Skoči na vsebino

Umetnost pogovarjanja

sedna

Recommended Posts

Dvoumne trditve dopuscajo moznost ustvarjanja lastne resnicnosti. Dvoumno ni nujno, da je sploh resnicno.

Tukaj se dejansko pogovarjam; moji odgovori so ne-dvomno dvoumni, ce ne tro- ali ne-umni.

Ko so Delfi postali nedvoumni, so jih Kelti zravnali z zemljo.

Naj ne bo pomote, kdo se pogovarja s kom. Ali pa?

Odgovor je se najbolj zanimiv, ce je postavljen v obliki vprasanja. Da misliti. Ali ukine misli.

Ali je ne-pogovarjanje izraznejse od pogovarjanja?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 59
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Joj, sedna, a čutim pridih užaljenosti v tvoji pripombi?

Saj tole ni bilo mišljeno kot kritika, čeprav se prepogosto dogaja, da se ponujene linke ignorira.

Logično je, da vsi ne moremo biti na tekočem z vsemi odprtimi temami in pogosto je v temah s popolnoma različnimi naslovi govora o zelo podobnih stvareh.

sem se spomnila... tule je link na še eno aktualno temo, ki govori o komunikaciji:

moč besede

Tekst tvojega naslovnega posta je Vrba kopirala v temo Komunikacija.

Vse, ki bi radi karkoli komentirali, pa prosim, da to naredite v teme, katerih linki so tu podani.

xsrcx :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Ne, ne, Koki, nic uzaljenosti.

Samo ne predalckajte me. Ce bom imela potrebo ( in sem jo imela), se bom sama popredalckala.

TUKAJ sem.

In vztrajam.

Ne kopirajte me.

Ali rabis pomoc?

To me spomnja na trmaste babice, ki jim vljudno vstanes, one pa vztrajajo, da bodo stale.. in avtobus jih premetava.

Dvoumne trditve dopuscajo moznost ustvarjanja lastne resnicnosti. Dvoumno ni nujno, da je sploh resnicno.

Tukaj se dejansko pogovarjam; moji odgovori so ne-dvomno dvoumni,  ce ne tro- ali ne-umni.

Ko so Delfi postali nedvoumni, so jih Kelti zravnali z zemljo.

Naj ne bo pomote, kdo se pogovarja s kom. Ali pa?

Odgovor je se najbolj zanimiv, ce je postavljen v obliki vprasanja. Da misliti. Ali ukine misli.

Ali je ne-pogovarjanje izraznejse od pogovarjanja?

Kar se dvoumnosti tice je vsako sporocilo med oddajnikom in sprejemnikom sporocila lahko dvoumno zaradi:

1)Oddajnik sporocilo (bodisi v obliki odgovora ali vprasanja) oblikuje dvoumno

2)Motnje na kanalu, ki povzrocijo popacenost sporocila

3)Subjektivne interpretacije sporocila s strani sprejemnika

Ce se prvotni pomen sporocila distorzira do te mere, da informacija postane dezinformacija ( sporocilo ne opravi svoje funkcije, marvec zavaja ), potem bi lahko trdili da je nekomuniciranje ucinkovitejse od komuniciranja.Izrtaznost sama pa je stvar preferenc...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Kar se dvoumnosti tice je vsako sporocilo med oddajnikom in sprejemnikom sporocila lahko dvoumno zaradi:

1)Oddajnik sporocilo (bodisi v obliki odgovora ali vprasanja) oblikuje dvoumno

2)Motnje na kanalu, ki povzrocijo popacenost sporocila

3)Subjektivne interpretacije sporocila s strani sprejemnika

Ce se prvotni pomen sporocila distorzira do te mere, da informacija postane dezinformacija ( sporocilo ne opravi svoje funkcije, marvec zavaja ), potem bi lahko trdili da je nekomuniciranje ucinkovitejse od komuniciranja.Izrtaznost sama pa je stvar preferenc...

Uf..lep IN pamaten!

Ali tvoja trditev zdrzi, kadar gre za pogovor s samim seboj?

<{POST_SNAPBACK}>ja, zdaj pa so nekateri res lepo pospravili...

samo pred bogom in pred svojo cisto vestjo se ne da pospraviti...  xsrcx

umetnost pogovarjanja je v tem, da jaz vem kaj recem in vem kaj sem kdajkoli napisala oz. se poznam tako dobro, da vem, cesa nikoli ne bi napisala....

ali nekdo ne more ziveti z resnico, ali pa je bilo to to, ko sem vceraj vprasala koliko adminov je bilo na luninem forumu...

Marsa bo zelo ponosna na vaso organiziranost, ja  xyesx

Pozdravcek

Vrba

sem seveda morala mail zamenjat... in bom pogledala vanj bolj poredko...

ja, ce so elektronski teroristi ze na Luninem forumu ... od tam do mene pa ni dalec - online xrolleyesx 

.

Kaj ( kdo) je bog?

Ali bog obsoja?

Kdo je tisti jaz, ki ima tako mocno samokontrolo?

Tako mocno, da krati svobodo drugih, da se izrazajo tako, ko t si zelijo?

<{POST_SNAPBACK}>ja, zdaj pa so nekateri res lepo pospravili...

samo pred bogom in pred svojo cisto vestjo se ne da pospraviti...  xsrcx

umetnost pogovarjanja je v tem, da jaz vem kaj recem in vem kaj sem kdajkoli napisala oz. se poznam tako dobro, da vem, cesa nikoli ne bi napisala....

ali nekdo ne more ziveti z resnico, ali pa je bilo to to, ko sem vceraj vprasala koliko adminov je bilo na luninem forumu...

Marsa bo zelo ponosna na vaso organiziranost, ja  xyesx

Pozdravcek

Vrba

sem seveda morala mail zamenjat... in bom pogledala vanj bolj poredko...

ja, ce so elektronski teroristi ze na Luninem forumu ... od tam do mene pa ni dalec - online xrolleyesx 

.

Take javne samogovore, ki jih večina potem ni mogla razumeti, sem imel enkrat tudi sam... kako bodo razumeli, če jih ni bilo zraven, sedaj pa je vse pobrisano?

Kdo vendar ve, da je meni ves čas delal dostop do strani luninega neta normalno in tekoče, tebi pa je povezava včeraj popoldan kar naenkrat padla, čeprav si normalo lahko prišla do drugih slovenskih spletnih strani? Prvič je zadoščalo brisanje kolačkov, ane. Potem je bil že IP blokiran na http od luninega neta. Potem sem bral, da nov odgovor pišeš na drugem računalniku, kjer ni smeškov. Potem je bil mrk tudi tam...

Pa saj smo v temi komunikacije. Zdi se, da so ti hoteli onemogočiti komunikacijo.

Potem pa vedo, da bo tole pisanje razumelo malo ljudi, torej boš še na slabšem.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Hahaha!

Ce nekaj izgine, potem imas moznost prevrednotiti, koliko ti je bilo tisto, kar si mislila poslati, pomembno. Toliko, da posljes se enkrat? Pa se preveris lastno obsedenost s postanjem obenem..

Redovnik upita majstora:

- Tko sam ja?

- Ja

- Kako biste vi mogli biti ja?

- To si ti'

Lep dan vsem! xsrcx xsrcx xsrcx

A ni to vse skupaj fino, kot otroški vrtec.

TI GLDOBA. NA TUKAJ MAS. PA SE ENO, PA SE ENO. ZDEJ TE PA NE MALAM. VES KOK SI GLD. BOM TLSICI POVEDU, DA VES. PA TE BO ONA NASESKALA. HI HI HI HI HI. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Umetnost komuniciranja...

preko interneta....to je težko precenit no ocenit..

ne vidiš človeka , ne slišiš glas pa kretneje ne vidiš..težko je vse skupaj

mislim da je umetnost komuniciranja prav v tem da najdeš tisto skupno nit...se s sogovornikom ujameš.

Torej s človekom se pogovarjaš na istem nivoju. Torej s preprostim človekom res ne boš govoril ne vem kako učeno z uporabo cel kup zapletenih besed.

ker ga boš naredi "butlja" no saj sam se bo tako počutil Ali te ne bo razumel ali pa jo bo pobrisal. Malo je takih, ki bi vprašali kaj to pomeni x:)x

Dobra komunikacija je zame razumevanje. V šoli precej vidiš če si dober komunikator..ne samo dober informator xDDx

Pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Ja,

@strelka

jaz lazje spoznam preko besed, kot pa drgac...

drugim pa itak pravim ze 2 leti, da se me naj predstavljajo z nasmeskom na licu...

in da nisem podvrzena nekim majavim razpolozenjim.

Pa, ce ne znajo to razumet, jim ne mórem pomagat.

Pac spoznajo pri meni svoj problem. Ce pa ga ne vidjo, jim ga pa pokazem... x;)x

Ja tocno - Vrba -> Kazipot  x:Dx  x:o)x  xDDx

Nikogar ne mores naredit butla  :8): strelka  xsrcx

Ce se nekdo na forumu primerno obnasa, nic ne recem... pa ce nic ne ve. 

Ce pa bo nekdo oseben, mu pa moram to pokazat, da je oseben, ker on sam ne ve...  :shsh: al mislis, da je nalasc tak... a potem pa mormo bit cist tih, al kaj...

x:Dx  x:o)x  xsrcx no no  x:o)x

.

Vrba ja imaš prav ... vsak besedo sam razume tako kot registrira. :8):

Ni pa rečeno da je tako tudi mišljeno.

In to se vidi ....no prebere tudi na tem forumu. Tudi sama imam ta problem stvari drugače razumem. tudi prepoznavam sebe moje komplekse in problemčke..je res.

Pa tudi to je res je moj problem (če govoriva osebno..moje mnenje sem povedala tako kot jaz mislim na splošno ne na tvojo kumunikacijo kako ti komuniciraš)

samo moraš biti tudi mal "diplomata" mu povedat mal na drugačen način..prikažeš "napako njegov problem..ne da pri tem žališ. (govorim na splošno x:)x )

No da govorim o komunikaciji .".prvošolčku" boš razlagal pa rečmo integrale...še sanjal se mu ne bo kaj je to za eno čudo...ja tudi to je njegov problem ...ne bo vedel nič, če pa mu boš povedal pa rečmo čisto na preprost način (s primerom..) pa zajel enako (integrale) potem bo komunikacija stekla.

Pa bosta obadava rešila problemček ti ki mu razlagaš pa on ki bo pridobil novo znanje.

Pozdravček xsrcx

x:Dx x:Dx Če mački stopiš na rep zacvili x:Dx x:Dx

Ena že dva dni cvili tukaj po forumu :xx!:

Jo je pa moral nekdo res močno pohodit x:Dx xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

<{POST_SNAPBACK}>:eek: katera pa x:Dx  x;)x a mačka ne mijavka x;)x miška cvili x^x

Mijavka in prede takrat ko jo božaš x:Dx

Če jo pohodiš pa zacvili xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Nekaterim nikoli ne bo nič jasno... :zoro: :zoro: xDDx xsrcx

Ma saj to da se z enimi ne da pogovarjat ne pomeni nujno, da se s tistimi ne da pogovarjat.. mogoce pomeni tud to, da se ti ne znas z njimi pogovarjat...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...