Skoči na vsebino

Nevarni podvigi

KAJA_Z

Recommended Posts

• Komentarji 421
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Če gledamo strogo skozi biznis (kar omenjeni podvig, ki mimogrede ni uspel, dejansko je), potem bi samo pripomnil, da je veliko drugih področji, kjer bi se denar lahko koristneje uporabil... ne bom zdaj tu našteval raznih pediatričnih klinik.... hm skratka, toliko denarja za zadovoljevanje nekega ega.. ne vem no... mislim, da pravi planinec, ko bi se trezno odločil, da gre v steno potem bi s steno opravil... ali pa se nebi več vrnil.... Slovenci pa smo čudni... obsojamo neke Češke turiste, ki se pač zgubijo ali zaplezajo v naših gorah in jih je potem "potrebno", reševat, nekoga, ki pa ni dobro premislil... pa kujem v zvezde...
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Če gledamo strogo skozi biznis (kar omenjeni podvig, ki mimogrede ni uspel, dejansko je), potem bi samo pripomnil, da je veliko drugih področji, kjer bi se denar lahko koristneje uporabil... ne bom zdaj tu našteval raznih pediatričnih klinik.... hm skratka, toliko denarja za zadovoljevanje nekega ega.. ne vem no... mislim, da pravi planinec, ko bi se trezno odločil, da gre v steno potem bi s steno opravil... ali pa se nebi več vrnil.... Slovenci pa smo čudni... obsojamo neke Češke turiste, ki se pač zgubijo ali zaplezajo v naših gorah in jih je potem "potrebno", reševat, nekoga, ki pa ni dobro premislil... pa kujem v zvezde...

Popolnoma se strinjam s tabo :palec: . Vsi ti ego-ti poleg svojega ogrožajo še druga življenja....Da pa smo slovenci čudni, pa je že jasno.

<{POST_SNAPBACK}>kle tut noben ni pohvalu RUPLA ...

...OM... :vio:

..OM..

A veš, da sem že pomislil na nenavadno povezavo Rupalska stena - Rupel! x:o)x

Drgač pa ni še nihče omenil, da so istočasno z vstopom Tomaža v steno začeli slovenski meteorologi napovedovati prodor izredno hladnega zraka nad Slovenijo, v gorah naj bi zapadlo tudi do 30cm snega. Potem, ko je Tomaž obtičal, ohladitev vseeno ni prinesla toliko padavin in snega. V torek popoldan so se vremena Kranjcev začela jasniti, začelo se je tudi otopliti, pol dneva kasneje je rešen Tomaž. Kakšna neverjetna naklučja!

..OM..

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Če gledamo strogo skozi biznis (kar omenjeni podvig, ki mimogrede ni uspel, dejansko je), potem bi samo pripomnil, da je veliko drugih področji, kjer bi se denar lahko koristneje uporabil... ne bom zdaj tu našteval raznih pediatričnih klinik.... hm skratka, toliko denarja za zadovoljevanje nekega ega.. ne vem no... mislim, da pravi planinec, ko bi se trezno odločil, da gre v steno potem bi s steno opravil... ali pa se nebi več vrnil.... Slovenci pa smo čudni... obsojamo neke Češke turiste, ki se pač zgubijo ali zaplezajo v naših gorah in jih je potem "potrebno", reševat, nekoga, ki pa ni dobro premislil... pa kujem v zvezde...

Imas cist prav, to je vse res. :palec:

sam - ne kujemo ga v zvezde (vsaj jaz ga ne), ampak gre zgolj in samo za cloveski faktor...

in ko sem omenila visoke pete in to, je ocitno bilo sklenjeno da gre za ceske turiste (nekaj tacga sem, priznam, tud imela v mislih, sam precizirala pa ne), nisem obsojala, pac pa sem rekla, da bi tam lahko prav tako rekli...

pac, razlicne vidike sem skusala podat, pa drugi tud.

Sicer pa tud jaz mislim, da bi morda 'resen planinc' lahko ravnal drugace.

*

In kot mi je jasno dbest, da se je odlocil za prispevek pediatricni, me po drugi strani pa prav to skoraj 'moti' (pa ne mi zdaj skocit, ces, kaj jaz vem, da me moti, ker nocem pomagati otrokom), to pa zato, ker je to najbolj 'primeren' nacin.

Ni se mi zdel tolk plemenito, kot je morda slo bolj za 'se odkupit' nekak..

pa dajmo za pediatricno.

Meni bi bilo v tem primeru velik bolj vsec, da bi doniral za resevalce, prostovoljce...

ali pa za mlade alpiniste.

al pa za kaj jaz vem kaj, ki je povezano z alpinizmom in je zdaj Tomaz se recimo iz prve roke preprical, kaj pomeni, ce tega ni oz. je tega premalo....

to bi se mi zdel bolj... 'prav'.

tale pediatricna pa je tko - 'bomo dal pediatricni'... in je mir... pa za otroke gre, se prav smo res plemeniti, ce glih TJA.

tko, no, mal me je skor razocaral..... morda ker mal... 'reklame' zacutla v tem, mal biznis al kaksne zilice......

v bistvu tezko razlozim...

se mi zdi, da ce en teden meditiras tam zgoraj v takih pogojih, da te mora prezhet nekaj in hoces res naredit nekaj plemenitega, se zavezes, ce se resis, cist stekam, to je dbest..

ampak - pediatricna klinika? odgovor A. ki si ga vsi zberejo.

kaj pa sirote? zlorabljeni otroci? stari ljudje? invalidi, konc koncev???

ampak to so odgovori G, K, N in T. se pravi ne tako ponujajoci se kot odgovor A.

saj ne vem, ce kdo steka, kaj sem hotla sploh povedat... po mojem bo izpadlo cist odstekano, recimo da sem proti ker je/bo dal za pediatricno. :o|o: :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Popolnoma se strinjam s tabo :palec: . Vsi ti ego-ti poleg svojega ogrožajo še druga življenja....Da pa smo slovenci čudni, pa je že jasno.

Pišita vidva z Eborjem v svojem imenu in ne posplošujta na vse Slovence, ker ne spadamo vsi v isti koš.

Zakaj toliko pišete, da je Tomaž ogrožal druga življenja? Kolikor vem, imajo reševalci možnost izbirati, če bodo šli v tvegano reševanje ali ne, torej je to njihova odločitev. Nihče jih ne sili. Prvo pravilo reševanja je nekako v smislu "ne rešuj, če boš s tem ogrožal svoje življenje". Torej ne pisat, da je Tomaž ogrožal poleg sebe še koga drugega. Reševalci so se sami odločili pomagat (razen, če jim je vojska držala puško na vrat).

Drugače pa podpiram ekstremiste in vse, ki izstopajo iz povprečja, se ukvarjajo s stvarmi, ki so večini nepredstavljive. :palec: Bi morali vsi sedet za računalniki, sodelovat na raznih forumih in počet rutinske stvari celo življenje? xrolleyesx

Marsa, meni se pa zdi prav okej, da se je spomnil na pediatrično. Pri nas prevečkrat ostanejo stvari nedokončane in prav se mi zdi, da če so že začeli s to pedioatrično, naj jo končajo, zaključijo projekt, da bodo potem ljudje videli še ostale probleme, ki jih pri nas ni malo. S to pediatrično smo dobesedno bombandirani iz vseh strani. Mogoče je pa res taka nuja, jaz ne vem, ker ne poznam dobro razmer na področju zdravstva. Sociala pa je druga pesem.

<{POST_SNAPBACK}>...tale pediatricna pa je tko - 'bomo dal pediatricni'... in je mir... pa za otroke gre, se prav smo res plemeniti, ce glih TJA...

Se strinjam kar z vsem. Tale pediatrična je zmotila tudi mene. Najenostavneje, najceneje...

Kot da folk še ni ugotovil, da je "firma Pediatrična" samo dober način kako vlečt denar iz folka.

Jaz bi rekel - kdor je hotel dati kak prispevek k nečemu plemenitemu, ga lahko na naslednji način:

kupite svojemu dragemu/dragi/otroku/nekomupač darilce, osrečite nekoga bližnjega.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Pišita vidva z Eborjem v svojem imenu in ne posplošujta na vse Slovence, ker ne spadamo vsi v isti koš.

Zakaj toliko pišete, da je Tomaž ogrožal druga življenja? Kolikor vem, imajo reševalci možnost izbirati, če bodo šli v tvegano reševanje ali ne, torej je to njihova odločitev. Nihče jih ne sili. Prvo pravilo reševanja je nekako v smislu "ne rešuj, če boš s tem ogrožal svoje življenje". Torej ne pisat, da je Tomaž ogrožal poleg sebe še koga drugega. Reševalci so se sami odločili pomagat (razen, če jim je vojska držala puško na vrat).

Drugače pa podpiram ekstremiste in vse, ki izstopajo iz povprečja, se ukvarjajo s stvarmi, ki so večini nepredstavljive.  :palec:  Bi morali vsi sedet za računalniki, sodelovat na raznih forumih in počet rutinske stvari celo življenje?  xrolleyesx

Marsa, meni se pa zdi prav okej, da se je spomnil na pediatrično. Pri nas prevečkrat ostanejo stvari nedokončane in prav se mi zdi, da če so že začeli s to pedioatrično, naj jo končajo, zaključijo projekt, da bodo potem ljudje videli še ostale probleme, ki jih pri nas ni malo. S to pediatrično smo dobesedno bombandirani iz vseh strani. Mogoče je pa res taka nuja, jaz ne vem, ker ne poznam dobro razmer na področju zdravstva. Sociala pa je druga pesem.

Jaz še vedno mislim, da je ogrožal druge....Seveda bi se lahko reševalci odločili drugače, toda saj smo vendar ljudje??!! Če bi kdo od njih rekel, da tega ne bo storil, kaj bi ti v tem primeru rekla? x?x x!x Da imajo prav? Da se strinjaš? Mislim, da bi vsak človek, ki je ČLOVEK, naredil enako - pomagal človeku v stiski, pa čeprav bi tako ogrožal sebe. Toda to bi naredil zaradi NJEGA in ne zaradi sebe.

Ne vem, če sem dost razumljivo napisala.

zdaj ko so se stvari pomirile...voda umirila..sedaj razmišljam mal drugače.

Hja ..nisem ekstremist, nisem alpinist...zato ne morem ne sodit ne kaj velikega odkrivat kaj se odvija v glavah teh ljudi.

se mi pa zdi kljub vsemu navkjlub....potekal je velik boj, boj predvsem med Tomažem njegovim egom in goro. Pa po izidu sodeč je le zmagala ljubezen. Ljubezen med ljudmi...ljubezen tudi gore do Tomaža ( mal romantično x:)x )

človek s tako samozavestjo tako prepričan v svoj prav ..pa vendar nemočen .. bil odvisen od drugih. Narava je nad vsem. Pa ne me zdaj napačno razumet. tako je smo le del Vesolja Narave...in bo preteklo še veliko vode..da jo bomo razumeli in tudi poskušali obvaladat.

sedaj sta bili dve bitki...hja najprej moč ...sedaj moč in psiha...hja kaj bo tretje. ker tretje bo gotovo. Bomo vidli čez leto ali dve mogoče tri kdo ve.

vsa čast predvsem reševalcem...ni bilo lahko..vse bi lahko potegnilo v globino..v temo.

sem vesela da se je odvilo tako kot se je. Čudeži se dogajajo samo verjeti moraš v njih. x:)x

Pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>

jah, saj mas prav, sam... men ni prevec 'vsec' tale pediatricna...

saj jo gradijo ze desetletje skor, kmon no!!!

pa vsakdo daje za to pediatricno, pa ze desetletje nic. kako to?

jaz sem pac zafilozofirala v zvezi s temle, jasno pa je, da je dbest, kamorkoli bi dal v dobrodelne namene in jasno je najleps pomagat otrokom in jasno podpiram oz. pozdravljam to njegovo gesto. :palec:

Dbest, JASNO, mega, da se da za pediatricno! :palec:

sam.... xscratchx... tko, najbolj je 'in' al kaj... ma ne vem, no...

po mojem nisem bila dovolj jasna, mal sem zabluzila.....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Jaz še vedno mislim, da je ogrožal druge....Seveda bi se lahko reševalci odločili drugače, toda saj smo vendar ljudje??!! Če bi kdo od njih rekel, da tega ne bo storil, kaj bi ti v tem primeru rekla?  x?x  x!x Da imajo prav? Da se strinjaš? Mislim, da bi vsak človek, ki je ČLOVEK, naredil enako - pomagal človeku v stiski, pa čeprav bi tako ogrožal sebe. Toda to bi naredil zaradi NJEGA in ne zaradi sebe.

Ne vem, če sem dost razumljivo napisala.

Ostaniva vsaka pri svojem.

Če bi se reševalci odločili, da ne bodo tvegali SVOJEGA življenja, bi rekla, da imajo prav, ker imajo pravico do tega. Vsak naj ravna po svoji vesti.

Človek, ki bi pomagal drugim, četudi bi ogrožal sebe, po mojem mnenju ni ČLOVEK, ker samega sebe ne spoštuje dovolj. Tudi v reševanju so meje, ki se jih morajo držati, sicer pride do nesreč (prevečkrat). In tudi reševalci imajo svoje bližnje na katere naj ne bi pozabili ob tako tveganih podvigih xrolleyesx

Marsa, saj sem rekla, da ne poznam dejanske situacije s to pediatrično. Karkoli že je v ozadju... naj končajo s tem, da damo še drugim pomoči potrebnim kakšno priložnost (mislim tako javno podprto, ker sicer imamo veliko možnosti pomagat na različnih področjih).

:vragec:

melodie

poglejva na zadevo she s tegale zornega kota:

v shvici imajo en hrib po imenu EIGER...iz severne stene do nedavnega sploh NISO reshevali....ko si se enkrat povzpel nad "tunel"...si moral iti preko...resheali pa niso.....pa nihche ni "zameril"....reshevalec se odlocha o reshevanju glede na svoje znanje, ne na "chloveshki faktor"....tam gor ni "shlepanja"....

.......................

piko

to da ti rdecha farba seka iz gorenskega nosa (in si jasno hudo alergichen na vse kar se ne sprehaja z objokanim frisom na obletnico titove smrti) bi se dalo povezati ali z dolenjskim cvichkom...ali pa klovnovstvom....izbira je jasno vedno tvoja

...OM... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>En kompetenten članek slovenske alpinistične stroke:

www.gore-ljudje.net

Kot da bi zamerili, ker je toliko medijskega pompa x;)x Ne da se pomagat, zdaj so drugi časi, možnosti javljanja s stene in s tem tudi več možnosti za reševanje. In tole herojstvo in rivalstvo, ki se omenja. Ne vem zakaj sem dobila občutek, da je tudi ta Jakofčič rahlo tekmovalen, mogoče tudi škodoželjen. Ga je kdo prosil z mnenje? Ne? Zakaj potem piše? Zato, ker ga moti, da imamo napačno predstavo o celoti odpravi in pompu okrog nje? Ga moti, ker nekdo služi na ta račun? Mene ne bi motilo, če ne bi vedela vseh dejstev, svoje mnenje si lahko ustvarim brez strokovnih komentarjev.

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

melodie

poglejva na zadevo she s tegale zornega kota:

v shvici imajo en hrib po imenu EIGER...iz severne stene do nedavnega sploh NISO reshevali....ko si se enkrat povzpel nad "tunel"...si moral iti preko...resheali pa niso.....pa nihche ni "zameril"....reshevalec se odlocha o reshevanju glede na svoje znanje, ne na "chloveshki faktor"....tam gor  ni "shlepanja"....

Potem je reševalec robot in ne človek x;)x x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>

Potem je reševalec robot in ne človek  x;)x  x:o)x

reshevalec se odlochi biti reshevalec zaradi chloveshkega faktorja.... x:)x

kje bo resheval, je pa odvisno od njegovega znanja.... x:)x

in vedno ima pravico rechi NE..... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>En kompetenten članek slovenske alpinistične stroke:

www.gore-ljudje.net

zelo zanimivo, sme prebrala tud vse komentarje, super da lohk vidim tud to plat, saj tko nekak sem tud jaz megleno si predstavljala.

vseen pa si ne morem kaj, da ne bi opazila tud kancka zavisti, bog pomagaj...

Clanek je sicer korektno in dbest napisan, a vse skupaj, clanek + odzivi, daje slutit, da je zadaj ipak tud mal nevoscljivosti, bi rekla.

cist lahko pa verjamem, ko pravijo, da se dela medvedja usluga alpinizmu in ko je govora o 'romanticnejsi' plati... tko sem si to tud jaz vedno predstavljala (sem se nekaj casa druzila z enimi alpinisti, no eden je ze pokojni, in clo plezala sem tud ze, tko da en pikec pikca filinga mal 'poznam', sem videla skoz to odprtinico pac)...

tko da, vse je super napisano in sem prav rada prebrala, je tud zanimivo...

tud gledala sem kar nekaj teh filmov in oddaj, ko so v kaksnih takih pogojih plezali, eni umrli pa tko.....

no hocem rect, da je napisano vse korektno in vse, vendar vzdusje napisanega je... tako kot sem prej napisala.

nekdo je napisal, 'da to ni stadion' in naj tako ostane, ceprav me ni nihce nic vprasal in je brezvezno moje mnenje, se vseen strinjam. :palec:

zakaj odvzemati alpinizmu ta car, zakaj ves ta pomp in vse?

po drugi strani pa so redki sporti sploh se res sporti. :|||

tko pac je, tko in v to smer pac gremo...

*

nekdo je napisal, da je Groselj zelo korektno nastopal - se zelo strinjam, svaka cast, 100% profesionalno, nic zavisti, nic pa tud pretiranega custvovanja in vsega, skratka, nic balasta, to mi je bilo zelo vsec. xyesx :palec:

Picasso

in vedno ima pravico rechi NE..... x:)x

Ja saj to! In je spet človeški faktor nazaj x;)x Če presodi, da ogroža svoje življenje, potem ne rešuje. Kadar rešuje, pa prevzame odgovornost in takrat ponesrečenec (ali pa obtičanec - Tomaž ha ha) ne odgovarja za posledice reševanja.

<{POST_SNAPBACK}>Ja saj to! In je spet človeški faktor nazaj  x;)x Če presodi, da ogroža svoje življenje, potem ne rešuje. Kadar rešuje, pa prevzame odgovornost in takrat ponesrečenec (ali pa obtičanec - Tomaž ha ha) ne odgovarja za posledice reševanja.

v pogodbi pishe:

reshevalec reshuje zhivljenje in NE kvaliteto zhivljenja.... x:Dx

..OM.. :vio:

me zanima, che bosh podal link na kak chlanek, ki ga ni jakofchich napisal :xx!:

...OM... :vio:

zakaj?

ne stekam?

saj je bilo vec komentarjev, pa vsi so se strinjali?

Picasso

ja ampak sprasevala sem jaz... x:o)x

kaj me briga ce piko ve - jaz ne vem, razlozi, povej... :irs:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...