Skoči na vsebino

ribe


Recommended Posts

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Da rahlo skrenem s teme - enkrat je bil v Radečah en žur in sem se ga nalivu s perom. Zraven sem pa po malem žrl tvojo sol. Drug dan sem meu nenormalnega mačka. Brez zajebancije. Maš kak komentar?

lalala

Imam, glede na kalorije gre na en pir cca petino epruvete. Ti si jih ziher enih deset poloku, soli pa samo za dva x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 64
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:2src: Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš

Nosko x:)x Kul tole..bom sprobala. Samo nekaj drobiža še moram dobiti pa bo..

 

Za umirjanje živčkov je trganje trnkov ali zamotanje v kakšen štor pod vodo prava stvar x:Dx x:Dx

 

Stane - ne moreš ti iz svoje kože x:Dx x:Dx

 

Strelka - zanimiv ribolov ja..

je moj tudi nekaj se na morju ven metal...pa morske nekak niso bile navdušene nad žganci x:Dx x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha...morske ribice res na kruh ne primejo....imajo raje črve, pa školjke xDDx

 

 

sem enkrat zgodaj zjutraj enkrat na morju gledala kako se pripravljajo na ulov...so rezal ene take debele rdeče črve...menda jih ene vrste rib obužuje...(saj so mi povedali kako se jim reče...pa katere ribe nameravajo lovit...pa sem pozabila...)

 

Ampak zgeledal pa je ..no ja nagravžen...

 

po pravici povedan..ribe rada jem ...lovijo naj jih pa drugi :8):

 

Pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:2src: Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš

 

Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dober okus.. :palec: Letos prvič smuča videla...Linj mi je pa itak všeč..tako zlato barvo ima..smo jih že x nazaj v ribnik tovorili...ok. priznam...ni bilo kandidata za čiščenje. MIljarda drobnih luskic..in vse tako žilave...in sluz...ter preskakovanje noža zato...Menda se ga da obeliti..še nismo probali..

 

Ja..vsi ne moremo biti primorci...(ravno včeraj me doma piza z morskimi sadeži čakala - škampi in dagnje(so moji zavihali nosove...jaz pa njami x;)x ) x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>:2src: Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš

 

Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.

 

lalala

Najboljše so, ko so še kaviar. Je slan, ko hudič x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>...morske ribice res na kruh ne primejo....imajo raje črve, pa školjke
... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti v vodi... ne mors verjet x!x ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli x;)x xDDx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Dober okus.. :palec: Letos prvič smuča videla...Linj mi je pa itak všeč..tako zlato barvo ima..smo jih že x nazaj v ribnik tovorili...ok. priznam...ni bilo kandidata za čiščenje. MIljarda drobnih luskic..in vse tako žilave...in sluz...ter preskakovanje noža zato...Menda se ga da obeliti..še nismo probali..

 

Pri linju je podobna zgodba, kot pri hobotnici. Preprosto ga moraš - kot hobotnico - najprej zmrzniti. Pri hobotnici je rezultat ta, da potem, ko je bila najprej zmrznjena, trikratno skrajšaš čas kuhanja, da se primerno omehča, iz zmrznjenega linja pa z lahkoto s kombinirkami potegneš kožo z luskami vred. Koža je sicer tako trda oz. žilava, da bi si lahko naredil čevlje iz nje.

 

lalala

Mateja, genialna ideja. Treba tud v naših sladkovodnih vodah (kadar ni benga čuvaja bliz) probat to finto

 

lalala No2

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti  v vodi... ne mors verjet x!x ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli  x;)x  xDDx

Jutri izprobam ta patent v svojem ribniku, to bo vnuk gledal, če bo uspel :palec: x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ej, šit. Kwa sm zgori napisu. Sladkovodne vode!!! Svašta ...

 

brez lalala

x:Dx x:Dx

Sladkovodne vode x:Dx x:Dx

z cisto, cisto mickenim lala x:px

 

Ja - proti tako vlozeni visnji ziher nimajo ščuke nič proti x:Dx

Mateja- zanimiva ideja res..

Na sladkovodnih vodah x:Dx ne vem če bomo sprobali...morje pa je že druga pesem x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem včasih tud bil čist mahnjen na ribolov, res psiho, pa sem nekako opustil, ker te hočejo povsod obrat za denar, zdaj tud že na morju. Razen na slovenski obali mislim, da je zastonj? Kdo kaj ve? Rad bi ga spet kdaj namočil - o trneku govorim x;)x
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>:2src: Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš

 

Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.

 

lalala

 

 

Nosko...tudi kakšen krap je dober,če je uredu pripravljen :palec:

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ful rada ribarim...sicer ze dolgo nisem, konkretno...

prve izkusnje s 4 leti na morju, prva riba kovac x^x

v bistvu sizim ( kt bi rekla marsa) na vse kar je iz vode.

bi mirno lahko jedla samo to. smo imeli do mojega 18 leta robinzonske pocitnice in 4-6 tednov jedli samo, kar smo ulovili. problem je, da ima priblizno vsak otok v jadranu vsaj eno ( drugacno ) ime

za isto ribo. zato se lahko pogovarjam le o imenih v okolici sibenika...

 

od sladkovodnih rib pa poznam le krape scuke in soske postrvi.

prvi so mi ogabni, druge in tretje super.

sem ujela lani postrv z roko, je fajn feeling...pekli v lapuhu, fantazija.

( malo dlje je trajal lov kot od mojega prijatelja oce, ki skoci notr in namece vecerjo ven z rokami u pol ure, ma kaj cmo).

rake ( potoske) sem srecala sele lani spet. ma nimam srca jih lovit.

 

v glavnem, mi je vsec lovit ribe, pa jih ne xnckrivx

sem v slabi druzbi za to.

nisem se nikoli poskusila v sladkovodnih vodah lovit .... x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

    Če boste v Dolenjskem listu brali o kakšnem pomoru rib pretekli petek v bližini Otočca, sva bla to jst pa en moj frend. Lovila sva platnice in podusti. Nascal sem ga 11:5. Nobena ni bla krajša od 40 cm. lalala x^x

x:Dx x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

ha!!

chez vikend zelenci.... :vio:

akumulator...kable u vodo...ribe na trebuh....pa ven z njimi!!!

robinzon in sodobna tehnika....z roko v roki x:)x x:o)x

 

...OM... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ful spon mora bit, jaz pa nimam potrpljenja za taksno... nisem 'tip za'...

mora bit pa kul, zlo velik mojih frendov lovi (al pa so lovil).

men bi se riba morda smilila pa bi jo nazaj vrgla.

sam ko mi jo dajo na kroznik, se mi pa ne smili. :|||

toliko o mojem dobrem srcu. :\\

 

joj kaksne ribe smo letos jedli (koncno!!!) na morju! Schtraufenpacht!!!

Gofa 2x tko pripravljenga, da je blo noro, za znort dobr, na ne vem kaksnem lesu in vsem zivem!!

(gof je kvalitetna riba, nekaj tacga kot zobatec).

enkrat pa ugorja, sem se bala da ne bo tolk dobr, ker je sicer to riba z velik kosti, sam je nekak bil pri vrhu, pa ogromen, kok je bil dober, cist bel slasten meso. x:px

 

drugac pa maram tud sladkovodne ribe, no predvsem (poznam) postrvi.

kul so ribe, mi glih ustrezajo.

take lahke, tko fajn.

 

ampak rajs mam morske, ker so slane.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat. :D

Točno, da ne, če jih ne pereš v sladki vodi, školjk pa sploh ne, če so zaprte in sveže. Ampak, tudi pečeš jih ne, kot svinjsko pečenko, pač pa na hitro, ko belo pogledajo, so gotove x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx no tak ...ribiška je težka....

 

nartabolj je nardit vršo, vtaknit vanjo malo razpadajočih malih babic....pa maš štir zobatce...... če se ne začenčaš al pa zapiješ za šankom, pa ti vršo z ribam vred ukradejo.....

 

 

x:Dx kar se priprave ribjih "pecijalitet" tiče ma pa čist vsak svojo varianto....

 

nartabolj sovraažim tiste kuharje , ki vržejo na ribo vse kar najdejo v kuhinji.....

 

Letos smo namesto školjk na buzaro jedli školčji paprikaš x^x ker je imel dežurni kuhar na pultu pač mal sladke paprike.... x:o)x Dolga leta smo rinili po skalah in v krvi svojih nohtov trgali morske sadeže beri črne dagnje s skal....Ker gre razvoj naprej smo s pomočjo čamca ugotovili, da je na bojah, cela grozdijada tega črnega zlata....potem smo bunkeljni z žepnim nožčem čistili vsako školjko posebej...danes uporabljamo pralni stroj.... potrebuješ dva človeka, ali po izbiri može jedaan čovek i jedna žena , ajmar in kvalitetne skale....eden poliva vodo, drugi drgne školjke gori doli po skalah..... ker so bile buzare pr vsakem znancu drgačne, se sama držim preizkušenega dalmatinskega recepta ONLY: čebula, česen, peteršilj, na kolobarje zrezana na tenko limona, paradižnik, belo vino, krušne drobtine.....

 

Riba se samo osušena s krpo in natrta s soljo na žaru bez ičega....ob primerni temperaturi....pa zahteva malce prakse, da jih predolg ne cmariš, ampak samo hrustljavo zapečeš x:px

 

xzobkox

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...