moytsa 30. december 2005 Prijavi Deli 30. december 2005 jaz sem imela priliko govoriti z lilito in vem, kje je pri njej problem...je pač njena pot drugačna v življenju...ne strinjam pa se s tem, da scientologija deluje podobno kot katoliška cerkev...niti slučajno...rada bi povedala, da nobena vera ni slaba po sebi, samo ljudje so tisti, ki jo naredijo slabo...scientologija je vera v samega sebe!!!in če ti uspe verjeti v samega sebe, je to en dosežek v življenju. zato se tudi delajo auditingi...bom razložila po kmečko:auditingi se delajo zato, da se že enkrat znebiš vseh nadlog, ki jih imaš zakoreninjene v sebi in da že enkrat postaneš tisto, kar si...pot ni lahka. na tej svoji poti skozi številne engrame naletiš na vse živo. fora je v tem, da ko se rešiš enega engrama, narediš v svojem življenju en velik korak. in ta stvar se en vrne več...je pa globoko v tebi zakoreninjen še en, prvi engram (basic basic)in ko se rešiš tistega, lahko zaživiš normalno življenje.v tem je vsa fora, verjameš pa vase...strinjam pa se s kabalistom, da ni dobro mešati stvari ene z drugo...in da delaš po svojih lastnih izkušnjah.in da se prepričaš, v kaj greš.jaz ne bom nobenega človeka silila v scientologijo, če on tega noče...to sigurno...se jo bom pa držala, kot mojo pot in bom mislila pri tem nase in na ljudi, ki jih imam rada...s tem jim lahko največ pomagam. Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lilita 30. december 2005 Prijavi Deli 30. december 2005 ...če bi začela o engramih,bi najprej začela razčiščevat s čustvi,oziroma bi prebrala knjigo" ženske ,ki preveč ljubijo",avtorica:Robin Nordwood.Čau,Moitza,mislim nate in te imam rada. Citiraj Živi in pusti živeti!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 30. december 2005 Prijavi Deli 30. december 2005 (popravljeno) čustva...hmm..ja.vem...očitno bom morala s tem opravit enkrat za vselej...ker s čustvi je pogojeno mnogo engramov, ki jih ima vsak...in to bom rešila enkrat za vselej...samo človek se ne spremeni čez noč, ampak postopoma...tudi tukaj pomagajo auditingi, samo je vprašanje, kdaj se bom s to zadevo bila pripravljena soočiti... nina, ksenja, sergej, luka in primož...hvala vam za lepo popoldne!!! Popravljeno 30. december 2005 -> moytsa Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. januar 2006 Prijavi Deli 1. januar 2006 Čustva so del človekove zavesti. Čustva imajo korenine v nagonih in so svojevrstna mešanica notranjega čutenja, doživljanja in celo razmišljanja. Čustva imajo vzrok v telesni realnosti človeka. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 (popravljeno) kako si to razlagaš, kabalist?? Popravljeno 3. januar 2006 -> moytsa Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Mogoče pa razlike med Kabalo in Sajntologijo niti niso tako velike...Ali znanstvena vera vključuje tudi prisotnost božjega?Piko, nič mogoče. Razlike so zgolj navidezne. Gre samo za drugačen način kodiranja, reprogramiranja ljudi v biorobote. V tem pogledu je potrebno v sajntologiji vseprisotnst božjega prikriti. A v čem vidim podobnost med razmišljanjem Kabalista in Sajntologinje? Samo in če ... uporabljaš eno in edino tehniko, lahko živiš polno življenje in se razvijaš, drugače pa ne. Čemu vsemu bi se odpovedali samo zato, da bi bili vodeni! A ko se odpovejo vsemu, ne ostane ničesar več, zaradi česa naj bi bili vodeni. Sajntologija se mi ne zdi nič drugega kot način, kako dirigirati tudi neverujoče ljudi. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Razumem! Se mi dobro zdi, ker si me poimenoval Sajntologinja! Zveni tako raziskovalno . . . Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 (popravljeno) Razumem! Se mi dobro zdi, ker si me poimenoval Sajntologinja! Zveni tako raziskovalno . . . hihi, Harmony...si postala že raziskovalka... mi je v čast, da poznam vsaj eno raziskovalko Popravljeno 3. januar 2006 -> moytsa Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Razlaga je precej preprosta. Čustva so naš odnos do stvari izven nas. Samo maček Garfield lahko reče: "I me!" Normalen človek čustva usmerja navzven. Čustvovanje je odziv, ki skozi notranje čutenje vzpostavi motiv za akcijo ali mirovanje. Skozi čustva se izoblikujejo motivi za akcije, usmerjene navzven. Tudi ljubezen, o kateri mnogi duhovičijo v isti sapi kot sprejemanje in podobnimi floskulami, je pasivni odziv (o tem sem v razpravljal v neki drugi temi). Gre za vezanost na vzročnost pojavnega sveta. Kabalisti svoja čustva motrimo skozi razvoj ljubeče pozornosti. Motrenje čustev je zahtevnejše od motrenja misli, ker so čustva tesneje navezana na podzavestne dele naših izkušenj. Tudi nevarno postane, če se tega motrenja loti nekdo, ki si ni čisto na jasnem o lastnem miselnem ustroju. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 jao...začneš z razlaga je zelo preprosta....zaključiš pa s floskulami.... ne zastopim nič....bi lahko bil tako prijazn pa bi uporabil način, ki bi bil nam manj razvitim dostopnejši za razumevanje neuvrščeni.press Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Saj se ne poslužujem čudaških izrazov. Vse samo brezhibna slovenščina. Vsekakor nerazumljeno po potrebi razložim. Samo povej, kje se je zataknilo? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Kabalisti svoja čustva motrimo skozi razvoj ljubeče pozornosti. Meni se zdi to zelo lepo! icon26.gif schwitz.gif ne zastopim nič....bi lahko bil tako prijazn pa bi uporabil način, ki bi bil nam manj razvitim dostopnejši za razumevanje Moje mnenje je, da je konkreten primer za razlago teorije najbolj razumljiv. Ima kdo kakšen konkreten problem na temo ČUSTVA? Ste se že kdaj sprli s partnerjem? Kako je šel niz ČUSTEV? Pa lahko Kabalist prikaže svojo rešitev....jaz po moje....vi pa seveda z vašimi rešitvami! Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Pri drugem stavku.....reakcija na stvari izven nas Pa hvala za potrpežljivost Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Preprosto. Tvoja čustva so vedno odziv na neko dogajanje. Notranje čutenje je del egozavesti, kjer je shranjen moralni sistem človeka in izkustva, ki niso neposredno del spomina. Čustva so fiziološka kategorija, saj medicina ve, kako se ob čustvenih odzivih sproščajo določeni hormoni in kako telo deluje v teh primerih. Včasih je energija čustev prevelika za nadzorni sistem notranjega čutenja in takrat rečeš, da reagiraš preveč burno, morebiti celo neustrezno, saj reakcije čustev niso vedno pod razumskim nadzorom. Malce pomisli o svojih čustvih in predvsem vzrokih ter posledicah. Sam sem se vsaj na začetku kabalističnega treninga veliko ukvarjal s čustvi iz čisto praktičnega vidika. Zanimal me je ustroj. Opazoval sem vzrok nekega čustva in ga raziskoval, opazoval njegovo izražanje in posledice. Zanimiva stvar. Čustva so recimo kriva, da včasih človek želi hitreje govoriti, kot lahko misli. Takrat še kako prav pride nadzor nad čustvi. In tega je še veliko. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 aha to pa zdaj zasstopim...sam mi nič ne nuca.... na tone teorije...ki je v vsakdanjem življenju ne znese spravt pod streho.... pa če še štartama tam da je več kot tri četrtine v nezavednem torej peglamo amo tamo sam vrh ledene gore Oprosti , da sem se sploh v vtaknila...pretiran čustven izbruh Bomo vklopli samonadzor Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Saj je prav, da vprašaš. Če se aktivno podaš na pot spoznavanja svojega čustvovanja, se boš čez čas spomnila na to, kar sem napisal. Ne gre za nadzor, temveč spoznanje, opazovanje, pozornost. Strast je samo izbruh čustev mimo varovalk notranjega čutenja. Strasti so nižja raven čustvovanja. Predajanje strastem je nasprotno od osebnostne rasti, ker gre popuščanje nižjim segmentom zavesti. Osebnostna rast je pot navzgor, ne navzdol. Vsaka pot navkreber pa je napor. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Joj nea me hecaj.... včasih te s kakega hriba direkt na zadnjico vrže, al pa če maš smolo še v kako podzemno jamo padeš. Saj si gledal Ne joči Peter..... Ne vodijo poti samo navzgor...včasih bolj ko hodiš, niže lezeš.....pa ne sam to...včasih se še zgubiš, al pa te zasuje plaz, al ti pa enostavno odpove srce :xx!: Raziskujem čustva bodi ti brez skrbi, pa tiste tvoje nižje strasti tudi.... Življenje brez strasti je mlačna voda. Eni se pač raje kneipamo.... Treba je pa upoštevati, da si s tem, ko si se rodil kot moški ,opeharjen za celo paleto čustvovanj in bogato obdarjen z raciom. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 L i a Malo se pretiraval, ko sem napisal, da vidim neko podobnost med Kabalo in Scientologijo. (ampak samo malo. V vsakem hecu je tudi nekaj resnice). Ne more biti dvoma, da gre za dve različni stvari. Sajntologi vate na-load-ajo povsem drugačen program, kot bi si ga vcepil s Kabalo. Ampak vseeno ugotavljam neko Harmoniziranje pogledov... Seveda to ni kak znanstven ali prirodoslovni pogled na situacijo, kje pa. Kvečjemu pikolističen. Pa tudi tega ne vem, če se lahko vsak, ki se ukvarja z znanostjo ali prirodoslovjem, že razglasi za raziskovalca. Aja, seveda se lahko razglasi. Ni prepovedi na to. Pozdravček strastni raziskovalki, pa tudi raziskovalki strasti... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 L i aMalo se pretiraval, ko sem napisal, da vidim neko podobnost med Kabalo in Scientologijo. (ampak samo malo. V vsakem hecu je tudi nekaj resnice). Ne more biti dvoma, da gre za dve različni stvari. Sajntologi vate na-load-ajo povsem drugačen program, kot bi si ga vcepil s Kabalo. Ampak vseeno ugotavljam neko Harmoniziranje pogledov...Seveda to ni kak znanstven ali prirodoslovni pogled na situacijo, kje pa. Kvečjemu pikolističen. Pa tudi tega ne vem, če se lahko vsak, ki se ukvarja z nanostjo ali prirodoslovjem, že razglasi za raziskovalca. Aja, seveda se lahko razglasi. Ni prepovedi na to.Pozdravček strastni raziskovalki, pa tudi raziskovalki strasti... Te razumem. Raziskovalci smo tako in tako vsi. Vsak na svoj način raziskuje osnove življenja in kako reševati vsakodnevne težave! Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Maedhoriell 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Ali je kdo gledal epizodo South Parka o scientologih? Meni se je zdela posrečena, čeprav ne vem koliko so pretiravali... Fajn mi je bilo kako so si privoščili Toma C. pa Johna T., hehe...Upam, pa da niso toliko udarili mimo, da bi resno prizadeli koga, ki s scientologijo misli dobro - oziroma, da se tisti ki mislijo dobro ne bodo počutili kot da se jih tlači v isti koš s tistimi, ki hočejo le služit... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 3. januar 2006 Prijavi Deli 3. januar 2006 Ali je kdo gledal epizodo South Parka o scientologih? Meni se je zdela posrečena, čeprav ne vem koliko so pretiravali... Fajn mi je bilo kako so si privoščili Toma C. pa Johna T., hehe...Upam, pa da niso toliko udarili mimo, da bi resno prizadeli koga, ki s scientologijo misli dobro - oziroma, da se tisti ki mislijo dobro ne bodo počutili kot da se jih tlači v isti koš s tistimi, ki hočejo le služit... JAZ sem gledala...pravzaprav v epizodi(razen seveda določenih stvari glede pretiravanja in tega) lepo opisuje, kaj je scientologija...samo na način tistih 2 procenta ljudi, v tem je problem...spet odvisno, kdo epizodo gleda in kako jo dojema... ko enkrat okusiš sladkosti scientologije in ugotoviš, koliko ti pravzaprav pomaga v vsakdanjem življenju, jo ne spustiš tako zlahka iz rok, verjei mi...ko ugotoviš, koliko je auditing močna zadeva, in da to potrebuješ, čeprav si verejtno že prej kaj poizkusil, potem na stvar gledaš nekako s spoštovanjem in niti slučajno ti ne blodijo po glavi neumnosti, ki so prikazane v risanki... scientologija je zelo močna stvar in zelo pozitivna, samo je vprašanje, kako jo posameznik dojema... Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 4. januar 2006 Prijavi Deli 4. januar 2006 Ja, dobr so posnel, mam rada parodije, ker človeka nasmejijo!!! Spodaj sem se mal poigrala s smeškoti, da vam pokažem kako scientologija deli ČUSTVA...pravzaprav ni to nič novega in Hubbard ni izumil nič novega, le strnil je v razumljivo tabelo, ki jo lahko vsak človek uporabi v življenju. Dejstvo je, da če je nekdo v trenutni žalosti, mu lahko pomagamo tako, da smo mi, ki smo v komunikaciji z njimi en korak višje na tabeli, torej v strahu. Ko opazimo, da nam sledi, gremo še en korak višje, smo jezni na nekaj, kar trenutna situacija pravi, pomagamo mu iz žalosti...itd. Zgodilo se mi je pred leti, ko sem bila se nekoliko manj izkušena voznica, da je nekdo po svoji krivdi povzročil manjšo škodo na mojem in svojem avtu. JEZEN me je nadiral, zakaj nisem peljala, celo zmerjal me je. Ker sem vedela, da hočem škodo povrnjeno in se nisem imela časa prepirat, sem ustvarila občutek DOLGOČASJA nad njegovo jezo. Kot bi nekdo presekal vzdušje, je nenadoma pričel govoriti popolnoma razumno in mi povrnil stroške. Stara sem bila 18 let in takrat sem pričela razumeti ČUSTVENO SKALO. Vsakdo izmed nas jo lahko uporabi, ker je enostavna. Na enak način pomagam bolnikom, ki jih je strah operacije, ali so žalostni zaradi bolezni, ker so osamljeni itd....ker deluje. Navdušenje za delovanje in veselost Interes Zadovoljen Dolgčas Nasprotovanje, odkrito izraženo nerazpoloženje Jeza Prikrita jeza, zamera :OO!: Strah Žalost Apatija Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 4. januar 2006 Prijavi Deli 4. januar 2006 to čustveno skalo si res lepo narisala... Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 4. januar 2006 Prijavi Deli 4. januar 2006 Življenje brez strasti je mlačna voda.Nisem rekel, da so strasti slabe. Potrebno je samo poznati njihov namen in se jim prepustiti, ko je za to primeren trenutek. Izza strasti so precej močne energije in hitro pripeljejo v pogubo, če postanejo tvoj gospodar. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 5. januar 2006 Prijavi Deli 5. januar 2006 to čustveno skalo si res lepo narisala... Hvala, moytschi! Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.