Skoči na vsebino

Kako čutimo tranzite?

strelka

Recommended Posts

Natalnega plutona nimam močnega. (Čeprav je vladar ascendenta in 12. hiše in vladar lune...Zame to ne velja veliko, po mojem je pluton močan takrat, ko je koten na ASC,MC,DESC, ali IC oziroma je močan edino, kadar je aspektiran z veliko osebnimi  planeti, moj je pa itak samo v polkvadratu z luno in v trigonu z merkurjem!

Ahm, in TAKLE Pluton ni močan?

To je pa zanimivo.

Skozi leta prakse in dela z ljudmi, ko boš tole svoje veliko enciklopedično znanje in veselje do zbiranja znanja in brskanja po literaturi (kar je vsekakor odlična osnova za velike korake naprej x:)x ) nadgradila s konkretnimi spoznanji, boš na primer kotnost planetov (verjamem, da bo tako) in pa moč planetov pričela gledati malo drugače.

Kajti tudi Pluton v deveti, ki niti slučajno ni koten, zna narediti čisto v redu štalo, medtem ko je za Plutona čisto na ASC vprašanje, kam se obrne (ven ali noter, na primer) in kako intenzivno ga bo oseba dojemala in koliko se bo to sploh videlo oziroma ne.

Tako da je super gledati tole iz teoretičnega stališča, dokler imaš še toliko volje, kasneje pa nadgraditi vse to v nekaj zelo dobrega.

x:)x x:)x

Primer 1:

<Poznam eno punco, ki trpi za hudimi depresijami celo zivljenje, pa je levinja! Levi naj nikoli ne bi zboleli za depro. In ima Saturn v raku na Ascendentu-obrnjena v preteklost, hladnokrvna (brezcutna) je samo do drugih, tudi zaradi lune v kozorogu mogoce. In ima jupiter na MC in ji nic ne pomaga. >

Tu si si odgovorila že sama, jaz pa bi dodal: Saturn na ASC IN ŠE Luna v Kozorogu sta skupaj zadosti frustrirana in depresivna, da tudi najkrasnejše Sonce v horoskopu ne izvleče tega. Garant! Kaj šele JU na MC, ki nikoli ne "izvleče" ničesar. (Samo vrata odpira, nič drugega ... )

Primer 2:

<Ena devica z aspektom Jupiter 0* Asc. (recimo da sta asc. in JUp. v levu) ne bo ravno zadrzana in skromna, kakrsne so device, sploh ce je ta jupiter neg. povezan z drugimi osebnimi planeti.>

Hm, po mojem bo Devica s slabo aspektiranim Jupitrom na ASC še vedno skromna in zadržana, verjetno pa tudi precej zakompleksirana, saj bo skoraj gotovo - debela.

Primer 3:

<Če so pocasni planeti R, potem ni delovanje cisto točno. Kak teden al 2 tedna zamika lahko. Ko sem imela tranzitnega plutona na luni, pa tudi po cel mesec zamika! (ker je pluton počasnejsi)>

Zelo dobro opažanje. En velik del astrologov ne ve tega in potem klatijo neumnosti.

Vse dobro!

x:)x x:)x x;)x

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ne strinjam se popolnoma s tole razlago. Tranziti delujejo pri vsakemu malo drugače. To vidiš po nekaj letnem opazovanju dogodkov pri sebi ali pri drugih. Ko mi je šel Pluton čez MC sem imela prvega otroka, ampak orbis je bil 5°. Jupiter čez Luno -tudi rojstvo otroka. Ko mi je šel Jupiter čez Sonce, sem zanosila, rodila pa, ko je bil v naslednjem znamenju.

V karti imam Luno v opoziciji z Marsom in Plutonom.. :8):  Čutim vsakič, ko tranzitna Luna dela slabe aspekte z obema planetoma. Ko mi je šla progresirana Luna čez Pluton, sem doživljala prave šoke, travme..

Uran na vladarja Asacendenta - popolna preobrazba, samo brez šokov ne gre. Opozicija Marsa in Jupitra v tranzitu prejšnji teden me je popolnoma sesula.

Da o Saturnovih tranzitih ne govorim. Z muko do napredovanja.  Ampak se da. x;)x

Glede na prevlado vodnega elementa v tvoji karti niti ni čudno, da te marsikaj bolj pretrese kot druge. Sonce in Luno imaš v lepem trigonu, ampak ker sta oba brez temeljne moči (peregrin), nista v nobeno pravo korist. Še največ škode ti pa naredi Južni Lunin vozel točno na ascendentu - če lahko citiram Abu Ali Al-Khayyata iz 9.stol.:"Zmajev rep v prvi hiši (bliže vrha, slabše) prinaša sitnosti in težave v vsem, česar se lotevate." Retrogradni Saturn v prvi prav tako omejuje. Seveda ni vse črno; že OOB Merkur ti pomaga, da se vsaj pripraviš tako, kot je treba.

Drži se x:)x xsrcx

Reges subjacent legibus stellarum - kralji so podrejeni vladavini zvezd!

Ma ne me hecat... a to gledate tut tranzite na progresije???Jah ce pa tko vrtas pol pa ziher utegnes najti vzrok za vse... ce ni tranziten na natalno, je progresiran, ce ni ne progresiran, ne tranziten, je tranziten na progresiranga, ce ni ne tranziten na natalnega/progresiranega je pa solaren, ce ni solaren, je pa tranziten na solarnega... u glavnem eno velko mumbo-jumbo sranje...

Pa se tole, ce ni znamenje, je hisa, ce ni ne hisa, ne znamenje je zacetek drugega znamenja/hise, ce ni nic od tega, je mocen koten planet, ce tut to ni je pol fixna zvezda al pa pomen stopinje... aja pa se tole ce to ni ta in ta stopinja po tem avtorju je pa po bogsigavedi kerih simbolih... al pa en hudo mocen aspekt, po avtorju 1 do 251... kok je ta astrologija en velik sranje!! :xx!: :xx!:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Aishah, jaz sem imela ta tranzit letos, ponovil se mi je trikrat, ker je bil jupiter letos R,  3 x  mi je padel na natalni pluton, ki ga imam med 10. in 11. hišo in NIČ:)

Natalnega plutona nimam močnega. (Čeprav je vladar ascendenta in 12. hiše in vladar lune...Zame to ne velja veliko, po mojem je pluton močan takrat, ko je koten na ASC,MC,DESC, ali IC oziroma je močan edino, kadar je aspektiran z veliko osebnimi  planeti, moj je pa itak samo v polkvadratu z luno in v trigonu z merkurjem!

Ampak res nisem nic cutila te konjunkcije, ama ništa nikjer. V oni Veliki enciklopediji astrologije pa pišeta Julia in Derek Parker, da "bi naj clovek v tem casu postal zelo podjeten, odločen in samozavesten, zato zlahka pride v ospredje. Pogosto se zacne zanimati za bolj stvarne plati zivljenja in se zanimati za denarne naložbe"  (madona saj sem res sklenila varčevanje za dodatno penzijo pri Tri-pro-nova, ampak sem se odločila v trenutku in ne v tistm tednu, ko sem imela ta tranzit:))      "... lahko tudi postane oblastnejsi, zaradi kaksnega vecjega uspeha (nic ne piše KATEREGA uspeha), pri čemer pa ne sme postati prenapihnjen".

Svašta.

hvala za obrazložitev, sej verjeten je pr vsakmu drgač, težko bi blo zdej na splošno povedat kako bo deloval ta tranzit (če sploh bo :inocent: ). pr men ne tvor ne vem kolk aspektov razen trigona z soncem, kvadrata z merkurjem in sekstilov z marsom in neptunom.

Guest mačona
<{POST_SNAPBACK}>

Primer 2:

<Ena devica z aspektom Jupiter 0* Asc. (recimo da sta asc. in JUp. v levu) ne bo ravno zadrzana in skromna, kakrsne so device, sploh ce je ta jupiter neg. povezan z drugimi osebnimi planeti.>

Hm, po mojem bo Devica s slabo aspektiranim Jupitrom na ASC še vedno skromna in zadržana, verjetno pa tudi precej zakompleksirana, saj bo skoraj gotovo - debela.

V mojem primeru to ne bo držalo. (Čeprav je Jupiter v kvadratu s Soncem). A debela zato, ker je Jupiter na ASC (telo, izgled)?

<{POST_SNAPBACK}>Ma ne me hecat... a to gledate tut tranzite na progresije???Jah ce pa tko vrtas pol pa ziher utegnes najti vzrok za vse... ce ni tranziten na natalno, je progresiran, ce ni ne progresiran, ne tranziten, je tranziten na progresiranga, ce ni ne tranziten na natalnega/progresiranega je pa solaren, ce ni solaren, je pa tranziten na solarnega... u glavnem eno velko mumbo-jumbo sranje...

Pa se tole, ce ni znamenje, je hisa, ce ni ne hisa, ne znamenje je zacetek drugega znamenja/hise, ce ni nic od tega, je mocen koten planet, ce tut to ni je pol fixna zvezda al pa pomen stopinje... aja pa se tole ce to ni ta in ta stopinja po tem avtorju je pa po bogsigavedi kerih simbolih... al pa en hudo mocen aspekt, po avtorju 1 do 251... kok je ta astrologija en velik sranje!! :xx!:  :xx!:

Uf, to je pa res hudo, če človek po vsem tem trudu kar naenkrat takole javno obupa! :xx!: - x:Dx

Kar niti ni tako slabo, Samson23. Kajti če bi šel od tu naprej, bi se morda enpot dokopal do knjige "Identifying Planetary Triggers (Astrological Techniques for Prediction)" kar ugledne ameriške astrologinje Celeste Teal. V tej knjigi namreč najdeš, da gospa ne delajo samo s solarnimi in lunarnimi povratki, ampak s povratki VSEH planetov, se pravi na primer tudi z Jupitrovim povratkom. Tega pa potem bajdevej - potem ko je preštudirala progresije za tisto obdobje nekaj let, ki jo zanima! in to navaja kot predpogoj!! - kombinira z natalom, pa progresira Jupitrov in vsaj še lunarni položaj ZNOTRAJ horoskopa Jupitrovega povratka ter - jasno - še s tranziti, ki stvari sprožajo (triggering, anede).

Okej, pustimo vnemar, da knjiga veliko govori tudi o progresijah in sprožanju v tistem primeru ter tranzitih počasnih planetov IN lunarnih zank - možnosti je očitno veliko več. Možnosti kompliciranja, bi rekli.

(Nič pa nisem rekel o "anlunarjih", "solunarjih" in podobnem, ker je tudi sestavni del vsega tega sistema. Mogoče je res bolje, da obupaš ... x:Dx )

Za ene zanimivo, za skeptike ravno prava stvar, da "postane jasno, kako je cela astrologija ena sama goljufija", za prestrašence pa prava groza in bruh. Odvisno, kako vzameš.

Na zdravje!

x:Dx x;)x

Jah boljs da zdele obupam , kokr pa potem, ko bi se kaj casa v to vlozil... x;)x

Zame je vse to veliko premalo doreceno... tko da ne vem vec komu verjet, na kaj se ozirati...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Ah ja... Samson to je čisto normalna faza v raziskovanju astrologije.

Klasika.

Toda potem pride... hmmmm... npr. Uran na Venero in spoznaš eno Venero točno takrat in se ti kr frclja, pa si rečeš kaj presneto zdaj to, a je kaj videti v karti al ne, potem pa se ti kr :eek: in ti začne ob gledanju karte kar delati v glavi klik klik klik... ker vidiš dogodke, ki si jih izkušal na svoji koži preko aspektov, vladarjev... in si spet tam Spet gruntaš in iščeš med planeti. :palec:

Si kar ta pravi. Pridejo še razne faze. Se kar pripravi. x;)x

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Toda potem pride... hmmmm... npr. Uran na Venero in spoznaš eno Venero točno takrat in se ti kr frclja, pa si rečeš kaj presneto zdaj to, a je kaj videti v karti al ne, potem pa se ti kr :eek: in ti začne ob gledanju karte kar delati v glavi klik klik klik... ker vidiš dogodke, ki si jih izkušal na svoji koži preko aspektov, vladarjev... in si spet tam Spet gruntaš in iščeš med planeti. :palec:

:palec: Ja Staanka, kako pa ti gledaš na tranzit kakšenga bolj zateženega kvadratia, recimo pluton po 10 hiši bo kmalu pritisnil 90 na moj natalni saturn. V astrologijo verjamem, zato tudi vem, da bo tale kvadrat precej težak???? xrolleyesx

jaa, potem pa pride Pluton kvadrat Luna :V: , pa Pluton kvadrat Mars :sori: , pa Saturn konjunkcija Venera :xx!: , ...pa Uran trigon Venera :2src: ..zdaj pa Jupitra čakamo, da gre dalje.. x:px

Brez skrbi, delujejo planetki in tranziti ...

Dum spiro, spero.

Aspekt Pluton na Saturn ne bo ravno veselica, ampak je idealna prilika, da npr. spoznaš kako zelo ti nekaj pomeni in da tisto v bistvu nikoli ni bilo tvoje (samo tvoj ego si je lastil). Ali saj veš, nekako ti povsem transformira tvoj vidik na nekaj. Občutek, da moraš nekaj zapustiti, se prilagoditi povsem novim situacijam. Pluton povsem zruši. Sam moraš potem čisto na novo postavljati (znotraj sebe in konkretno).

Ker je vpletena 10.hiša-zna biti povsem nova situacija glede vodstva, kjer delaš?

Ko je šel čez mc, že takrat so morale biti spremembe.

Spomnim se, da mi je Saturnov kvadrat na Pluton privlekel na plan en moj stari strah in mi ga še potenciral, ko sem bila na potovanju. Ko je aspekt bil natančen to popoldne sem se tresla. Drugi pa niso povsem dojeli, kaj mi je. Nisem mogla drugega kot da sem to tiho znotraj sebe skušala sprejeti in se umiriti.

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Hm, kaj pa tranzit Plutona na MC (Jupiter je od MC oddaljen 7 stopinj in je v 10 hiši), ki je koten z ASC in DC, kjer sta natalni Pluton in Uran (7.hiša). Po moje nič kaj briljantnega ne kaže... Plis, naj nekdo tole malo razjasni, ker se kar malo bojim štale.

mam občutek, da mi Tranzitni Pluton mal daje lekcij, pa da na Saturna ne pozabim ;) čakam da se mi Mars iz 7. hiške spoka... mah sem prišla do tite točke, ko nekak razumem frazo, da ti je usoda zapisana v zvezdah in položena v zibelko al neki takšnega...

glede učenja astrologije, pa sem prišla do točke, ko sem nekak rekla, mah pojma nimam... in za nekaj časa zaprla knjigo... ko bo čas, grem lepo od začetka, spet x;)x

Selene, vedno nam nekaj dela štalo, sam ne se fokusirat sam na težke planete, zapomni si, da VEDNO obstajajo tudi lepi tranziti, ki zadevo olajšajo, pa jih nekako nočemo opaziti...

V zibelko položene so nam možnosti, ne pa zabetonirana usoda.In Pluton in saturn vedno nekje v horoskopu delata štalo, če čakaš, da mine en aspekt, za to so potrebna včasih leta, se bo začenjal drugi...in tako dalje...

A je Pluton res tako slab? Ni, samo strah nas je, ker počisti vse, mi pa bi raje mal manj dobro, sam da je, včasih, pa čepravna majavih temeljih.

Jaz si ga vedno sprememnim v prispodobo hiše.Imam staro bajto, razmajani temelji, vlaga povsod, napol razjedene stene, posret bi blo treba, do temeljev, da na tej parcelci zgradim novo hišo.Ampak seveda ne, tisti strah pred neznanim, pred prihodnjostjo nas stiska okoli vratu in mi bi popravljali obstoječe stanje.Mal popravili streho, pa potem prefarbali stene s sredstvi proti vlagi, pa zamenjali eno okno..itd.itd.

šele ko se zgodi, da resnično poruši do konca, začutimo olajšanje, ker komaj zdaj je priložnost za nekaj novega, nekaj, s čimer bomo lahko srečni.Ko gledaš Plutonove tranzite nazaj, se samo posmehneš, aja, in TEGA sem se tako bala???

primavera, razložili ti bodo večji stručkoti od mene, jaz sem samo napisala, kaj mislim o strahu pred težkimi tranziti.Naučila sem se na lastni koži, ker sem še pred dvema letoma menda natanko v to temo pisala podobne stvari...joj, prihaja to in to,kaj bo, mene je strah...

jaz sem si tudi pravkar ogledla moje tranzite... :eek: vse se je nagrmadilo v deveti bajti...trenutno tam čepijo Sonce, Luna, Saturn, Venera in Merkur....

zdaj razumem, zakaj čutim tak nemir, spet nisem šla nikamor na potovanje, pa vidim, da bi morala...

Astra

Per aspera ad astra

Astra, saj vse to jemljem kot pozitivne izkušnje, kot možnost za rast...

tisto v zibelko položeno sem mislila bolj v tem smislu, da recimo ne vem, če bi se rodila le nekaj ur prej, bi bilo vse drugače x;)x tko nekak...

zadnje čase imam občutek, da ne znam pravilno izrazit svojega mišljenja, tud v real lajfu... pa me to moti, nič, bom že....hvala ti za ta post xsrcx

Sori, Selene, da se sploh vtikujem....samo saj veš, da te berem in spremljam... xsrcx ...ves čas imam občutek, da se oklepaš stanja, ker te je strah korenitih sprememb...in v tem stanju nimaš šans za rast in razvoj...

pluton ti je šel v četrto bajto, selitev?...

In Jupiter imaš že nekaj časa v prvi, pa tega ne izkoristiš...

pozabi, kaj bi lahko bilo, ker NI...in naredi nekaj s tem, kar je...v tem je point.

xsrcx

Astra

Per aspera ad astra

:eek: ej prav vesela sem vsakega tvojega komentarja, čisto nič se ne vtikuješ... xsrcx

ja strah me je sprememb... nimam poguma :xx!: priznam

in včasih sem prav besna nase, ker vem, da sem en omahljivec, ki se ne zna postaviti zase...

in preveč razmišljam in namesto da bi o pozitivnih zadevah, se zakačim v nek črni scenarij, ki je itak v moji glavi samo, ampak ne znam ven iz tega... kot bi racala na mestu :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>Hm, kaj pa tranzit Plutona na MC (Jupiter je od MC oddaljen 7 stopinj in je v 10 hiši), ki je koten z ASC in DC, kjer sta natalni Pluton in Uran (7.hiša). Po moje nič kaj briljantnega ne kaže... Plis, naj nekdo tole malo razjasni, ker se kar malo bojim štale.

Uau, jaz imam isto situacijo pa planete tako porazdeljene po hišah tudi! :eek:

Ravnokar mi je tPluton zlezel nazaj v 9. hišo, novembra pa dokončno gre čez MC še tretjič in to definitivno!

Bo vroča jesen..Venera v 7. in 8. hiši :inocent: (po vroči pomladi in poletju x:Ix ).... in bo t Jupiter šel v 8. hišico in valjda kaj v malhi prinesel mojemu Soncu. xDDx

Tranziti?

Tale deviška Luna me je totalno uničila :xx!: , pa še moja natalna je. xrolleyesx

Velikan je tudi že cel dan s prebavnimi motnjami. Prejle sem še dušo izbruhala! :xx!:

Še trening špricam, sem čisto hin od krčev, tresenja in teh neumnosti. :o|o:

Grem tavžentrožo kuhat. :xx!: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Tranziti?

Tale  deviška Luna me je totalno uničila :xx!: , pa še moja natalna je. xrolleyesx

Velikan je tudi že cel dan s prebavnimi motnjami. Prejle sem še dušo izbruhala! :xx!:

Še trening špricam, sem čisto hin od krčev, tresenja in  teh  neumnosti. :o|o:

Grem tavžentrožo kuhat. :xx!:  :palec:

Imam tudi sama precej težke tranzite s Saturnom in Plutonom pa sem se na čaje iz pekočih kopriv'vrgla'.Moram reči,da pomaga.

Samo kot nasvet,da ne boš bruhala duše x:Dx

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...