Skoči na vsebino

Nevarni podvigi

KAJA_Z

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Hmm a se mogoče nisva razumela Emanuel? Ne vem kaj zdaj tukaj vpletaš Thomasa? Bi rad  zamenjal temo?

Realno ocenit podvig = ali je podvig uspel ali ni...

Tokrat mu pač ni... sorry ker imam prav.... žal mi je.... mogoče mu pa kdaj bo uspelo...

Nimam namena zamenjat teme.

Pa saj nikol nism trdu, da je Humar preplezu to (največjo) steno. Kot tudi nihče drug tega ni trdu. Ampak takšne kritike, kot so se tu pojavle, so pa KLJUB TEMU glede na VELIKO ZAHTEVNOST zastavljenega cilja neupravičene. In vsa stvar je bila za ljudi dost zanimiva, da so zato (in ne zaradi službe politiki al ne vem čemu) mediji temu posvetil tolk pozornosti. In ne, po moje ne gre za medijsko manipulacijo, kot ti misliš. In tega se NE DA ocenjevati kot en projekt v službi, od katerega se pričakuje, da uspe. Saj je lepo, da ti projekti uspevajo. Ampak ne sme se ti zdet za mal, da tvoj uspel projekt ni deležen tolikšne medijske pozornosti kot Humarjev neuspel. Je že za ljudi bol zanimiv, to še ne pomen, da so bli mediji v službi politike. So bili v službi večje branosti, ne verjamem v politično direktivo, zdaj pa poročite o Humarju.

Upam, da sem to dost razumljiv napisu. Se s tvojo oceno pač ne strinjam, ne glede na to, da podvig ni uspel.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 421
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Nimam namena zamenjat teme.

Pa saj nikol nism trdu, da je Humar preplezu to (največjo) steno. Kot tudi nihče drug tega ni trdu. Ampak takšne kritike, kot so se tu pojavle, so pa KLJUB TEMU glede na VELIKO ZAHTEVNOST zastavljenega cilja neupravičene. In vsa stvar je bila za ljudi dost zanimiva, da so zato (in ne zaradi službe politiki al ne vem čemu) mediji temu posvetil tolk pozornosti. In ne, po moje ne gre za medijsko manipulacijo, kot ti misliš. In tega se NE DA ocenjevati kot en projekt v službi, od katerega se pričakuje, da uspe. Saj je lepo, da ti projekti uspevajo. Ampak ne sme se ti zdet za mal, da tvoj uspel projekt ni deležen tolikšne medijske pozornosti kot Humarjev neuspel. Je že za ljudi bol zanimiv, to še ne pomen, da so bli mediji v službi politike. So bili v službi večje branosti, ne verjamem v politično direktivo, zdaj pa poročite o Humarju.

Upam, da sem to dost razumljiv napisu. Se s tvojo oceno pač ne strinjam, ne glede na to, da podvig ni uspel.

Ja je bilo razumljivo, oki, nisem niti pričakoval, da se boš strinjal...

<{POST_SNAPBACK}>In kaj je realno? Vrhunski dosežki v alpinizmu so na meji možnega, pri tem se nikol ne ve, če bo uspeh. Saj je dost realno ocenu na 50-50 (al še manj). Edison je rabu več kot 300 poskusov, da je iznašu žarnico. A to pol pomen, da možnosti ua iznajdbo ni ocenu realno? Da bi mogu prevzet "odgovornost" za več kot 300 neuspelih poskusov (krele neumn)?

No, hočem rečt, če bi zmer gledal na to, da bo vsak nedosežen cil kritiziran kot "nerealno zastavljen", kdo se bo pa še lotevu res vrhunskih poskusov?

xyesx :palec:

... pa ce bi vsazga, ki se loteva necesa, cesar se se nihce drug ni (pa ne uspe sprve), obtezil z bolnimi in lacnimi in revnimi in kolk to stane in kdo bo to placou...

... ce se je kdaj zelo jasno pokazalo, kje smo, potem se je zagotovo pri temle...

ze skor zanimivo postaja, ker ze dolgo ne gre vec za Tomaza, ampak za vse tisto, kar je prilezlo na dan iz nas, ki smo bili medtem doma...

<{POST_SNAPBACK}>Nimam namena zamenjat teme.

Jaz mislim, da tukaj ne gre za kritike na račun Humarja, ampak predvsem na stranske učinke, ki so se posledično pojivili. Vedno se začne in konča pri denarju.Vsi plačujemo državi, da lahko živi. Vsak ima svoj pogled na to, kako naj država ta denar porablja. In marsikomu se zdi neumno in nesmiselno zapravljanje za "nesrečnika", ujetega v gorah po lastni krivdi, namesto da bi pomagali ljudem, ki so pomoči in naše podpore resnično potrebni in ko po nelastni krivdi živijo v bedi. Vem, da se sliši, kot da gre samo za denar, vendar če dobro človek pomisli....koliko ljudi bi rešili, takih ki po nelastni krivdi živijo v bedi, če bi jim namenili vsaj polovico tega medijskega pompa....to je samo moje mnenje. xrolleyesx

Jaz mislim, da tukaj ne gre za kritike na račun Humarja, ampak predvsem na stranske učinke, ki so se posledično pojivili. Vedno se začne in konča pri denarju.Vsi plačujemo državi, da lahko živi. Vsak ima svoj pogled na to, kako naj država ta denar porablja.

Kaja Z, se strinjam v celoti..... isto sem hotel tudi sam povedat, pa izgleda, da nisem uporabil pravih besed... ali so pa nekateri hoteli prebrat, kot jim pač paše.....

<{POST_SNAPBACK}>.koliko ljudi bi rešili, takih ki po nelastni krivdi živijo v bedi, če bi jim namenili vsaj polovico tega medijskega pompa....to je samo moje mnenje. xrolleyesx

:vragec:

glede na to, de je tole ("vishe-manje") duhovnjashki forum, bi izpostavu, de je krivda vedno posledica bedkarme x:Dx

v bistvu ste mu pa foush, ker me jajca neki narest x:Dx x:Dx x:Dx kar je spet tipichen slovenclski karmichni pojav x:Dx x:Dx x:Dx

..OM.. :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>v bistvu ste mu pa foush, ker me jajca neki narest x:Dx  x:Dx  x:Dx kar je spet tipichen slovenclski karmichni pojav x:Dx  x:Dx  x:Dx

:palec:

V bistvu, si nikol ne bi mislila, da se kdaj strinjam s teboj x:Dx :vragec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>:palec:

V bistvu, si nikol ne bi mislila, da se kdaj strinjam s teboj  x:Dx  :vragec:

:vragec:

v bistvu sm zlo prijetno presenechen nad tole tvojo pogumno izjavo x:)x x:)x x:)x

ker...za javno izrazit strinjanje z mano... x:Dx x:Dx x:Dx ....morrsh met pa jajca x:Dx x:Dx x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

*Upam, da vsi ne berejo LNF x:px

...eh jajca...mogoče brezglavost...nepremišljenost, ki me zna še tepst :vragec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

saj sem nalasc, ker sem hotla poudart, da si pac to uporabil zato da si mel foro pac. x;)x x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

glede na to, de je tole ("vishe-manje") duhovnjashki forum, bi izpostavu, de je krivda vedno posledica bedkarme x:Dx

v bistvu ste mu pa foush, ker me jajca neki narest x:Dx  x:Dx  x:Dx kar je spet tipichen slovenclski karmichni pojav x:Dx  x:Dx  x:Dx

:xx!: :xx!: Še nikol nisem bila komu fouš :vragec: Mi prav čist nič ne manjka v življenju, tudi materialno sem dobro preskrbljena...Mislim, da je to tvoje razmišljanje mal mim xrolleyesx Sem le bolj čustvena in me jezi ta nepravičnost.....to da vedno eni dobijo vse, drugi pa nič :xx!: . Upam, da je jasno, da to ne govorim zarad foušije....

x:o)x Scenarij:

Humar (igra ga Stalone) vrhunski alpinist in gorski reševalec -zaradi

kozarčka ali dveh se poškoduje med gradnjo hiše - dobi kozmično sporočilo o

Nanga Parbatu, posreduje mu ga njegova "Vešča" (igra jo Mojca Mavec) - odide

na goro in ostane ujet v steni - reševalna akcija steče, vpleteni pa vsi od

Rupla (igra ga Sean Connery), Vikija Grošlja (himself), Maje Roš (igra jo

Elizabet Hurley) - happy end, Humar se vrne k ženi in otrokom - režiser

Damjan Kozole pa dobi OSKARJA!

Fredi Miler pa oskarja za stransko vlogo (pakistanski pilot helikopterja) !

Pa še en izsek iz filma:

Sredi filma bo mimo Tomaža prismučal Davo Karničar in ga

vpraša: "A ti boš pa kr ležu cel teden !??"

x:o)x :palec:

tega ze mamo nekje tule tud, Principesa, si ga je nekdo na onem forumu spomnil.. :)

*

a se zmeraj mamo tole? :)

a ni se nihce drug se odpravil na nevaren podvig? :8):

jaz tud mislim, da ne gre za fousijo (zmeri).

gre bolj za: 'sodit'...

tko sebe lazje najdemo, ce se od drugih zrcalimo, se nam zdi, sam tega ne postekamo, da je to nas odziv.

ogledalo je ogledalo - ce se jaz not gledam, mene kaze. :)

ce se pa ti, pa tebe. :)

jaz fous nisem v lajfu, 'sodim' pa... ne gre za 'obsojanje', kot za imet vedno neko mnenje... se poglobim, si mislim to, si dam takoj kontro ('kaj bi se kaj pomislilo in to')... niso pa vse 'moje misli'.

aha - kaj jih pa pol pisem?

zato, ker mi je svec imeti mnenje... mi je vsec razmisljati o stvareh...

... it v tole ulicko se mal, pa v ono, ja, nekje je ful praznovanje, vse okrancljano, nekje pa je blat po cest... sam pol spet pridem na glavno cesto... in tko...

sam zakaj ne bi se v kak mracen koticek tud pogledala?

to je dobro in slabo... da tko jemljem... dobro zato, ker imam lastno glavo za razmisljat in mi ne mores kar vsega prodat... slabo pa zato, ker kritika in vera ne gresta prevec dobro skupaj. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

V nevarni podvig se na primer poda ženska, ki jo mož že leta muči in grozi. Nakar se odloči, da bo odšla, čeprav nima kam in kljub temu, da obstaja velika možnost, da bo s tem podvigom plačala s svojim življenjem in morda življenjem svojih otrok.. tudi to včasih ženska, ki živi v takem zakonu, vidi kot nemogoče dosegljiv cilj zaradi vseh let ustrahovanja. In seveda je takšen podvig smiseln. Smisel v tem podvigu pa je, da končno doseže svobodo in sebe. x:)x

dragi moji, kaj bi pa blo in kam bi pršli, če bi se vsi nazaj držal, pa nč probal, in ne izžvel svojih tihih želja, sanj,... samo zato, ker nas je STRAH (tega pa seveda ne bomo priznal), ker najbrž ne zmoremo, si ne zaslužmo in smo premal vztrajni..., ja kje bi sploh bli... brez vseh teh "ekstremistov" (na kteremkol področju - se ve), lepo vas prosm...

jest osebno ga podpiram - v popolnosti!

zakaj - naj vam povem, da imam neznosno rada brata, na katerega sem tudi velikokrat jezna (zaradi sebičnosti), pa seveda ponosna, ki na drugih športnih področjih podira limite nevarnosti in da zelo dobro vem, kaj je to nemoč, zaskrbljenost, trpljenje, hud šok, pa tudi veselje, evforija,... ob vseh bolj ali manj uspešnih podvigih.

v nobenem od nas ni dobrih/slabih lastnosti so dobra/slaba dejanja! žal.

<{POST_SNAPBACK}>

Se mi zdi da po petnajstih straneh pametovanje razen redkih nihče ne razume zakaj je šel Humar plezat v tisto steno. :eek: x?x

Premalo premišljen, slabo planiran, nerealno ocenjen podvig?

Dajte no... :xx!:

Nanga Parbat ni Triglav. Pa še na Triglavu te lahko zajebe vreme in še kako, da komaj prideš živ dol. Sem sprobal na svoji koži. :vragec:

Od mene vsakemu ki si upa in zmore nekaj kar jaz ne:

:palec: :palec: :palec: :palec:

Modrujte dalje x8Dx

Do takrat ko bo Humar šel spet plezat xDDx xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

<{POST_SNAPBACK}>dragi moji, kaj bi pa blo in kam bi pršli, če bi se vsi nazaj držal, pa nč probal, in ne izžvel svojih tihih želja, sanj,... samo zato, ker nas je STRAH (tega pa seveda ne bomo priznal), ker najbrž ne zmoremo, si ne zaslužmo in smo premal vztrajni..., ja kje bi sploh bli... brez vseh teh "ekstremistov" (na kteremkol področju - se ve), lepo vas prosm...

zakaj - naj vam povem, da imam neznosno rada brata, na katerega sem tudi velikokrat jezna (zaradi sebičnosti), pa seveda ponosna, ki na drugih športnih področjih podira limite nevarnosti in da zelo dobro vem, kaj je to nemoč, zaskrbljenost, trpljenje, hud šok, pa tudi veselje, evforija,... ob vseh bolj ali manj uspešnih podvigih.

:palec:

<{POST_SNAPBACK}>

Od mene vsakemu ki si upa in zmore nekaj kar jaz ne:

:palec:  :palec:  :palec:  :palec:

xokx

Picasso

Nisem vsega brala... ampak moje mnenje o Tomažu je popolnoma drugačno, kot pred tem 'podvigom'...

Zame ni heroj, nikoli ne bo... sebičen in vase zagledan tip, ki gre tvegat zato, da mu bojo peli hvalnice... ker mu ni ratal, se njegov napuh sprevrže v mučeništvo, ki ga bomo plačali davkoplačevalci... da o ženi in otrocih ne govorim... ona je prava herojka, da ga gleda toliko časa... :palec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...