtnge ... )

:xx!:

Sem ze prevozil nekaj sto kilometrov, samo da sem fotografiral, kar sem zelel...

Ti pa ne mores skociti domov po opremo, pa nazaj v gozd :inocent:

Jaka si mi ti devica.Pih. xcivx

x:Dx x:o)x

O pohojenih, pobrcanih, zmuckanih...gobah se pa strinjam.Tega je tudi tukaj polno.

Zal. xrolleyesx

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>...Me pa je danes in tudi včeraj svinjsko zjezilo, ker sem našel DESETINE poteptanih, poruvanih in puščenih šampinjonov kar na tleh, velikih in čisto malih - verjetno zaradi tega, ker pač NISO JURČKI ALI KVA - ?!

Kar srce te zaboli pa jeza prime ...  :vragec:

Hudič, ne gazi gobe, če ne veš, kaj bi z njo! (Če bi imel digitalca s seboj, bi to slikal pa dal vsaj semle, če že ne v kake cajtnge ... )

:xx!:

tole pa res :!!: :xx!:

me zanima, kwa bi tak naredu, če bi mu nekdo na vrtu poteptou ves pridelk xrolleyesx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

<{POST_SNAPBACK}>...sem našel DESETINE poteptanih, poruvanih in puščenih šampinjonov kar na tleh, velikih in čisto malih - verjetno zaradi tega, ker pač NISO JURČKI ALI KVA - ?!

Kar srce te zaboli pa jeza prime ...  :vragec:

povrsnost povrsna, tega sploh videla nisem, sam prvi odstavek in 'ce bi imel digitalca' (sem nekak sklenila, da bi pofotkal 'ulov')...

pol pa zdaj vidim v komentarjih!!!

shtala! :mad2:

goveedarsko!

to me najbolj razjezi, ko je folk cist brez odnosa in tega jim ne mroes nikol in jim ne bos mogel utupit v glavo prazno! :xx!:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ko smo ze pri gobah...

Pravkar prisel iz gozda.

Nasel nekaj lisick klik

Ni veliko, ampak glede na to, da sem nabiral skoraj v mraku (iznenađenje je pola uspjeha:druze Tito  xcivx ) sem kar zadovoljen x^x

Pa se gospod Jure osebno klik

ne vem kje je moj prejsnji komentar! :eek:

ni druge kot da mi ga je zgleda admin zbrisal oz. bogve kdo vse lohk prcka tlele pa moje poste brise. x:px x:Dx x;)x

sem napisala, da dbest (sem pozabila tocno kaj, aja da blagorcek, vi takle, jaz pa sampinjone jem), se posebej pa mi je luschy Jure. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Po fotki...  :palec:  x:Dx

Me ni blo, ker je disc zatajil... pa smo ga 2 meseca kupovali  x:Dx  x:Ix  nikakor da pridemo do štacune... no zdej pa...EVO, TARA....

Pr nas (Kr. Gora in okolica) jih je ogromno...po deset kil skup jih nosjo iz gozda. :eek:

Mal tu mač že :sori:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Moja boljša polovica se ob nedeljah ukvarja s kotlovino..in tule paše vedno kakšna gobica not. Šibava s tamalo v bljižnji gozd...not pa tornado. Ni je bilo gobe, ki bi preživela. Sosedovi inteligentni otroci bili...sem jim že zadnjič "RAZLOŽILA" smisel gobarjanja..pa zgleda preveč temeljito..skratka žalost.

Šle potem v drugo hosto in v 15 minutah nabrale pol košare lisičk in jurčkov. :vio:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

<{POST_SNAPBACK}>mene, ki me je strah medvedov, in me vedno vsi zezajo zaradi tega, NI pomiril clanek v novicah, da je nek medved v petek ugriznil gobarja v rit!!!!!

:wOOt:  :wOOt:  :wOOt:

Hmmm v rit ga je... no ta je pa dobra, medved ja lomasti, lahko bi ga slišal.. kaj je pa počel gobar, a je spal.... ali je kaj drugega počel... hmm a to najbrž ne piše v članku....

Tinka xsrcx , sem bolj suhoparna jedka gob:od gozdnih-dvojina:jurli in lisičke x8Dx

....od gojenih pa šampinjoni...

Zelo obrajtam posušene jurčke, imajo aromo, da dol padeš. x:px

Ponižno priznam, da sem kar se tiče bere gob absolute beginner, nobene še utrgala, še poznam jih ne, ampak nikoli ni prepozno; eni prehitro začnejo, potem pa po zadnji večerji neslavno za vedno omagajo! :eek: x:Dx x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>Tinka  xsrcx , sem bolj suhoparna jedka gob:od gozdnih-dvojina:jurli in lisičke x8Dx

....od gojenih pa šampinjoni...

Zelo obrajtam posušene jurčke, imajo aromo, da dol padeš. x:px

Ponižno priznam, da sem kar se tiče bere gob absolute beginner, nobene še utrgala, še poznam jih ne, ampak nikoli ni prepozno; eni prehitro začnejo, potem pa po zadnji večerji neslavno za vedno omagajo! :eek:  x:Dx  x:o)x

x:Dx

to je res...ampak lisicke in jurcki so gobe ki so precenjene in ne tako zanimive, v bistvu...niti tkao dobre. mislim-jurcki so zacimba, no, ne material za zapolnit zelodcek...imajo pac boljsi marketing!

dober okus imajo npr. mrtvaske trobente, ki so ful kvalitetne, ampak jih ljudje ne nabirajo, ker

so pac crne...

ali pa sivke...

sirovke...

shitake jej, namesto sampinjonov...so ful zdravilne se zraven, pa okus imajo super x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

imajo zelo visoko vsebnost proteinov ( za gobe), mineralov in aminokislin.

tu izsek opisa v anglescini...upam, da te ne moti. ce te, ti pa prevedem!

pa ne sme se jih kuhat vec kot 4-5min, ce ne gre vse ven.

so v KTM ze tisocletja zelo cenjene...:

Shiitakes provide high levels of protein (18% by mass), potassium, niacin and B vitamins, calcium, magnesium and phosphorus. The mushroom has all essential amino acids.

Shiitakes have natural antiviral and immunity-boosting properties and are used nutritionally to fight viruses, lower cholesterol and regulate blood pressure. Researchers S. Suzuki and Oshima found that a raw shiitake eaten daily for one week lowered serum cholesterol by 12%. Concentrated forms of lentinan, a shiitake extract, have been used to treat cancer, AIDS, diabetes, fibrosystic breast disease and other conditions with impressive results.

in se drugi odlomek:

This edible mushroom has been prized for its tonic and therapeutic value for thousands of years. It is used to reduce cholesterol and to fortify the immune system. Shitake contains polysaccharides, including the all-important Beta-1,3-D-glucan, which powerfully activates the human immune system. It has been shown to have antiviral, antibacterial, anti-parasitic and liver protective qualities. Scientific research has demonstrated that Shitake has significant antitumor effects. Shitake has also been shown to have cardiovascular benefits, including the ability to lower blood pressure. Shitake helps lower elevated sugar levels and promotes urination.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

kul, hvala Tinka! :palec: xDDx

Michelle, najbrz freaky pac osvezuje teme, namest da bi se recimo sam odpirale...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx

to je res...ampak lisicke in jurcki so gobe ki so precenjene in ne tako zanimive, v bistvu...niti tkao dobre. mislim-jurcki so zacimba, no, ne material za zapolnit zelodcek...imajo pac boljsi marketing!

dober okus imajo npr. mrtvaske trobente, ki so ful kvalitetne, ampak jih ljudje ne nabirajo, ker

so pac crne...

ali pa sivke...

sirovke...

shitake jej, namesto sampinjonov...so ful zdravilne se zraven, pa okus imajo super  x;)x

Hvala Tinec :palec: ,

ostaja samo še dilema-kje se pa kupijo te tvoje shitake ? :vio:

Mrtvaške trobente?

:o|o: No, ime nič dobrega ne obeta xrolleyesx

Ni druge, bo treba na kašen kurs 'Prepoznavanje, nabiranje in priprava gob'

Brez sodelovanja s forenziki, specialnimi službami pri notranjem ministrstvu, in 'Centrom za obdukcije' :inocent: :eek: :vragec: x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...