Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ergo: Sončev tranzit je edini, ki ga NI TREBA upoštevati, ker enostavno ne deluje. ..Hmm, zanimivo, Bern, moram malo razmisliti tole... MOrda pa je res, kar pravis... Namrec sama zelo cutim prehode, premike sonca v znamenja, ne spomnim pa se, ce sem kdaj -prav zares- spremljala prav soncev tranzit (v smislu da bi dogajalo kaj res pomembnega)... No, to seveda ni moja lastna pogruntavščina, ampak znanje drugih, ki ga nekje spotoma pobereš. Glede tranzitov Sonca je zadeva vsaj logična. Kar se dojemanja tranzitov tiče, je zadeva malo manj jasna in pregledna, saj so neprimerno bolj verodostojna tista poročila, ko ocenjuješ nekaj, kar se ti je zgodilo, ne da bi bil pripravljen na določen tranzit. VEDETI, da prihaja nek tranzit in si s tem sugerirati marsikaj ni pretirano znanstvena zadeva, se strinjava? Vse je stvar percepcije. Lahko me iz astrologa degradirate v cepca, vendar v efemeride - z namenom torej, da bi videl, kakšni tranziti prihajajo - pogledam nekako trikrat letno in nič več. Pa jih imam v roki dobesedno vsak dan! Samo spim še ne z njimi. Še več, tranzite in možnosti njihovega vpliva razlagam ljudem, ki prihajajo k meni, ne da bi istočasno apliciral "joj, kaj bo pa to prineslo MENI?!". Morda se vam to zdi brez veze. Bržčas imate celo prav. Jaz pa tudi, vsaj kar se mojega zornega kota tiče. Princip je pa naslednji:Poleg vsega, kar imam na glavi, bom zdaj razmišljal še o tem, ali Marsov tranzit čez mojo Luno, ki ga pričakujem, ŽE deluje ali morda še ne, čeprav sem tipu v sosednjem avtu pravkar pokazal prst in mu omenil mater, ker je agresiven na cesti, medtem ko se jaz tako pazim Marsa, da se mi kaj ne zgodi, in naj ga vrag pobere, tipa zmešanega! Ampak to morda še ni tisti tranzit, ker imam do doma še 32 km in se lahko še kaj zgodi... Ali pa je bil Mars to, da sem se spičil s šefom... Ampak to verjetno ni, ker sva se že po dveh stavkih kar lepo zmenila - ne, to sigurno ni Mars. ... In ker je to v tretji hiši, sem bil napet, ali mi bo crknil harddisk kot zadnjič, ko je računalnik tako čudno mukal, zdaj je pa tudi začel... A imam dovolj cedejev za backup (kje je Uran - a vpliva?? ali pa Merkur, ker je oni tip zadnjič rekel, da so računalmiki Merkur, ne pa Uran - kje je Merkur?) in časa, da bi backup sploh napravil (je tudi Saturn kaj vmešan?) ... Itd. itd. A rabim take obremenitve? Jaz prav gotovo ne. Pa smo kvit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ali se da s to metodo napovedati, da bom zbolel, če pojem strupeno gobo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Bern, jaz sem na dan ko je bilo tranzitno Sonce z mojim natalnim Uranom v opoziciji(180 st.)dobil virus v službi, pa še doma sem imel težave z povezavo z spletom in računalnikom.....skratka mene je zelo zezala tehnika(PC-uran)lahko je pa tudi bil slučaj, bom videl kaj bo, ko pride v kvadrat, saj imam še čas! Lp, Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Pozdravljeni. Imam eno vprašanje. Uran bo v kratkem prešel moje natalno sonce, jupiter ter merkur, Vse to se bo dogajalo v peti hiši. S tem, da je moj natalni uran v prvi konj ASC v škorpijonu? LE KAJ ME ČAKA????? Pozdravljen, Sokrates! A kaj te čaka????? Hm, davek in smrt, bi rekel G.B.Shaw. To je edino, čemur se ne moremo izogniti. Kar pa se teh pozicij tiče, ti je Marsa napisala večino tega, kar je treba, jaz bi pristavil še naslednje: Ali bo to dobro ali manj dobro, je malo odvisno od tega, kake kvalitete imajo vpleteni planeti. Če ima trojec v tvoji 05 slabe aspekte (še posebej v primeru, če so vsi trije precej skupaj - ni podatka), potem ne bo najbolje. Če so aspektirani bolje ali pa so sami zase v horoskopu (glede na to, da so trije že sami sebi zadosti, podobno kot pri taroku), potem ne bi smelo biti slabega. Sprememba definitivno bo, nenadna tudi, pa verjetno nezaželena, ni pa nujno, da je to kaj slabega. Pa Urana je treba tudi oceniti. Če je v tvojem horoskopu napet, neprijeten, tudi tistim trem mušketirjem ne prinaša nič dobrega, če pa ga imaš v trigonih, sekstilih ali kaj takega, bi pa to znala biti kaka prav ustvarjalna, pionirska, napredna, morda malo odpuljena stvar. Malo še poglej, čemu in komu vsi ti planeti vladajo (kateri hiši, katerim drugim planetom) - še bi se našlo dela na tem. Kot običajno v astrologiji. Lep pozdrav in vse dobro! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 ... Lahko me iz astrologa degradirate v cepca, vendar v efemeride - z namenom torej, da bi videl, kakšni tranziti prihajajo - pogledam nekako trikrat letno in nič več. Pa jih imam v roki dobesedno vsak dan! Samo spim še ne z njimi. Še več, tranzite in možnosti njihovega vpliva razlagam ljudem, ki prihajajo k meni, ne da bi istočasno apliciral "joj, kaj bo pa to prineslo MENI?!". Morda se vam to zdi brez veze. Bržčas imate celo prav. Jaz pa tudi, vsaj kar se mojega zornega kota tiče. Princip je pa naslednji:Poleg vsega, kar imam na glavi, bom zdaj razmišljal še o tem, ali Marsov tranzit čez mojo Luno, ki ga pričakujem, ŽE deluje ali morda še ne, čeprav sem tipu v sosednjem avtu pravkar pokazal prst in mu omenil mater, ker je agresiven na cesti, medtem ko se jaz tako pazim Marsa, da se mi kaj ne zgodi, in naj ga vrag pobere, tipa zmešanega! Ampak to morda še ni tisti tranzit, ker imam do doma še 32 km in se lahko še kaj zgodi... Ali pa je bil Mars to, da sem se spičil s šefom... Ampak to verjetno ni, ker sva se že po dveh stavkih kar lepo zmenila - ne, to sigurno ni Mars. ... In ker je to v tretji hiši, sem bil napet, ali mi bo crknil harddisk kot zadnjič, ko je računalnik tako čudno mukal, zdaj je pa tudi začel... A imam dovolj cedejev za backup (kje je Uran - a vpliva?? ali pa Merkur, ker je oni tip zadnjič rekel, da so računalmiki Merkur, ne pa Uran - kje je Merkur?) in časa, da bi backup sploh napravil (je tudi Saturn kaj vmešan?) ... Itd. itd. A rabim take obremenitve? Jaz prav gotovo ne. Pa smo kvit.Bravo, Bern, , jaz natancno tako razmisljam pri temle...Tranzitov si sploh ne chekiram, kot pravis, parkrat, sem pa tja, recimo ko grem v temo tranziti, vidim, da je Astra napisala, pa se spomnim, saj res, grem mal chekirat, ja, prakticno spimo z njimi ... enkrat je bila zelo 'eminentna astrologinja' s popolnoma novimi novcatimi efemeridami, kamor sem pa jaz prisla in privlekla tiste svoje solate, pa je vse ven in okoli letelo... ;>) )Skoz imam kaj aktivirano, kadarkoli pogledam... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Oh, Marsa, PREPRIČAN sem (zelo močno), da TI ne čekiraš stalno. Najprej nimaš časa, drugič pa si že "orenk čez" to fazo astrologije. Poznam pa zato majčkeno morje ljudi, ki to počnejo. Vsakodnevno. Poznam tudi žensko, ki si je zjutraj PRED SLUŽBO ob kavi in cigaretu horoskop za ta dan IZRISALA. Vsake sorte ljudi srečaš. Živijo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Uh, Bern, tega me je groza... pa ne zato, kaj bom morebiti, o strahota, videla, pac pa si tako zacrtavat lajf in se opeharit za spontanost in neobremenjeno osebno izkusnjo. ... saj imamo tudi v temah nekaterih, ko je kdo prisel in rekel, joj, cez toliko in toliko mesecev bom imel ta in ta tranzit, pa mi je potem morda celo malo zameril, ko sem uletela v temo in v odgovor (namesto joj, to in to bo) napisala - ja, OK, zakaj pa se ZE ZDAJ ukvarajti s tem?... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Bern, jaz sem na dan ko je bilo tranzitno Sonce z mojim natalnim Uranom v opoziciji(180 st.)dobil virus v službi, pa še doma sem imel težave z povezavo z spletom in računalnikom.....skratka mene je zelo zezala tehnika(PC-uran)lahko je pa tudi bil slučaj, bom videl kaj bo, ko pride v kvadrat, saj imam še čas! Lp, Borism Vse res, Borism, vse res. Ne dvomim v to. Ampak če hočemo biti resni, verostojni in vsaj malo znanstveni, vprašajmo takole: "Kaj pa se ti je zgodilo natančno pred letom dni, ko je bilo tranzitno Sonce TUDI v opoziciji z Uranom? Vsako leto enkrat je. In kaj je bilo pred dvema letoma na ta dan? Pa poprej?" Če se ti na ta dan pogosto ne dogajajo Uranske stvari (vredne spomina oziroma pozornosti), potem je za ta tvoj tokratni primer treba horoskop dneva pogledati malo bolj široko. Če drugega nič, je ta opozicija SAMO DEL takratnega stanja na nebu in v tvoji natalni karti. Samo del. Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Uh, Bern, tega me je groza... pa ne zato, kaj bom morebiti, o strahota, videla, pac pa si tako zacrtavat lajf in se opeharit za spontanost in neobremenjeno osebno izkusnjo. ... saj imamo tudi v temah nekaterih, ko je kdo prisel in rekel, joj, cez toliko in toliko mesecev bom imel ta in ta tranzit, pa mi je potem morda celo malo zameril, ko sem uletela v temo in v odgovor (namesto joj, to in to bo) napisala - ja, OK, zakaj pa se ZE ZDAJ ukvarajti s tem?... Navežem se na svoje in tvoje izvajanje. Kadar se mi zdi, da ljudje prično pretiravati s temi tranziti, jim običajno rečem takole: "Če naj bi za vsak dan za vožnjo v NM in nazaj pogledal v efemeride in horoskop, kaj se mi bo zgodilo, potem je bolje, da ostanem kar doma. - In padem po stopnicah, recimo." ************* Pa da ne bi kdo po vsem tem mislil, da tranzite zanemarjam ali jih ignoriram! Sploh ne. Resda bolj uporabljam "svoje" solarje, ker sem jih razvil v zelo uporabno tehniko, ampak tranziti tudi veljajo. Zelo. Le pretiravati ni treba. To velja pa itak za vse v življenju, anede? (Vau, prav lušen klepet imava!) Drži se! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 .... sem glih pomislila, fino, ko se lahko takole spet malo menim(o)... Ja, dobro, da si poudaril, da ne bomo izpadli, kot da res zdaj zanemarjamo tole... ampak tako kot si rekel, treba je zavzeti eno zdravo stalisce..Ja, jaz tudi ful takih poznam, ki jim grozno Kiron tranzitira os. 3. hise... :o|o: In podobno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Bern, saj imaš prav, saj nisem jaz sedaj obseden s temi tranziti, pa da bi bilo kaj slabega, pa ne grem sploh od doma, ampak nekateri astrologi ja svetujejo, da najbolje občutiš te reakcije pri sebi, da spoznaš naravo planeta in tranzit, da veš kako deluje in ga tako bolj razumeš.....saj je prav, da debatiramo, čeprav sem deset let prekratek za globejše debate in primerjave, mogoče pa kdaj zrastem, saj se ja celo življenje učimo. Bern, jaz si že več kot 10 let zapisujem vreme zaradi svoji užitkov in gor tudi zapišem takšne opazke, da bi ti lahko povedal zase kaj je bilo pred letom ali sedmimi, no če je sploh bilo kaj pomembnega, kar dvomim, bom bolj priden za spremljanje teh tranzitov za naprej... Lp obema z Marso, Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 To pa je že nekaj čisto drugega, Borism! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ne, ne, Boris, opazovati in spremljati seveda, kako pa naj si sicer pridobis izkusnje oz. vedenje?Normalno, samo treba se je nauciti recimo lociti zrno od plev.... Npr. kmet bo gledal vreme - neizbeznemu (potresu, naravni katastrofi) se ne bo mogel izogniti, pac pa lahko vseeno nekoliko planira, s tem ko opazuje vreme, saj ni neumen, da bo ne vem kaj, ce pa vidi, da bo dezevalo... Opazovati, spremljati, a vendar zavzeti zdravo stalisce, vkljucno s kritiko... natrenirati se je potrebno tudi tako, da ne sklenemo enega polozaja zgolj zato, ker imamo mi sami to... ali ker ima nasa mama to (ki so cisto drugacni odnosi ponavadi in ne gre sklepati po tem kompatibilnosti)... Seveda je zlata vredno pogovarjanje o tem, ravno zato pa so forumi. Vse izkusnje, vsi primeri, ki so jih belezili pred nami, tudi nam pomagajo ali so nam pomagali, mi pa pomagamo naprej, znanje se nalaga, poglablja, razsirja, raste. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 no če je sploh bilo kaj pomembnega, kar dvomim, bom bolj priden za spremljanje teh tranzitov za naprej... Največ se seveda naučiš, ko proučuješ tranzite za nazaj, ko se je pač nekaj že zgodilo.Če sem pri tranzitu marsa pogorela, še ni nujno, da se bo pri naslednjem tranzitu to spet dogodilo, ker so na delu drugi dobrotvori , vendar je fino analizirat celo karto za tisti dan.Za naprej pa je itak že precej določeno tako tranziti, kot tudi naša usoda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Zelo dobro si poudarila tole, res se tole kot 'dokaz' najlazje vidi kasneje... Potem lahko interpretiramo za nazaj... Pri meni je vedno bil kak Mars ali Pluton v igri (ker ju imam sicer v opp. pa se vsakic potem ves zmajcek aktivira).Prav neverjetno je tole, da v ne vem, hm, 75% vsaj, primerih, ko sem imela kaj takega (zelo pogosto je bilo kaj takega).To tudi zato, ker imam na kotih tole, te vanzemaljce svoje, kot jim pravim. razen Marsa (ki je na IC). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ali se da s to metodo napovedati, da bom zbolel, če pojem strupeno gobo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ali se da s to metodo napovedati, da bom zbolel, če pojem strupeno gobo? Kar počakaj na neugodnega neptuna in če imaš le tega slabo aspektiranega, mogoče v osmi hiši, potem gobo pojej in čakaj. Mislim, da bodo ugotovili najprej zastrupitev, nato pa ugibali s čim si se zastrupil.Koliko je bilo poleg soli, to boš pa sam vedel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Ne, ne Lunca, tako plehko se me pa ne otreseš. Če si res tako dober astrolog in če metoda drži, oziroma jo poznaš do potankosti, da ne bom delal krivice astrologiji, potem bi morala že zdavnaj ugotoviti, da se cel svet zastruplja z jodom. V čem je torej problem, v tebi ali metodi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Mislim, da v tem, ker astrologi v planetih ne najdemo tistega, ki bi bil odgovoren za JOD. Po mojem je to. B. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 ... tistega caplja, ki je narobe vnesel tole... po mojem je isti vnasal kot pri spinaci... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Morda, preveri predpostavko, če znaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Me prav zanima, če bo še Vojko kakšno dodal, ker z vajinima odgovoroma sem prav zadovoljen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 BORISM TOLE ZATE! Ti sploh ne veš, kako se je ženskam težko upret. Letos sem si obljubil, da ne pogledam niti ene več, samo mojo.......... pa ne gre. Najbolje je, da se zaprem v stanovanje, pa kaj, ko mamo celo poštarco luštno??? Zato me pa vse to okoli urana v 5. hiši malo skrbi, namreč tale moja ženička me ne bo več dolgo trpela, če bom še gledal za kiklami... x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 [Malo še poglej, čemu in komu vsi ti planeti vladajo (kateri hiši, katerim drugim planetom) - še bi se našlo dela na tem. Kot običajno v astrologiji. Lep pozdrav in vse dobro!Tukaj mam nekaj podatkov torej: sonce kon jupiter (5. hiša, riba)sonce inkon uransonce inkon ASCmerkur trikotnik uran merkur trikotnik ASCjupiter inkon uranuran kvadrat MCuran kon ASC, s tem da je moj asc v škorpijonu, krasi ga še uran. Torej Bern, mi lahko kako pomagaš?Pa še to, ali je venera kvadrat uran kaj slabega??? Hvala, zaskrbljeni Sokrates iz Aten. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.