Skoči na vsebino

Slovenska glasba

Marsa

Recommended Posts

Če bi me zbudili sredi noči in me vprašali za moj najboljši slovenski komad, bi odgovor bil zelo kratek: aaa? :sleeping:

Drugače pa imamo kar nekaj luštnih komadov:

Dan D- Čas

Neca Falk- Maček Muri

Jani Kovačič- Delam

Lačni Franc- Zarjavele trobente

Pa da ne pozabim na Kreslina, ki pa je res car

xflowx

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)
Deli na socialnih omrežjih

Zadnjic ste eni omenjal, mroda tle, Neisho, pa nisem nic poznala; no v zadnjem casu sem parkrat videla video, pa mroam rect, da mi je zlo simpaticna bejba, temperamentna, ocitno tud nadarjena, tud komadek je dober (morda 'Planet za zadet' al neky tacga).

*

Bast - Big foot mama?

nic posebnega, a so se kar obdrzal, med redkimi spilajo tale nek rock, ne da so blazno izvirni, a drzijo tole svojo sceno ze dolg....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zadnjic ste eni omenjal, mroda tle, Neisho, pa nisem nic poznala; no v zadnjem casu sem parkrat videla video, pa mroam rect, da mi je zlo simpaticna bejba, temperamentna, ocitno tud nadarjena, tud komadek je dober (morda 'Planet za zadet' al neky tacga).

*

...

men pa Neisha ni tolk všeč, kot pevka, menda je odlična glasbenica, samo pri petju, vsaj pri tem komadu, se mi pa zdi, da se preveč spakuje :o|o: al mam samo tak lažen občutek? xrolleyesx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

ja, to se pa res, Cashy...

tele sh-je poudarja rada... pa mal tko..... kot da bi se holt *anglesk* slisat...

no men je vsec sam komad, kako je narejen, drajva dost in tko...

pa taka posrecenA...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, komad je pa dobr narjen, tko tekoč, v lepi liniji, edin kar me je zmotilo, da je sam sound tako temne barve, kot bi bil mal zadušen, če veš, kaj želim povedat :ermm:

Jaz pa zdaj dobim TV LJ, vse megleno, slisi pa se fajn. In sem poslusala en koncert, mislim da je bil iz LJ, mnogo ljudi je bilo, glasba je bila fajn, pela je ena punca z rjavimi ravnimi srednje dolgimi lasmi. Glas je imela dober, toda brezbarven! Kadar gledam ali pa sem gledala kaksne rock slovenske skupine s pevko, sem dobila asocijacijo, kako bi moja xsuperx sestra to 100 x bolje izvedla, zato ker je originalna in ima fajn stil. Pa tudi vceraj, ko sem gledala Eurythmics, in ko vidim pevko, me cisto spominja na mojo sestro. Skoda, da ni sla naprej, ampak za zensko je to tezko, zeeeelo tezko!
ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

Na TLP bo glasbeni dvoboj, men precej ljubi MI2 in brizgajoči Atomik harmonik. Po glasovanju bom verjetn tak zgledal - :wOOt: x:Dx Bo pa verjetn zanimiv pogovor......k MI2 niso blond x8Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

• 3 weeks later...
uh, danes sem slišal eno balado od Neishe, mislim, da je bilo naslov Malo tu, malo tam...al kako že, na tak način, no... me je zelo pozitivno presenetila, to je krasno odpela, z občutkom, kar od kozoroga ne bi najbolj pričakoval... x;)x

Ja, z Neisho je prislo nekaj svezine na naso sceno. Za razliko od vecine nasih "perl" zna peti. Se tudi pozna, da zenska sicer raztura na glasbenem podrocju. Sicer kdor malo klasiko spremlja pri nas, jo verjetno ze pozna. Meni je tudi vsec tisti komad...

Drugace so mi vsec tudi Leeloojamais, Lara tudi zelo dobro poje.

Neisha mi je kar malo zoprna za poslušat, mogoče zato, ker jo povsod furajo.

AAAA, danes je Jan Plestenjak v Kranju :xx!: .

Drugače mi je pa Tanja Ribič fajna.

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

Tanja R. ima tud krasen glasek xsrcx

No, sicer poznam od Neishe samo še Planet za zadet, samo v tem se je očitno preveč spakovala in mi ni bil všeč, zato sem bil nad to balado toliko bolj presenečen x;)x Je pa v resnici odlična glasbenica, pianistka, komponistka, huh...tako punco bi z veseljem imel pri hiši x;)x

Meni je Neisha vsec. Ta stil mi je fajn. Pa manjkal je na slovenski sceni. Ne morem pa zdej realno ocenjevat, ker sem slisala samo "malo tu, malo tam", pa v anglescini tudi fajn poje :palec:

Sem pa slisala en komad, ki mi je ...kako naj se izrazim "najbolj nizka tocka slovenske glasbe". Ne morem pomagat :xx!: Izvaja jo Mirna Reynolds, naslov je Zdravnik.

Kaksno besedilo :sick: :sick: :sick: :sick:

Ne morem pomagat, najbolj obupen komad. In bo ziher uspesnica. Sem mislila da ne moremo "nizje"...pa smo sli...

Mislim... sem zlobna, ampak ne morem verjet :xx!:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

hm...!?!?!?!... slovenska glasba... se da tud dost ql alternativne glasbe najt.

Da ne omenjam Psyhopatov s Prekmurja, ter Sphericub /ovcov, prav tako iz Prekmurja, k so letos zastopali naso drzavo v Italiji na evropsko kulturnem taboru v septembru. Ozracje post rocka , ki te spomni na 80 _a leta in za poslastico zravn improvizacija raznovrstnih efektov, ki te popeljejo v tebi cutni ter zaznavni domislijiski svet.

Je kdo prebral clanek o Phyhopath u ta novmu Stop.u? Ideja da so varia Queens of the Stone Age niti ni tok napacna!?!

Neisho pa sm zasledila sam enkrat do zdej u Ekstra oddaji. Ql energy, varia Norah Jones. Je pa dejstvo, da bo ostala na nacionalki, k se je prva ufurala u jazz>blues solo vario. Whic means that she likes to be comercial.

Omenim pa lahko , da bi velik raje razglabljala o ostalih bendih, ki pa za razliko od Neishe niso tok razvpiti... like

MELODROM, PATETICO, PSYHOPATH, OLIVIJA, tud Murat and Jose sta se s svojim albumum dobr izkazala, ELAVATORS, ter se nekaterih, katerih ime mi sedaj ne potegne!

Sleeping with Andy Warhol!

Lansko leto sem bila na absolventu, pa so kar naprej vrtel kr ene Kingstone: Sije luna na obalo, pa mi je bil komad tako :ill: :sick: , da sem se mogla zdravt s samo pjačo (samo sokci :fiju: ). Dobr, da so vrtel Magnifica, to je blo pa pol čist :party:

Lansko leto sem bila na absolventu, pa so kar naprej vrtel kr ene Kingstone: Sije luna na obalo, pa mi je bil komad tako :ill: :sick: , da sem se mogla zdravt s samo pjačo (samo sokci :fiju: ). Dobr, da so vrtel Magnifica, to je blo pa pol čist :party:

Kot bi mi brala misli...No edino na absolventu še nisem bil nikoli.... :madpro:

Sreča na vrvici - Marjeta Remšak

Ta se mi kar naprej rola po glavi in me spravlja v dobro voljo. xflowx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...