Marsa 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 no saj si zdaj rekel da si ocitno tud to imel v mislih...si pac bil kratek in jedrnat (za razliko od mene ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 No saj Humar je čisto uredu možakar najbrž...samo ne vem zakaj imam eno tako slabo slutnjo... vrača se 15, kajne, to je kakor se meni zdi en tak praznik, kajne,ko Slovenci romamo v Brezje, kajne.... zdaj tukaj ne bi rad nadaljeval, ker če se bo res tisto zgodilo, kar se bojim, da se bo... pol.....mah... fajn se mejte pa lepo izkoristite praznične dni.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 pa res, Marijino vnebovzetje..... ker to je vedno 15. avgusta (kar ni glih praxa pri cerkvenih, da je na datum, ker je, hehe, po luni veckrat)... ampak, ne stekam..no saj ni vazno, ok, ja, enako! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 Sem prebrala tisti clanek, ki ga je Piko dal gor... in sem sla pogledat tudi nekaj alpinisticnih strani z drugih koncev sveta... in tudi na njihove forume, kjer pisejo samo alpinisti... nisem ne hribolazka kaj sele alpinistka, ampak za to, da opazim razliko v odnosu do te situacije, to niti ne rabim bit. Da vecina slovenskih alpinistov ni naklonjena Tomazu, ni nobena skrivnost ze dolgo casa. Tale situacija je pa to najbrz samo se malo ali veliko poglobila. Da pa ga ostali alpinisticni svet priznava za enega najboljsih alpinistov, pa tudi. Menda tule ni prav veliko kaksnih fanaticnih obozevalcev Tomaza Humarja. Ce bi se v tisti situaciji znasel Gustaf Brustav, bi prav tako gorece drzala pesti, da bi se resil, s helikopterji ali sam. In ravno tako se niti enkrat ne bi vprasala, koliko je to stalo. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sem prebrala tisti clanek, ki ga je Piko dal gor... in sem sla pogledat tudi nekaj alpinisticnih strani z drugih koncev sveta... in tudi na njihove forume, kjer pisejo samo alpinisti... nisem ne hribolazka kaj sele alpinistka, ampak za to, da opazim razliko v odnosu do te situacije, to niti ne rabim bit. Da vecina slovenskih alpinistov ni naklonjena Tomazu, ni nobena skrivnost ze dolgo casa. Tale situacija je pa to najbrz samo se malo ali veliko poglobila. Da pa ga ostali alpinisticni svet priznava za enega najboljsih alpinistov, pa tudi. Menda tule ni prav veliko kaksnih fanaticnih obozevalcev Tomaza Humarja. Ce bi se v tisti situaciji znasel Gustaf Brustav, bi prav tako gorece drzala pesti, da bi se resil, s helikopterji ali sam. In ravno tako se niti enkrat ne bi vprasala, koliko je to stalo. Mateja, jaz pa držim pesti, da se ti nebi nikoli zgubila kje v gorah, da nebi nikoli prišla v stisko, ko bi te morali reševati (ali pa mogoče držim pesti, da imaš dovolj denarja, da bi si lahko plačala reševanje...) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Halo? Saj Mateja nikoli ni bila proti reševanju, ravno nasprotno!!Mystica a nisi ti mal zgrešila moje poante??????By the way..V mislih sem imel samo to, da zakaj "navadni" ljudje ne dobijo enakega tretmaja, kot "zvezdniki" in zakaj recimo Mateje, ki je prijetna, topla simpatična oseba, nebi kovali v zvezde, če se recimo nekje zgubi?Jaz osebno, recimo, bi raje drža pesti za njo, kot pa za Humarja.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ok vzamem nazaj sorry Ni blema Mysti....lepo se imej... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Melodie 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz osebno, recimo, bi raje drža pesti za njo, kot pa za Humarja.... Jaz bi pa za vse enako držala pesti. Zakaj delat razlike? Človek v stiski je samo človek v stiski, ne glede na priimek. Z mojega vidika seveda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 Ja zato Melodie, ker za Humarja že 1 miljon ljudi drži pesti... za Matejo pa ne vem če jih bi tolk, zato bi pač za njo, po principu, ker bolj potrebuje.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vse te dni sem spremljala zadeve na gori. In s strahom čakala, se bo rešil ali ne. Toda..njegovo početje je noro. Tole kar pišete tukaj, da je cel svet občudoval krampanje po ledu..mislim no..malo mimo...pa spravljanje politikov na kup..haloo..a ko se pobije na desettisoče ljudi se pa ne spravijo skupaj...za enega plezalca pa ja... :xx!: Tomaž je tip, ki se spoprijema z nevarnostjo, ne z osvojitvijo vrha, torej bi ga moralo vsaj to izučit. V končni fazi pa ga helikopter ni reševal prvič...in mi davkoplačevalci bomo to mirno plačali. Ma vse skupaj je čist mimo no...brez veze...Totalka od***an svet... Vsak ima pač svoje življenje in z njim lahko počne kar hoče. Povprečni ljudje, ki se jim ne dogaja nič hujšega in tud ponavadi tud nič pretirano dobrega pač ne bodo nikol razumeli, da če ti v življenju ne teče vse povprečno gladko in po načrtih in ti mogoče tud kdaj kaj manjka, pa mogoče tud ne veš kaj, pa pol eno stvar z drugo kompenziraš. Men npr. je pa noro to, kako lahko eni živijo tako dolgočasno življenje, da se nič adrenalinskega ne dogaja, res, sami norci, dolgčas... Kr neki bi se izogibal preprekam, pa na čim lažji način skoz prišli, sam naučili se pa tud nič nebi ob tem. Medtem, ko sem prepričana, da Humar, ko si postavi tak cilj, z lahkoto opravi z vsakdanjimi stvarmi, kjer bi povprečni pogorel na celi črti. Večina se pa itak boji za vsak svoj tolar (ker večina ni sposobna nekaj več ustvarit), pa mislite, da ste Humarju plačal njegov podvig, nihče pa ne pomisli na to, da je to promocija za Slovenijo. In verjetno si je itak ta podvig sam plačal, če pa že ne, pa ima sponzorje, oni dajo pa prostovoljno denar, tako da tu nihče ne bo prikrajšan. Itak ponavadi v Sloveniji sama favšija, nihče nikogar ne podpira, vsi sam nase gledajo, zato pa tud nikamor ne pridemo... Sebično je pa razmišljat o nekom takem da je norec, brez da bi se poskušal vživet v njegovo situacijo in mislit, da samo ti živiš tako kot je prav... Da pa je za Humarja držal 1 milijon ljudi pesti, za koga drugega pa mogoče sploh nihče- enostavna razlaga- take stvari si je treba zaslužit. Za povprečne ljudi pač to ni, ker je treba mal preveč truda vložit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vsak ima pač svoje življenje in z njim lahko počne kar hoče. Povprečni ljudje, ki se jim ne dogaja nič hujšega in tud ponavadi tud nič pretirano dobrega pač ne bodo nikol razumeli, da če ti v življenju ne teče vse povprečno gladko in po načrtih in ti mogoče tud kdaj kaj manjka, pa mogoče tud ne veš kaj, pa pol eno stvar z drugo kompenziraš. Men npr. je pa noro to, kako lahko eni živijo tako dolgočasno življenje, da se nič adrenalinskega ne dogaja, res, sami norci, dolgčas... Kr neki bi se izogibal preprekam, pa na čim lažji način skoz prišli, sam naučili se pa tud nič nebi ob tem. Medtem, ko sem prepričana, da Humar, ko si postavi tak cilj, z lahkoto opravi z vsakdanjimi stvarmi, kjer bi povprečni pogorel na celi črti. Večina se pa itak boji za vsak svoj tolar (ker večina ni sposobna nekaj več ustvarit), pa mislite, da ste Humarju plačal njegov podvig, nihče pa ne pomisli na to, da je to promocija za Slovenijo. In verjetno si je itak ta podvig sam plačal, če pa že ne, pa ima sponzorje, oni dajo pa prostovoljno denar, tako da tu nihče ne bo prikrajšan. Itak ponavadi v Sloveniji sama favšija, nihče nikogar ne podpira, vsi sam nase gledajo, zato pa tud nikamor ne pridemo... Sebično je pa razmišljat o nekom takem da je norec, brez da bi se poskušal vživet v njegovo situacijo in mislit, da samo ti živiš tako kot je prav... Da pa je za Humarja držal 1 milijon ljudi pesti, za koga drugega pa mogoče sploh nihče- enostavna razlaga- take stvari si je treba zaslužit. Za povprečne ljudi pač to ni, ker je treba mal preveč truda vložit.Itak... Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 Ja..in če bi država prostovoljno dala tisti nekaj tisoč evrčkov, namenjenih reševanju enega samega "adrenalinca" za pediatrično kliniko, bi bilo tudi nekaj. Ampak jih ne da. A ni zanimivo? To je moje razmišljanje, vi pa razmišljajte po svoje. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 Če ne bi blo takih in drugačnih podvigov bi bli še zmeri v kameni dobi. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 ne vem, to kar Humar počne mi je čisto blesavo, saj razumem, da eni rabijo tak adrenalin, sam kar je preveč, je pa preveč, da tako nosiš glavo na prodajo in to sam zato, da se pol neki cajta še govori o njem :xx!: Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne vem, to kar Humar počne mi je čisto blesavo, saj razumem, da eni rabijo tak adrenalin, sam kar je preveč, je pa preveč, da tako nosiš glavo na prodajo in to sam zato, da se pol neki cajta še govori o njem :xx!: to je TVOJE videnje stvariON gleda na svoje pochetje chist drgach ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Chandra 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 Itak, saj jaz to vem... saj če mu paše naj...jaz se mam itak za sebe brigat Citiraj Moja domača stran Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 danes tomaž na sprejemu pri zunanjem ministru pakistana.... jutri...pri predsedniku drzhave... zdej bo shla shele slovenclska alpinistichna srenja shele u luft ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 Evo mamo pa tle fajn promocijo Slovenije. Ja normaln, foušija pa mora bit. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 13. avgust 2005 Prijavi Deli 13. avgust 2005 jah uni romantichni nostalgiki predpotopnega medijsko nepokritega alpinizma, bi itaQ najraj vidl, de bi nben razen njih (pa she to samo tist, kar krozhijo govorice med ferajni) nch ne vedu o vsem skupi ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 Ja, je že tako da strele sekajo v najvišja drevesa... In da so pri pljuvanju po takih kot je Tomaž najbolj zagnani tisti ki si sami ne upajo izstopati v ničemer... :xx!: On ima svoje sanje in UPA si jih uresničiti Pa kaj če mu tokrat ni uspelo Vam ki ga kritizirate uspe vse? Cena reševanja... in kdo jo bo plačal... Koliko poslanskih plač bi bilo to... :xx!: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zadnje čase smo lahko spremljali Tomaža Humarja in njegov boj za življenje. Kaj mislite o takih in podobnih podvigih, ko ljudje ogrožajo svoja življenja za dosego včasih nemogočih ciljev? Ali se vam zdi to nesmiselno in kje vidite smisel takega početja?Podpiram ekstremne športnike. Ampak že od samega začetka sem dvomil v uspeh odprave, ker se je tipu blazno mudilo, ni spošotval gore, hvalil se je da bo vzel čim manj hrane, zaradi takšnih nepremišljenih dejanj, je skoraj izgubil življenje. Da so ga rešili, bo Mobitel plačal 200.000 EUR. Za 200.000 pa bi se dalo mariskaj narediti, na primer zgraditev pediatrične ter onkološke klinike! Tam bi rešili še več človeških življenj. Tako pa so s to vsoto rešili samo eno človeško življenje, pa še to zaradi tega ker je bil akter zelo podcenjevalen do gore. Pa še sam je govoril da se ne sme podcenjevat gore, ne vem zakaj je potem šparal s hrano. Saj ni pri zdravi pameti bil. Njegov mlajši kolega alpinist je izjavil, da je prav tako pri aklimatizaciji vzel premalo hrane za 3 dni, da sta imela srečo da jo je on vzel za pet dni, bila sta 8 dni na aklimatizaciji. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 Če se ne motim, je Humar rekel, da bodo zgradili bolnišnico. In najbrž jim Pakistan ne bo računal stroškov, zaradi dobre promocije. Tko da se je vse na en čudn način rešl še v korist drugih Tomaž Humar: 'Življenje je lepo' Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ker se je tipu blazno mudilo, ni spošotval gore to pa tud jaz mislim... spostoval ze, mroda, tko pac, ampak ni je pa dovolj cenil, ocitno, ker... ga ni spustila 'gor', pol pa ne glih cist zlahka 'dol'....mu je rekla, aha, tolk si me hotel, na me mas zdaj. .. nekdo je rekel (mensezdi da Martin Strel), da: sportni uspeh: nic, promocija: ful... al nekaj tacga.kar je res, ce pogledamo gola dejstva. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 Tomaž ima spoštovanje do gore. Kaj niste vidl, da mu je vreme zagodl. Saj je bil že na 6000 metrih. IN če bi blo še naprej sončno bi zagotovo prišel sam na vrh in potem še dol iz gore. Gora mu je pravzaprav pomagala, ker se je blizu njega vdrla luknja v sneg in je lahko tam prespal. Mogoče se je pa tako moralo zaplest, da so se iz tega razvile druge stvari. Tko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 hmm?al pa ne, oz. se lohk drugac gleda... imamo odprto oz. osvezeno tamle glih temo o zamujanju. in recmo: jaz si ne vzamem dovolj casa, se zmenim v centru LJ ob 14h, ampak ne, v bistvu je avtobus zamujal in je avtobus bil kriv? Ko gremo na goro, ki je lohk clo smtrna, PREDVSEM po mojem upostevamo vreme... poleg seveda gore same. torej vreme je vsteto v strategijo predpriprave, kot tud cas. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.