Skoči na vsebino

Nevarni podvigi

KAJA_Z

Recommended Posts

• Komentarji 421
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

10.05.1901 - 12.12.1976... :8):

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Enim je šel česen zelo v nos. Kar peklo jih je... enim gre še dandanašnji.

:palec: Česen --> :vtz:

Zanimiv je tale zadnji intervju z Alešem Koželjem (http://www.gorenjskiglas.si/?mess[]=GeisMenu:item:column_66#3496).

(Zaradi oglatih oklepajev ga ne znam vstaviti kot povezavo)

Popravek: sedaj sem na gore-ljudje našel poobjavo tega članka. Link

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>ja, pol se pa ni za bat. sam še Nemce je treba prepričat, da Slovenci niso Balkanci, in ste/smo na konju; :palec:  :palec:  x;)x

Hehe x:Dx Slovenci bodo še dolgo balkanci. Če samo pogledamo obnašanje slovenskih gospodarstvenikov, direktorjev, državljanom neprijazne inštitucije, ki bi morale že po svoji funkciji biti prijazne. Da o politikih ne govorim. Na primer inštitucije kot so zdravstvo, zavod za zaposlovanje, stanovanjski skladi in razno razne upravne enote. Da ne omenim postavljanje z avtomobili in kravami, štalcami. Zaplankanost je prav tako prisotna na Hrvaškem, v Srbiji, v BiH, še posebej pa v Črni Gori. Ko se radi tako norčujemo iz delavnosti Črnogorcev, bi rad omenil kolikokrat sem videl administrativne delavke in delavce v Sloveniji, ki obračajo z očmi, ko je treba nekaj naresti. Delavne navade v Sloveniji prav tako niso na visokem nivoju, če pa že nekdo dela, pa delajo jugiči gradbinci.

Da ne omenim razna divja odlagališča v naravnih parkih. Sploh pa se Ljubljana duši v smeteh. Kar pejte malo na sprehod ob Savi.

Ja sam ka mali pao s lipe

<{POST_SNAPBACK}>Hehe  x:Dx Slovenci bodo še dolgo balkanci. Če samo pogledamo obnašanje slovenskih gospodarstvenikov, direktorjev, državljanom neprijazne inštitucije, ki bi morale  že po svoji funkciji biti prijazne. Da o politikih ne govorim. Na primer inštitucije kot so zdravstvo, zavod za zaposlovanje, stanovanjski skladi in razno razne upravne enote.  Da ne omenim postavljanje z avtomobili in kravami, štalcami. Zaplankanost je prav tako prisotna na Hrvaškem, v Srbiji, v BiH, še posebej pa v Črni Gori. Ko se radi tako norčujemo iz delavnosti Črnogorcev, bi rad omenil kolikokrat sem videl administrativne delavke in delavce v Sloveniji, ki obračajo z očmi, ko je treba nekaj naresti. Delavne navade v Sloveniji prav tako niso na visokem nivoju, če pa že nekdo dela, pa delajo jugiči gradbinci.

Da ne omenim razna divja odlagališča v naravnih parkih. Sploh pa se Ljubljana duši v smeteh. Kar pejte malo na sprehod ob Savi.

veš kaj...sploh ne pravm, da je v SLO vse super in, da seveda nekaterim se ne da delat...

ampak a si se kdaj slučajno že srečal z birokracijo v navedenih državah?

tko čist pošten vprašam, pa prčakujem pošten odgovor...

jaz sm parkrat se...ni primerjave, kaj šele, da bi enačl...

samo moje skromno mnenje

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

<{POST_SNAPBACK}>veš kaj...sploh ne pravm, da je v SLO vse super in, da seveda nekaterim se ne da delat...

ampak a si se kdaj slučajno že srečal z birokracijo v navedenih državah?

tko čist pošten vprašam, pa prčakujem pošten odgovor...

jaz sm parkrat se...ni primerjave, kaj šele, da bi enačl...

samo moje skromno mnenje

No če mislš s kakšno banano republiko, mediteran, balkan, vostok, potem razlike skorajda ni.

Ja sam ka mali pao s lipe

Nova smer v Rupalski steni

Nanga Parbat se je očitno odločila kdo je njen princ čistosti. Američana Steve House in Vince Anderson sta po šestih dnevih plezanja stopila na vrh Nanga Parbat (8125 m), po novi smeri v Rupalski steni. Več zaenkrat ni znano.

Vir: Tomaž Jakofčič na gore-ljudje.net link

Steve in Vince, čestitam! :palec: :palec: :palec:

Puste Humarja, ta je že fejst dedc. x:Dx Sam v hribe b pa moral nehat hodt. Najvišje kar b naj mu še pustl je na šmarno goro, če mu bo Zahovič pustu, ko jo bo kupil. x:Dx

Pa tud v kakšno vinsko gorico lahko še gre, seveda pa ne vem, kdo ga bo pa gledal šest dni v kevdru x;)x x;)x

• 1 month later...

Bravo! :palec: :palec:

Pa brez vijavaj in rompompomov. :palec: :vtz:

pa nekam tih je o tem tkole okol..... :|||

Nista duhovno nicesar prebila, ocitno ni blo tega toucha dost zraven...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Nista duhovno nicesar prebila, ocitno ni blo tega toucha dost zraven...

Mensezdi, da vrhunski alpinisti imajo vse to v sebi, kar je Tomaž dajal na veliki zvon. Le da oni to živijo enako zavestno kot bi vsak trenutek premišljujevali, kako jim dela prebava, bije srce itd. Mislim, da naj-rezultatov ni možnih brez nekaterih stvari, ki jih Steve omenja le po ovinkih. Med drugim veliko alpinistov omenja UM, pa nisem prepričan, da je to sestavljena reč, od katere je lahko večji del tudi um, če kdo hoče.

saj to sem v bistvu ironicno rekla...

jasno (no men ne more bit, ker ne vem, si pa mislim), da je ta touch ITAK zraven.... xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pismu jest se pa že par dni spravlam, da bi kej o potresu napisu tule, pa o tem ali bomo mi zdej Pakistancem kej pomagal... al.... kaj????

Mislem ne vem če ste pozabl to so uni ldje, k so pomagal Humarju... in če pošiljamo naše vojake vsepovsod v razne misije... a jih nebi poslal pomagat une otroke reševat izpod ruševin!???!???!?

<{POST_SNAPBACK}>Pismu jest se pa že par dni spravlam, da bi kej o potresu napisu tule, pa o tem ali bomo mi zdej Pakistancem kej pomagal... al.... kaj????

Mislem ne vem če ste pozabl to so uni ldje, k so pomagal Humarju... in če pošiljamo naše vojake vsepovsod  v razne misije... a jih nebi poslal pomagat une otroke reševat izpod ruševin!???!???!?

jp, prav mas... lepo bi blo, se posebej od Humarja, ce bi kaj zorganizirAL... sam kje je ze to, najbrz... :||| se je ze pozabil... :\\\

Picasso

Sej je organiziral, oziroma javno poziva, preko rdečega križa in prek karitasa naj ljudje donirajo... Na tv, sicer nisem glih vsega ujela, je bil skupaj z Ruplom na tiskovki, kjer je Rupel razlagal, kakšno pomoč bo Slovenija poslala tja... N Rdeči križ strani tudi poziva... :inocent:

Ravno sem prebirala zgodbico o dveh angelih: Epilog - Nič ni tako kot se zdi. Vsak dobi svoje, tako eni kot drugi, tako je najbrž tudi v tej zgodbi o Tomažu Humarju. Jaz sem ena izmed 'onih' x:Dx , ki so ga povzdigovali ... Lej, ljudje smo vsi, pod kožo krvavi, ne črni in beli, ampak bolj ali manj sivi. Vsak dobi tisto kar mu pripada, ni napak, so samo šole. Meni je Tomaž nekaj 'dal', še zdaj mi je fajn zato! Pač, bližje so mi taki ljudje x:Ix

Sicer pa vsak, ki pove svoje mnenje ima prav! Drugemu pa tega ne moreš turit in ga prepričevati, ker je vse lahko že laž, čim izrečeš, ker to kar poveš si ti doživel in on ki posluša prefiltrira tisto, kar mu pač paše. Vsi so fejst fantje, Tomaž in Steve in Vince :palec: x:Dx Tako jaz mislim, vi pa kokr čte :vragec: x;)x

<{POST_SNAPBACK}>jp, prav mas... lepo bi blo, se posebej od Humarja, ce bi kaj zorganizirAL... sam kje je ze to, najbrz... :||| se je ze pozabil... :\\\

No takole, Marsa midva sva takorekoč generacija, kajne, zato se spomniva tistih časov gibanja neuvrščenih. Sej vem, da se bo po temle sporočilu usul plaz v smislu, da sem Titofil... samo vseeno čutim dolžnost, da malo opozorim na neke stvari ali pa vsaj "prisilim" ljudi, da malce razmislijo o tem.

Torej v času neuvrščenih je bilo dosti takih situacij (takrat tudi jaz nisem razumel zakaj je to potrebno), ko je ranka Jugoslavija pomagala "bratskim" nam deželam, Tito je pač imel tako vizijo in sam je že vedel zakaj, najbrž se nekateri spomnite, kako smo pomagali ob potresih in drugih podobnih nesrečah, pustimo ob strani, da smo dajali robo, ki jo nismo več potrebovali, že namen je bil zelo human in pozitiven.

Analogno bi od naše države pričakoval enako (kot sem že omenil pomoč v vojaških enotah in recimo tudi pomoč z ekipami lavinskih psov... vendar pa tega v sredstvih javnega obveščanja nisem zasledil... mogoče sem spregledal, če sem, me prosim razsvetlite...

Seveda nisem mislil, da mora Humar pomagat(mogoče bi bilo prav , da da pobudo... saj kot berem jo je že dal....), predvsem sem mislil na politike, ki so se slinili ob Humarjevem projektu.

ma saj to je lepo in clovesko ne glede na ureditev, sistem, torej cas in prostor....

po drugi strani se bo spet sprozil plaz... da zakaj onim pomagat, tule na sochi pa folk leta crkava tud zarad podobnega, pac, naravnega, ni kriv ni duzhan, niti ne gre za osebne dosezke al kaj tacga.. preprosto se ti zgodi, za kar pa je vec moznosti, ce zivis tam in tam. pa nikome nista.....

idiotski referendumi se se vedno organizirajo, se bolj idiotski in celo brezsramni projekti kot so zicnice na Lj grad (x!x saj so znorel!!) so se vedno v planu.

KAJ je pomembno (najbolj)???

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ma saj to je lepo in clovesko ne glede na ureditev, sistem, torej cas in prostor....

po drugi strani se bo spet sprozil plaz... da zakaj onim pomagat, tule na sochi pa folk leta crkava tud zarad podobnega, pac, naravnega, ni kriv ni duzhan, niti ne gre za osebne dosezke al kaj tacga.. preprosto se ti zgodi, za kar pa je vec moznosti, ce zivis tam in tam. pa nikome nista.....

idiotski referendumi se se vedno organizirajo, se bolj idiotski in celo brezsramni projekti kot so zicnice na Lj grad (x!x saj so znorel!!) so se vedno v planu.

KAJ je pomembno (najbolj)???

Ja saj to je, niti ne gre za to al gre za Posočje ali za Afriko, Afanistan ali Pakistan... saj to hočem povedat, v nobenem primeru se ne zganejo (politiki), če seveda to ni v njihovi ekonomski ali kaki drugi računici.... (za referendume o žičnici hehehehe to pa ja..... že vedo kako in zakaj, kajne..)

ja, racunica, vedno je zadaj racunica....

to tezko sprejmemo, nekateri, pa ceprav vemo da je jasno tko. :|||

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...