Skoči na vsebino

Scientologija

Michelle

Recommended Posts

Veš kaj, to se mi zdi žaljivo. Mene sicer ne bi užalil s tem, koga drugega pa bi.

Razmišljam, ali je tako pisanje moralno.

Vprašal bi se tudi, ali je etično.

Zanima me, ali je Kabalistično.

Tebe obvladuje strah, pa še veš ne tega!

BRAVO! xokkx xokx :onfire:

Kapo dol Piko! Saj mu to tudi jaz že ves čas poskušam dopovedat, pa ne gre - je preveč zaslepljen s Kabalo (ali si kaj spremljal najin "dvoboj" v temi Angeli?). No, res pa je, da ima pravico do svojega mišljenja. Znova in znova pa pudarjam, da mi ni všeč njegov način podajanja svojega znanja in njegovo poniževanje z neprimernimi opazkami. on pa še vedni živi v prepričanju, da je on eden izmed "izbranih" no, potem pa naj bo. sicer pa se meni sploh več ne da z njim ukvarjat. xzzzx predvsem pa je resnično vedno prisoten STRAH

z ljubeznijo, xsrcx xsrcx

Pjotra

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 366
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Takole sem težko imel eno mnenje, ko sem po straneh brskal samo minuto ali dve. Tisto, kar me je zanimalo, je verjetno padlo v oči takoj. Sedaj grem še enkrat pogledat gor in poročam.

OK.

Oblika. (pa kaj potem, če ni bistvena, če je bistvena vsebina) preprosta, datum spremembe nemškega tipa, naslovna stran ima preveč velikih črk. Predpostavljam, da je znanstveni pristop v bistvu nekaj konkretnega, predvsem po delovanju preprostega, pa me malo preseneti, da se ob vsaki temi pa prelivajo barve ozadja, barve črk, fonti so "romantičnega tipa", besedilo postavljeno na center lahko govori o centralni nečesa, ampak preprost pregled ne daje.

Vsebina. Čisto v redu, ane. Ne morem pa reči, da sem se v tem našel na način, ko bi si rekel : to je zame, to šolo se bom šel, vse drugo bom pa kar opustil. Vsebina je za nekoga, ki o tem že nekaj ve in išče samo informacije, kam se napotiti, kje se prijaviti na tečaj ali kupiti knjigo, čisto v redu.

Zato nimam o Scientologiji na podlagi ogleda strani nikakršnega mnenja.

Hvala. Pravzaprav me je zanimalo mnenje o vsebini, tudi o obliki ne škodi slišati komentarjev. Veš, vprašala sem te, ker si edini, za katerega vem, da si je šel stran ogledat. Ker meni osebno je to edino pravilno, da gre nekdo sam nekaj prebrat in razmislit ali to lahko kako uporabi v svojem življenju. Pravi scientolog te ne bo silil, rekel ti bo le, vzemi tisto kar je tebi realno, kar bo tebi lahko pomagalo...

Ravno zato jaz ne morem govoriti o Kabali, ker nimam pojma o njej. To, ko se pa takole mal sprete, je pa bolj od osebe, ki se ukvarja z vero, odvisno, ne pa od same vere, Kabale v tem primeru. To je tisto kar sem zadnjic napisala, da tehnologije ali vere so lahko super, ce pa z njimi upravljajo različni ljudje; toliko kot je ljudi na svetu toliko je zgodb in težav, pa tudi sreče - sem prepričana, da niti eden od nas nima iste zgodbe o prvem zmenku. To je lepo, je res?

Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.

Individuals, and not masses, form the culture of the race.

— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

Dianetika-scientološka cerkev,ima dobre in slabe strani.Dobre ima,ker je dobro poučena o duhovnem

razvoju človeške duše,o več-dimenzionalnih svetovih bivanja in predvsem o pridobljenih privzgojnih engramov.

Obstaja več tečajev,s katerimi njihov član napreduje,ko se sproti tudi čisti teh engramov(v podzavest porinjen šok,kot so razne nesreče,hude žalitve,udarci...).Ljudje so prepričani,da bodo tako postali ČISTI za napredno duhovno življenje.Morda je to res,ker znano je da so človeški možgani sposobni veliko več,kakor jih uporablja današnji človek.

Škoda je le,da je to dano le nekaterim,ki so zelo dobro materijalno priskrbljeni.V nasprotnem primeru si vseeno baje vabljen,tako ,da prodaš vso svoje imetje in delaš za omenjeno dianetiko-vabiš čimvečje število ljudi,podobno kot jehovska vera.

Tako jaz mislim in sklepam...

Živi in pusti živeti!!!

Mene ni ničesar strah. Vsaka strpnost in sprejemanje ima svoje meje. S tem vsiljevanjem EPP enostavno pretirava. Pravzaprav od avtorja teh EPP skoraj ne vidimo kaj drugega. Trosi te reklame vsepovsod, ne glede na vsebino tem. To je nesramno do vseh nas. Zakaj si torej tudi jaz ne bi smel dovoliti malce nesramnosti? POmislite malo! Bi imeli radi vse teme umazane z EPP za nekaj, kar morebiti še avtor čisto ne razume. kaj, če jaz začnem v hebrejščini trositi razne kabalistične zvarke? Nekateri se ne vzdržijo nestrpnosti že ob omembi kabala in magija v enem stavku, pa se mi njihov stav sploh ne zdi sporen. če je govor o scientologiji, ostanimo pri tem.

:palec: :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Dianetika-scientološka cerkev,ima dobre in slabe strani.Dobre ima,ker je dobro poučena o duhovnem

razvoju človeške duše,o več-dimenzionalnih svetovih bivanja in predvsem o pridobljenih privzgojnih engramov.

Obstaja več tečajev,s katerimi njihov član napreduje,ko se sproti tudi čisti teh engramov(v podzavest porinjen šok,kot so razne nesreče,hude žalitve,udarci...).Ljudje so prepričani,da bodo tako postali ČISTI za napredno duhovno življenje.Morda je to res,ker znano je da so človeški možgani sposobni veliko več,kakor jih uporablja današnji človek.

Škoda je le, da je to dano le nekaterim, ki so zelo dobro materijalno priskrbljeni. V nasprotnem primeru si vseeno baje vabljen,tako ,da prodaš vso svoje imetje in delaš za omenjeno dianetiko-vabiš čimvečje število ljudi,podobno kot jehovska vera. Tako jaz mislim in sklepam...

Scientologija je scientologija, jehova vera pa je jehova vera, primerjave ni nobene!!!

Ali je 20.000,- SIT veliko za tečaj Komunikacije ali pa za tečaj Kako reševati konflikte z drugimi?

Če se želiš znebiti svojih engramov (Vsi dogodki v človekovem življenju, ki jih spremljata telesna ali duševna bolečina, se v reaktivnem umu zabeležijo v obliki tzv. engramov.) lahko sodeluješ z nekom vzajemno - on pomaga tebi in ti njemu. JE BREZPLAČNO!!! Res pa je, če več zahtevaš, moraš več vložiti, tako denarja kot tudi truda... Osnovni tečaji, ki jih nudi dianetični center v Ljubljani ti že ZELOOOOO OGROMNO POMAGAJO - TUDI KAKO ZASLUŽITI VEČ DENARJA, KAKO SE USPEŠNO POGOVARJAT S SVOJIM ŠEFOM IN SODELAVCI ITD... Vendar je potreben človek trud za ta njegov cilj, ne denar. Denar ni vse! nekoč sem že omenila, da v bolnišnici plačaš za enodnevno hospitalizacijo 180.000,- (konkreten primer)...in ni nujno da te pozdravijo, v tem konkretnem primeru je bila to le rutinska CT preiskava!!! Zakaj se potem ljudje tako pritožujejo, ko je potrebno plačat 20.000 sit za znanje, ki ti ostane za celo življenje? Mogoče zato, ker moraš tu SAM nekaj naredit ZASE, v bolnici pa te DRUGI zdravijo?...ne, to zadnje ni rešitev...ČLOVEK LAHKO in mora VEDNO NEKAJ STORITI SAM ZASE!!!

x:)x

... toliko kot je ljudi na svetu toliko je zgodb in težav, pa tudi sreče - sem prepričana, da niti eden od nas nima iste zgodbe o prvem zmenku. To je lepo, je res?
:palec:

O vsebini spletnih strani pa, kot sem že napisal: "vsebina je za nekoga, ki o tem že nekaj ve in išče samo informacije, kam se napotiti, kje se prijaviti na tečaj ali kupiti knjigo", ne dobim pa predstave o sami scientologiji. Ampak neka zaznavanja skozi obliko tudi dobivamo. Drugo je, kako na nas tisto deluje, vpliva. Zato ima lahko tudi oblika svoj namen predstavitve.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Kapo dol Piko! Saj mu to tudi jaz že ves čas poskušam dopovedat, pa ne gre - je preveč zaslepljen s Kabalo (ali si kaj spremljal najin "dvoboj" v temi Angeli?). No, res pa je, da ima pravico do svojega mišljenja. Znova in znova pa pudarjam, da mi ni všeč njegov način podajanja svojega znanja in njegovo poniževanje z neprimernimi opazkami. on pa še vedni živi v prepričanju, da je on eden izmed "izbranih" no, potem pa naj bo. sicer pa se meni sploh več ne da z njim ukvarjat. sleepy.gif predvsem pa je resnično vedno prisoten STRAH

Nič nisem zaslepljen s kabalo. Očitno se nekaterim ne ljubi vsega prebrati. Vsekakor pa rad podajam opazke, s katerimi izzivam razprave. Zaradi lahkotne duhovne literature ste mnogi preveč zmešali različne vsebine med sabo v nek koktejl, ki se sicer dober vidi, dobro diši, a ima trpek okus. Vsaka duhovna tradicija ima sebi lasten nabor simbolov, tehnik in načinov podajanja tega. Sem kdaj poskušal s Kabalo razlagati čakre, kundalini ipd. pojme vzhoda? Nisem, ker o tem ne morem verodostojno podati praktičnega mnenja, temveč samo to, kar sem prebral. ne dvomim v vlogo in namen čaker, vendar niti ne poskušam delati primerjave s kabalističnimi simboli. Gre za drugačna razmerja v bistvu istega. Indijec, pripadnik sveta, kjer je nastala joga, pri obsmrtnih doživetjih ne vidi angelov, temveč božanstva svojega domačega panteona. Ta božanstva so drugačna kombinacija od angelov. Niso boljša ali slabša, zgolj drugačna in njihovo doživetje zahteva drugačne metode. Kabala je pri doživljanju teh kombinacij nemočna. A ker trdim, da so vzhodne metode nemočne pri doživljanju angelov, sem že takoj prestrašen, nestrpen ipd. Tudi v duhovnosti ne moreš imeti vsega. Ko greš proti vrhu, slediš poti in ne moreš spoznati vshe poti na vrh, ker nikoli ne prideš na vrh. Glede angelov in nadangelov - vezani so na sefire Drevesa Življenja, ne pa na čakre in nihče tega ne more spremeniti. x:Dx

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

:palec:

O vsebini spletnih strani pa, kot sem že napisal: "vsebina je za nekoga, ki o tem že nekaj ve in išče samo informacije, kam se napotiti, kje se prijaviti na tečaj ali kupiti knjigo", ne dobim pa predstave o sami scientologiji. Ampak neka zaznavanja skozi obliko tudi dobivamo. Drugo je, kako na nas tisto deluje, vpliva. Zato ima lahko tudi oblika svoj namen predstavitve.

Ja, okay, nekateri se zapičijo v obliko in jim to veliko pomeni, drugim ne...to je stvar posameznika. Poznam ljudi, ki delajo v tem centru in vem da se zelo zelo trudijo. Več bodo imeli pomoči, boljša bo tudi oblika internetne strani, ker bo mogoče prišel po pomoč ravno oblikovalec internetne strani, ki jo bo preuredil...meni je važno, kaj dobim...

In to kar na internetni strani piše, TO JE SCIENTOLOGIJA, veda o vedenju, kako v življenju ravnati v različnih situacijah, KAKO BITI VZROK IN NE POSLEDICA!!! To je to. Ko človek spozna npr. "ups, tu imam pa jaz en problem" se obrne po pomoč, kot si dobro napisal, in si pomaga sam, tako da enostavno preštudira za njegov problem primerno literaturo. To je to! To delamo scientologi, poleg tega greš lahko k sveti maši, če si veren, ali pa na meditacije idr. Meni osebno zmanjka časa, ampak spoštujem tako kristjane kot kabaliste ali pa astrologe in akupunkturiste....

Hvala za komentar, dejstvo je, da nekdo ki ima nek problem in ki bo prebral stran, bo našel zase, kateri tečaj mu lahko pomaga. x;)x

In to je vsa scientologija (knowing how to know)!!!

Popravljeno -> harmony

KAKO BITI VZROK IN NE POSLEDICA!!

Natanko v to smer deluje tudi Kabala. Mi rečemo, da postaneš aktivni udeleženec razodevanja in ne več zgolj pasivni odjemalec. Najbrž pa je metoda precej drugačna. Prava veselica se začne šele v hipu, ko dejansko spremeniš pozicijo. Iz pasivnega čaščenja preideš v aktivno motrenje.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Natanko v to smer deluje tudi Kabala. Mi rečemo, da postaneš aktivni udeleženec razodevanja in ne več zgolj pasivni odjemalec. Najbrž pa je metoda precej drugačna. Prava veselica se začne šele v hipu, ko dejansko spremeniš pozicijo. Iz pasivnega čaščenja preideš v aktivno motrenje.

Aha, in res so, metode so popolnoma drugačne in vidiš, tu se konča moje razumevanje kabale. Ne razumem veliko stvari, ker si ne predstavljam nič "Iz pasivnega čaščenja preideš v aktivno motrenje". V scientologiji je vse jasno: (na primer) napiši vsa prikrita dejanja, ki si jih naredil proti npr. svojemu šefu ali partnerju in marsikatera težava sploh ne bo obstajala več. To deluje! OK, bolje rečeno, to deluje zame!

Mislim, da se Madonna tudi ukvarja s kabalo?

:xmas:

Mislim, da se Madonna tudi ukvarja s kabalo?

Madonna se je ukvarjala že z mnogočem. O njenih kabalističnih podvigih ne morem veliko povedati.

Ne razumem veliko stvari, ker si ne predstavljam nič "Iz pasivnega čaščenja preideš v aktivno motrenje".

Pasivno čaščenje je natanko to, kar je napisano: čaščenje, oboževanje, sprejemanje, prosjačenje ipd. Kar velik del tudi duhovnežev ne pride preko te faze, ker je to udobno. Bistvo tega je, da si odvisen od zunanjih okoliščin in se na njih zgolj odzivaš.

Aktivno motrenje je drugačno. Gre za neprekinjen tok pozornosti, ki ti omogoča, da aktivno, neodvisno od okoliščin, posežeš v svet okoli sebe. Vsako stvar ne vzameš kot danost, temveč kot splet razodevanja, v katerega lahko posežeš s svojo voljo. Namesto preurejanja obstoječih posledic deluješ na vzroke obstajanja in vzroke dejavnosti, s čemer aktivno vplivaš na tok dogajanja.

Naj še nekaj dodam. Razvoj človeške zavesti je kot gora. Na njen vrh vodijo različne poti - to so metode osebnostne rasti. Ena pot vodi čez grmičevje, druga po travi, tretja po gozdu itd. Vse pa gredo proti vrhu, če smo na dnu pridobili opis poti - navodilo, oz. učiteljevo vodstvo.Učinkovite so poti, ki gredo naravnost. vendar nekateri radi spoznavajo pobočje in morebiti samo hodijo okoli vznožja ali pa kje na sredini ugotovijo, da jim hoja navkreber ne prinaša pričakovanega ipd. Kapiraš? prevedi kontekst tega hriba v duhovni razvoj in ljudi v tem procesu.

Naj še nekaj dodam. Razvoj človeške zavesti je kot gora. Na njen vrh vodijo različne poti - to so metode osebnostne rasti.

Samo je treba pazit da ne padeš iz pečine, ker se to lahko zelo slabo konča ....

Samo je treba pazit da ne padeš iz pečine, ker se to lahko zelo slabo konča ....

Tudi pečine so del gore. Lahko hodiš okoli gore (bereš knjige) in samo občasno greš malce v hrib. Nakar se utrudiš in se vrneš nazaj. Takšni ljudje se sicer radi izražajo v modnem duhovnem jeziku, vendar nimajo pravih osebnih izkušenj. Predvsem jim manjka izkušenj pri brodenju čez krize, ki so nujen sopotnik. Tam, kjer je veliko besed o ljubezni, sprejemanju, občutenju in različnih energijah, sem skoraj prepričan, da v ozadju ni verodostojne izkušnje. Pot navzgor pač ni postlana z rožicami. Tudi kakšno pečino je treba preplezati. Vendar te izkušnje hoje v hrib izučijo, kako premagati tudi te izzive. Največkrat je strah pečin tistih, ki jih opazujejo iz varne doline.

po nekaj časa sem se spet vrnila nazaj na to temo, da jo malo pokomentiram...tko bom rekla...harmony, po novem letu bi se lahko kej zmenli za oblikovanje strani...kontaktiraj me na privat sporočila...ja, to da nas primerjate z jehovci, ni niti slučajno isto...ljudje tukaj delajo na sebi in v večini niso ovce, ki razmišljajo tko kot drugi...strinjam se s tem, da že en tečaj pomeni ogromno...

jaz bom rekla tako:dejanja so važna...zato skoraj vedno naredim človeku najprej en auditing, pol ko pa vidi, da mu pomaga, potem pa ni problema...se lahko pogovarjava naprej...res pa je to, da knjige žal (RES ŽAL) ne prebere vsak do konca...bi mu koristila in spremenila način mišljenja za 100%, tako kot ga je meni...vsaka stvar, ki sem se jo še lotila na tem področju, mi je prinesla samo dobro... zdej pa je odvisno od ljudi, kako vso stvar sprejemajo...

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

a, to da nas primerjate z jehovci, ni niti slučajno isto.

Kdor vas je primerjal z jehovci pač nimam veliko pojma o duhovnosti. Vsakdo, ki se gre resno osebnostno rast, bi moral imeti vsaj splošna znanja o najbolj znanih poteh osebnostne rasti. Ljudje pač radi vse, kar ni nek močnik vsega z vsem, podprt z modnimi duhovitniškimi izrazi za nekaj negativnega. To je posledica strahu, kar sem že večkrat poudaril. Večina se gre duhovnost, a se boji soočenja z drekom, ko ta prileti v ventilator. A če se plaziš po kanalizaciji lastne zavesti, nanj prej ali slej naletiš. x:o)x

Vsem želim najprej lep in topel Božič, v novem letu pa uresničitev vseh novoletnih zaobljub. V trenutku, ko si človek nekaj zaželi, postavi misel v prostor in želja se uresničiti. Zato mislite in si želite veliko! :xmas:

Kabalist, všeč so mi tvoje povedi, človeka nasmejejo, v prijetnem pomenu:

Večina se gre duhovnost, a se boji soočenja z drekom, ko ta prileti v ventilator. A če se plaziš po kanalizaciji lastne zavesti, nanj prej ali slej naletiš.

In imaš prav. Jaz sem že tako in tako ugotovila, da vse duhovnosti težijo k istemu cilju. Človek izbere, kar mu ustreza. To kar si ti tako lepo nazorno napisal bi scietnolog rekel, da ''ČLOVEK NE MORE POGLEDAT''. V trenutku, ko človek pogleda, zakaj ima težavo, le-ta težava izgine. To drži kot pribito! Ker pa to ni tako enostavno, mu pomagajo izšolani scientologi, ki se izobražujejo v akademijah po celem svetu.

Ste že kdaj pomislili, da so vsi prehladi psihosomatskega izvora?

Za prehlad ne obstaja zdravilo. Čaj in počitek! Starš scientolog bo poleg tega otroka tudi povprašal, kje ima kakšno težavo. IN VEDNO TIČI NEKA TEŽAVA ZA TEM! Zame je najlepše zdravilo, ko se starš pogovarja z otrokom o njegovi težavi! Isto velja, če zboli partner - aha, kje imaš težavo v svojem življenju? Bolni ljudje v bolnišnici, kar hrepenijo po pogovoru o vseh svojih težavah, na žalost je obremenitev zdravnikov in časovna stiska prevelika.

Zato je lepo, da nekaj storimo zase že danes? In vedno, ko obstoji težava, se pogovoriti z nekom. Kar daš ven, ni več v glavi.

Lep božični večer!

Za prehlad ne obstaja zdravilo. Čaj in počitek! Starš scientolog bo poleg tega otroka tudi povprašal, kje ima kakšno težavo. IN VEDNO TIČI NEKA TEŽAVA ZA TEM! Zame je najlepše zdravilo, ko se starš pogovarja z otrokom o njegovi težavi! Isto velja, če zboli partner - aha, kje imaš težavo v svojem življenju? Bolni ljudje v bolnišnici, kar hrepenijo po pogovoru o vseh svojih težavah, na žalost je obremenitev zdravnikov in časovna stiska prevelika.

Zato je lepo, da nekaj storimo zase že danes? In vedno, ko obstoji težava, se pogovoriti z nekom. Kar daš ven, ni več v glavi.

Lep božični večer!

A za takšne preproste resnice rabimo scientologe in ostale religije? Na čem temelji partnerstvo kot najmanjša družbena enota in s tem posledično tudi ves svet in naše sobivanje? Na pogovoru. Da bi to dognali bi morali samo bolj poslušati in upoštevati svojo notranjost, ne pa čakati ter se odzivati samo na signale, ki jih dobivamo iz zunanjega sveta. Saj vsi vemo, da pogovor dela čudeže, le poslušati je potrebno. Je pa res, da se v današnjem svetu bolj slabo slišimo. In iz tu izvira vse gorje na svetu. Pa ja, po svoje smo vsi ovce, ki nas strižejo. Samo težko si je to priznati.

Upam, da si preživela lep božični večer :palec:

v glavi.

Lep božični večer!

A za takšne preproste resnice rabimo scientologe in ostale religije? Na čem temelji partnerstvo kot najmanjša družbena enota in s tem posledično tudi ves svet in naše sobivanje? Na pogovoru. Da bi to dognali bi morali samo bolj poslušati in upoštevati svojo notranjost, ne pa čakati ter se odzivati samo na signale, ki jih dobivamo iz zunanjega sveta. Saj vsi vemo, da pogovor dela čudeže, le poslušati je potrebno. Je pa res, da se v današnjem svetu bolj slabo slišimo. In iz tu izvira vse gorje na svetu. Pa ja, po svoje smo vsi ovce, ki nas strižejo. Samo težko si je to priznati.

Upam, da si preživela lep božični večer :palec:

Kaj kdo rabi ali ne naj presodi sam. Saj scientologija in razne religije niso nekaj kar je nujno potrebno za odkrivanje resnic(resnice?)

Lahko jih imamo samo kot pomoč in vodilo, kdor jim hoče slediti.

Tudi brez njih se da, to je res.

Nič pa ni narobe če nekdo uporabi nek nauk za svojo duhovno rast, kateregakoli, dokler se zaveda da je to le orodje, ne rešitev.

In ravno tu je težava s poslušanjem in razumevanjem. xsrcx

Dobrodošel! xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Je pa res, da se v današnjem svetu bolj slabo slišimo. In iz tu izvira vse gorje na svetu. Pa ja, po svoje smo vsi ovce, ki nas strižejo. Samo težko si je to priznati.

Dobrodošel! Hvala, večer je bil lep.

Za vse, kar si napisal, ti dam prav. Res je, da ni potrebno biti scientolog, da delaš in živiš kot živi scientolog. Scientologija je tako in tako le opazovanje življenja in razvoj orodij, kako si ga izboljšat. Vsak vzame le tisto, kar mu pomaga.

Druga dinamika (partnerstvo) je ena od štirih dinamik, ki je najbolj obremenjena s težavami. In res je, da je povsem samoumevno, da pogovor pomaga. Pa ljudje to delajo? Se držijo tega? Imaš prav, da večinoma pogledajo stran, kot pa direkt v težavo. Potrebna je le disciplina in znanje, KAKO!!!

Alef, tvoje razmišljanje pa sem že dostkrat z odobravanjem pohvalila.

Harmony, Moytsa

Zanima me, če sta si prebrali kaj s strani http://www.xenu.net/ ?

Ali so to same laži?

Kot trenutno (v grobem) razumem scientologijo, deluje nekako takole (popravite me, če se motim):

1. Predstavimo verjeten mentalni model:

- človek si z vsemi čuti ves čas od spočetja do smrti zapisuje v spomin vse dogodke

- za treniranega svetovalca so vsi zapisi dostopni

- dogodki povezani z nezavedanjem in travmo povzročajo umske bolezni, psihosomatske bolezni in nevroze

- podoživljanje teh dogodkov v njihovi celosti in pripovedovanje usposobljenemu svetovalcu (auditing) te dogodke

razreši travmatičnosti.

Super! To izgleda kar verjetno, če ni celo res! Pa še naše komunikacijske sposobnosti se izboljšajo. Sicer je prvi avtor neki dr. Freud, ampak pustimo to.

2. Dokažimo, da stvar deluje:

- kandidat mora pričakovati da uspešen auditing izzove občutek dobrega počutja ali celo evforije

- ponavljamo set vprašanj glede dogodka, dokler ne dosežemo uspeha (congratulations, your needle is floating)

Večurno sedenje in ponavljanje ponavljanje ponavljanje ponavljanje enega dogodka najbrž slej ko prej res privede do evforije. Torej stvar deluje! LRH je imel prav! Pa to je super, pa to je mega! Hitro se vpišimo na nadaljevalni tečaj. A je kje blizu kakšen bankomat? A, Eurocard tudi jemljete, ok. :vragec:

3. Počasi, po stopnjah, dodajamo vedno več znanstvene fantastike v sistem:

- recimo, da na eni točki obtičimo, čeprav je kandidat šel miselno vse do spočetja; vpeljimo koncept triljone let

dolgega duhovnega življenja; če dogodek ni iz tega življenja potemtakem mora biti iz preteklega

- ne glede na bizarnost fantazije kandidata je vsak izpovedan dogodek resničen

- kandidata seznanimo s ključnimi dogodki izpred 75 milijonov let :eek:

- uspešen kandidat mora biti na koncu poti pripravljen z lastno voljo podpisati pogodbo za milijardo let

http://www.clambake.org/archive/so/contract.gif

V tej fazi je vsak dvom v tehnologijo in LRH prepovedan. Osebe, ki so "in Condition of Doubt" dobijo naložene kazni.

4. Vzdržujmo stroge varnostne ukrepe

- nadzorujmo vse naše nasprotnike

- kartoteke z zapisi seans morajo biti varno spravljene, ker vsebujejo bogat vir informacij za nagajanje možnim odpadnikom

Ko si enkrat tako visoko/globoko, pa bi rad šel ven, ugotoviš, da to ni več tako enostavno.

@Moytsa

Nevarnost odhoda v Organizacijo vidim v možni popolni prekinitvi stikov s prijatelji in družino, ker ti bodo zelo verjetno dopovedali da so oni zate "supresivne osebe". Življenje v ideološko in informacijsko kontroliranem okolju lahko preprogramira še tako treznega in odločnega človeka. Kam potem naprej? Vzepnjati se v Organizaciji? Veš koliko stanejo napredne tehnologije? Veš kako bizarne so napredne tehnologije?

Biografija genija LR Hubbarda (v to ne dvomim, da je bil genij). Toplo priporočam vsem, ki jih zanima scientologija.

http://www.clambake.org/archive/books/bfm/bfmconte.htm

p.s.

brez zamere, samo poročam, kar sem odkril na netu,

upam, da ne bom končal tule:

http://www.religiousfreedomwatch.org/extremists/index.html

A za takšne preproste resnice rabimo scientologe in ostale religije?

Bog je tudi v enostavnosti. Ne gre za potrebovali ali ne potrebovati, temveč za okvir. Duhovnost in osebnostna rast morata postati življenje. Ako je to v okviru določenega institucionaliziranega sistema, pač uporabljaš besede te institucije. Osebno vedno dvomim v duhovneže, ki zavračajo vsakršno organiziranost ali urejenost. Odsotnost urejenosti je kaos. lažje je pluti po mirnem kot pa razburkanem morju. Saj ima borba z neurjem svoj čar, a če želiš priti iz točke A do B, pač želiš to opraviti optimalno.

Duhovnosti se ne moreš naučiti iz knjig. Vedno mora biti zraven še neko socialno okolje.

Bog je tudi v enostavnosti. Ne gre za potrebovali ali ne potrebovati, temveč za okvir. Duhovnost in osebnostna rast morata postati življenje. Ako je to v okviru določenega institucionaliziranega sistema, pač uporabljaš besede te institucije. Osebno vedno dvomim v duhovneže, ki zavračajo vsakršno organiziranost ali urejenost. Odsotnost urejenosti je kaos. lažje je pluti po mirnem kot pa razburkanem morju. Saj ima borba z neurjem svoj čar, a če želiš priti iz točke A do B, pač želiš to opraviti optimalno.

Duhovnosti se ne moreš naučiti iz knjig. Vedno mora biti zraven še neko socialno okolje.

Zelo res, kar si napisal. Super.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...