kokica 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne ne, nisem TEGA mislila, pac pa da: rakice... in tole.. 'MAME'. To pa, vse za družino.... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 saj to ti pravim, sam ne mi pol rect da si oven. saj se mal hecam, sam evo vidis - kako pod razno ni sam to, kar 'smo' ('po horoskopu')...ce bi blo sam tko, jaz vanj ne bi nikol verjela... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 8. avgust 2005 sam ti mas tud enga raka se mi zdi, pa mroda bika Ja use to mam mamasta? Pa sej je kul, sam ce bi blo se kej ovna u men vendar za kakšno ceno, če si ga trenutno ne želim? Zato, da bom MORDA ozdravela. Poznam tvojo situacijo in sem vesela, da nisi nila nikoli prikrajšana. Jaz se ravno tega bojim ...No, ko bo zelja, se ne bat Pa tudi ce neki ni v redu s tabo, vseeno lahko otroku marsikaj nudis. Pri nas v familiji je naprimer tako, da so ble vse, preden so zanosile malce debelusne, zdaj ( no po porodu) majo pa vse postavo ala Marsa Sem prav gledala sorodnice in slike drugih generacij, povsod je blo tko. Tko da se neki dobrega Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>saj to ti pravim, sam ne mi pol rect da si oven. No, saj sem oven tudi ....ampak v določenih situacijah ......Ja, imaš prav,verjetno ni vse samo od znamenja odvisno....jaz to bolj z rezervo jemljem.... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Uh, jst bi tudi imela postavo a la marsa gremo delat otroke. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 VSE so trdile, da se nobena zenska ne odloci zavestno, da ne bo imela otrok.Bom zaenkrat samo tole pokomentirala... ker po tem sodeč sem očitno čisto nenormalna Namreč nikoli, ampak res niti v enem trenutku si nisem želela imeti otrok! In ne verjamem, da bi me tam nekje pri 50 pograbila kakšna neustavljiva želja po lastnih mladičih Pa to sploh ne pomeni, da drugače ne maram otrok; nasprotno, zelo hitro najdemo skupni jezik Edino oni najmlajši dojenčki, ki se vsi slinijo okoli njih... ne vem, no... mene pustijo mrtvo hladno Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 če bo folk čakou, da bodo stvari vse pošlihtane, da bi imel otroka, potem ga bodo imel ob grških kalendah (torej ob svetem Nikoli)...ker idealen čas ni nikoli, oz. je vsak trenutek...zmera so v lifeu kake nepredvidene reči, ki nam jemljejo čas, denar in voljo do kakih dodatnih obveznosti... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>če bo folk čakou, da bodo stvari vse pošlihtane, da bi imel otroka, potem ga bodo imel ob grških kalendah (torej ob svetem Nikoli)...ker idealen čas ni nikoli, oz. je vsak trenutek...zmera so v lifeu kake nepredvidene reči, ki nam jemljejo čas, denar in voljo do kakih dodatnih obveznosti...Vse tako in tako ni nikoli 100 % pošlihtano .....ampak osnovne stvari (stanovanje, služba z rednimi dohodki, stabilnost......) pa morajo biti uštimane, da lahko normalno zaživiš ......in omogočiš otroku normalno življenje in največ kar mu v danem trenutku lahko .... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 Sem mela pred par meseci situacijo, ko ni blo cist ziher.. in sem se odlocala kaj naredit.. Edino, kar me je motilo pri vsej stvari - da bi vzgajala otroka na racun starsev. To se mi ne zdi fer. Zato ja. Denar pomemben, vsaj pac tist osnovno, da ves, da bos vsak mesec imel vsaj za Frutek pa za plenice.Po moje, ce bi imela zagotovljeno to (od drzave ali kaj vem koga..), bi ga ze imela. Studij se da, kar se oceta tice, pa itak nisem prevec prepricana, da bom nasla takega, da bo tapravi in za zmeraj, tko da.. to, ce bo. Ce ne, pac ne. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 jah, finančna samostojnost je prvi pogoj za otroka, vendar, le takrat ko ga načrtuješ...če se ti pa otrok"ponesreči", pa ja ne boš zavrgla njegovega življenja zaradi tega, ker trenutno nisi finančno samostojna.... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 8. avgust 2005 Prijavi Deli 8. avgust 2005 Na prvem mestu pred denarjem in udobnim fletom se mi se vedno zdi , da je emocionalna urejenost podstresja bodocih starsev. Da se ne spravi na svet se enega tipicnega slovenskega janeza, ki bo cez 20 let bivakiral po bifejih, po gozdovih preganjal srne (ali mlade srnice), vzgojo otrok pa naprtil materi. Cez cas pa naklestil pubertetnisko hci, ko se bo prvic nasminkala....Vse ostalo , povezano z materialnimi stvarmi se cez cas izide, psihe pa ni mozno kar tako dat na remont... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>*** ***mushi Kaj bi pa zdaj, ce bi kljub zasciti? Ja zdej enkrat bo tak tist čas prišel, ne sej že prej če bi, kljub zaščiti blabla.. ne bi šla splava nrdit, sej sex je bil z osebo vedno ki sem jo ljubila, bila v resni zvezi..sam tko MISELNO zavestno sem pa full skrbela za to da ja ne bi kej blo.. a je kondom cel, a je tabletka bla spita zjutri, kaj tele tablete za prehlad so antibiotiki... pol se zmanjša zaščita pr tabletki..Tko ne.. ampak ne vem kak bo seks ko bo brez zaščite, če se ne bom kr v kopalnco zaklenla, pa rekla ja sej pridem, pa bom pol šla ven čez tri ure.. ko bo dečko že spal.. Ko mene je tak strah... :OO!: Ne prenesem da mi šarijo po podvozju, ne prenesem tečnih sester, bolnce, bolečin, pa tak naprej.. mam FOBIJO (don´t touch me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Pa v roku dveh let se mi je tole preveč dogajal, sicer ne zarad takega rezultata da bi kej domov odnesl, ampak da me pošlihtajo, da me v roku 10 let ne pobere od kakega raka. Pa me še kr lovi.Pa v bonlc ko morš bit... tak prekleto si od njih odvisen, teh prekletih bogov v belem, če ti dajo iglo ven iz roke, al ne, men je roka skor odpadla, žilo mi je skor raztrgal, pa do rame me je vse bolelo in kaj je naredla dohtarca ko je končn pršla ko sem težila naj mi iglo ven potegnejo.. rekla je naj mi ketonal naštimajo notr.. ampak mene ni bolel tam ko so me operiral, men je sam roko skor raztrgal.. drugič si tisto debelo iglo sama iz roke strgam.. pa to ni še nč.. Kolk si od njih odvisen ko na porod čakaš.. pa pol jebejo v glavo če dojit ne znaš.. MATER JIM kak naj pa znaš, a si bil v prejšnjem lajfu krava simentalka? Pol se pa skregi tam na smrt, ko lahk da jih še prekleto rabiš kdaj.. Grrrrrrrr... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 Mysti..ja tud zdravstveno nas verjetno to zjebe.. neki časa sploh ne smeš, pol ko bi lahk bi rad mel mal zraka da zadihaš mal, ma mene to kr ubija da bom mogla bit pod zdravniškim nadzorom, jst mam dohterju že zdej poln kufer sama.. Zato pa ma Marsa prav v bistvu.. verjetno bi otroke mogl met preden maš vse popredalčkan, pa urejeno, ker pol ko je vse to izpolnjeno si že starejši, se kake sistemske bolezni pojavijo.. pa si tečen in zamorjen pa ti vse še štirkrat bolj dol visi. Pol pa še mogoče zanosit ne morš.. pol pr kakih 45 pa mogoč začutiš zakaj pa se nisem zato odločil, ampak pol je pa že res kr šit za prvega. Če ti do takrat ni uspel. Drgač pa najbolj važno na svetu je ZDRAVJE.Ne služba, dec al froci. Če si zdrav maš skor vse. Če maš pa vse pa nimaš zdravja, pa ti nč kej ne pomeni velik. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 Takole je to, treba bo res kakšno babo nategnt, da bo prjela, ko je treba. Namaram da se baba sam akul gon, ko je pa treba jt v rim, pa nab šla. Atruk mora bt dost pr bajt. Pa to je treba merkat, da so vsaj trije, ka če gre eden lulat, se dva še vedno lahko igrata Če boste sam ugibale, al b meler al neb mele, nas bodo čist čefuri zjagal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 dobr ste se razpisal! heh, se posebej tam nekje okol mamic pa postav.. sam ne no, nehite, sploh nimam kaj blazno dobre postave... pac, ena postava, nic posebnega, ne bi rada bila v polozaju, da bi morala enim pricakovanjem, vizijam 'ustrec'.. recimo da se dobimo na kakih **zerkah in se jaz ne upam pojavit, ker... postava in to, jaz pa sem se recimo nekaj zredila zadnje cajte... Koki, Mich - ja, to ful ven tolce, ce je prisotno (rak, mamice scena pa to), treba se pazit navezovanja otroka nase, to je skupni imenovalec, najpogostejsa napaka, ki jo delajo prav mame rakice... pa mame z luno v sco znajo bit tud take (ce se niso odlocile za drug ekstrem - nic otrok, kariera, odvisno pol tud od -predvsem- asc, sonca).. Cocci - evo tole!! to sem mislila... mam frendice, ki so tko kot ti, saj jaz sem tud na nek nacin taksna... no mal drugac.. jaz sem si ga tedaj zazelela in je dbest... sam men je ze on 'remek delo'... to kar je D, ne rabim repete... sem VSE dala... nobenga ne bi mogla met vec tko rada... bit tko... se tolk zlit s to vlogo ponovno..... mah... o tem sem ze velikrat, hotla sem neki druzga rect...mam frendice skratka, ki si nic ne zelijo otrok, so se tko odlocle.. sam to so pol cele psihologije... v bistvu imajo slabo vest, ker jih nimajo, zarad DRUGIH!!! kot da koga kaj briga... a to so ti vzorci, 'treba jih je kao met'.jaz sem PREPRICANA, da obstaja nek dolocen % mam, ki imajo otroke 'kar tko' - ker se jih ima. pac jih imajo. In pol mam frendico, ki je cist nesrecna okol tega, v bistvu si pa otrok ne zeli... tolk so jo pumpal skoz, starsi tezil (tega si ne mors predstavljat), da zdaj, ko je 'prepozno' (ko se ji zdi da je), je pa cist nesrecna... kar en ufur... Primavera, :palec: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anabella 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 (popravljeno) <{POST_SNAPBACK}>Na prvem mestu pred denarjem in udobnim fletom se mi se vedno zdi , da je emocionalna urejenost podstresja bodocih starsev. Da se ne spravi na svet se enega tipicnega slovenskega janeza, ki bo cez 20 let bivakiral po bifejih, po gozdovih preganjal srne (ali mlade srnice), vzgojo otrok pa naprtil materi. Cez cas pa naklestil pubertetnisko hci, ko se bo prvic nasminkala....Vse ostalo , povezano z materialnimi stvarmi se cez cas izide, psihe pa ni mozno kar tako dat na remont... Se bolj ne bi mogla strinjat.... Namreč mene je najbolj strah tega, kako vzgojit otroka, da ne bo zrasel, kot pravi Primavera, tipičnega slovenskega Janeza, ali še kaj hujšega...Najbrž ste že doživeli kje v kakšni restavraciji ali trgovini, da se mulci derejo, tečejo sem in tja, ne ubogajo, odgovarjajo... in se starši sprašujejo: Where did we go wrong?Naj povejo starši ali se učimo spotoma? Ste kje "zabluzili"? Se učiš na 1. otroku, je potem na 2. lažje? Popravljeno 10. avgust 2005 -> anabella Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Ja, mene tud tole zmrazi ko se dol mečejo v štacuni, pa drugim po vozičkih stikajo pa vse v usta tlačjo in slinjo.. ko take živali.. pol se pa mamice srečajo pa pogovarjajo, njihovi mladiči pa po svoje okol..Men se zdi kolk enga truda to terja, pa jst se spomnim že zdle VSEGA kar te recimo v 20-tih doleti. Eni pa nč ne pomislijo, pa sproti probleme rešujejo. Tak bi moglo bit. Ne pa da si vse možne najbolj grozne scenarije nrdiš pa se ti zdi, a je men treba, da mi živci grejo, ker to si sam zrihtaš, al pa si ne. Ker kaj je pa korist od tega? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 tko da mu razlozis ZE PREJ, da ne more vsega met, pa da si dosleden.men ni tim nikol delal scen po trgovinah, me je pa veckrat spravil v zadrego s kakim vprasanjem v nabito polni cakalnici recimo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Ja točno. Pri nas je že bilo tako. Eno stvar in gotovo. KOnec debate. Pa če se je ta stvar stokrat zamenjala.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 11. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 11. avgust 2005 Namreč mene je najbolj strah tega, kako vzgojit otroka, da ne bo zrasel, kot pravi Primavera, tipičnega slovenskega Janeza, ali še kaj hujšegaAja, a pol je res CIST vse odvisno od vzgoje starsev, kaksen tipicen slovenski Janez bo otrok? Ah ja. **prevec nasplosno sem tole vprasala, ampak vidla sem toliko vrstnikov z v redu starsi ( pac smo bli sosedi al pa kej, pa opazujs), k se jim je naenkrat sfuzlal... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 ne ni CIST vse, je pa zlo velik. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Važna je tud družba, a ne? Pa dosledna vzgoja, ni dost če sta mama in ata face, ampak da imata dorečene ključne zadeve.. hm.. ne nasprotujoče.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 ta 'druzba', to je dost brez veze.pol se ful otrok ne bi z mano druzil, sam zato ker sem na -ić - kar se je tud dogajal, da ne boste mislil.in tud mene je 'druzba' pokvarila.Ko mi je razrednicarka rekla, da saj, da druzba, se mi je zdel nefer do 'druzbe' in sem rekla, da ni nic druzba, da sem tud kar sama.'Druzba' je skupaj mocnejsa.Tim ma enga frenda, ki v soli ni tolk dobr in ma skoz kazni pa hauzareste pa tak.In je bla zadnjic ena situacija, da so ju eni mal starejsi po en cash posiljal in me klice mama od onega, ces da se dobit, skup usest, cela scena skratka.sem rekla, da jaz ne bi delala tega iz tega, da se lohk sam zgodi, da ji njen otrok pac naslednjic ne bo povedal (kot meni ni tim nikol nic, ker je pac vse sam resil, kar stekam, ker sem sama bila taksna).Je rekla, jaz mam svojga otroka rada in mi ni vseen in to (s cimer je mal siknila na moj 'premoderen' nacin vzgoje - zanjo).sem rekla, jaz mam pa svojga otroka rada in mu zaupam; v soli je odlicnjak, svoje stvari ima spedenane, pride dam kot se zmeniva, zelo je samostojen in moder ze od majckenega.ne vidim razloga, da mu ne bi zaupala. Kolk mame naredijo sranja s temi 'skrbmi'.to pa je v bistvu staro dobro navezovanje, nadzor...sebicno celo, pravzaprav. zdaj VSE dajejo (), pol bodo pa naprej metale - VSE smo ti dali. ne dat vsega, bod tud ti.Zaupaj mu, saj je clowk.tud pade kdaj lohk, kako bo sicer poznal padce in se po njih pobiral? groza vcasih, MAME. uhhh...kolk se vtikajo. to me je motil kot otroka in me moti kot starsa. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Marsa, odlično otroka se mora naučiti samostojnosti Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 , ja jaz sem tud tega mnenja.SPROTI. ne 'za nazaj'. 10x, 100x (ce je treba) mu povej, da je elektrika nevarna (da ti ne bo treba ves njegov lajf za hrbtom mu viset pa chekirat ce se slucajno ne dotika kake elektrike)... ZDAJ bodi z njim, da bo lohk pol sel.ker BO sel.hoces da gre 'lacen od bajte'?brez trdnosti?ne, ti mu das trdnost v obliki casha al kaj!!!na tle mas 100 milijonov, pa vsak dan ti bom telefonirala pa bo vse ok... al kaj! clovek navadno itak sam pride na pravo pot, tud ce je zabluzil.stars tud ce dobr misli in je dbest njegova vzgoja, vceplja res dobro in tudi daje tak zgled (kot moja mama), pa vseen dela napake - ker nismo vsi isti in enih kljucavnic eni kljuci ne odpirajo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.