Skoči na vsebino

Nevarni podvigi

KAJA_Z

Recommended Posts

:xx!: bljak :xx!:

majckeni Slovenčki... :eek:

BRAVO Humar :palec: :palec: :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 421
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Luštkan link xsingx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Če bi toliko denarja, kot ga je porabil humar za vzpon in predvsem za reševanje, porabili za nogometaše, bi le-ti najbrž imeli večji zagon za trening in bi sigurno prišli v svetovno špico....toda država nima posluha in ne razume, da športnik mora začeti od začetka! x!x Tko, da se ne strinjam s tabo. V svetovnem nogometu bi lahko veliko pomenili, seveda s pomočjo države....

Za nogometaše pa se vsak let v sloveniji porab VELIK več denarja, kot za Humarjev vzpon in reševanje. Kolko porab Simobil za ligo simobil, pa kolk je SCT zmetu za olimpijo, ki je čist pogorela. In kaj je olimpija pomenila v svetovnem merilu?

Glede začetka, in kolk je država porabla za Humarja, preden je postal vrhunski alpinist z dosežki svetovnega merila.

Glede reševanja, mende bo Humar ostal še en teden v Pakistanu v korist promocije pakistanskega turizma, s čimer bo odslužu stroške reševanja. Se mi zdi, da nekaterim pri nas to ne bo všeč, ker bi raj šimfal.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Po moje bi eni raj vidl, da bi premje Tomaža s cepinom nagnal iz Pakistana, pol pa izdal zakon, da me Tomaž dosmrtno prepoved vstopa v državo. S tajnim dopolnilom, da ga lahko že na mej ustrelijo, če ga slučajno še kdaj vidjo. Da ne bo še kdaj delu "sranja". Pa zravn še fotografijo, ko polcaji Tomaža brutalno vržejo iz marice čez mejo, pa še s pendreki ga mal namlatjo spotoma x:o)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Po moje bi eni raj vidl, da bi premje Tomaža s cepinom nagnal iz Pakistana, pol pa izdal zakon, da me Tomaž dosmrtno prepoved vstopa v državo. S tajnim dopolnilom, da ga lahko že na mej ustrelijo, če ga slučajno še kdaj vidjo. Da ne bo še kdaj delu "sranja". Pa zravn še fotografijo, ko polcaji Tomaža brutalno vržejo iz marice čez mejo, pa še s pendreki ga mal namlatjo spotoma x:o)x

xokkx xokx xg:Dx xg:Dx xg:Dx

Dum spiro, spero.

Melodie je napisala: Tudi v reševanju so meje, ki se jih morajo držati, sicer pride do nesreč

Ja, pa tudi pri odločitvi za vzpon so neke meje, ki se jih mora alpinist vsaj malo držati, sicer pride do nesreč. (že na začetku je bilo rečeno, da gre le za 30% možnosti - HALO, SAMO 30?!? )

Melodie je napisala: Vsak sod, ki ga vržeš v vodo, bo slej ko prej prišel do cilja. Imaš prav, in tako lahko vsak alpinist enkrat pride na Nango. Če ne prvič, pa drugič ali pa desetič, enkrat mu bo že uspelo, do takrat pa ga bo veselo reševal cel svet.

Kaja Z je napisala: A si predstavljate, kaj se bi zgodilo, če vlada ne bi stopila v akcijo in pomagala Humarju? Jasno, da bi šlo za javno - hm, svetovno sramoto in tega se je Humar tudi zavedal. Torej, sploh ni imel izbire: naj gre ali ne. V obeh primerih se izteče njemu v prid (seveda, če mu bo gora "dovolila" )

Aurora je napisala: Za mene je Tomaž človek,ki nam je s svojimi podvigi v življenju pokazal in dokazal,kaj vse se zmore z močjo volje in duha! .. Ko bi le vsi imeli malo Tomaža v sebi... Aurora, sej imamo vsi malo Tomaža v sebi. Joj, ko samo pomislim na vse mlade, ki so brezposelni in polni moči. Naj jim da država denar, da si uresničijo svoje sanje tačas, ko so brez službe: skačejo s padalom, se potapljajo v koralnih grebenih, jo mahnejo v svet z ruzakom, itd. Itak majo cajt, k ne dobijo službe, zakaj ne bi vsak imel možnost na tak ekstremen način stopit na "duhovno pot"...pot vase, itd.

Pomlad je napisala: Le čevlje sodi naj kopitar - ja, sej alpinisti sodijo alpinistu, a ni to dovolj zgovorno?!

Če človek gleda realno, še ne pomeni, da je materialist in misli samo na denar, kar mnogi karnaprej omenjate. Ne verjamem, da mu je kdorkoli želel smrt, jasno da so vsi želel da preživi. Enostavno, njegovo početje je neodgovorno zato, ker je zavestno povlekel en kup ljudi in kup skrbi na svojo "duhovno pot". kljub temu, da je vedel kako malo možnosti ima. Operacijo "gotova smrt" so podpirali mediji, in samo njih lahko vidite kot volčje materialiste.

<{POST_SNAPBACK}>Za nogometaše pa se vsak let v sloveniji porab VELIK več denarja, kot za Humarjev vzpon in reševanje. Kolko porab Simobil za ligo simobil, pa kolk je SCT zmetu za olimpijo, ki je čist pogorela. In kaj je olimpija pomenila v svetovnem merilu?

ccc x:o)x x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx Se mi zdi, al primerjaš stroške KOMPLETNEGA LETNEGA Slovenskega nogometnega pogona s stroški ENE odprave in reševanja ENEGA alpinista? :vragec: :vragec: :vragec:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Aurora je napisala:  Za mene je Tomaž človek,ki nam je s svojimi podvigi v življenju pokazal in dokazal,kaj vse se zmore z močjo volje in duha! .. Ko bi le vsi imeli malo Tomaža v sebi... Aurora, sej imamo vsi malo Tomaža v sebi. Joj, ko samo pomislim na vse mlade, ki so brezposelni in polni moči. Naj jim da država denar, da si uresničijo svoje sanje tačas, ko so brez službe: skačejo s padalom, se potapljajo v koralnih grebenih, jo mahnejo v svet z ruzakom, itd. Itak majo cajt, k ne dobijo službe, zakaj ne bi vsak imel možnost na tak ekstremen način stopit na "duhovno pot"...pot vase, itd.

Vsak ima priložnost, da se udejanji v extrmnih športih ali čem drugem. Sej tud Tomaža na začetku ni država zasipala z kešem in rekla "ja teb bomo finančno pomagla drugim pa ne".

On je preplezal že nešteto gorovij in toliko jih še bo. Pač je začel od začetka in prišel do vrha. Ne vem kaj je zdaj s tem narobe, če ima kakšnega sponzorja.

Seveda je najlažje poležavat na kavču in kritizirat uspešne, ki jim kdaj mogoče spodleti.

Hočem to povedat, da ima vsak v sebi potencial da doseže neverjetne oz. skoraj nepredstavljive cilje. Samo za to je treba spremenit način življenja in seveda vložit ogromno truda.

Shment xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>Po moje bi eni raj vidl, da bi premje Tomaža s cepinom nagnal iz Pakistana, pol pa izdal zakon, da me Tomaž dosmrtno prepoved vstopa v državo. S tajnim dopolnilom, da ga lahko že na mej ustrelijo, če ga slučajno še kdaj vidjo. Da ne bo še kdaj delu "sranja". Pa zravn še fotografijo, ko polcaji Tomaža brutalno vržejo iz marice čez mejo, pa še s pendreki ga mal namlatjo spotoma x:o)x

xsmx xscratchx :opica: :palec: :wOOt:

<{POST_SNAPBACK}>Melodie je napisala:  Tudi v reševanju so meje, ki se jih morajo držati, sicer pride do nesreč

Ja, pa tudi pri odločitvi za vzpon so neke meje, ki se jih mora alpinist vsaj malo držati, sicer pride do nesreč. (že na začetku je bilo rečeno, da gre le za 30% možnosti - HALO, SAMO 30?!? )

Melodie je napisala: Vsak sod, ki ga vržeš v vodo, bo slej ko prej prišel do cilja. Imaš prav, in tako lahko vsak alpinist enkrat pride na Nango. Če ne prvič, pa drugič ali pa desetič, enkrat mu bo že uspelo, do takrat pa ga bo veselo reševal cel svet.

Kaja Z je napisala:  A si predstavljate, kaj se bi zgodilo, če vlada ne bi stopila v akcijo in pomagala Humarju? Jasno, da bi šlo za javno - hm, svetovno sramoto in tega se je Humar tudi zavedal. Torej, sploh ni imel izbire: naj gre ali ne. V obeh primerih se izteče njemu v prid (seveda, če mu bo gora "dovolila" )

Aurora je napisala:  Za mene je Tomaž človek,ki nam je s svojimi podvigi v življenju pokazal in dokazal,kaj vse se zmore z močjo volje in duha! .. Ko bi le vsi imeli malo Tomaža v sebi... Aurora, sej imamo vsi malo Tomaža v sebi. Joj, ko samo pomislim na vse mlade, ki so brezposelni in polni moči. Naj jim da država denar, da si uresničijo svoje sanje tačas, ko so brez službe: skačejo s padalom, se potapljajo v koralnih grebenih, jo mahnejo v svet z ruzakom, itd. Itak majo cajt, k ne dobijo službe, zakaj ne bi vsak imel možnost na tak ekstremen način stopit na "duhovno pot"...pot vase, itd.

Pomlad je napisala:  Le čevlje sodi naj kopitar - ja, sej alpinisti sodijo alpinistu, a ni to dovolj zgovorno?!

Če človek gleda realno, še ne pomeni, da je materialist in misli samo na denar, kar mnogi karnaprej omenjate. Ne verjamem, da mu je kdorkoli želel smrt, jasno da so vsi želel da preživi. Enostavno, njegovo početje je neodgovorno zato, ker je zavestno povlekel en kup ljudi in kup skrbi na svojo "duhovno pot". kljub temu, da je vedel kako malo možnosti ima. Operacijo "gotova smrt" so podpirali mediji, in samo njih lahko vidite kot volčje materialiste.

Dobri komentarji :palec: :palec: . Jaz ne znam tako dobro pisati.

<{POST_SNAPBACK}>Tomaz nas je spet premaknil

(Bernarda Pavko, pozitvke.net) 

x^x  :palec:

To je to ja. Se strinjam. :palec: :palec: :palec: xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

<{POST_SNAPBACK}>Tomaz nas je spet premaknil

(Bernarda Pavko, pozitvke.net) 

x^x  :palec:

Da lahko človek dosega nemogoče, se popolnoma strinjam......toda včasih spodleti. xrolleyesx . To vsi vemo. Tomaž je v steni bil sam, pa vendar ne sam.Verjetno se je zavedal, da ga gleda svetovna javnost, in da kljub vsemu ni čisto sam, zato je lahko računal na pomoč, če ne bi šlo....Tudi to je vedel. Tomaž se je že marsikdaj rešil iz težke situacije sam, toda tokrat ne.....v tej situaciji ni bil kos okoliščinam. Tako pridemo do zaključka, da nemogoče največkrat res pomeni nemogoče. xrolleyesx

EnaEva! :palec:

saj je prav po eni strani da je tolk govora o vsem tem... prav je, da se clowk mal zamisli tkole v lajfu...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Najprej pojasnilo - nisem brala vseh postov, prebrala pa sem nekaj Matejinih in moram reči, da se zelo strinjam z njo.

Jaz sem tole Tomaževo potovanje tokrat doživljala povsem na novo. Ne poznam ga osebno, tudi ga ne rabim spoznati, vendar sem v njem tokrat videla nekaj Božjega. Verjamem v Boga, verjamem da nam je Bog skozi Tomaža pokazal nekaj čudovitega. Vse kar se je dogajalo se je z namenom in ni bilo slučajnosti. Nanga Parbat je, tako kot je rekla že Mateja sprejela Tomaža in ga spustila, točno tako, nosila ga je blizu srca in potem ga je vrnila, ker Tomaž, takšen kot je in bo, lahko odpre še veliko src! Ne mislim, da je Tomaž nezmotljiv, verjamem pa, da je Bog deloval skozenj, ker to Tomaž dovoli, ker spusti in se konec koncev ne dela pomembnega :palec: Ja, to mislim!

Ne pozabite, da tisto kar si mislite o čemerkoli, tudi o Tomažu, ker smo ravno v tej temi, je v vas, vi to vidite, vi ga tako sprejemate.

Kar se pa reševanja tiče in denarja, ki naj bi ga pa mi plačali pa samo tole, VSAKDO je vreden reševanja!! Res pa je, da so določeni ljudje bolj izpostavljeni, za veliko ljudi nihče ne ve, da so v stiskah, pa jim nihče ne pomaga, čeprav to ne spremeni dejstva, da je vreden reševanja. Vsak! Življenje pač ni vedno tako pravično, če ga gledamo iz stališča ene inkarnacije, sicer pa se ne moremo izgubiti. To dejstvo počasi v nas zaseje posebno varnost in se ne bojimo več vsega in vsakega in nam tudi 'nenormalne' stvari, ki jih nekdo počne ne nudijo več nelagodja in strahu, ampak potrditev v življenje! Ko postanemo v življenju pokorni in ne rinemo povsod s svojo glavo, nam življenje začne ponujati prave čudeže!¨In zakaj Tomaž ne bi plezal po najvišjih stenah? Zakaj ne? Ker dela tak džumbus? Ker je v središču pozornosti, mi pa ne? Ker moramo za to dati denar(energijo)? Ker ga moramo vsi reševat? A ni to nekaj najlepšega poskusit pomagat nekomu, ki za to prosi? Pa četudi nimaš nič z njim?

Če prav pomislite, je to reševanje Humarja združilo ogromno ljudi. Prav to reševanje je veliko dobrega naredilo vsem, ki so ga reševali in skrbeli zanj in ne samo njemu. Če se ne motim je tudi sam v enem od zadnjih javljanj iz stene dejal, da je za nekaj minut, ko se ljudje ukvarjajo z njegovo 'rešitvijo' in ne mislijo na vojne, vredno da ostane v steni za vedno. In jaz mu verjamem, da je tako tudi mislil. Tomaž je človek, ki združuje in ne razdira, vsaj jaz ga tako vidim.

Moram pa priznati, da se je izredno izkazal Tomažev prijatelj in velik alpinist Viki Grošelj, ne samo z reševanjem, ki ga je organiziral, ampak kot človek. :palec:

Tako strinjam se z mnogimi, ki ste tu že podobno pisali, odprite svoja srca in pustite da se dogaja življenje! Ni vse v pametnih glavah (brez soli pa sploh ne x:Dx , vse je v odprtem srcu!

Lepo bodite! x:Xx

ps: Hvala Tomažu za to izkušnjo, ki me je obogatila!

Cat x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Melodie je napisala:  Tudi v reševanju so meje, ki se jih morajo držati, sicer pride do nesreč

Lost the point. :xx!: Ne da se mi več pisat.

Nihče nič ne mora, temveč samo želi. Moramo v življenju dejansko zelo malo stvari (vse so biološke narave), vse ostalo delamo po izbiri. Žal se premalo ljudi tega zaveda.

Mogoče zato, ker smo si različni, ker si ne želimo vsi enakih stvari, ker nimamo enakih ciljev?

Pomlad je napisala:  Le čevlje sodi naj kopitar - ja, sej alpinisti sodijo alpinistu, a ni to dovolj zgovorno?!

Realno? "Duhovna pot"?

Realno je pravilno? Duhovno je narobe?

V nevarnosti je bil v bistvu samo pilot, pa še on se je sam odločil, da ga bo reševal.

Koga še je spravljal v nevarnost

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Imas prav melodie, 'moci' in ne 'morati'. :palec:

*

Cat, ful lep in iskren in dozivet post. :palec:

*

Imas prav, se govori o tem (menim pa sicer, da je tud katastrofa 11.9. 'zdruzila ljudi' - in jih po drugi dokoncno razdelila)... se mi pa mal zdi, da nekateri, ko napisete 'Vi', pisete pravzaprav, kot da smo vsi ful proti, besno in zeleni od zavisti srfamo po sajtih in racunamo kolk casha je slo in vse tole.

tako da ste tud med tistimi, ki ste 'zlo ZA', nekateri missed the point. :|

Zakaj mora bit vedno - ce nisi za, si proti?

eni prav skor s srdom pisete, da kaksen je en folk in vse, samo zato, ker imamo nekateri nekoliko pomislekov al pa se kaksno kriticno mnenje - ZDAJ, ko je ze mimo in ko lohk vsakdo pac razmislja o tem, brez d abi bla kaka bojazen, da zato akcije ne bi al pa prepocas potekale?

mal se je zapretiraval... saj ne rab mojga blagoslova... skor nihce mi pa ni tolk kul, da bi pozdravljala CIST VSE, kar naredi, tud njegove napake.

Lohk jih sprejemam, sam jih pa tud opazim.

nesmiselno mi je se sprenevedat, da slednjih ni bilo.

In zarad mojega kriticnega majnda in ostre percepcije mi pliz ne naprej metat oz. pripisovat, da sem 'proti'! :xx!:

Zame svet ni crnobel. torej nisem vedno zgolj za al pa zgolj proti.

Tud ce nisem za linch domnevnega posiljevalca, ne pomeni, da podpiram kar je storil. :xx!:

a znamo res sam sklincat al pa ful malikovat?

zakaj pa ne bi rekl - Tomaz, svaka cast, ampak micken si pa vseen zajebu, se ti ne zdi?

ne, to bi blo bogokletno! xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>zakaj pa ne bi rekl - Tomaz, svaka cast, ampak micken si pa vseen zajebu, se ti ne zdi?

ne, to bi blo bogokletno!   

jap----

:palec:

Me pa zanima kakšni bi bli komentarji, če bi mu uspelo? xrolleyesx

Najbrž v stilu, da vsak hlod po reki dol priplava. (? komentar na Srelov plavalski maraton).

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

<{POST_SNAPBACK}>:palec:

Me pa zanima kakšni bi bli komentarji, če bi mu uspelo?  xrolleyesx

Najbrž v stilu, da vsak hlod po reki dol priplava. (? komentar na Srelev plavalski maraton).

Z moje strani: Bravoooooo Humar (ker bi mu uspelo, kajne), zdaj pa ne morem poveličevat nekega neuspeha...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...