Kabalist 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 Ne obstajajo absolutne vrednosti. Ni zatorej absolutno dobrega principa, niti absolutno zlega principa. Ta nepotrebna delitev je proizvod gnostičnega pogleda na svet, ki temelji na binarni naravi sveta. Navidezno je res tako, a znanost je dokazala, da ni vse tako, kot se nam zdi. Kabalisti (vsaj določenih šol) že dolgo (govorim o stoletjih) vemo, da ni delitev na dobro in zlo, saj je intepretacija tega, kaj je dobro in zlo, stvar moralnega sistema in ne opazovanih stvari samih zase. Bog je vsemogočen, neskončen in prežema vse, zategadelj je iznad dobrega in zla. Je, ker pač je in nikakor ni dober ali slab. Prav tako ne obstaja antibog, ker potem vsemogočni bog izgubi vsemogočnost in hitro se najde prostor za samovoljnega mesnatega boga napuha. Pojem dobrega in zlega je v svojem bistvu enovit, a zaradi omejenosti našega dojemanja dvoličen. Vse, kar se zgodi, je proizvod nevidnega posega božje navzočnosti. Naj bo smrt ali rojstvo, vse je del popolnega božjega načrta, ki je popoln in ne more biti niti dober, niti slab. Neka stvar je v očeh nekoga dobra, a v očeh nekoga drugega slaba. To je kot z materijo in energijo - dve plati istega kovanca. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 ...ni delitev na dobro in zlo, saj je intepretacija tega, kaj je dobro in zlo, stvar moralnega sistema in ne opazovanih stvari samih zase. Bog je vsemogočen, neskončen in prežema vse, zategadelj je iznad dobrega in zla. Je, ker pač je in nikakor ni dober ali slab. Prav tako ne obstaja antibog, ker potem vsemogočni bog izgubi vsemogočnost in hitro se najde prostor za samovoljnega mesnatega boga napuha. Pojem dobrega in zlega je v svojem bistvu enovit, a zaradi omejenosti našega dojemanja dvoličen. Vse, kar se zgodi, je proizvod nevidnega posega božje navzočnosti. Naj bo smrt ali rojstvo, vse je del popolnega božjega načrta, ki je popoln in ne more biti niti dober, niti slab. Neka stvar je v očeh nekoga dobra, a v očeh nekoga drugega slaba. To je kot z materijo in energijo - dve plati istega kovanca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 Tudi sama bi rekla, da ima vse nek pozitiven učinek. Če te nekaj razjezi (in to vzameš kot negativen učinek), pač tukaj še rabiš neko lekcijo, neki v glavi še nimaš porihtanega. Stari praktiki življenja, (ja prav sem napisala življenja in ne le ene posebne verske skupnosti ali kaj drugega) bodo rekli, da je VSE dobro. Se strinjam, vse poti vodijo k Bogu. Žal pogosto ubiramo daljšnice, a te so pač potrebne za rast. To kaže že dejstvo, da na vsakega posameznika vpliva -torej ima neko delovanje - od stopnje razvoja pa je odvisno, kako vpliva, karkoli že. Ko se enkrat smejiš svoji jeznoriti reakciji iz preteklosti pomeni, da si postal še malo bolj zrel. Da še napišem, kaj mislim pod stare praktike življenja. Zame to ni človek, star 70, 80 let. Sem že videla mnogo 70 letnikov, ki so biološko res zgubani in stari a so zrelostno nekje na stopnji 20letnika, to se še najbolje vidi v očeh, kakšni strahovi jih obdajajo in po njihovih reakcijah v konfliktnih situacijah. Poznajo en kup teorije, ki jih ponosno citirajo iz knjig, ne iz lastni izkušenj (jih žal ni).Mislila sem na ljudi, ki vsako leto, vsak dan svojega življenja izkoristijo za učenje in uživanje, taki, ki v vsakem problemu vidijo učno uro in ne problem, ki jim bo spet pomagal, da se poistovetijo z vlogo žrtve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 Da še napišem, kaj mislim pod stare praktike življenja. Zame to ni človek, star 70, 80 let. Sem že videla mnogo 70 letnikov, ki so biološko res zgubani in stari a so zrelostno nekje na stopnji 20letnika, to se še najbolje vidi v očeh, kakšni strahovi jih obdajajo in po njihovih reakcijah v konfliktnih situacijah. Poznajo en kup teorije, ki jih ponosno citirajo iz knjig, ne iz lastni izkušenj (jih žal ni).Mislila sem na ljudi, ki vsako leto, vsak dan svojega življenja izkoristijo za učenje in uživanje, taki, ki v vsakem problemu vidijo učno uro in ne problem, ki jim bo spet pomagal, da se poistovetijo z vlogo žrtve. Jaz poznam ljudi ki so pol mlajši od mene izkušenj in modrosti pa imajo precej več od mene. Se strinjam da starost sama po sebi še ne pomeni modrosti. Ni pomembno koliko si preživel ampak kako. Absolutno - absolutnega ni. So samo različne točke gledanja. Spomnim se neke ZF zgodbice o skupini ljudi ki je naselila nek planet. Sklenili so začeti povsem na novo, drugače kot na matičnem planetu.Brez vojn, sovraštva, kriminala, brez vseh negativnosti človeške družbe. In so pričeli vse deliti na pozitivno in negativno.In izločati negativno.A kmalu so tudi tisto pozitivno pričeli deliti na bolj in manj pozitivno.In so ponovno delili in izločali...Na koncu jim ni ostalo nič Vse je del življenja. Dobro brez slabega ne more obstojati.Ker potem ne bi imeli s čim primerjati.Helen Keller je rekla: Če bi bila na svetu samo dobrota in prijaznost,se ne bi nikoli naučili biti pogumni in potrpežljivi. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 Bom še jaz podal svoje mnenje. Mislim, da ni b načrtu, da more človek umreti in se tako znova in znova rojevati. To je prvo. Kaj se tiče delitve na dobro in zlo. Odvisno, kako si vsak človek to zase vzame. Ampak o tem je blo že velik napisanega... Ja Kabalist, se kr pozna da te ni blo nekaj časa na forumu, ker več ni tko zanimivo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 1. avgust 2005 da more človek umreti in se tako znova in znova rojevati.Hvala za kompliment. Naj ti navržem... meni se ne ljubi umirati in rojevati. To čast prepuščam vsem, ki imate voljo do tega. Draga Vrba, malce si nametala besede, a se mi zdi, da vem o čem govoriš. Pravzaprav sem jaz govoril o jabolkih, a ti o hruškah. Človek je pač neskončno majhen del neskončno velikega, a kvalitetivno enakega. problem je, da je potrebna precejšnja pot do tega znanja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. avgust 2005 Prijavi Deli 1. avgust 2005 Vse, kar je, je absolutno dober princip. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Demian 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>meni se ne ljubi umirati in rojevati.Če se ti ne ljubi, zakaj pa si potem to storil? Rodil se, namreč. In verjetno boš moral tudi umreti, neglede na to ali se ti ljubi ali ne. Kar se tiče dualizma dobro/zlo menim, da je v neki obliki nujen po eni strani zaradi obstoja same družbe, po drugi strani pa zaradi duhovne rasti posameznika. Človek je namreč raztrgan med dve gonilni sili (volja njegove duše in volja njegove obleke - materije), med katerima mora razlikovati. Le svoje razumevanje mora iz čustveno obarvane ravni dobro/zlo prenesti na bolj racionalno raven pravilno/napačno ali na duhovno raven 'v skladu z božanskim načrtom'/'v nasprotju z božanskim načrtom'.Zakaj sploh verjamem, da obstaja takšen dualizem? Takoj, ko se pojavi volja, se pojavi tudi gibanje. Vsako gibanje ima svojo pozitivno in svojo negativno smer. Gibanje v negativni smeri deluje proti tej volji, gibanje v pozitivni smeri pa to voljo izpolnjuje. Stanje nedualnosti je lahko le stanje negibanja, stagnacije, stanje ko ni nobene volje. Volje ni takrat, ko ni nobenega namena. Da bi popolnoma izločili dualizem, bi morala biti tako kozmos kot človek v popolni stagnaciji, brez smisla in namena. Strinjam pa se, da ljudje v svoji zaslepljenosti in nevednosti pojem dobro/zlo gradimo na naših čustvenih reakcijah in priučenih vzrocih, kar pa je nujno potrebno preseč in na zadevo pogledati z višjega vidika. Delovati v skladu s kozmičnimi zakoni in božanskim načrtom pomeni delati dobro.Ne verjamem, da je vse v skladu z božanskim načrtom; iz preprostega razloga - ljudje imamo svobodno voljo. Svobodna volja pomeni tudi možnost delovanja v nasprotju z božanskim načrtom, kar pa se sigurno tudi dogaja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 2. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2005 Če se ti ne ljubi, zakaj pa si potem to storil? Rodil se, namreč. In verjetno boš moral tudi umreti, neglede na to ali se ti ljubi ali ne. Kar se tiče dualizma dobro/zlo menim, da je v neki obliki nujen po eni strani zaradi obstoja same družbe, po drugi strani pa zaradi duhovne rasti posameznika. Človek je namreč raztrgan med dve gonilni sili (volja njegove duše in volja njegove obleke - materije), med katerima mora razlikovatiČlovek se rodi, ker ga na svet postavi nezmotljiva roka Božje previdnosti in umre, ko se taista roka odloči, da je zakjučil svojo pot. Vmes pa ima človek dve možnosti. Ena je prepoznanje sužnosti okoliščinam procesom socialnega okolja okoli nas, ki nas mamai, da se zgolj odzivamo. Druga pot je prepoznavanje te sužnosti in osebnostna rast, skozi katero spoznaš resnično naravo Univerzuma in spregledaš svet kot samozavedno bitje. temu rečemo, da Bogu dovoliš, da svet uzre s tvojimi lastnimi očmi. Ker sem enkrat na tem svetu, moram pač spoznati svoj namen in potem izgine strah pred smrtjo, katerega se oklepate vsi, ki tako verjamete v reinkarnacijo. Dualizem je posledica moralnega sistema družbe, ki z mehanizmi moralnih akcelatorjev in inhibitorjev preprečuje, da bi bilo socialno telo družbe še večji zverinjak, kot je sicer. Že na prvi topnji duhovnega razvoja skozi pravilno razmišljanje, delovanje in ztaupanje prepoznaš neobstoj dvojnosti materije in duha in neobstoj dvojnosti dobrega in zla. Verjemi, to spoznanje je precej pretesljivo, ko pride, a osvobaja. Ni potrebe za razlikovanje, saj je vse posledica razodevanje absolutnega, neskončnega in nezavednega Boga, ki je vse v vsem in s tem ne more biti ne dober, ne slab, ker pač je to, kar je. Kot piše v Bibliji: "Ašer eheje ašer", kar pomeni "Jaz sem, kateri sem." Obstajajo še alegorični, metafizični in mistični pomeni teh besed. Gnosticizem potrebuje antiboga Demijurga (ali kaj podobnega z rogi in podobnim okrasjem), saj je ta interpretacija sveta nastala v časih globokih zgodovinskih, verskih in političnih sprememb. Kabalisti smo ljubitelji enostavnosti in naš pogled na svet je v mnogih šolah očiščen skoraj vsega balasta, ki megli resničnost. A vsaka duhovna smer izhaja iz družbenega okolja in religije, znotraj katere je nastala. Joga je verodostojna v svetu Hinduizma, saj izhaja iz tamkajšnjega kastnega družbenega sistema in njihove tisočletne tradicije.Ne verjamem, da je vse v skladu z božanskim načrtomkakor hitro je samo en prahec izven popolnega božjega načrta, je to dokaz, da Bog ni več vsemogočen in to pelje v silno nevarne vode. Človek živi zglj v iluziji svobodne volje, a v resnici je suženj okoliščin, na katere se odziva in misli, da ima voljo. Otroška pojmovanja "volje" so že mnoge spravile na pot samovolje in diabolizma. To so bolezenska stanja in ne merilo duhovnosti. Bližje, kot si na poti do sebe, preglednejša je slika univerzuma in jasnejša je popolnost božjega načrta in razodevanja v večnem trenutku sedaj. Šele pred kratkim se je tudi fizika približala dejstvu, da je vse v vsem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 očitno sva sedaj obe brisali na pol... toliko zakaj se nekateri posti brišejo (mogoče se kdaj katera stvar razjasni in ni treba da ostane energija ) ko bi se lahko izrečene besede brisale, ane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če se ti ne ljubi, zakaj pa si potem to storil? Rodil se, namreč. In verjetno boš moral tudi umreti, neglede na to ali se ti ljubi ali ne. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Strinjam pa se, da ljudje v svoji zaslepljenosti in nevednosti pojem dobro/zlo gradimo na naših čustvenih reakcijah in priučenih vzrocih, kar pa je nujno potrebno preseč in na zadevo pogledati z višjega vidika. Odvisno od zavesti posameznika. Večina satanovih služabnikov je slepih. Tudi tisti, ki so vpil "križajte ga", so mislil, da delajo dobro. Da se pač znebijo enga nevarnega "bogokletneža". V skladu z vcepljenimi miselnimi vzorci in nizkim stanjem svoje zavesti. Tisti, ki so mel višji nivo zavedanja, so na vse skupaj gledal povsem drugače. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Človek se rodi, ker ga na svet postavi nezmotljiva roka Božje previdnosti in umre, ko se taista roka odloči, da je zakjučil svojo pot. Kaj pa, če se ta roka odloči, da se boš mogu še enkrat rodit? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Vmes pa ima človek dve možnosti. Ena je prepoznanje sužnosti okoliščinam procesom socialnega okolja okoli nas, ki nas mamai, da se zgolj odzivamo. Druga pot je prepoznavanje te sužnosti in osebnostna rast, skozi katero spoznaš resnično naravo Univerzuma in spregledaš svet kot samozavedno bitje. temu rečemo, da Bogu dovoliš, da svet uzre s tvojimi lastnimi očmi. Ker sem enkrat na tem svetu, moram pač spoznati svoj namen in potem izgine strah pred smrtjo, katerega se oklepate vsi, ki tako verjamete v reinkarnacijo. Dualizem je posledica moralnega sistema družbe, ki z mehanizmi moralnih akcelatorjev in inhibitorjev preprečuje, da bi bilo socialno telo družbe še večji zverinjak, kot je sicer. Že na prvi topnji duhovnega razvoja skozi pravilno razmišljanje, delovanje in ztaupanje prepoznaš neobstoj dvojnosti materije in duha in neobstoj dvojnosti dobrega in zla. Verjemi, to spoznanje je precej pretesljivo, ko pride, a osvobaja. Ni potrebe za razlikovanje, saj je vse posledica razodevanje absolutnega, neskončnega in nezavednega Boga, ki je vse v vsem in s tem ne more biti ne dober, ne slab, ker pač je to, kar je. Kot piše v Bibliji: "Ašer eheje ašer", kar pomeni "Jaz sem, kateri sem." Se strinjem s tabo, da Bog ni slab. Se pa ne strinjam, da Bog ni dober. Bog je apsolutno dober. In to je sevede potrebno spoznat. Bog nima prav nobene posebne potrebe, da bi gledu svet z mojimi očmi. To potrebo mam sam jest, in to je torej božji dar meni, nikakor božja potreba. Dar zato, da lahko dosežem lastno večnost. Vsakdo, ki je duhovno buden, presega zgolj odzivanje na okolje. Čeprav se ne ukvarja s Kabalo. So pa ljudje različno budni. In zavest o neumrljivosti lastne duše (se pravi svoje resnične biti) je zavest. To je zavedanje, ki ne more iziti iz študija, ampak iz lastnega globjega spoznanja. Strah pred smrtjo pa je posledica navezanosti na ta svet, ki pa je prav nasprotni princip te zavesti. Reči, da se vsi, ki verjamejo v reikarnacijo, oklepajo strahu pred smrtjo, je neumnost, pa še zlo nesramno. Tisti, ki verjamejo v neumrljivost duše, se smrti manj bojijo. Povsem zamešaš vzrok in posledico tuki. Kdor ne verjame v neumrljivost duše, se pač ne more prisilt, da bi verjel, pa če se smrti še tako boji. Jasno je, da v stalnih reinkarnacijah samih po sebi ni nobega smisla. To je lahko zgol sredstvo, in ne cilj. In seveda sploh ni nujno, da bi se moral vsi reinkarnirat. Mogoče nekaterim zadošča že ena inkarnacija na ta svet. Ampak to še ne pomeni, da reinkarnacij ni. In ko rečeš, da se nimaš namena spet inkarnirati, to še ne pomeni, da s tem zanikaš obstoj reinkarnacije. Pa si prepričan, di nisi že kdaj prej živel kot človek? Dualizem pa je pač dejstvo, ki pa ni absolutno. Materija v absolutni resnici ne obstaja. Kajti materija je začasna, duh pa večen, in ni ujet v čas. Verjetno si že slišu, da je materialno stvarstvo staro 12 miljard in 10 let (so pred desetimi leti odkril, da je staro 12 miljard ). Materija je torej začasna iluzija (ker ni trajna). V tej začasnosti pa je dualnost začasna resnica, ki pa ni absolutna resnica. Je zgol časna, ki služi človekovemu duhovnemu razvoju. Isto velja za odnos dobro-zlo. V končni fazi vse služi dobremu. Se žal ne znam bol izrazit, zato verjetno tega ne boš razumu. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>kakor hitro je samo en prahec izven popolnega božjega načrta, je to dokaz, da Bog ni več vsemogočen in to pelje v silno nevarne vode. Človek živi zglj v iluziji svobodne volje, a v resnici je suženj okoliščin, na katere se odziva in misli, da ima voljo. Če se Bog odloči, da podeli ljudem svobodno voljo, da se obnašajo v nasprotju z Božjo voljo, to seveda ne pomeni, da Bog ni vsemogočen, kot trdiš. Ker seveda tudi to lahko izide zgolj iz Božje vsemogočnosti, in je kot tako dokaz Božje vsemogočnosti. Poglej pa mal okrog, kaj vse ljudje počno po svetu. A ni prav to tudi dokaz, da ljudje v resnici imajo svobodno voljo? Sevede smo ljudje lahko sužnji svojih slabosti (grehov), ali pa jih poskušamo preseči. Pač po lastni volji in spoznanju, Bog nikogar nič ne sili. In koga misliš pod "človek" v tem kontekstu? Vse na splošno? Tud sebe? Al smatraš sebe, za razliko od ostalih, za nekaj več. Ker če napišeš, da človek nima svobodne volje, živi pa v iluziji, da jo ima, s tem poveš, da ti nimaš te iluzije. Ljudje pa jo imajo. Si potem več kot človek, oziroma več kot ostali ljudje? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 jao...jao... bogi absolutisti zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 3. avgust 2005 Večina satanovih služabnikov je slepihZapis, ki je po mojem mnenju izraz praznoverja. Satan ne obstaja, temveč so si ga izmislile religije, da bi upravičile svojo duhovno diktaturo za nevedne oz. nezavedne. Slep je tisti, ki sploh verjame v strica z dermatološkimi težavami.Kaj pa, če se ta roka odloči, da se boš mogu še enkrat rodit? Ni možnosti, kajti vsak časovni trenutek in vsako zaporedje je meponovljivo. Vsi smo enaki, a kljub temu različni. Bog ni razsipen in nikoli ne potrebuje ponavljanja vaje.Se pa ne strinjam, da Bog ni dober. Bog je apsolutno dober. In to je sevede potrebno spoznat.Očitno nisi dobro prebral ali pa enostavno ne moreš iz svojega moralnega črno-belega zrtja na stvari. Bog NE POTREBUJE biti dober, ker je popoln. Nekaj, kar je popolno in je vse v vsem, biva v svojem večnem trenutku sedaj, iznad moralističnega dobro - slabo, se neprekinjeno razodeva skozi vse. To je tudi preko stvari, katere so z očmi omejenega moralnega pogleda na svet ocenjene kot slabe. Materija v absolutni resnici ne obstaja. Kajti materija je začasna, duh pa večen, in ni ujet v časMislim, da je brez zveze še enkrat razlagati naravo vesolja. najprej si preberi kakšno knjigo o sodobni fiziki, sepoduči o dokazih o neverjetni povezanosti časa, gibanje, materije, prostora in energije. Najbrž se ti ne sanja, da sta materija in energija dva obraza istega kovanca. Niti se ti ne sanja, da sta čas in gibanje neposredno povezana in skupaj tvorita konstantno razmerje ter da je prostor omejen in vezan na ukrivljenost časa. Verjetno ne veš, da je gibanje ustvarilo čas in da Bog objema čas-prostor in ga istočasno prežema in da Bogu čas ne teče, kar je v skladu z vsemi fizikalnimi zakoni. Mogoče ne veš, kako deluje sistem ukrivljenosti časa in prostora in da na nas bolj vpliva ukrivljenost časa kot prostora. Saj se lahko norčuješ iz znanosti, a najprej je potrebno pridobiti ustrezna znanja in potem z argumenti zavračati. Pavšalno govorjenje vedno izhaja iz nepoznavanja.Materija je torej začasna iluzija (ker ni trajna Milo rečeno neumnost. Dokazano. Fiziki so dokazali, da imata enegija in materija enake lastnosti in da sta energija in materija sestavljena iz istih osnovnih delcev in da sta medsebojno izmenljivi. Si slišal za tvorbo para elektron - pozitron iz trka fotonov? Si slišal za anihilacijo para delec - antidelec v čisto energijo? Kaj pa na relativnost mase materije? Kaj pa dogodkovni horizont?In koga misliš pod "človek" v tem kontekstu? Vse na splošno? Tud sebe? Al smatraš sebe, za razliko od ostalih, za nekaj več. Ker če napišeš, da človek nima svobodne volje, živi pa v iluziji, da jo ima, s tem poveš, da ti nimaš te iluzije. Ljudje pa jo imajo. Si potem več kot človek, oziroma več kot ostali ljudje?Si bral Eksodus? Nekateri so ostali sužnji, drugi so prepoznali to stanje in se podali na pot svobode. Sebe smatram za potnika. A tudi tisti, ki so ostali sužnji in so celo zavrnili osvoboditev, so ljudje, popolnoma enakoppravni osvobojencem. Nekateri pač ne želijo čez puščavo in raje živijo v iluziji svobode, predstavljene s polnim želodcem. ne moreš verjeti, koliko ljudi se gre duhovnost, pa so kljub temu sužnji okoliščinam. vedno je najprej pozornost. S pozornostjo pridobiš sposobnost prepoznavanja. Šele na tej točki pride do prve krize - razbitje iluzije, kar je silno mučno in terja kar precej časa za nadaljni napredek... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zapis, ki je po mojem mnenju izraz praznoverja. Satan ne obstaja, temveč so si ga izmislile religije, da bi upravičile svojo duhovno diktaturo za nevedne oz. nezavedne. Slep je tisti, ki sploh verjame v strica z dermatološkimi težavami. Pravjo, da je največja satanova prevara, da je ljudi prepriču, da ne obstaja. Da je to res, ti ni treba jit daleč gledat, lahko vidiš pri sebi. Sevede pa ne gre za strica z dermatološkimi težavami . Je prvoustvarjeni in najmočnejši ustvarjeni duh, ki pade v svoji želji biti več kot Bog. In s tem postane resnični Bogu nasprotni pol; princ teme, laži in materije, ter resnični vladar vseh, ki se Bogu upirajo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bog NE POTREBUJE biti dober, ker je popoln. Če je Bog popoln, je sevede tudi dober. Vse, kar je popolno, je tudi dobro. In bolj kot je nekaj popolno, boljše je. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Si bral Eksodus? Nekateri so ostali sužnji, drugi so prepoznali to stanje in se podali na pot svobode. Sebe smatram za potnika.. No, vidiš, nekateri so odšli na pot svobode. In to je bistveno, je dokaz, da ljudje imamo svobodno voljo. Če pa je ti nimaš, in se zgolj odzivaš na zunanje dražljaje, pa je zgolj tvoj problem. Ti ni treba tega govort za vse druge. Iluzija pa je edino v tem, če ljudje mislijo, da je svoboda v tem, da jih nič ne ovira pri tem, da so sužni svojih slabosti - grehov. Ampak edino osvoboditev iz spon slabosti je resnična svoboda. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ni možnosti, kajti vsak časovni trenutek in vsako zaporedje je meponovljivo. Vsi smo enaki, a kljub temu različni. Bog ni razsipen in nikoli ne potrebuje ponavljanja vaje. Ne Bog, ampak ti rabiš ponovitev. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mislim, da je brez zveze še enkrat razlagati naravo vesolja. najprej si preberi kakšno knjigo o sodobni fiziki, sepoduči o dokazih o neverjetni povezanosti časa, gibanje, materije, prostora in energije. Najbrž se ti ne sanja, da sta materija in energija dva obraza istega kovanca. Niti se ti ne sanja, da sta čas in gibanje neposredno povezana in skupaj tvorita konstantno razmerje ter da je prostor omejen in vezan na ukrivljenost časa. Verjetno ne veš, da je gibanje ustvarilo čas in da Bog objema čas-prostor in ga istočasno prežema in da Bogu čas ne teče, kar je v skladu z vsemi fizikalnimi zakoni. Mogoče ne veš, kako deluje sistem ukrivljenosti časa in prostora in da na nas bolj vpliva ukrivljenost časa kot prostora. Saj se lahko norčuješ iz znanosti, a najprej je potrebno pridobiti ustrezna znanja in potem z argumenti zavračati. Pavšalno govorjenje vedno izhaja iz nepoznavanja. Milo rečeno neumnost. Dokazano. Fiziki so dokazali, da imata enegija in materija enake lastnosti in da sta energija in materija sestavljena iz istih osnovnih delcev in da sta medsebojno izmenljivi. Si slišal za tvorbo para elektron - pozitron iz trka fotonov? Si slišal za anihilacijo para delec - antidelec v čisto energijo? Kaj pa na relativnost mase materije? Kaj pa dogodkovni horizont? Mah, kolk tehničnih detajlov, ki pa nič ne razložijo, ampak sam zamegljujejo vprašanje. Glede na to, da je vesolje staro 12 miljard let (10 let gor al pa dol ), kaj pa je bilo pred tem? Ali sploh obstaja pojem pred tem. Ali se ni tudi čas sam začel takrat? Kaj pa je bilo pred recimo 13 miljardami let. Ali pa je ta pojem paradoks, kot na primer pojem temperature -300 stopinj celzija? In iz kje sploh izhajata energija in materija? Saj vem, de se spreminjata eden v drugega, ampak od kje sploh sta? In ne mi razlagat spet, kako sedaj deluje vesolje, ker to ni bistveno vprašanje, ampak zgolj vprašanje tehnične izvedbe. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 4. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 4. avgust 2005 Je prvoustvarjeni in najmočnejši ustvarjeni duh, ki pade v svoji želji biti več kot Bog. In s tem postane resnični Bogu nasprotni pol; princ teme, laži in materije, ter resnični vladar vseh, ki se Bogu upirajo.Še ena od domislic, izhajajoča iz zavajanja. Ta princ teme, laži in samovolje je v vsakem od nas. Prvi izziv na poti razvoja je samorazkritje dejstva, da je svobodna volja samo odziv na okolje, da smo samo lažno gospodarji sebe. Z materijo imaš resne probleme. A materija je samo ena od vibracij univerzuma, popolnoma enakopravna z vsemi ostalimi vidiki božjega razodevanja. Bog nima nasprotnega pola, ker je "nepolaren" v svoji popolnosti in brezhibnosti. Bog pravzaprav ne obstaja, saj zanj ni ne časa, ne prostora, ne gibanja, ne energije, a je kljub temu v vsem iz vsega. Bog v večnem trenutku sedaj motri sebe skozi oči ustvarjanja, ki se neprekinjeno razodeva s štirimi prvobitnimi gibali. daj deluje vesolje, ker to ni bistveno vprašanje Dokler tega ne razumeš, je to hudo bistveno vprašnje. Ne moreš razpravljati o prvobitni točki, če ne poznaš temeljnih zakonitosti vesolja in delovanja vseh njegovih temeljnih gradnikov. Naj kljub temu podam kratko razlago. V kabali poznamo načelo negativne eksistence, ki je neskončna. Imamo idejo odostnosti, zatem neskončnosti neobstoja in neskončne luči, ki ni nič drugega, kot božja volja v nekakšnem "neobstajanju". Ker v tenutku pred eksplozijo Univerzuma ni nič bilo, torej ne moremo govoriti o časovnih, prostorskih in drugih kategorijah. In ta tri "negativna" načela še vedno obstajajo. V nekem nedoločljivem trenutku je dejavno vesolje izbruhnilo iz ene same točke. Iz te točke so izbruhnila vsa štiri gibala in še danes ta izbruh traja in bo trajal, dokler pač bo. Z izbruhom vesolja se je potencialno realiziralo, oz. se realizira skozi neskončne možnosti. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Še ena od domislic, izhajajoča iz zavajanja. Ta princ teme, laži in samovolje je v vsakem od nas. Sevede je, tako je tud treba razumet tisto, da je nekoga zavedu Satan. Saj sploh ni mišlen tko, da pride en kosmat s kopiti in repom. Človeška duša je prahec od prahca od Satana. Ampak v sebi ma pa božjega Duha. Ne gre za domislico, izhajajočo iz zavajanja, ampak abstraktno izražanje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bog v večnem trenutku sedaj motri sebe skozi oči ustvarjanja, ki se neprekinjeno razodeva s štirimi prvobitnimi gibali. Glede na to, da je trenutek stara časovna enota, ki obsega cca tretjino sekunde, se pravi čas utripa očesa, kako je lahko 1/3 sekunde večna . Tega sploh ne štekam. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.