setsuna 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 veliko razmišljam o filmu 21 gramov, v katerega opisu sem prebrala, da naj bi človeška duša imela 21 gramov, po raziskavah nekega človeka(zdravnika?), ki je z zelo natančno tehtnico stehtal več ljudi tik pred smrtjo in takoj po njej... kasneje je tehtal tudi pse. ti so po smrti ostali enake teže...iz tega je sklepal da imajo ljudje dušo pač težko 21 gramov, psi je pa nimajo... zanima me pa:ali mislite, da je to mogoče,ste mnenja, da psi nimajo duše in občutkov, čeprav so nekateri zelo "prijazni"in če menite da je teža človekove duše(oz, če bi bila, v primeru, da je ta stvar o 21 g samo "napačna") odvisna od tega, koliko je človek "dober" in koliko ne? Citiraj Each atom sings to me"set me freefrom chains of the physical" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 jah, v Usodi duš boš prebrala, da imajo vsa živa bitja dušo, samo da je za vsako bitje drugačne kvalitete. Ta teorija je spoznana na podlagi hipnoregresije, kjer je hipnoterapevt izpraševal ljudi, ki so se med hipnozo nahajali z zavestjo v prostoru in času med življenji. Koliko ti tak način ustreza kot dokaz, da to drži, ne vem...presodi sama... glede mase duše pa nimam pojma...a so bili vsi njegovi klientje po smrti lažji za točno 21g ? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
setsuna 20. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 20. julij 2005 točno...vsi in čist vsi za 21 g Citiraj Each atom sings to me"set me freefrom chains of the physical" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 po moje se dushe ne da stehtati psi po moje imajo prav tako kot mi obcutke in dusho,vsaj jaz jo ob njih cutim.kaj je ta tip tehtal in od kod mu ta ideja pa ne vem.....po moje je razlika pred in po smrti v teh gramih nekaj drugega,ne pa dusa.po moje ima ta teza kej veze s tekocinami v telesu... Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
princeza 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 ja po moje je tud kaj drugega. Zrak, plini, kakšna druga biokemična reakcija ne vem. Sem pa prepričana da živali dušo imajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iksa 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 Ne vem natančno, koliko tehta človeška duša, prepričana pa sem, da je duša psa 5težja od marsikaterega človeka! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne vem natančno, koliko tehta človeška duša, prepričana pa sem, da je duša psa 5težja od marsikaterega človeka! Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
princeza 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 se strinjam, pa ne samo duša psa, duše vseh živali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne vem natančno, koliko tehta človeška duša, prepričana pa sem, da je duša psa 5težja od marsikaterega človeka! Huh,moja je sedaj, presenetljivo lahka! Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vasudeva 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>(oz, če bi bila, v primeru, da je ta stvar o 21 g samo "napačna") odvisna od tega, koliko je človek "dober" in koliko ne?joj jojjj :xx!: človek dober, za koga? ni to relativno vprašanje.. po čem se pa meri dobrota?to da ti en govori same lepa stvari, v sebi skriva čisto nasprotje, drug pa je resnicouk in je zarad tega obsojan.. in še ogromno sličnih stvari se tukaj lahk našteje. ma teh 21.gramov ne.. ma če je to sploh res ali ni, kaj imamo mi od tega če to spoznamo? bulshit, nič.. z temi vprašanji se itak ubadajo oni filozofi, ki mislijo da vejo v resnici pa nič ne vejo.. lalalala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
setsuna 20. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 20. julij 2005 živali so itak velik bolj "človeške"(človeško mislim, kot to, kar ljudje pravijo kot človeško ). njihova razlika od nas je nagon, drugače bi bli kot zlozlozlo dobri ljudje(ne mislim relativno). ljudje s(m)o zahrbtni, živali pa ne(spet "kriv" nagon) ja... Citiraj Each atom sings to me"set me freefrom chains of the physical" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Modratrobentica 20. julij 2005 Prijavi Deli 20. julij 2005 A zdej bi še duše tehtal raje stehtajte pamet Citiraj sem najlepša in najboljša kreacija narave ))) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 Kaj se tiče teh 21 gramov. Po moje so to grehi in slaba karma, ki jih človek ne mogel razrešit v tem življenju. Sej potem bi mogli met različni bolniki različno težko dušo ampak pustimo to. Če nekdo dela slabe stvari se mu nabira slaba karma. Če se ne kdo dobro počuti, je čisto lahek, če je pa depresiven pa bolj tko okol vleče. To hočem povedat. Zato, ko se človek očisti vsega, takrat iz njega izhaja popolna svetloba. In svetlobe se ne da stehetat. Drugače ima pa lahko tudi žival dušo. To pa takrat kada človeška duša prevzame telo živali namesto človeka. To se ne dogaja spontano (da ne bi sedaj koga zajela panika) ampak tako je duši določeno. To pa zato, ker se mora ta človek naučit nekaj zelo pomebnih stvari. Katere so ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Demian 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 Lepo pozdravljeni! Moje mnenje v zvezi s to temo je sledeče.Razlika 21g pred in po smrti fizičnega telesa nima nobene veze z dušo. Duša ni fizična materija, zato zanjo tudi ne veljajo fizikalni zakoni. Razlika v teži je zelo verjetno posledica nekaterih po-smrtnih kemičnih reakcij v telesu.Duša sama nima veze s tem, koliko nekdo je ali ni dober. Pojem dobro/slabo je v precejšnji meri kulturno pogojen. Izražanje kvalitete duše pa je odvisno od "čistosti" oz. poduhovljenosti osebnostne strukture oz. materije, medtem ko duša sama na svoji ravni ostaja takšna kot je. Grešnik ima enako sveto dušo kot svetnik. Razlika je le v njuni osebnostni strukturi, kar pa nima popolnoma nobene veze s kakršnokoli fizično težo.Živali so zavestna bitja in imajo občutke. Kemične reakcije v telesih različnih življenjskih vrst pa se verjetno nekoliko razlikujejo.Pripisovanje predznakov slabo/dobro pri pojmih kot so npr. karma, energija je subjektivno. Je le karma, ne dobra, ne slaba, le pravična. Naše dobro/slabo navadno temelji na občutkih ugodja in neugodja. Da bi vse to imelo kaj veze s fizično težo telesa... v tem ne vidim smisla. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 hja, sam sem tudi mislil, da je sprememba teže posledica kakih kemičnih reakcij. Me pa najbolj moti dejstvo, da ni važno, za kakšno boleznijo človek umre, in ali tehta ob smrti 50 ali 150 kg, vsem se neposredno po smrti zmanjša teža za 21 g...zakaj vsem za enako in ravno toliko...mislite da so kemične reakcije pri vseh enake in tako specifične? Je pa možno, da je hipoteza o 21g težki duši le plod domišljije scenarista filma, ki jo je zavajujoče predstavil javnosti kot sad znanstvenega dela za boljši publicistični efekt. Očitno mu uspeva...ali kako? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Demian 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kaj pa zivali..... imajo duso? Če misliš s tem zavest in občutke, potem sigurno da. Sklepanje o tem na podlagi neke teže se mi zdi neumno. Mislim, da je vsakemu, ki ima stik z živalmi, odgovor jasen.Trditev, da živali nimajo duše, pa ima v nekem drugačnem pogledu tudi svojo težo. Če dušo obravnavaš kot sedež individualnosti, duhovnosti, modrosti, duhovne (svobodne) volje in ne kot sedež zavedanja in občutkov, lahko tudi trdiš, da živali nimajo duše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 Kaj se tiče živali in duše. Živali tudi čutijo ljubezen ali sovraštvo tako kot človek. In se na človek navežejo in imajo spomin ... Samo nimajo pa takšnega zavedanja obstoja. Človek se zaveda da obstaja. Nekaj v tem smislu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 Kaj pa rastilne? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 hm a je tocno 21g vedno, pomoje to je plod domislije ali pa povprecje, toliko je lahko vode ki izhlapi iz telesa s koze ane vec pa je ne pride na povrsje k ta neha delovat ko clovek umre, sicer pa a se gremo igrat malo fizike? pa vam povem koliko je tezka dusa ... grem po kalkulator... hm torej clovecek ki zauzije 15000J energije na dan, zivi tam 70 let, hm ima od tega, 0,0000000004 kg hm kar je no zelo malo hm hm lahko pa poracnam mal tole duso, 21g hm tole je 1887385875000000J energije kar veliko vredno za dusco hehe ni svoh tole, hm zategadelj, bi se dalo utemeljit ce ima dusa res toliko energije v sebi, da se lahko marsikaj naredi s tole duso v zivljenju, recimo brezproblemov bi se dalo ziveti brez hrane ali vode, proizvajati gigantske kolicine elektrike, hja hell, sonce oddaja veliko manj energije glede na svojo tezo... tko da dusa je hm najbolj nabito energetsko telo kar sem jih poracunal haha (ehja js se mal zabavam, ampak ce je dusa res toliko tezka, potem to pojasni marsikaj) Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 Pri rastlinah je tud nekak podobno kot pri živalih. Rože tistemu najbolj uspevajo, kateri jih zaliva z ljubeznijo in se z njimi tudi pogovarja. Naj se sliš še tako čudno ampak tudi drevesa nekaj čutijo. Samo ne vem če v tolikšni meri kot živali ali manj. Pravzaprav so drevesa vrelci pozitivne energije. Če se kdo počuti izmučeno lahko kdaj poskusi objeti drevo. IN drevo mu bo podarilo del svoje energije. Ja imaš prav el nino. Duša ima res neverjetno količino energije. Lahko sprosti energijo, ki je enakovredna tisočim soncem. Samo za to je potrebna disciplina. Sej vsak človek bi si lahko zvišal raven energije, če gaa ne bi ujel njegovi strahovi in občutki .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Demian 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>hja, sam sem tudi mislil, da je sprememba teže posledica kakih kemičnih reakcij. Me pa najbolj moti dejstvo, da ni važno, za kakšno boleznijo človek umre, in ali tehta ob smrti 50 ali 150 kg, vsem se neposredno po smrti zmanjša teža za 21 g...zakaj vsem za enako in ravno toliko...mislite da so kemične reakcije pri vseh enake in tako specifične? Ne vem. Morda pa sploh ne gre za kemične reakcije. V najboljšem primeru (s stališča zagovornikov 21g duše) gre za ločitev eteričnega telesa od materialnega. Vendar to še vedno ni duša, ampak le bolj fina komponenta fizičnega telesa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>hm a je tocno 21g vedno, pomoje to je plod domislije ali pa povprecje, toliko je lahko vode ki izhlapi iz telesa s koze ane vec pa je ne pride na povrsje k ta neha delovat ko clovek umre, sicer pa a se gremo igrat malo fizike? pa vam povem koliko je tezka dusa ... grem po kalkulator... hm torej clovecek ki zauzije 15000J energije na dan, zivi tam 70 let, hm ima od tega, 0,0000000004 kg hm kar je no zelo malo hm hm lahko pa poracnam mal tole duso, 21g hm tole je 1887385875000000J energije kar veliko vredno za dusco hehe ni svoh tole, hm zategadelj, bi se dalo utemeljit ce ima dusa res toliko energije v sebi, da se lahko marsikaj naredi s tole duso v zivljenju, recimo brezproblemov bi se dalo ziveti brez hrane ali vode, proizvajati gigantske kolicine elektrike, hja hell, sonce oddaja veliko manj energije glede na svojo tezo... tko da dusa je hm najbolj nabito energetsko telo kar sem jih poracunal haha (ehja js se mal zabavam, ampak ce je dusa res toliko tezka, potem to pojasni marsikaj) ne morm verjet, propracunal si najbolj nabito energetsko telo sej obstajajo izjeme, ki zivijo brez hrane, vode...le od svetlobe Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 kadar sem objel drevo, sem se počutil še bolj leseno kot prej...pa še bodlo me je Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 To pa zato, ker si imel blokade, ki nočjo noter spustit svežo energijo. Pojdi se naprej stuširat pa potem še enkrat poskusit. Pa to nared v večernem času. Takrat je telo najbolj dojemljivo za energijo in še nihče te ne bo postran gledal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 tuš odplakne blokade? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.