Skoči na vsebino

Kako čutimo tranzite?

strelka

Recommended Posts

a bi to morda lahko bil en primer za v učbenik...?

tranzitno Sonce mi je vstopilo v 8.hišo (kamor spadajo tudi operacije)

Sonce je vladar 12.hiše (bolnišnica), in seveda Sonce=oče

Torej: moj oče je bil operiran točno na tisti dan, ko je Sonce t.šlo v 8.h

Stanka xrolleyesx

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Deli na socialnih omrežjih

Poglej poglej, Mars v konj. s Saturnom, a je to to, da sem razdražena, jezna, niti ne vem na kaj, pa da mi čisto nič ne gre od rok...

Ok potem bo pa v konj. z MC, to moram pa še odkrit... zanimivo tole zanimivo, p če tudi se motim, se učim

...

Sploh si ne upam napisati...kakšne možnosti vse...mi gredo po glavi.. :xx!: ...po drugi strani...pa imam tudi natalni Jupiter v 12 h...na istih stopinjah...v teh...in bo tvoril sekstil s tranzitnim Plutonom...in trigon z Venero in Marsom...torej..konec dober, vse dobro...

Zanimivo pa je...da čutim neverjetno moč in energijo...kao...JAZ SE NE DAM...kr tko...

...

Čuj, Astra, saj si čisto fejst punca, vsaj ti, ki si v astrologiji precej bolj doma kot večina folka tu, nehaj zganjat te fore okoli aspektov, kaj vse ti bodo delali.

Poleg vsega si si najbolje odgovorila na koncu kar sama - JU v 12, ki ima z vsemi temi težavnimi planeti in njihovimi vplivi, o katerih smo že kaj rekli v zadnjih dneh, prav lepe aspekte, te lahko izvleče iz vsega.

Najboljši ti je pa zadnji odstavek. Nekaj lepšega (vsaj za moje oči), kar je v zadnjem času kdo tule napisal v zvezi z aspekti. Ma NE DAM SE. Jasno.

Čar astrologije ni v tem, da se bojimo, kaj nam bodo aspekti prinesli, ampak v tem, da se počutimo dovolj močne, da se lahko soočimo z vsem, kar pride, pa karkoli to že je!

Dobro potuj in čim bolje se imej. Pazi se - to tako velja za vsakega potnika vedno in vsepovsod, ne glede na horoskop.

Pa se spet kaj javi.

:palec:

Bern

a bi to morda lahko bil en primer za v učbenik...?

tranzitno Sonce mi je vstopilo v 8.hišo (kamor spadajo tudi operacije)

Sonce je vladar 12.hiše (bolnišnica), in seveda Sonce=oče

Torej: moj oče je bil operiran točno na tisti dan, ko je Sonce t.šlo v 8.h

Stanka  xrolleyesx

Stankaa, čebelica:

tranzitno Sonce ti gre ČISTO VSAKO LETO SKORAJ NATANČNO NA ISTI DAN v osmo hišo. Kje je tu fora?

Ni je. Tranzitno Sonce ni nič. Če bi bilo, potem bi lahko strašansko lepo VSAKO LETO pričakali prvi pa drugi kvadrat na primer z grdo postavljenim Saturm+nom (kdor ga pač ima) in ZELO TOČNO vedeli, kaj se bo zgodilo, "saj se je lani tudi in vsako leto nazaj - ob istih dnevih".

Ne dvomim, da bi to zelo dobro zaznali že starodavni astrologi. Če so že v starem Egiptu vedeli, da leto (obhod sonca) NE TRAJA 365 dni, ampak 365 in 1/4 dneva, poznali fiksne zvezde in naravo mrkov, ni vrag, da bi napravili celo znanost tudi od najbolj očitnega - torej Sončevega! - tranzita, če bi na tem le kaj bilo.

Torej: vpliva Sončevega tranzita ni.

(In zakaj je bil oče operiran točno na ta dan, glej v njegovem in ne v tvojem horoskopu. Argument: ali je vedno (= vsako leto), ko gre Sonce v tvojo hišo, kdo operiran?)

Živijo!

B.

Čmrlj Bern seveda maš prav... x:)x :palec: napačne povezave sem potegnila

grem odbrenčat v očetovo astrokarto in pogledat: 08.04.04 ob 13.00

sama sem ta čas podpisovala pogodbo...

Preveč črno gledam očitno. Oče me je z operacijo seznanil z sms v petek na njegov škorpijonski način:

lp iz bolnice, včeraj sem imel operacijo...

pa taki prazniki...pa taka presenečenja

Ah, bo že... xsrcx Stanka

A je tle povezava: njegov natalni Uran je v 7.hiši, moj natalni Saturn v 7.hiši in potem ti vplivi tranzitnega Urana in Saturna, pri vsakem mal drugače, pa zato tko čutim in opažam spremembe v partnerstvu  :eek: x?x

Anybody  x?x help... x:o)x

x;)x Verjetno ti želiš s saturnom v 7 hiši nek perfekcionističen odnos, njegov uran v sedmi hiši pa je poponoma drugačen. Njemu je potrebno veliko svobode, ki pa je saturn v sedmi hiši dopušča, če si mogoče že dala kakšno tako izkušnjo skozi. Drugače ne vem, če se boš strinjala z njegovim odnosom.

Take energije poznam, ker imam sama natalno saturn v 7 hiši, bivši mož pa je imel urana v 7 hiši.

Ko mu je tranzitni uran oponiral na natalnega urana je počilo kot bomba. Ni si želel samo svobode, zaželel si je tudi uranove energije - vodnarke in mera je bila polna. Tak odnos ni trajal dolgo, ker kar se prične pod uranovo energijo tudi uranovsko traja. x;)x x;)x

Bern...hvala x:Xx

Če verjameš ali ne...tokrat niti nisem mislila kaj jamrat.. xrolleyesx ...bolj sem napisala...ker pač tukaj pišemo o tranzitih...in je tale verjetno eden bolj zaj*****...

Z menoj je že tako..menda to sco dela... x:Dx ...da najboljš funkcioniram takrat, ko je res jeba...vsi lepi aspekti me nekak uspavajo..in polenijo..in takrat kr odsanjam ..tisti čas...

Vsaj majčkeno poznavanje astrologije..ima dvojni učinek...lahko vidiš...da te čaka.. :xx!: ..name pa deluje v bistvu pozitivno....rečem si...aha, tole je pa zdaj tole...nima smisla padat v neke filme...ker bo MINILO...in naučila sem se, da VEDNO obstajajo tut dobri aspekti..ker je nakak tko narjeno...da NEKAJ..pa te vedno potegne ven...in tako pogledam najprej one :xx!: ..potem pa poiščem...tiste x:)x

Ker sem rakica...me vedno najbolj mučijo aspekti...ki se tičejo financ... xrolleyesx ...tiste nesrečne ljubezni že preživiš.. x:Dx ...jaz pa za svoje delovanje potrebujem občutek sigurnosti...in zdaj sem seveda prečekirala vse rezerve.. x:Ix x;)x ...

Najbolj me muči..tole PRIHAJANJE aspektov...na nek način komaj čakam...da se že enkrat zgodi...kar se ima zgoditi...da lahko ukrepam...Mars v ovnu. x;)x

Sicer pa hvala...za pohavalo.. x;)x x:Xx

Astra

Per aspera ad astra

Fejst punca, kot vedno.

x:)x

Bern kak lepo je prebrat eno tako izjavico, ful paše!

Se bom potrudla ostat fejst. :farb:

Astra ti pa tud :palec:

tak dobro spodbudno si v optimistični drži,

vsaka čast tvojmu Marsu, energije ne zmanjka!

Najboljše je tak, da se kar zmeniš s tistimi :xx!: aspekti:

"Ne boste vi tu mene jezli!"

Stanka

Astra,

veš kaj se mi zdi, da ta opozicija samo kaže, da se boš morala končno odločiti, da nekaj bistveno spremeniš, v pogledu ljubezni in denarja. Sprememba bo težka, vendar ne nujno negativna. Sej veš kako deluje Pluton, odreči se moreš tistemu, česar že dlje časa ne rabiš več, pa se še vedno vztrajno oklepaš le tega.

Vse dobro,

Mihela.

P. S. Močen Mars v času Plutonovih aspektov ni najboljša tolažba. Vsaj jaz se s Plutonom ne prepiram, mu kar ustrežem. Sej veš kaj mislim. Nej sejuje, kar je za sesut. Ko pa bo njegovo delo končano, potem pa pride prav močan Mars, da stvari ponovno in po vsej verjetneje bolj trdno in boljše zgradiš.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

...

Najboljše je tak, da se kar zmeniš s tistimi  :xx!: aspekti:

"Ne boste vi tu mene jezli!"

...

Ah, veš, Stanka, s tem je pa takole.

Preden sem prišel v astrologijo, sem preživel par zadev, ki jih marsikdo tukaj ni in v primerjavi s katerimi je recimo ločitev nič strašnega. Pa sem gledal takratne aspekte in progresije, pa sem si rekel, mater, če sem tole zvozu bom pa še kaj.

Nobene strašne filozofije ni v tem, junaštva tudi ne.

Morda bo kdo od članov tukaj zdaj malo bolj razumel, zakaj svojih tranzitov vnaprej NIKOLI ne gledam - pa astrolog?!! Tudi postajam poznavalec (in očitno celo inovator) na področju solarnih povratkov (po Baslu je to še bolj jasno kot prej), pa svoj lastni solar pogledam ne prej kot nekje v januarju, februarju, ko ga je že pol mimo. Pa še v takih primerih si zapomnim samo OBDOBJA, ko se kaj kaže, saj je edino to pomembno. Takrat, ko je treba, TAKRAT moraš biti močan, vse ostalo nič ne koristi.

Pa še vedno pravim, da ni veliko filozofije v tem.

Dobro se imej, in vsi drugi tudi, seveda.

... svoj lastni solar pogledam ne prej kot nekje v januarju, februarju, ko ga je že pol mimo. Pa še v takih primerih si zapomnim samo OBDOBJA, ko se kaj kaže, saj je edino to pomembno. Takrat, ko je treba, TAKRAT moraš biti močan, vse ostalo nič ne koristi. ...

Zelo se strinjam, sama ravnam precej podobno, sploh si ne chekiram solarca, ce pa, ga je pa ze pol mimo, kot pravi Bern, tranzite pa svoje gledam izkljucno tule, ko me Astra ali kdo spomni..., bolj za zabavo skoraj... :)

Sicer si, kot Bern, zapomnim energije obdobij. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hehe, Mihela...kako pa prepričat rakico..da nečesa ne rabi.. x?x  x;)x  x:Dx

Astra

Aha, to izgleda pa približno takole:

Če Oven morda v hiši favorizira delavnico ali telovadnico, Bik kuhinjo in jedilnico, Dvojček sobo za obiske in kotiček s telefonom, RAK definitivno potrebuje veliko PODSTREŠJE. Kajti nobeno ni tako veliko, da ne bi Rak mogel nanj zbasati še kaj takega, "kar bo v življenju sigurno še rabil"!

Poznam tipa, ki ima na podstrešju kompletno lončeno peč, zavito v papir po komadih. Lepo zloženo. Že trideset let. Montiral je (še) ni, ker en kos manjka. In vedno bo manjkal, seveda.

Poznam tudi neko gospo, ki ima v velikih kartonih (na podstrešju, seveda), takih od šporheta, ko kupiš novega, valjda čisto vse čevlje, ki jih je kdaj kdo v njeni familiji nosil. Tudi recimo čeveljčke od sina, ki ima danes sam že odraslega otroka. Pa špagarice pa svetlorjave salonarčke, ki jih je nosila ob poroki.

Nikoli ne veš, kdaj ti kaj prav pride, kajne?

RAK definitivno potrebuje veliko PODSTREŠJE. Kajti nobeno ni tako veliko, da ne bi Rak mogel nanj zbasati še kaj takega, "kar bo v življenju sigurno še rabil"!

jaz sem ASC rak, pa delam ravno obratno. čimprej se vsega znebiti, da se ne valja po hiši. :inocent:

Poznam Raka,ki vse,kar mu pride pod roke in je starejše od enega leta meče proč.

Poznam Ovna,ki vse,ampak res vse...hrani.V kleti ima zavito,kot omenjeno zgoraj,celo peč.

Na vprašanje čemu to počne dobiš odgovori"Nikoli ne veš kdaj bo prišlo prav."

Končno poznam Bika,ki je,dobesedno,nor na velike prostore.Predvsem kuhinjo.Pojma nimam ,morda bi posadil travco in se pasel x:Dx x:Dx x:Dx

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

jaz sem ASC rak, pa delam ravno obratno. čimprej se vsega znebiti, da se ne valja po hiši.  :inocent:

Jaz isto. Asc rak, pa pucanje, mislim.

Samo, če smo čisto pošteni, se stvari lotevam impulzivno. Nekaj časa puščam stvari, da se kopičijo (iz lenobe, se mi zdi) in se delam, da ne vidim, potem mi naenkrat dopi*** in gren z bagrom čez stanovanje.

Enkrat sem v takem vzgibu celo vrgla stran vsa pisma svojih mladostnih prijateljev, ko sem nekje prebrala, da levinje pa že ne boš pripravil do tega, da bi se ločila od svoje korespondence. Nakar sem pošizila, češ, kdo bo mene tule determiniral?! in zajetna škatla pisem je pristala v kontejnerju.

No, kasneje mi je bilo zaradi tega včasih malo žal. Dokumenti nekega časa... pisma prijateljic, pa sošolcev iz vojske... eden že pokojni. Bi bilo zanimivo še kdaj prebrat.

Imam nekatere šibke točke. Recimo knjige, ki se valjajo povsod, kjer je prostor in kjer ni. Najbolj se zgrozim, ko mi soseda reče - "pa daj ti to spakiraj v škatle in pospravi v klet."... Mislim, halo?? Saj jih bodo miši požrle! To pa že ne. Podstrešja ne potrebujem, bi pa takoj imela knjižnico. (Lahko tudi na podstrehi.)

Sem pa neusmiljena s čevlji in cunjami in podobno kramo.

V glavnem se mi zdi, da se lahko to z raki in podstrešjem vzeme tudi kot metaforo. Moj znanec rak tudi ne daje tega videza, ko prideš v negov flat (razen mogoče malo...na balkonu). Ima pa zato nekaj nepremičninc po Sloveniji...

Tko nekako.

Lp. x:Dx

hja jaz imam pa tko pestro, da niti ne vem kdo je za kaj zaslužen, ma važno da dogaja x:Dx včasih mal solzic, pa smeha, pa razmišljanja, spominjanja... xsrcx občutek imam in vem, da bo letošnje leto v določenih zadevah odločilno. In ven bom prišla zmagovalka tko al pa tko... xredx :switz:

Saj ni čudno, da sem bil včeraj sam sebi "smotan" :sori:  v dopoldanskem času....danes sem namreč ugotovil :eek: , da mi je ata Saturn povozil natalnega Marsa :xx!:  :xx!: , še dobro, da je mimo x^x , ampak občutek je bil pa res neprijeten :xx!: ....lep dan vsem x;)x  :palec:

xrolleyesx xrolleyesx Preživel ??? Tak tranzit bo verjetno čutiti še par dni. Saturn dela z zakasnitvijo. :xx!:

joj vanda, sem šele zdaj prebrala tvoj post in se nasmejala...kolk si to dobro napisala x:Dx . moje pospravljanje je tudi odvisno od navdiha x:Dx .........pa tole s knjigami je tud tako. povsod so...kjer jim je mesto in predvsem kjer jim ni....pol pa kakšno iščem.......hm, sploh eno o kristalih že najmanj dva meseca....no ja, se bo že našla...nekoč, nekje x^x x:Ix

borism upam, da tvoj mars ni zdej kot palačinka :sori: x;)x ......nimam pojma kaj se je pri meni vozilo čez kateri planet....zgledalo je bolj tako, kot da je bila vklopljena vsa tahuda gradbena mehanizacija (sploh ta veliki valjarji pa grederji pa kakšna pnevmatska kladiva...pa tko) in se lepo fura gor pa dol čez planetke.....zdej so pa vsi palačinkasti x:Dx x^x x:o)x :xx!: :eek: :C: :vragec: x:)x x;)x

selene, se vsaj ne moreš pritožit čez dolgčas x:)x ..........sicer pa: na nas, zmagovalce x:Dx :palec: :2src:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pozdravljeni!

Hvala Lunca za te spodubne besede, ampak, a veš, da me sploh nisi potolažila :xx!: , saj itak vem, da bo treba preživeti xrolleyesx  x:Dx ...lep dan x;)x  :palec:

:palec: xrolleyesx Boris, tvoj vladar ASC je vendar mars, ti si rojeni borec, kaj pa bi sploh še rad. Mal akcije pa mora bit. x;)x x;)x

Ehhh... kaksne so to neke ribje fore zdaj! xrolleyesx

Jasno, akcija, aktiviraj asc, pismu, saj si ti oven, ne jaz!! xrolleyesx x:o)x x:px :vragec: x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...