Skoči na vsebino

Ta Forum


enaeva

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>starost je se kako vazna. od starejsega cloveka se pricakuje zrelo obnasanje, zato se jih je v preteklosti po defoltu "vikalo"... zakaj bi si starejsi zasluzili "spostljivo"obasanje, ce ne razmisljajo nic pametneje kot mladi. po drugi strani, zrel odrasel obravnava mlajse z ljubeznijo in jim ne mece polen pod noge in pesek v oci.

dvigne se nad latne napacne predstave in nudi podporo. do mlajsih se obnasa ljubeznivo in jih spodbuja. tako se oblikuje boljsa druzba. taksnega cloveka mladi spostujejo, do tistih ki se ne znajo obnasati svojim izkusnjam primerno, mlad clovek ne bo spostljiv.

otroska dusa je cista. jaz ne bom spotikala mlajsih in sibkejsih od sebe ampak jih obdala z ljubeznijo. cim starejsa bom, tem vec ljubezni in razumevanja bom zmozna dati tistim, ki jih moja pot sele caka. gre za cloveski, zrel odnos, ki bi ga ljudje morali znati vzpostaviti do mlajsih od sebe.

 

vsak lahko pove kar hoce- svoboda izrazanja. sticks and stones can break my bones, but the words will never hurt me. :sori: nato ima vsak clovek na izbiro, kaj bo sprejel in kaj ne.  tudi reklamam v medijih ne bomo verjeli vsevprek, ampak selektivno izbrali izdelek, ki nam ustreza! xsrcx mlajsi in manj izkuseni, pa jim utegnejo kar verjeti... razumes kaj hocem povedati?

 

ko bos imela otroke, bos drugace razmisljala.  mentaliteta se z leti spreminja (pa ceprav se Smajcica s tem ne strinja) in nikoli ne bo 20 let mlajsi od nas razmisljal tako kot mi, starejsi prav tako ne.

 

netoleranca? ze to, da se starejsi spravlja nad mlajsega s svojimi napacnimi predstavami, ki jih ni znal odpraviti, me jezi! saj pravim, treba je spodbujati, in ne grajati. graja zapira. (pijte Donat Mg)

 

upornistvo? besede brez uporabe nasilja so dobrodosle! ce bi se na svetu tako resevali nesporazumi...WAW! :2src: upornistvo je kul! svet se ob tem spreminja, izboljsuje. glede na to da imamo toliko vojn s tem svetom ni vse OK, treba je spodbujati mlade da najdejo boljso pot. nikakor pa jim vsiljevati naso pot.

(mogoce je malo zmedeno, menstr krci me matrajo-upam da razumes, kaj sem hotela povedati)

nikoli!!! nikoli!!! ne opravljam. ce koga omenim, poudarim njegove dobre lastnosti- verjemi mi.

 

diana, ce vzamemo za izhodisce, da so mladi 'ucenci', starejsi pa 'ucitelji' je tvoja teorija seveda korektna in tudi za pricakovat tako obnasanje. ampak v svetu, kjer si mladi po defaultu dovolijo provokacije ( vcasih res inteligentno in kot nacin, da pridejo do bistva zgodbe, najveckrat pa iz cistega gusta) se mi zdi, da si mladi ljudje, ki si dovolijo upornistvo, provokacijo itd...istocasno ne bi smeli dovolit tega, da se skrivajo za svojo mladostjo, nekako...ker: ce si dovolj zrel, da vidis ta razmerja in pricakujes od starejsih neko doloceno obnasanje, si po definiciji dovolj zrel, da si tudi odgovoren za svoje obnasanje. in veliko agresije, nesramnosti itd...pride na dan ravno v takih momentih in od takih ljudi. potem vidim ta dvojna merila, ki mi grejo na jetra: ja ti si starejsi, bolj pameten, bi moral to in to vedet...jaz pa sem se mlad, ne razumem, toleriraj me.

 

no, v odnosu ucenec-ucitelj se jaz v osnovi ne strinjam s tabo, ker so me lastne izkusnje naucile, in veliko je indikatorjev ( indigo otroci itd), ki kazejo na to, da ni nujno, da so starejsi bolj razviti, bolj toleranti, bolj nevemkaj. (in imam veliko izkusenj z otroki, kjer sem se naucila ravno tega). starejsi imajo, seveda, vec zivljenjskih izkusenj, ampak jaz lahko zase recem, na primer - da sem v dokaj rani mladosti prisla do nekaterih zakljuckov, in sem porabila mnogo LET ( desetletij celo), da sem te stvari dopovedala svojim starsem, jim pomagala premagat predsodke, skomunicirala na nek nacin stvari, ki so zdaj koncno razumljene od vseh in sem z delom na sebi sprejela stvari, jih poskusila razlozit doticnim na sto in en nacin, koncno nasla pravi nacin-ker zgodilo se je, da me je moj oce, ki se me je odpovedal pred XX leti, prejsnji teden poklical. to je dokaj dramaticen primer, a konkretna vsebina ni point.

 

point je to, da se moramo vsi konstantno trudit za izboljsave in jemat svoje odgovorosti ne glede na starost izkusnje itd... cim se necesa zavedas, moras na tem delat in to cimbolj uporabit za skupno dobro, menim. to, da si se mlad, ni noben izgovor, se manj razlog. (tudi to, da si star, ne).

osnovno spostovanje vseh + delo na sebi = napredek vseh

to je zelo siroka enacba in lahko grem v milijon detajlov - npr. pri vrbi sem imela problem s prvim delom tega, ker tega nisem cutila. ( in to je vse, v bistvu, kar je bil moj problem, oz. tako se je meni kazal njen nacin). isto neko pokroviteljstvo sem obcutila pri tvoji pripombi zadnjic, zato sem te vprasala, kako si ti to razlagas. mene se dejansko ne tice, kaj ti govoris, ceprav ti kar verjamem, da nisi mislila nic slabega, samo tvoj nacin mi ni dal ravno kaksnega produktivnega obcutka.

 

pa najlepsa hvala za razlago x:)x

 

( mogoce kaksen spasmex ali kaj podobnega...materina dusica...?)

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,4k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>...No, Vrba jo ima, pa je izgleda ne želi.  :o|o: Meni osebno bi bilo zelo všeč, pravzaprav bi v mojih očeh zelo zrastla, če bi se vrnila in rekla.....ok, imela sem težave, sem ga kiknsla, se opravičujem, gremo dalje.......in verjetn bi tega bili vsi veseli......in seveda s tem tudi nje. 

ja, Pokowcu je bla tud dana ta sansa (si bil tolk nekak not, morda nisi tko videl), en mesec je blo prepovedi. Tud Lucifer jo je imel, taksno prepoved. vsi bi lohk prisli nazaj, tud kljuka in vsi.... so pac zaruzhil do konca.

Kljuka se je sam umaknil nazadnje. nicesar ni mene obtozeval. sam sel je. ko je bilo vsega prevec. se ga pa velikrat spomnim in velja zanj kot za vse ostale.

seveda je zazelen, sam s takim nacinom pa pac ni bil. tud poky ne in tud vrba ne.

In ker ocitno ne morjo oz. niso mogli naredit tega brejka pri sebi, da bi se prilagodili ostalim, so se pac spokal dol - in v tem primeru jih pac ne morem pogresat.

kajti oseba sama nikol ni bla sporna, da je tu - vseskozi je slo za nacine, ki so bli sporni..... in ce majo se vedno take kot so mel, zarad cesar so nastal vsi smorni, si jih kot takih, sory, ne zelim, kar je po mojem jasno.

 

ce znas pa s faco prit nazaj (je pa kdo IPAK ze prisel), pa se se ni nikdar zgodil, da bi od mene bil povsem zignoriran, kamoli da bi kaksne stare stose nategvala in to bi ti jih lohk dost potrdil, ce bi bral tole oz. se jim dal sodelovat tule.

no ce pa se s faco pride nazaj, pa ma definitivno plus tocke. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ne da bi bilo boljš, to bi blo pr men skor nujno potrebn  x;)x  x:o)x

 

Kaj pa vem. Meni pa se zdi, da se na teh kao "delikatnih" zadevah ponavadi razvijejo debate, ki sodijo med boljše na forumu.

 

bova mal Dadiko zalaufala......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

res je dovolj, ma pa mick prav, po drugi strani...

zakaj moram na 'tem forumu' v temo Morala ali jo odpirat.... ali v temo o lazheh ali izpraznil dusho (saj bi vsi vedel o kom in o cem govorim!! :o|o:)...

mam lajf temo na broju, konkretne primere....

tam se lohk hodim pritozevat, recimo v kak dnenvik: joj kok so eni res grozni... al pa kaj tacga, tu ko mam pa zivljenjski ful dober primer, psiholosko, pa se zdaj kao naj lepega delam.

zakaj pa ne bi mogla iz TE, resnicne in se kako aktualne zgodbe met izhodisca za debato o tem????

Morda tud kdo ni hotel vrbinega mnenja o kateri temi, pa ga je vseen dobil. x;)x x:px in to kaksnega! vcas...

 

sem ze zlo aktivno sodelovala v kaksnih temah, ki BLAGE VEZE NIMAJO Z MANO. Me kot taksne torej pod razno ne morjo vznemirjat v kaksnem globljem smislu - pa vseen rdecih lic, intenzivno razpravljam, ker me zanima SAMA TEMA, ker me zanima psihologija, ker se tule 'grem nekaj'.... ker mamo tule nekaj... eno skupnost, ki nenazadnje ima TUDI mal terapevtske vrednosti.

 

a vi pa lohk recete o nekom, mater je hinavc (zato ker ga pac mi ne poznamo oz. ne vemo o kom se govori)???

cist isto ima on svojo plat zgodbe, sam da vasih vecina ne more spodbijat, ker ti, ki jih omenjate tkole, ne sodelujejo ali pa ne vejo, da gre zanje - tu pa pac lohk govorim jaz in prav tako vrba, recimo.....

 

rastel ne bos iz knjig, pac pa iz izkusenj v zivljenjskih situacijah... in ce tole ni, ne vem kaj je.

Blazna priloznost za stopit s piedestala in pokazat srce... in za preboj petih stopnic osebne rasti.

ja, lohk pa tud drugace... :sori: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne, ne zdi se mi prepovrsno, da se spostuje vse. to mislim zelo resno in zelo zavestno.

nisem rekla, da se strinjam z vsem in vsemi.

spostujem to, kar so, ker mi s tem nadgrajujejo mojo osnovno bit.

pa kakorkoli se to manifestira:

ce hitlerja pogledam in recem: taka ne zelim biti je on ravno toliko naredil zame kot gandi, ki mi da morda misliti: taka zelim biti.

glede tega, da das ven-hvala bogu, in ce za tem stojis - se bolje...

ampak po mojem mnenju je osnovni namen komunikacije to, da te drugi razume, ne samo, da ti poves.

 

uzivaj in cimmanj bolecin - takih in drugacnih x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, se bom malo potrudila, da podprem svojo teorijo...

mislim, da ni tako enostavno, da te razumejo samo tisti, 'ki te hocejo'.

menim, da, ce tako mislis, ze v osnovi odpravis vse, ki te morda res ne, pa si tega zelijo.

tu konkretno zdaj se ne strinjava, a ker je iz obeh strani interes za komunikacijo, se razvija.

 

meni se zdi npr. pomembnejse, da znas kdaj sprejeti tudi, nekaj, kar ne razumes.

glede tega, da noces bit tak, kot so drugi-

meni je tu bolj bistven point, da si ti, ne pa, da nisi tak, kot drugi.

(torej - da znas biti najboljsi ti - tudi, ce se to kdaj pokriva z gandhijem, marso ali goebbelsem.)

 

itd.

 

 

ampak - hvala za tvoj cas!

 

pa pa :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

objemckat. :||| x:o)x

 

torej ce me objemas, me srcno objemi! xsrcx

da pa sam NAPISES, da me, mi pa nic ne pomeni, ce mi zadaj noz tiscis.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>zivio,

Sem se moral prijavit, pa ce napisem sam to, da  ze dalj casa zasledujem tle, pa zdaj enostavn ne morem bit tih. Ne zastopm tistih, ki tak udarjate po Vrbi, ki je bila edina, ki je kaj pametnega napisala, jo obrekujete in obtozujete, pol jo pa se pogresate. Pa kaksen folk ste to, a se res tako radi izzivljate na drugih. Brez Vrbe tale forum res nima tiste kvalitete, no ja, jaz bi se tudi navelical pisat, ce bi kdo za mano brisal.

Vrba, jaz bi te se naprej zelel brat, povej mi kam si zasla, pridem za teboj, saj te zastopm ,da ti ne pases semle. Mogoce...?

Mico

 

Ej ti, daj vse preber, tud za nazaj :vragec:

Potem šele komentiraj, ko boš vse vedel kar se je dogajalo :eek:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>:vragec: a smo mogoch v kaki "sapunici" :inocent:  x:Dx

 

Men se zdi bolj grozljivka... x:Dx :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Spoštovanje... :eek:

Zame je to mal čudna beseda ki je, odkrito priznam, ne dojamem najbolje.

Kaj je to? Kako ga izrazit, kako pokazat?

In kako ga dobit od drugih, ga zaslužit...

NE MORE SE GA ZAHTEVAT!!

Zaradi starosti, izobrazbe, položaja... :xx!:

Jaz sploh ne razmišljam ali me kdo spoštuje ali ne. Poskušam samo biti odkrit in pošten do vseh, v zasebnem življenju, v službi, na forumu.

Kakšnega me pa drugi vidijo me pa en klinc zanima. :vragec: x:Dx

Vzgajan sem bil da je treba starejše spoštovati. Ko pa sem mlad in neumen x:Dx :eek: nekoč doma to vprašal sem dobil eno okrog ušes in pojasnilo da tako mora bit... :eek:

Po moje se nekoga lahko spoštuje le zaradi njegovih dejanj.

Ne pa izkušenj ali znanja.

xsrcx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Men se zdi bolj grozljivka... x:Dx  :vragec:

men pa čist neki tko normalnega življenskega...nič ne vidim grozljivke v tem, edino če bi se spuščal v posamezne osebnosti bolj globoko, da bi po komenterjih analiziral njigovo osebnost (to prav gotovo ni bil njihov namen, čeprav to fejst kažejo med vrsticami). To pa tako ni naše, ampak njihovo, čeprav se prav skozi naš način pisanja in razumevanja fejst pokažemo, kakšni v resnici smo..........

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tomaž imaš prav, to je nekaj življenskega, žal... :xx!:

Ampak men je tak način tolk out... Glodat nekaj kar se je zgodil celo večnost :eek:

Jaz sem bolj za tisto - ko je mimo, je mimo...za zmeraj

Eno okol kepe pa konc... x:Dx

In gremo dalje

Al pa začnemo na novo, drugače...če smo seveda vsi za to.

Jaz sem vedno za ampak to ni dovolj, je šele polovica

Ni mi všeč tole, jebi ga!!

Ptem se pa še neki ciciban vmeša ki pojma nima kaj je bilo! :vragec:

TO me še najbolj razkuri :vragec:

Pametovanje tistih ki jih sploh ni bilo zraven :xx!: :xx!:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...