Skoči na vsebino

Kako čutimo tranzite?

strelka

Recommended Posts

x;)x Danes je konjukcija venere in marsa v raku, to velja za vse nas, jaz pa imam na 23 stopinj ovna še marsa, tko da je kvadratura dvojna??  xrolleyesx

Čakaj malo, ali nista v raku Saturn in Venera skupaj?

Kolikor vem, je mars tam nekje v devici...

Deli na socialnih omrežjih

Ziher bom pa prava zdraharica ko bo Mars na Plutonu

xrolleyesx včeraj sem videla eno mrko lice, ki je imel pluton natalno v devici v prvi hiši v konjukciji z marsom. Nič kaj prijeten odnos do drugih. Verjetno je šel sam sebi tudi na živce? x;)x

Čakaj malo, ali nista v raku Saturn in Venera skupaj?

Kolikor vem, je mars tam nekje v devici...

:palec: Seveda, v raku sta mars in venera skupaj, samo moj natalni mars je v ovnu in v aspektu s to konjukcijo.

Tranzitni mars pa je v devici in bo kmalu v kvadratu s plutonom, potem se bo spet tresla gora in rodila miš x;)x x;)x

Konj,

če sta dva planeta dovolj blizu (3, 5, 7 stopinj - odvisno od tega, katera sta), pravimo temu konjunkcija. Če jih je v konjunkciji več (šopek), je to stelij in je včasih pomemben toliko kot Sončev položaj.

Če sta na 90°, je to kvadrat, in to je precej neprijetno. Če sta si nasproti, si že sam povedal.

Če sta si na 60°ali 120°, je to precej bolje - nekaj sreče, ugodnih okoliščin in podobno.

Kje je 60, 90, 120 itd.? Preprosto: šteješ znamenja. Če sta na isti ali podobni stopinji, prešteješ samo, koliko znamnej drug od drugega sta. Dve znamenji = 60°, 4 znamenja 120°itd. Tega se zelo hitro navadiš.

Jemlji nekaj stopinj rezerve, pa ne moreš zgrešiti. Nekaj na 12°Ovna in na 17°Raka je v kvadratu, se pravi napeto.

Čim bolj natančno, tem bolje.

Veliko veselja s tem ti želim.

(Čez čas se ti bo začelo svetiti, potem si pa IN. Vsi smo bili enkrat na tem.)

:palec:

Huuu Bern hvala x:)x ... prav to info. sem rabla. :palec:

No, potem sem v pravi smeri razmišljala. Sej je čist preprosto,... x:o)x Zdej pol tud vem, zakaj so tiste črte... Sem bla pa prepričana, da mora bit to bolj zakompliciran, pa sem pol tud sama komplicirala.

Pravzaprav opažam zadnje čase, da se tole kompliciranje zadnje čase dostikrat dogaja. Je mogoče kak položaj v natalni kriv zato? Je kdo naletel že na kaj takega? Mogoče Merkur kvadrat jupiter? Al pa kaki saturn v resnih znamenjih, npr:devici,... al pa neptun v strelcu... ?

Aliana, nic posebno strasnega ni v tvoji karti. Edino, kar mi je prvo padlo v oci je to, da bi se lahko ta mesec zaljubila. :2src: Ce se nisi seveda. xrolleyesx Tam okoli 15. ali 20.septembra. x;)x :palec:

Sicer pa bi moral biti danasnji dan, gledano skozi aspekte, prijeten in harmonicen. Z izjemami seveda. x:)x

Lep dan vsem!

Dum spiro, spero.

Pravzaprav opažam zadnje čase, da se tole kompliciranje zadnje čase dostikrat dogaja. Je mogoče kak položaj v natalni kriv zato? Je kdo naletel že na kaj takega? Mogoče Merkur kvadrat jupiter? Al pa kaki saturn v resnih znamenjih, npr:devici,... al pa neptun v strelcu... ?

ignore,... temu se reče: razmišljanje na glas x:o)x x;)x

Nekaj na 12°Ovna in na 17°Raka je v kvadratu, se pravi napeto.

x:o)x Sliš se vse zlo enostavno, - trenutno sem si vzela mal časa, da pa to še preverim.

Pa me tistole mal bega... rak je v karti contra ovnu... a ni pol planet v raku v opoziji s planetom v ovnu, in ne v kvadratu? :o|o:

Primer:

Luna (tranzitna) je trenutno v 5 bajti, 12° bika ... in je z natalnimi planeti:

*v opoziciji s 11h, in vsemi planeti v njej (merkur, uran, mars, venera - znotraj 11-22°škorpijona)

* v kvadratu z jupitrom v 8 bajti, na˙8° leva

* v ugodnem aspektu (120°) z saturnom na 10° device (9h)

*pa isto 120° z tranzitnim soncem na 12° device. Sej se tranzitne med sabo tudi lahko gleda, a ne?

A se da komu to mal prečekirat. Rabim sam potrditev, če so aspekti prav ali ne.

Če je tole zgoraj prav, .. in če bi pol za vsak planet takole gledala, ...bi bila to praktično nova karta :o|o: ... kar mal preveč vsega x:Dx x:o)x

Rak je v karti kontra (nasproti) Kozoroga in nasproti Ovna je Tehtnica. Tranzitna Luna vpliva na raspolozenje samo par ur, tako, da se teh aspektov obicajno niti ne gleda.

Sicer pa se osredotoci na kardinalna znamenja (oven, rak, tehtinica, kozorog), spremenljiva znamenja(dvojcka, devica, strelec, ribi) in fiksna znamenja(bik, lev, skorpijon,vodnar). Zalazje razumevanje si moras narisati karto z enakimi hisami od ovna naprej. Ce ima eno znamenje 30°, potem na roke prestej, koliko je 60°... in pocasi ti bo vse jasno... x:)x

Sicer pa nisem najbolj razumela, kaj se sprasujes o svoji karti. x;)x

Dum spiro, spero.

...občudujem vas!!! :8):

Koliko časa mora nekdo študirat, da pride do takega znanja? Jaz bi tudi enkrat toliko znala, pa mi marsikaj še vedno ni jasno. :xx!:

Se še vedno matram z osnovami, kje so šele tranziti.... :inocent:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...