principesa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Ne obstajajo absolutne vrednosti. Ni zatorej absolutno dobrega principa, niti absolutno zlega principa. Ta nepotrebna delitev je proizvod gnostičnega pogleda na svet, ki temelji na binarni naravi sveta. absolutno dober princip vsega .... sem jaz principesa.... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantrica 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 ei emanuel.. sai vem kai hoces poveat..pa ni treba tak resno vzet.. itaq da neki bog je. za mene je pac najvisja inteligenca, kaj si jo je mozno zamislit in ne bog.pa tud nune lahko pisejo ce hocejo. to sploh ni pomembno. saj zivimo v demokraciji. samo mi pa se vedno ni jasno kak lahko reces da nekaj je absolutno, ce pa ni. glede arhitekta pa: kaj pa ce jih je blo vec?mozno da tud bog ni en sam.. ajdek Citiraj ce zacne clovek mijavkati, zato se ni macek.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 absolutno dober princip vsega .... sem jaz principesa.... Pa še absolutno skromna si Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>samo mi pa se vedno ni jasno kak lahko reces da nekaj je absolutno, ce pa ni. Pa je, Bog je absoluten, da veš Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa še absolutno skromna si saj skromnost ni več lepa čednost če VEŠ kaj si in zakaj si na tem planetu tukaj in sedaj... živiš Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Demian 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>glede arhitekta pa: kaj pa ce jih je blo vec?mozno da tud bog ni en sam..Seveda jih je več, vendar vsako mnoštvo ima skupen vir. Vse izhaja iz enosti, ki se hirearhično diferenciira v mnoštvo. Bog kot absolut ne more ničesar ustvariti, saj stvarjenje ne more potekati drugače kot v relativnosti. Za stvarjenje je nujno potreben odnos stvarnika do stvarstva, znotraj Absoluta pa odnos ne more obstajati, ker odnos je sam po sebi relacija (relativnost).Prepričanje, da obstaja en Bog stvarnik, je zelo popreproščeno. Na neki ravni razumevanja je pravilno, vendar pa se na drugi ravni kaže kot prepletenost različnih entitet, inteligenc, ki so vse podrejene višjemu bitju v hierarhiji.Vzemi kolikor arhitektov želiš, vsi pripadajo višjemu bitju, kar se na koncu nujno konča z ENIM, s tistim, iz katerega vse izhaja. <{POST_SNAPBACK}>samo mi pa se vedno ni jasno kak lahko reces da nekaj je absolutno, ce pa ni."Nekaj" ni in ne more biti absolutno. Absolutno je lahko le Vse in Vse je Bog. <{POST_SNAPBACK}>Pa je, Bog je absoluten, da veš Takoj, ko vzpostaviš odnos do Boga, ga postaviš v relativnost (jaz-Bog) in tako implicitno zanikaš njegovo Absolutnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 glede arhitekta pa: kaj pa ce jih je blo vec?ajdek Samo Ena ideja je lahko osnovna, velika svetla misel o stvarjenju, iz katere vse izhaja. Vse nadaljne pa je zgol odraz svobode, ki jo ta velika misel dopušča. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>"Nekaj" ni in ne more biti absolutno. Absolutno je lahko le Vse in Vse je Bog.Takoj, ko vzpostaviš odnos do Boga, ga postaviš v relativnost (jaz-Bog) in tako implicitno zanikaš njegovo Absolutnost. Vsakdo mora vzpostaviti svoj odnos do Boga. Odnos je sevede relativen, kar pa ne zanika Božje absolutnosti. Kljub relativnosti odnosa je Bog še vedno absoluten, pri tem nič ne zanikaš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 28. avgust 2005 Torej je Bog absoluten.Bog je absoluten, ker je vse v vsem. Dokler trdim, da je absoluten, toliko časa tudi trdim, da ni absolutno dobrega in absolutno slabega principa. Pravzaprav sploh ne razpravljam o Bogu je ali ne, ker je, čeprav ga/je nismo sposobni dokazati. Saj niti nima smisla kaj v tej smeri dokazovati. Bog je on-ono-ona, vse to in nič od tega. Zategadelj trdim, da je Bog ime in samostalnik brez spola. Človeška zavest je sposobna zaznavati zgolj manifestacije Boga. Kabalistični simbol Jakobova lestev je o tem silno nazorna. Demian, tvoje razmišljanje je vsekakor zanimivo.Vsakdo mora vzpostaviti svoj odnos do Boga. Odnos je sevede relativen, kar pa ne zanika Božje absolutnosti. Kljub relativnosti odnosa je Bog še vedno absoluten, pri tem nič ne zanikaš.Mislim, da gre za nesporazum, oziroma oba o isti stvari govorita na različen način.velika svetla misel o stvarjenju, iz katere vse izhaja.PO moje malce nerodno izražanje. Misel je del operacij končne zavestnosti. Vsaka misel ima smer, a božje razodevanje nima smeri. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bog je absoluten, ker je vse v vsem. Dokler trdim, da je absoluten, toliko časa tudi trdim, da ni absolutno dobrega in absolutno slabega principa. S to logiko se pa ne strinjam. Sem že napisu; VSE JE IZ BOGA; IN NE BOG IZ VSEGA. Bog je VEČ kot vse. In ravno Bog sam je absoluten princip dobrega. Vse, kar je Stvarnik ustvaril, je ustvari iz ljubezni. Se pravi, da je čista Božanska ljubeze pra-razlog vsega, kar je; in da je Božja ljubezen osnovna energija celotnega stvarstva. Vse, kar je Stvarnik ustvaril, je ustvaril dobro. V osnovi ni ustvaril nič slabega. Vse, kar je slabo, se je samo pokvarilo iz svoje svobodne volje. Zato je Bog sam večno princip absolutno dobrega, začetno in končno merilo vsega. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 absolutno absolutnega sploh NI... ker je vse relativno tudi BOG... gledano iz različnih stališč je ... BOG samo EDEN... ampak imen ima pa več..... jaz prisegam samo na notranjega boga... torej vsak ima svoj TEMPELJ v sebi... seveda le, če se tega zaveda... vse je samo navidezno... nič absolutno... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> absolutno absolutnega sploh NI... ker je vse relativno tudi BOG... gledano iz različnih stališč je ... BOG samo EDEN... ampak imen ima pa več..... jaz prisegam samo na notranjega boga... torej vsak ima svoj TEMPELJ v sebi... seveda le, če se tega zaveda... vse je samo navidezno... nič absolutno... Se prav, po tvoje, če je odnos do absolutnega relativen, potem tudi absolutno ni več absolutno . Se mi zdi, da to ne drži; absolutno je še vedno absolutno, ne glede na to, kako relativen odnos imamo ljudje A sem preveč zafilozofiru Sevede je Bog samo eden, zato tud prav 1. zapoved "veruj v enega Boga". In kdor Boga ne išče v svojem srcu, ga tudi NIKOLI ne najde, ampak zgol nekakšne predstave, ideje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 10. september 2005 Avtor Prijavi Deli 10. september 2005 Vse, kar je Stvarnik ustvaril, je ustvari iz ljubezni.Ljubezen je kategorija čustev. Bog nima čustev, ker so čustva del božje kreacije. BOG JE VSE IN V VSEM. Zategadelj je Bog popolnost in razodevanje boga je popolno. Problem ljudi je, ker so samo del vsega, a radi bi bili enaki Bogu. absolutno absolutnega sploh NI... ker je vse relativno tudi BOG... gledano iz različnih stališč je ... BOG samo EDEN... ampak imen ima pa več.....Uporabljaš za isto drugačne besede. Absolutnost Boga se kaže v tem, da je vse ZNOTRAJ Boga, nič ni izven. Vse, kar se zgodi, je del razodevanja Boga.Vse, kar je Stvarnik ustvaril, je ustvaril dobro. V osnovi ni ustvaril nič slabega. Vse, kar je slabo, se je samo pokvarilo iz svoje svobodne volje. Zato je Bog sam večno princip absolutno dobrega, začetno in končno merilo vsega.Eh, ne moreš iz svoje kože gnosticizma. Tudi svobodna volja je del popolnega Boga. S tem se Bog razodeva na mnoge načine. Dobro - slabo je del razuma. Ni slabega principa, kot ni dobrega principa. Kaj je dobro in kaj slabo je relativno in kar je relativno, je del absolutnega. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 mi trije smo najbuljši par absolutno drži.... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> mi trije smo najbuljši par absolutno drži.... Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. september 2005 Avtor Prijavi Deli 11. september 2005 mi trije smo najbuljši par absolutno drži.... Lepoi, da ste trije, in da vam je v troje lepo Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 absolutno dobre vrednosti... ... Ko so ljudje živiso njihova telesa nežna in mehka.Ko so ljudje mrtviso togi in trdi.Ko so drevesa, trave in živali živeso nežne in gibke.Ko so mrtve so suhe in krhke Pod nebom ni ničesarkar bi bilo bolj prožno kot voda.Pa vendar, vse kar je močnejše od vode,ne more premagati vode.Zatorej je to res,da mehko in nežno presežeta močno...... Lao Zi, (500 pr.n.št.) Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.