Guest sstane 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Da rahlo skrenem s teme - enkrat je bil v Radečah en žur in sem se ga nalivu s perom. Zraven sem pa po malem žrl tvojo sol. Drug dan sem meu nenormalnega mačka. Brez zajebancije. Maš kak komentar?lalalaImam, glede na kalorije gre na en pir cca petino epruvete. Ti si jih ziher enih deset poloku, soli pa samo za dva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logišNosko Kul tole..bom sprobala. Samo nekaj drobiža še moram dobiti pa bo.. Za umirjanje živčkov je trganje trnkov ali zamotanje v kakšen štor pod vodo prava stvar Stane - ne moreš ti iz svoje kože Strelka - zanimiv ribolov ja..je moj tudi nekaj se na morju ven metal...pa morske nekak niso bile navdušene nad žganci Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 Aha...morske ribice res na kruh ne primejo....imajo raje črve, pa školjke sem enkrat zgodaj zjutraj enkrat na morju gledala kako se pripravljajo na ulov...so rezal ene take debele rdeče črve...menda jih ene vrste rib obužuje...(saj so mi povedali kako se jim reče...pa katere ribe nameravajo lovit...pa sem pozabila...) Ampak zgeledal pa je ..no ja nagravžen... po pravici povedan..ribe rada jem ...lovijo naj jih pa drugi Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 Dober okus.. Letos prvič smuča videla...Linj mi je pa itak všeč..tako zlato barvo ima..smo jih že x nazaj v ribnik tovorili...ok. priznam...ni bilo kandidata za čiščenje. MIljarda drobnih luskic..in vse tako žilave...in sluz...ter preskakovanje noža zato...Menda se ga da obeliti..še nismo probali.. Ja..vsi ne moremo biti primorci...(ravno včeraj me doma piza z morskimi sadeži čakala - škampi in dagnje(so moji zavihali nosove...jaz pa njami ) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč. lalalaNajboljše so, ko so še kaviar. Je slan, ko hudič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>...morske ribice res na kruh ne primejo....imajo raje črve, pa školjke... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti v vodi... ne mors verjet x!x ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dober okus.. Letos prvič smuča videla...Linj mi je pa itak všeč..tako zlato barvo ima..smo jih že x nazaj v ribnik tovorili...ok. priznam...ni bilo kandidata za čiščenje. MIljarda drobnih luskic..in vse tako žilave...in sluz...ter preskakovanje noža zato...Menda se ga da obeliti..še nismo probali.. Pri linju je podobna zgodba, kot pri hobotnici. Preprosto ga moraš - kot hobotnico - najprej zmrzniti. Pri hobotnici je rezultat ta, da potem, ko je bila najprej zmrznjena, trikratno skrajšaš čas kuhanja, da se primerno omehča, iz zmrznjenega linja pa z lahkoto s kombinirkami potegneš kožo z luskami vred. Koža je sicer tako trda oz. žilava, da bi si lahko naredil čevlje iz nje. lalalaMateja, genialna ideja. Treba tud v naših sladkovodnih vodah (kadar ni benga čuvaja bliz) probat to finto lalala No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2005 Ej, šit. Kwa sm zgori napisu. Sladkovodne vode!!! Svašta ... brez lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti v vodi... ne mors verjet x!x ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli Jutri izprobam ta patent v svojem ribniku, to bo vnuk gledal, če bo uspel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 shchukam se recimo STRGA na vishnje....ne morsh verjet zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> shchukam se recimo STRGA na vishnje....ne morsh verjet zlomk ... zlasti, če je višnja v vampu kakšnega majhnega klenčka. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. avgust 2005 Prijavi Deli 4. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ej, šit. Kwa sm zgori napisu. Sladkovodne vode!!! Svašta ... brez lalala Sladkovodne vode z cisto, cisto mickenim lala Ja - proti tako vlozeni visnji ziher nimajo ščuke nič proti Mateja- zanimiva ideja res..Na sladkovodnih vodah ne vem če bomo sprobali...morje pa je že druga pesem Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 4. avgust 2005 Prijavi Deli 4. avgust 2005 Jaz sem včasih tud bil čist mahnjen na ribolov, res psiho, pa sem nekako opustil, ker te hočejo povsod obrat za denar, zdaj tud že na morju. Razen na slovenski obali mislim, da je zastonj? Kdo kaj ve? Rad bi ga spet kdaj namočil - o trneku govorim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 4. avgust 2005 Prijavi Deli 4. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč. lalala Nosko...tudi kakšen krap je dober,če je uredu pripravljen Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. avgust 2005 Prijavi Deli 4. avgust 2005 ful rada ribarim...sicer ze dolgo nisem, konkretno...prve izkusnje s 4 leti na morju, prva riba kovac v bistvu sizim ( kt bi rekla marsa) na vse kar je iz vode.bi mirno lahko jedla samo to. smo imeli do mojega 18 leta robinzonske pocitnice in 4-6 tednov jedli samo, kar smo ulovili. problem je, da ima priblizno vsak otok v jadranu vsaj eno ( drugacno ) imeza isto ribo. zato se lahko pogovarjam le o imenih v okolici sibenika... od sladkovodnih rib pa poznam le krape scuke in soske postrvi.prvi so mi ogabni, druge in tretje super.sem ujela lani postrv z roko, je fajn feeling...pekli v lapuhu, fantazija.( malo dlje je trajal lov kot od mojega prijatelja oce, ki skoci notr in namece vecerjo ven z rokami u pol ure, ma kaj cmo).rake ( potoske) sem srecala sele lani spet. ma nimam srca jih lovit. v glavnem, mi je vsec lovit ribe, pa jih ne sem v slabi druzbi za to. nisem se nikoli poskusila v sladkovodnih vodah lovit .... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. avgust 2005 Prijavi Deli 5. avgust 2005 inspirirana s tole temo sem se odlocila, da grem danes na poti na tolminsko cez petrovo brdo in v lokalni ribogojnici preskrbim svoje gostitelje s slastno vecerjo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Če boste v Dolenjskem listu brali o kakšnem pomoru rib pretekli petek v bližini Otočca, sva bla to jst pa en moj frend. Lovila sva platnice in podusti. Nascal sem ga 11:5. Nobena ni bla krajša od 40 cm. lalala Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 ha!!chez vikend zelenci.... akumulator...kable u vodo...ribe na trebuh....pa ven z njimi!!!robinzon in sodobna tehnika....z roko v roki ...OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 ful spon mora bit, jaz pa nimam potrpljenja za taksno... nisem 'tip za'...mora bit pa kul, zlo velik mojih frendov lovi (al pa so lovil).men bi se riba morda smilila pa bi jo nazaj vrgla.sam ko mi jo dajo na kroznik, se mi pa ne smili. :|||toliko o mojem dobrem srcu. :\\ joj kaksne ribe smo letos jedli (koncno!!!) na morju! Schtraufenpacht!!!Gofa 2x tko pripravljenga, da je blo noro, za znort dobr, na ne vem kaksnem lesu in vsem zivem!!(gof je kvalitetna riba, nekaj tacga kot zobatec).enkrat pa ugorja, sem se bala da ne bo tolk dobr, ker je sicer to riba z velik kosti, sam je nekak bil pri vrhu, pa ogromen, kok je bil dober, cist bel slasten meso. drugac pa maram tud sladkovodne ribe, no predvsem (poznam) postrvi.kul so ribe, mi glih ustrezajo.take lahke, tko fajn. ampak rajs mam morske, ker so slane. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ampak rajs mam morske, ker so slane. to te bo sstane vesel... ..OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat. To je pa res , ampak največkrat jih ljudje še dodatno solijo :xx!: ......pa ni sploh nobene potrebe po tem.....Jaz jih nikoli ne solim in so čist ok Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat. Točno, da ne, če jih ne pereš v sladki vodi, školjk pa sploh ne, če so zaprte in sveže. Ampak, tudi pečeš jih ne, kot svinjsko pečenko, pač pa na hitro, ko belo pogledajo, so gotove Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 no tak ...ribiška je težka.... nartabolj je nardit vršo, vtaknit vanjo malo razpadajočih malih babic....pa maš štir zobatce...... če se ne začenčaš al pa zapiješ za šankom, pa ti vršo z ribam vred ukradejo..... kar se priprave ribjih "pecijalitet" tiče ma pa čist vsak svojo varianto.... nartabolj sovraažim tiste kuharje , ki vržejo na ribo vse kar najdejo v kuhinji..... Letos smo namesto školjk na buzaro jedli školčji paprikaš ker je imel dežurni kuhar na pultu pač mal sladke paprike.... Dolga leta smo rinili po skalah in v krvi svojih nohtov trgali morske sadeže beri črne dagnje s skal....Ker gre razvoj naprej smo s pomočjo čamca ugotovili, da je na bojah, cela grozdijada tega črnega zlata....potem smo bunkeljni z žepnim nožčem čistili vsako školjko posebej...danes uporabljamo pralni stroj.... potrebuješ dva človeka, ali po izbiri može jedaan čovek i jedna žena , ajmar in kvalitetne skale....eden poliva vodo, drugi drgne školjke gori doli po skalah..... ker so bile buzare pr vsakem znancu drgačne, se sama držim preizkušenega dalmatinskega recepta ONLY: čebula, česen, peteršilj, na kolobarje zrezana na tenko limona, paradižnik, belo vino, krušne drobtine..... Riba se samo osušena s krpo in natrta s soljo na žaru bez ičega....ob primerni temperaturi....pa zahteva malce prakse, da jih predolg ne cmariš, ampak samo hrustljavo zapečeš Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.