Marsa 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Cudno da se ni te teme. A me res mora bit sram, da sem Slovenka, ko poslusam (in gledam) te abotnosti?A se lahko recemo temu glasba, kar se zdaj pod tem pojmom prodaja? ... ko se sprehajam z daljincem sem pa tja po programih, v zadnjem casu nekje opazim nek izbor za nekaksno pesem poletja al nekaj takega.OK, jih vidis par, ki prvic slisis zanje, mislis da je nekaj nadebudnega, na cist drugi ravni...Pol pa vidis par 'znanih' imen, obrazov, pa ne mroes verjet, da zdajle tole gledas in poslusas.Da me je sram zanje.Pod kritiko, ni izraza in ne smeska dost nazornega. :xx!: a res nimamo muzke?najboljso muzko ma magnifico, ki ga prvic tu cist premal cenijo, drugic pa sam poudarja, da je cefur.no kaj pa kaj Slovenci? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
redkvica 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Ne vem, kakšna Siddharta mi je fajn, drugač pa bolj malo kvalitetne muzike. Se najde pri večini izvajalcev tudi vsake toliko časa kakšna pametna melodija, ampak ponavadi samo ena, ostalo je pa kiks. Čuki znajo tud dober žur naredit! Fredi Miler mi je pa totalno neumen! Če poslušaš nejgova besedila, te nekam prime takoj. Če ma kdo probleme s prebavo, priporočam, da si kupi njegov cd, če obstaja? Pa veliko sramot je še na naši sceni. Saša Lendero npr. Sej nima tok švoh pesmi, ampak dejstvo je, da nima glasu ženska. Na EMI je pela skladbo Metulj, ki recimo ni bila slaba, če bi jo zapela Derenda, bi brez problema zmagala. Saška se je pa napenjala, pa napenjala, pa kar ni dala nič od sebe. Ne pomaga ti stas, če ni glasu ta pravega! Tale Domen je na MMS skopiral komad od ene srbske pevke (se trenutno ne spomnim imena) in z njo zmagal. Pa kakšni ljudje so v žiriji, da so tako neizobraženi in nerazgledani, da ne prepoznajo kopije komada? Lep primer so naredili na radiu Antena, ko so naredili mix teh dveh komadov. Če jih posluša nepoznavalec, bi rekel, da gre za sodelovanje Domna in te pevke. Bravo naši! Za domačo, ''govejo muzko'', lahko rečem le to, da mi pri mojih letih ne paše. Ampak, če greš pa na veselico, je pa to obvezno na meniju! Toliko od mene, lahko bi sicer napisala še cel roman, pa naj raje še kdo drug napiše svoje mnenje. Citiraj Življenje je lepo, če ga živiš... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Tale Domen je na MMS skopiral komad od ene srbske pevkepa saj to 'vsi' (veeliiiiik) pocnejo. Omar je zmagal s skopiranim songom.Zadnjic sem ga dobila v izvirniku na mail, 10 let star komad, ISTI aranzma, vse. vcasih se pohecajo clo na radiih, pa dajo komad znane slo pevke, ki ustvarja v tandemu s svojim tipom (tud za druge), tik za njo pa se zelo presneto podoben komad recimo v izvedbi crnske pevke (in je tud temu primerna razlika v kvaliteti).Tega je na tone.....Ni samo Joksimovic jasno se sel tegale, pac pa to vsi pocnejo, ne vem zakaj so se ravno nanj spravil. In zdaj je trend, da so pevcki in pevcice totalno neatraktiven folk, nekarizmaticen, tko nastancani, vsi isti...in pol nekaj fusajo tam in migajo izven ritma. 'Folk je cist brez sramu' (citiram svojega svaka). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
redkvica 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Ni mi jasno, zakaj je lahko skoraj vsak hrvaški komad dober? In besedilo, ritem, glasba...vse! Ne vem, a naš jezik ni zadosti speven, veliko ima pri temu tudi narodna zavest. Saj sploh ne znamo bit ponosni nase. Sram nas je, da smo slovenci. Ne znamo se postavit zase. Pa ne vem, zakaj taki občutki? Glede na to, kako majhni smo, nam gre presneto dobro. Tudi pri vojni 91-ga leta smo imeli veliko srečo, da je trajala samo 10 dni in da ni bilo hujših posledic. V bistvu se sploh ne zavedamo, kaj imamo! Mogoče bi nas reš šele kakšna huda katastrofa spravila skupaj in nam odprla oči, da bi videli, kaj imamo. Zdej sem močno zašla s teme, ampak je bilo pa napeljano na ta mlin. Citiraj Življenje je lepo, če ga živiš... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 Ja, taki smo... tko je tu...tu se ne mors zabavat sred glavnega mesta sred poletja...Kulturo odmerja kup starih bab, ki jih vse moti. lahko gledam 'resne koncerte' al pa 'Domne kumerje'.tu ni tradicije zabave, pelo in zabavalo se je na veselicah, s harmonikami. :|||Tu gres v lokal, kjer je muzka, dvakrat mignes, vsi te debelo gledajo in se zgrazajo.ce bi blo to v grciji ali dalmaciji, kjerkoli, pa bi vsi peli zraven in plesali in clo kozarci bi se razbijali. in pol se zgledujejo 'muskontercki' po usa in uk 'glasbenikih' in tud tu stepamo tele klonirane boy/girl bende. s tem da nihce (ali zelo redki) nima jajc in ni niti malo atraktiven.s tem da pri 'muzki' sploh se nismo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Slovenska glasba ..... kaj to je?Za mene recimo, so to časi Elde Viler, Majde Sepe, Marjane Držaj, časi Privška, Avsenikov.... Tudi danes imamo nekaj kvalitetnih glasbenikov recimo...Tinkara Kovač, Lara Baruca, Alenka Godec, Regina, Nuša Derenda, Šank rock, Zoran Predin, Vlado Kreslin, Oto Pestner.....Siddharta..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 res je, nisem poudarila ta dobrih, men je tud vsec lara baruca, ceprav ne poznam njene muzke dovolj (a mi je svec bejba, taka energicna in iskrena, pa kar sem slisala, je bil cist ok rock)... ja, saj pravim da je sirse treba gledat.. kar folk pac hoce, isce... povprasevanje dela ponudbo... :||| zato tud ti 'tadobri' se morjo mal 'uklonit' pa delajo vse slabse komade...ma kdo mal svoj stil koncno, pol pa kmalu se slisi kot vecina tujih bendov (pa seveda ne po produkciji).... je pa res, da sem bila presplosna oz. bi blo fair, da bi izpostavila te ki so dobri. No men recimo da ima bejba dober glas in izvrstno interpretacijo (npr. nusa derenda, ki mi je svec, al pa alenka godec), se ni dovolj, da bi lohk rekla, da je to dobra muzka. premal sebe dajo not.vse je ze milijardkrat slisano (in videno). :|||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tudi danes imamo nekaj kvalitetnih glasbenikov recimo...Tinkara Kovač, Lara Baruca, Alenka Godec, Regina, Nuša Derenda, Šank rock, Zoran Predin, Vlado Kreslin, Oto Pestner.....Siddharta..... takole na hitro se spomnim še na Damjano Golavšek, Mio Žnidarič, Neco Falkpa še Iztok Mlakar. Terra Folk (jih v originalni izvedbi ni več) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 jaz poslusam velik muzke, Bobnar, od tega pa NIC slovenske.Poslusam pa tud hrvasko (jinx recimo) in balkansko in vso, ki se ji lohk rece muzka. kaj slovenskega si nabijas ko vozis?ker slo komad si das gor, ko prides iz sluzbe in se zleknes? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 lohk se jih na prste ene roke nasteje: magnifico, vlado kreslin, ... pa se sam ene par (IZVIRNIH!!!).kreslina sicer ne poslusam, sam je pa car. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>pol pa navijaj balkance, kurc, tam pa itak skoz eno in isto... :xx!: Ali pa "isto in eno"! Mislim, da je za založbe bolj pomembno, kaj se bo dobro prodajalo, pa potem je v slo prostoru veliko lobiranja in ene Tinkare Kovač niti na nacionalki sploh ne vrtijo. Ko so prireditve, drugih ne vabijo itd. Ene par ljudi ima vse skupaj v rokah... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ker slo komad si das gor, ko prides iz sluzbe in se zleknes? Mia Žnidarič - Pobarvanka (večrat na mesec) Iskre, pa Preblizu predaleč včasih tu je intervju o njeni zadnji plošči. intervjuVlado Kreslin tudi. Damjana tudi. Terra Folk 1. in 2. plata tudi.Neca včasih in marsikdo tudi Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 No, se mi zdi, da je naša "goveja" glasba - sploh Avseniki v tujini veliko bolj cenjena, kot pri nas. Ne vem, kakšne asociacije ima naša mladina, da jo tolk odbija: kake pijančke na klopcah na veselicah, al kaj?Če pogledamo Globalkryner: priredbe svetovnih hitov na "goveji" način...nam je to pod čast, oni so pa vrhunski akademiki, pa se tako lepo poklonijo naši glasbi...Žal je pa na naši pop in rock sceni bolj mrtvilo dobrih izvajalcev, čist res...edini res dober moški vokal je zame Oto Pestner. Zapoje kar češ...ostalim pa je bolj kot glasba pomemben scenski nastop v skladu s svojim imidžem...sploh je pa v današnjih časih bolj pomembno, da si dober podjetnik kot glasbenik...konec koncev je glasba sedaj samo še biznis...taki, ki so pa dobri glasbeniki in jim je malo mar za denar in poznanost po sloveniji, ki igrajo za svojo dušo, pa ne bodo nikoli prodrli v medije in širšo sceno...poleg tega, da ponavadi ne igrajo glasbe za širšo publiko..to publiko zanima predvsem preprostost in spevnost- da gre komad hitro v uho...kvalitete pa tako ne prepozna...zakaj bi se sploh trudili in razkazovali svoje znanje, ko jih pa ne bi nihče poslušal, kaj šele razumel? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 kje se je pa Patetico izgubil?nic vec ne slisim o njih.... Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Kar se slovenske muzike tice....Meni je tudi precej do besedil...pac vedno poslusam besedila in ce so neumna, se mi komad zameri. Tega je pa pri glasbi, popacani predvsem, pravilo. Razni Atomik Harmonik, Sebastjan, Bbt al kaj ze, Game over....vedno eno in isto, glasba, ki gre otrokom v usesa, besedila predvsem o ljubezni ( neusojeni ), ali pa dobis nekaj podobnega kot : Na svojo harpuno, nataknem eno tuno...pol se mu pa neki trga in skrga , ne vem tocno, ampak -> Pa tudi te cvetke, Ruplova, Saška ( kva je ze), Dremelj.... Men je to brezveze. Prvo se poznam, ampak vseeno...Neumna besedila, pa tudi glasovno mi niso...ma ne vem, to je bolj osebni okus, kot kaj drugega. Se pa strinjam, da je rap scena pri nas kar v redu, ce ti pac ta glasba pase. Mamo kar nekaj fajn raparjev in freestylerjev Dolgo se mi ni dalo tega poslusat, pa sem sla potem na en tak koncert, kjer je bilo vec teh slovenskih in pades notri. Ni mi pa za vsak dan. Tko da, ta scena se mi zdi v redu. So pa tudi neke, ki meni niso najbolj vsec, ampak jih spostujem, npr zaradi glasovnih zmoznosti al pa kaj drugega: Darja Švajger, Nuša Derenda, Alenka Godec, Oto Pestner in definitivno Jan Plestenjak pa Magnifico ( to cefurjenje njegovo mi drugace ni)..no pa Avseniki, definitvno carji. Rock, vcas so mi bli vsec Big Foot Mama, sam ne vem, kva je zdej z njimi Siddharta mi pride v usesa, Sank Rock so mi tud fajn. Tinkara Kovac, Baruca, Alya no ja...tko nekak.. Drugace sem pa zadnjic gledala Rozmarinke in so mi bile super Pa definitivno en band, ki ga ne morem opredelit, LeeLoojamais - super. Hrvaske muske pa jaz v vecini ne morem :xx!: Razne Severine in Novkovici in podobno. Grem rajs plestenjaka poslusat. Pa tud tist balkan, k je vse na isto foro...kr zivcna ratam. Muska ex juge mi ful ne gre ( razen kak rock band). ah ja... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 to pa zlo lustno!! leeloojamais!! sexy pevka, lahkotna lustna muzka... vsec.. se strinjam tud za rap, tega imamo pa clo kar precej dobrega (glede na majhnost itd.). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Čez Hišo jih ni.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kreativa 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 in Zmelkowci so me poučili o smislu življenja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 ma saj... :|||Moja napaka, priznam... Cist presplosno sem zastavila tole...se opravicujem onim ki so kul... point je v tem, da ze nekaj dni pi***m, ko gledam tamle nekaj...in ce bi ze v naslovu zastavila, bi mroda bilo drugace.jaz pa kar tkole, slo glasba, pol pa jasno, da so nekoc nekje morda bile tud kaksne TZB clo. hocem reci, hvalabogu da obstaja se vseen mal... ***undergrounda*** (? ce lohk karkoli se sploh imenujemo tko, kar se rola tkole) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>v avtu sem kr memoriral postajo tak se mi je fajn zdelo Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 nusha derendabuldozheranja rupeltozhi babemiladojkapepel in kriveronicazoran predinbraco doblekar splate kolkr chesh ....OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 Men so Cukci bli kul.. dokler se niso skomercializiral in v neke kao 'domace' vode spravl.. Baladice njihove ta stare.. Bela solza, Krka.. Šifrer tud ze par 10 let na sceni.. ne bom trdila, da zna neki ful pet, ampak tekste ma pa fajn. (ceprav me je tud on ful razocaral, ko sem par let nazaj zaslisala anglesko verzijo ene njegove pesmi, ki mi je bla ful vsec )Ja, men tud teksti precej pomembni.. tko pol tle se kaka Vita Mavric pase.. Pa Neca zihr! Pa ja, ne bom nastevala, kar ste ze.. Se najde, sam res.. kar pa po radiu vrtijo vecino casa je pa navaden junk :xx!: obup od muzke Ja, val 202.. pa na Duru se slisis vcas kako fajn... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 10. avgust 2005 Prijavi Deli 10. avgust 2005 a kdo posluša kej tele bolj lokalne underground bende, kot so Nexys, Arcus, Anavrin, Eximius, Elvis Jackson, Avven, Temperantia...?ponavad so vsi teli, razen Jacksonov predskupine Anavrinom...fantje so kr prodrli, jeh Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Kako sem pozabil na Patetico in Niko Perunović? ... imam doma CD A kaj poslušam v avtu? Danes zjutraj sem slišal:ADI SMOLAR - GOSPA NATAKARCA med 7 in 8 pa še:DAMJANA - JE TO LJUBEZEN BOTRI - VROČA HLADNA FARAONI - NE BOM POZABIL NA STARE ČASE AVTOMOBILI - ZASEBNI RAJ Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pik @Aljanč, Čuki so prvenstveno začeli z narodnimi, potem so šli v kao zabavne vode in ko so se malce izpeli, so spet šli nazaj bolj v narodne, sam folk tega ne ve al se pa ne spomni Aja? Nisem vedla.. (too young ) sicer na njihovem pageu pise, da so zacel 1989; 90 so pa prvo kaseto Na licu bela solza izdali.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.