Skoči na vsebino

Slovenska glasba

Marsa

Recommended Posts

Nekaj "talentov"... :vio: :cry:

Duo Alba

Damijana

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k025.gif x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Jap, Habic je umrl od overdosea.

Vodnar. Ziher je imel kaj v ribah.

Tak model, si ga moral imet rad.

Ja. Po koncertu Nietov v križankah, sem se zopet spomnila na Primoža.

In na MC Šiška. In na novi rok 1884. In na K4, Palmo, Rio, Figovec,...

Primož je bil res tip na mestu in res si ga moral imeti rad.

Hotela sem dobiti nekje njegove rojstne podatke, ker me zanima njegova astrološka karta.

Da je vodnar nisem vedela (v tistih letih me horoskop ni zanimal, ha,ha,ha,...).

Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.

Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,

obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.

In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum

in vodnica priložnost!

EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA!

ja, jaz pa si nisem zapisala njegovih podatkov, samo sem to pac vedela (mi je povedal, ne spomnim pa se tocnega datuma, niti ure, slednje mi morda sploh ni povedal).

Pravzaprav tipicen Vodnar, nekako *JamesDeanovski*... potem pa sploh, ko je umrl, pac si je pridobil se dodaten ta *sij*.

Ja, dost smo ga zural, tud s Habicem, vedno je imel nenavadne (a resnicne!) zgodbe... nekajkrat sem tud sama bila del njih. x:)x

Je pa skoraj gotovo imel kaj v ribah, mislim da bi lahko imel recimo merkur.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, jaz pa si nisem zapisala njegovih podatkov, samo sem to pac vedela (mi je povedal, ne spomnim pa se tocnega datuma, niti ure, slednje mi morda sploh ni povedal).

Pravzaprav tipicen Vodnar, nekako *JamesDeanovski*... potem pa sploh, ko je umrl, pac si je pridobil se dodaten ta *sij*.

Ja, dost smo ga zural, tud s Habicem, vedno je imel nenavadne (a resnicne!) zgodbe... nekajkrat sem tud sama bila del njih. x:)x

Je pa skoraj gotovo imel kaj v ribah, mislim da bi lahko imel recimo merkur.

Res je imel nenavadne zgodbe, katere so se kasneje izkazale za resnične. Vem, da si bila del teh zgodb tudi ti.

Ko sem odkrila Lunin net, nisem bila prepričana, da je to ista Marsa, ki je bila del benda Tožibabe. Sedaj vem, da si prava.

V tistih časih si se mi zdela divja, da te razen imena nisem povezovala z Marso iz LN. Sicer se midve nisva osebno poznale, s Primožem pa smo bili kar nekajkrat skupaj.

Ne samo na žurih, ene parkrat smo šli skupaj celo v hribe.

Že nekaj ljudi sem izgubila na tak ali drugačen način. Ampak Primož se mi je res vsedel v srce. Da ne bo pomote, kot prijatelj. In sedaj, ko je imel NIET koncert v Križankah, me kar zvija od hudeka.

Ne vem zakaj. Mogoče nostalgija. Kaj pa vem,...

Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.

Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,

obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.

In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum

in vodnica priložnost!

EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA!

• 3 months later...

Zdi se mi malo pretirana, čeprav pogrešam kako luštno slovensko pesem na radiju. Ni treba da so samo za v nočni program. Imamo prav v redu pesmi, ki bi jih lahko malo bolj vrteli.

Moti me pa dosti bolj, da je zdaj trend vrtet glih ene 10 pesmi in to iz dneva v dan, iz tedna v teden, da se mi želodec obrača. In ves čas malo menjavamo programe v službi in vsake toliko spustimo še kak naš CD, ali pa kar ugasnemo vse skupaj.

A res svet in Slovenija ne premoremo vsaj še enih deset poslušljivih pesmi na dan? :vragec: Ni potrebe da jo slišim 100x v enem tednu. Če mi je na začetku celo všeč, se mi po dveh tednih, če ne prej zagabi. :xx!:

Kje so tisti ljudje, ki so muziko izbirali še kakih 5 let nazaj? :( In je imel vsak svojo temo. Neka širina je bila. Zdaj pa kot da smo vsi eni idijoti ali pa da poslušamo radijo glih ene 15 minut na dan...

Baje zdaj vse to delajo računalniki in je živ obup. Vsaj tele komercialne. Nacionalne imajo vedno večjo prednost pri meni...

Prvo kar je, bi morali prepovedat šalabajzerskim urednikom, da vrtijo glasbo. To lahko počne samo nekdo, ki se spozna na glasbo, na vse zvrsti. Na večini radijev imamo obupen izbor glasbe,..vrtijo se v začaranem krogu tistega, kar bi ljudem naj bilo všeč in tistega, kar je zlobirano. Dobre glasbe je ogromno, na radiu pa velikokrat slišiš ene in iste pop komade, tako da dobiš občutek, da glasba stagnira.

Dober urednik bi moral znat ljudi seznanjat tudi s čim novim. Jaz radia skoraj nikoli ne poslušam, včasih si kakšen internetni radio vklopim z določenim izborom, ki mi takrat paše,..v bistvu pa je škoda, da ni to bolj izkoriščeno. Včasih se spomnim, da sem poslušal SLO3 ali Hrvaško3 in njihov izbor klasične glasbe je bil na trenutke odličen,..si lahko ful glasbe spoznal in kaj zanimivega slišal, kar sicer ne bi mogel.

Glasbe ne delim po narodnosti,..saj je prav, da se malo podpre domače glasbenike, vendar pa črtat prevedene pesmi, da ne bomo potem poslušali, da Laure ni več in podobno. x:o)x. Tudi slovenske glasbe je precej dobre, lahko se poseže malo večkrat po njej, le uredniki bodo morali bolj pobrskat po arhivih in še kaj dokupit. Sicer pa mi nacionalizem ni všeč niti na splošno, niti v glasbi. Meje si sami delamo.

Koliko slovenske glasbe na radio in televizijo?

Kvote v tujini

Sistem kvot predvideva tako možnost zakonsko predpisanih kot prostovoljno dogovorjenih kvot (s pogodbami ali podobno zavezujočimi akti). Sistem nacionalnih kvot poznajo v Franciji, francoskem delu Belgije (Valonija) in Sloveniji. Zakonska obveznost obstaja tudi v Avstriji (šestodstotna), vendar se je izkazalo, da je v praksi težko izvedljiva in da se ne zagotavlja ustrezen nadzor nad zagotavljanjem teh kvot. Kvote, ki so prostovoljno dogovorjene s pogodbami ali podobnimi zavezujočimi akti, so v uporabi v flamskem delu Belgije (dvajset odstotkov) in na Danskem (od trideset do triintrideset odstotkov). Prostovoljni sistem kvot obstaja tudi na Irskem (dvajset odstotkov), vendar je v praksi neučinkovit.

Kaj zdaj?

Slovenski glasbeni ustvarjalci in "ustvarjalci" zahtevajo kar 50% kvoto... :eek:

A niso merilo želje poslušalcev?

Me bodo zdaj v imenu kvot posiljevali s težaki kot sta oče in sin Predin, z ostarelimi rokerji kot je Bončina in z nečim kar se imenuje...bože pomozi...Slon in Sadež... :cry:

In s še kakšnimi "umetniki" ki jih nočem poslušat... :blackeye:

Se bomo vrnili v čase komunizma ko je na radiu obvezno moralo biti določen delež revolucionarnih pesmi, ko se je v imenu ideologije "nekje zgoraj" odločalo kaj se bo poslušalo in kaj ne.

Odločat o nečem takem kot je glasba s kvotami in v imenu razvijanja slovenske glazbe z zakonom urejat to oz. vsiljevat nekaj poslušalcem je zame kršenje svobode medijev.

Upam da do tega ne pride.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Tudi mene to grozi, upam, da do tega ne bo prišlo..Vsak naj posluša kar hoče, če komu kaj ne paše, ima gumbek na radiju, ki ga pritisne za drugi program...Če bi pa kdo rad poslušal samo slovenske pa evo Veseljaka...

od slovenskih izvajalcev moram priznat, da sem pozitivno presenečen nad Samuelom Lucasom. Sem ga imel priložnost spoznati, je čisto preprost, zgovoren in simpatičen tip, ki se je res predal glasbi in delu na sebi, da je postal odličen glasbenik. Malo je takih na naši sceni, ki bi bili tako dobri glasbeniki kot on...in hkrati tako OK ljudje.

Drugo lepo presenečenje je kvaliteta pevke Saše Zamernik. Pri 20 letih je že odlična pevka. x8Dx Upam samo, da se ji bodo na slovenski sceni čimbolj odprle poti, si zasluži x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Ampak ne tiste ki se konstantno rola, temvec neuveljavljenih bendov.

to je res. xyesx

*men za praktično garažne [pač to je bil totalen underground] posnetke še danes pišejo iz ZDA, z Japonske itd. (x!x), tle se pa kao skor ne ve za nas oz. morjo tamali prek yutubov dol dobivat.

In seveda še ogromno dobrih bendov, ki se izgubijo v masi plastike ali -še hujše- abotnosti. :|

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zanimivo, tole sem tud našla, pošteno da je tle..

(aja mišljen je kao hc punk, da nou kdo kakšnega drugega hardkora mislil x:Dx)

(čeprav mi je pr kakšnih kadrih kr nerodn x:o)x x:Ix - namig, TŽB smo bl na koncu [ok.8:00], ampak smo pač bili ista ekipa, tko da me je povsod dost x:o)x x:Dx), je pa vse za pogledat mogoče zanimivo... ampak bl na hitrco x:px, k mam mensezdi na vsakem posnetku kakšno flašo v roki al pa čik al pa divjam al pa kej - se skratka "neprimerno obnašam". :8): x:Ix)

Picasso

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

eden najlepših slovenskih komadov. Kot nekdo, ki se dokaj spozna na glasbo, vam je verjetno dosti povedano, da pri njem vedno dobim mravljince, ko ga slišim

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Malo nostalgije... xsrcx

Arsen Dedič Pegasto dekle

končno nekaj mladine, ki še ceni staro dobro slovensko popevko...čeprav Pegasto dekle mi pa ni všeč x:o)x

izmed naštetih meni zmaga daleč pred vsemi Brez besed, potem pa Kam si namenjen

Mi je po feelingu še najbolj všeč Pestnerjeva Vrača se pomlad

Po besedilu pa mi je ena najlepših Orion Marjane Držaj ... sodobni texti so v primerjavi s takšnimi :xx!:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

končno nekaj mladine, ki še ceni staro dobro slovensko popevko...čeprav Pegasto dekle mi pa ni všeč x:o)x

izmed naštetih meni zmaga daleč pred vsemi Brez besed, potem pa Kam si namenjen

Mi je po feelingu še najbolj všeč Pestnerjeva Vrača se pomlad

Po besedilu pa mi je ena najlepših Orion Marjane Držaj ... sodobni texti so v primerjavi s takšnimi http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

ja, včasih so tekste pisali pesniki xsrcx

Strniša, Makarovičeva, ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Men je Oto Pestner Car. x^x :palec: xyesx

Sicer ga ne poslušam, ga pa vedno rada poslišim, če ga vidim in je zame Pravi glasbenik in pevec - s srcem in dušo. x8Dx

Ves je v tem, skratka. Zelo ga cenim.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...