Skoči na vsebino

Nevarni podvigi

KAJA_Z

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>  ...ampak žal pri ženah premalo cenjen...  x:px  x:px  x;)x

Se strinjam Silver! x:Dx x:o)x

Pred desetletjem sem spravljal iz vrha stolpnice omaganega starejšega pijančka, ker je revež falil 3 vhode v soseski, pa zaspal sredi zime na stopnicah. Jaz njega spravljam domov potem dol in spet tri vhode stran in navzgor. Realno je imel 70kg, ampak v takšnem stanju pa čez 100kg, saj je bil kot "žulca" x:Dx , OK, pozvonim pri njem doma in mi odpre njegova žena in me "napizdi", kaj ga imam sploh spravljati domov, naj ostane tam, kjer se je/ali so ga napili, pa menda ga ne bom sedaj nazaj spravljal, adijo pamet x:Dx x:o)x x:px

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 421
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}> Izjemne stvari si pač zaslužjo drugačen pristop, kot pa jamranje, da so politiki za Humarja dostopni, za "navadne" ljudi pa ne. Nekaj občutka za dosežke, ki presegajo, je pa le treba imet, me mal moti oskoglednost.

ja ja emanuel; sej štekamo; za Humarja so lahko mediji, za bolne otroke pa ne;;

:xx!: :xx!: ; ker, kot si sam dejal, Humar je nekaj dosegel, kwa pa tm en froc - kurc ga vid, nej umre, zakwa pa ni Humar a ne???

oskoglednost my ass!!!

Mene samo nekaj zanima. Kaj imate eni proti Humarju. Mislim ne cela Slovenija se je razdelila na dva pola??

Naprej vam ni bilo prav, ker so ga reševali. IN ste rekl, da bi lahko za ta keš zgradil bolnišnico. IN sedaj, ko ne bo treba plačat za stroške in se bo bolnišnica zgradila je pa vse še hujš?

Pa kaj bi vi sploh radi? Ko ne zveni mi smiselno???

???

<{POST_SNAPBACK}>ja ja emanuel; sej štekamo; za Humarja so lahko mediji, za bolne otroke pa ne;

:xx!:  :xx!: ; ker, kot si sam dejal, Humar je nekaj dosegel, kwa pa tm en froc - kurc ga vid, nej umre, zakwa pa ni Humar a ne???

oskoglednost my ass!!!

Gre v sloveniji vsak let kar nekaj dnarja za zdravstvo, mi vsak mesec od plače trgajo. Če pa se en kup dnarja zafučka za razne korupcije, pa ni Humar kriv. Izračuni si, kolk je stala Humarjeva expedicija v primerjavi z enoletnim slovenskim proračunom za zdravstvo, pa boš vidu, kolk si ozek. Če bi v zdravstvu delal tko racionalno pa s takim intuziazmom, bi blo lahko dost bolš. Pa zdravje tud ni sam denar od zdravstva.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

očitno Emanuel nisi (dobro) prebral moje poste.

Govoril sem o enem samem otroku, čigar mama prosi za pomoč slov. vlado, a je ne sliši, ker rešuje Humarja........... x!x

a zdej štekaš??

za slov. zdravstvo me boli, ga ne plačujem in ga ne koristim. OK??

<{POST_SNAPBACK}>Sorry Emanuel, samo ti si res obremenjen z nekim komunizmom, kot prvo, če ne veš smo imeli pri nas (saj govoriva o Sloveniji, kajne?) samoupravni socializem.

Kot drugo, če si hotel in bil sposoben (hmm tu mislim sicer res bolj na tehnično področje... za ostala nisem tako siguren), te ni nihče oviral in si imel možnosti za šolanje, svoj osebnostni razvoj in tudi uspeh.

Kar se tiče tega... zdaj bomo postavili vse na svoje mesto... bom pa raje tiho... saj bova lahko skupaj spremljala in se bova čez 5 let pomenjkovala tukaj ali je bil potreben zakon ali ne, kajne...

Se pa bojim za svoje otroke, da ne bodo imeli toliko možnosti, kot sem jih imel jaz...

Hja sigurno se odraža vpliv političnega sistema  v katerem živiš... se strinjam... samo oprosti... raje sem s socializmom vzgojen relativno razgledan Slovenček... kot pa recimo s čipsom, kokakolo in TV-reklamami vzgojen Američan.... (malo sem posplošil samo 90% američanov je takih)

Ko vidm, kateri predstavniki "civilne družbe" so v svetu RTV, mi je jasn, da je zakon žal potreben. Te farse mi ne morejo prodat za nepolitično. Nism obremenjen, sam jasne poglede imam.

Mel smo pa diktaturo komunistične partije. Samoupravno se je odločal tako, kot je partija rekla.

Je bil nedvomno tud dr. Jože Pučnik sposoben, pa ni imu baš lepih možnosti. Kaj se je pa boril za pravice kmetov sred diktature proletarjata. Očitno ni razumu duha časa x:o)x (al pa ga je preveč razumu). V tehničnih strokah je bil vpliv politke sicer manši, partijo kritizirat pa tud ni blo baš najbol.

<{POST_SNAPBACK}>očitno Emanuel nisi (dobro) prebral moje poste.

Govoril sem o enem samem otroku, čigar mama prosi za pomoč slov. vlado, a je ne sliši, ker rešuje Humarja........... x!x

a zdej štekaš??

za slov. zdravstvo me boli, ga ne plačujem in ga ne koristim. OK??

Ker rešuje Humarja x?x Ta je pa močna.

Zdravstveni problemi se povsod rešujejo sistemsko, prek zdravstvenega sistema, in ne posamično. Ampak, če te za slov. zdravstvo boli, in ga ne plačuješ, kaj se pol pritožuješ. Največ problem je lih v takih, ki jih boli k..., pa nič ne plačujejo. Ni naloga vlade nikjer na svetu, da posamično ureja zdr. probleme. Jih tud prejšna vlada ni.

<{POST_SNAPBACK}>ja, pol se pa ni za bat. sam še Nemce je treba prepričat, da Slovenci niso Balkanci, in ste/smo na konju; :palec:  :palec:  x;)x

In kdo to bol dokazuje, kot ravno naši alpinisti (alpinisti - iz besede alpe x:Dx ). Pa Avseniki, sevede.

<{POST_SNAPBACK}>Ko vidm, kateri predstavniki "civilne družbe" so v svetu RTV, mi je jasn, da je zakon žal potreben. Te farse mi ne morejo prodat za nepolitično. Nism obremenjen, sam jasne poglede imam.

Hja sej to je zdej so eni, potem bodo drugi, samo, da tebi bodo tisti drugi všeč, kajne...

Mel smo pa diktaturo komunistične partije. Samoupravno se je odločal tako, kot je partija rekla.

Hmmm veš se včasih zamislim, kateri sistem je boljši... uni enopartijski, ko je bilo (kar se tiče politike in politikov), vse zakoličeno vnaprej, ali tale naša demokracija, ko je praktično vsak izmed nas tako "pameten", da bi lahko vodil vlado... s svojim področjem, za katerega smo se recimo izobrazili... pa se vse manj ukvarjamo...

Je bil nedvomno tud dr. Jože Pučnik sposoben, pa ni imu baš lepih možnosti. Kaj se je pa boril za pravice kmetov sred diktature proletarjata. Očitno ni razumu duha časa x:o)x  (al pa ga je preveč razumu). V tehničnih strokah je bil vpliv politke sicer manši, partijo kritizirat pa tud ni blo baš najbol.

Ne vem o g. Pučniku ne morem soditi... kar se tiče kmetijstva pa pač pri nas v tisti klasični obliki ni perspektivno niti racionalno (mogoče le kaka veja recimo gojenje gobali kaj podobnega, da ne rečem eksotičnega), a ga je potrebno zaradi nekih drugih interesov ohranjati...

xrolleyesx JOJ KOK STE ČUDNI....a nimate u lajfu nobenga problema da bi se z njim rajš ukvarjali......zmeri je tok fajn bit pameten ko gre za enga tretjega.....fuj, sram naj vas bo :xx!:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem o g. Pučniku ne morem soditi... kar se tiče kmetijstva pa pač pri nas v tisti klasični obliki ni perspektivno niti racionalno (mogoče le kaka veja recimo gojenje gobali kaj podobnega, da ne rečem eksotičnega), a ga je potrebno zaradi nekih drugih interesov ohranjati...

Pučnik se je ukvarjal s tem v 60ih in začetkom 70ih let (tam nekje). Kar je bil v tistih časih ZELO NEVAREN PODVIG.

Saj ne gre za bol všeč. Ne maram pa, da me majo za cepca z nakladanjem o tem, kako je sedaj čist depoliziran, ko so v svetu sami "nepolitični predstavniki civilne družbe". Ja pa ja, pa kaj še. Pa vsake tolk cajta je treba kaj odrezat, pa mal na nov začet.

Človeku gre kar na kozlanje, ko posluša take preračunljivske komentarje - še posebej pa te primrjave in opletanja z raznimi pediatričnimi klinikami.

Kliniko bi morali že zdavnaj imeti narejeno, plačati pa bi jo morali iz državnega proračuna ali pa se zapufati, kot za mnoge druge projekte, ne pa da se folk še dodatno žica za take projekte. Tu se samo lepo kaže, koliko je "državi" (ali pa recimo našim politikantom) zares mar za njene najmlajše prebivalce, o katerih se govori, da naj bi bili naša prihodnost.

Glede na to, kam vse gre davkoplačevalski denar, pa si najbrž lahko privoščimo tudi kakšno dražjo reševalno akcijo.

uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

<{POST_SNAPBACK}>Le kako lahko tako podcenjuješ Slovence??!!!! Mar ni lazenje po vseh štirih iz bifeja v denimo tretje nadstropje bloka tudi neke vrste alpinizem??? x:Dx

In taki niso deležni tolk kritik kot Humar. Saj ima Humar tud možnost ukvarjat se s tako vrsto alpinizma, kaj mu je treba lezt v največjo steno na naši zemlici, prav mu je, da ga kritizirajo. Naj se ga raj zapija.

<{POST_SNAPBACK}>Pučnik se je ukvarjal s tem v 60ih in začetkom 70ih let (tam nekje). Kar je bil v tistih časih ZELO NEVAREN PODVIG.

Saj ne gre za bol všeč. Ne maram pa, da me majo za cepca z nakladanjem o tem, kako je sedaj čist depoliziran, ko so v svetu sami "nepolitični predstavniki civilne družbe". Ja pa ja, pa kaj še. Pa vsake tolk cajta je treba kaj odrezat, pa mal na nov začet.

Ja to se pa strinjam s tabo......

<{POST_SNAPBACK}>In taki niso deležni tolk kritik kot Humar. Saj ima Humar tud možnost ukvarjat se s tako vrsto alpinizma, kaj mu je treba lezt v največjo steno na naši zemlici, prav mu je, da ga kritizirajo. Naj se ga raj zapija.

:palec: Pravilno! Saj je zapijanje tud slovenski nacionalni šport! :xx!: x:Dx x^x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

<{POST_SNAPBACK}>In taki niso deležni tolk kritik kot Humar. Saj ima Humar tud možnost ukvarjat se s tako vrsto alpinizma, kaj mu je treba lezt v največjo steno na naši zemlici, prav mu je, da ga kritizirajo. Naj se ga raj zapija.

Ahh Emanuel, tole je pa zelo negativno, sigurno je da je prav, da poskuša, sigurno je da je fejst človk, samo treba pa je vseeno realno ocent podvig, jaz sem v svojih komentarjih hotel samo to povedat, da je treba bit realen....

<{POST_SNAPBACK}>Ahh Emanuel, tole je pa zelo negativno, sigurno je da je prav, da poskuša, sigurno je da je fejst človk, samo treba pa je vseeno realno ocent podvig, jaz sem v svojih komentarjih hotel samo to povedat, da je treba bit realen....

In kaj je realno? Vrhunski dosežki v alpinizmu so na meji možnega, pri tem se nikol ne ve, če bo uspeh. Saj je dost realno ocenu na 50-50 (al še manj). Edison je rabu več kot 300 poskusov, da je iznašu žarnico. A to pol pomen, da možnosti ua iznajdbo ni ocenu realno? Da bi mogu prevzet "odgovornost" za več kot 300 neuspelih poskusov (krele neumn)? To je mal drugač, kot če v proizvodni od delavca pričakujejo, da bo manj kot en izmet na 300 izdelkov. Ampak pomembno je, da je iznajdu žarnico, je bil to vrhunski dosežek. To je tako, kot če bi vsak nastop vsakega atleta, ki ne postavi novega svetovnega rekorda, označu za neuspeh.

No, hočem rečt, če bi zmer gledal na to, da bo vsak nedosežen cil kritiziran kot "nerealno zastavljen", kdo se bo pa še lotevu res vrhunskih poskusov?

<{POST_SNAPBACK}>In kaj je realno? Vrhunski dosežki v alpinizmu so na meji možnega, pri tem se nikol ne ve, če bo uspeh. Saj je dost realno ocenu na 50-50 (al še manj). Edison je rabu več kot 300 poskusov, da je iznašu žarnico. A to pol pomen, da možnosti ua iznajdbo ni ocenu realno? Da bi mogu prevzet "odgovornost" za več kot 300 neuspelih poskusov (krele neumn)? To je mal drugač, kot če v proizvodni od delavca pričakujejo, da bo manj kot en izmet na 300 izdelkov. Ampak pomembno je, da je iznajdu žarnico, je bil to vrhunski dosežek. To je tako, kot če bi vsak nastop vsakega atleta, ki ne postavi novega svetovnega rekorda, označu za neuspeh.

No, hočem rečt, če bi zmer gledal na to, da bo vsak nedosežen cil kritiziran kot "nerealno zastavljen", kdo se bo pa še lotevu res vrhunskih poskusov?

Hmm a se mogoče nisva razumela Emanuel? Ne vem kaj zdaj tukaj vpletaš Thomasa? Bi rad zamenjal temo?

Realno ocenit podvig = ali je podvig uspel ali ni...

Tokrat mu pač ni... sorry ker imam prav.... žal mi je.... mogoče mu pa kdaj bo uspelo...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...