Skoči na vsebino

Gobe, glive...

Recommended Posts

shitake se kupijo na trnici, v merkatorju in sparu. morda ne v vseh, ampak garantirano...so pa drage - 3000-4000 sit kg. (so povsod drage, by the way)

trobente bom poskusala dobit kje, da pokazem, predno kdo pogine x:Dx

podobne so lijastim lisickam, samo crnocrne x8Dx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Deli na socialnih omrežjih

:O: zakaj imajo tak ime? Meni so zelo neestetske. Recimo zato tudi ne jem polžev **slinarjev**, ker so mi ful grdi.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>meni so pa zelo estetske in prdvsem okusne. so tudi suhe in nic slinaste...

xscratchx s tega kota zgledajo **lepejše**

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

hm, dobro vprasanje...rabijo malo vec svetlobe, imam v spominu, da so bile na jasicah...

listnato podrocje, ce se prav spominjam. ali mesano.

imenujejo se tudi 'horn of plenty' ali black chantarelles ( crne trobentice)

ruby, tulele se enlinkec zatele:

http://forum.funghiitaliani.it/index.php?showtopic=8013

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Tinka xsrcx , hvala za izredne fotografije, pa link :palec:

Veš, da so mi lepe? :eek: :2src:

Že zaradi ekstravagantnega imena , pa eksotičnega videza-so mi zelo všeč. x^x

Nič, najboljše, da me skupaj s Krokodilom povabita kot izvedenko za okus, aromo in estetsko plat, bom pošteno in dosledno razsodila med mrtvaškimi trobentami in jurčki.

x^x x:o)x x^x

Enja :palec: : bi rekla, ja, da vam pol Tridenta lazi in kriči po gozdovih. :o|o:

:sniky:

Enja  :palec:  : bi rekla, ja, da  vam pol Tridenta lazi in kriči po gozdovih. :o|o:

:sniky:

Ruby...ti prišepnem na uho...gobo najdem takrat, ko stopim nanjo.....vendar, nekatere gobe pa vseeno poznam in jem.Predlagam, da greva skupaj v malo šolo gobarjenja( in upam, da me vzameš s seboj na degustacije)

www.prikolica.com

kaj tiste mrtvaske trobente rastejo pri nas, jaki so chudne :eek:

v hladilniku pa ni prostora, 8 kg micenih jurckov notr... pa namest, da bi se hladilnik (sam od sebe spraznil x:Dx ) , da bi sle za vlaganje, neee pocakat, da popoldan pride z gose (sama od sebe x:Dx ) se ena taksna porcija pol pa pelat k kupcu v neko restavracijo... :xx!:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Tinka :palec: xsrcx , se veselim povabila, pravzaprav lahko tudi jaz kaj skuham iz ponujenega.

Morda vam danes postrežem s kakšnim lepim in enostavnim receptkom v naši 'Lunini kuharji', ko že vsi imate v izobilju gob :O: ,pa vrata od hladilnika se vam ne zapirajo več :vragec: :sniky:

V Slo še vedno mislijo, da je treba gobe po dolgem in počez natreti, potunkati in povsem prekriti s česnom! :xx!: :xx!: :sniky:

Enja :palec: xsrcx , z veseljem! Greva skupaj na tečaj 'Kako ne pohodim užitno gobo' x^x x:Dx

Potem pa združiva kuharsko znanje x^x :palec:

Krokodil pa nič. Sploh nas ne šljivi, samo zasmehuje in misli, da je največji krokodilji gobar na svetu. :O: :vragec:

www.stanedolancprvislogobar :wOOt: :OO!: :bomb:

Krokodil pa nič. Sploh nas ne šljivi, samo zasmehuje in misli, da je največji krokodilji gobar na svetu. :O:  :vragec:

Velikost gobarjev je v bistvu nemerljiva zadeva.

Pri gobarjenju je samo eno merilo.

Ce si se ziv, si dober x^x x:Dx

Hvala bogu, da ima vsak svojo lestvico najljubsih gob.Tako smo vsi zadovoljni.

Tisti ki jih nabiramo, tisti ki jih jemo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...