pubi 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 Lepo pozdravljeni.Doma že vrsto let pečemo Madžarsko pecivo, ampak po iskanju na spletu(iz radovednosti) nisem našel nikjer recepta in me zanima, če mogoče kdo pozna pravilno ime za to pecivo, saj dvomim, da nikjer ne bi obstajalo.Pecivo je sestavljeno iz kakavovega biskvita(z mletimi lešniki oz. orehi in malo kuhane kave), ki je posredi namazan z kremo(mleko, jedilni škrob, vanili sladkor, rumenjak, rama)ter na vrhu prelit s čokoladnim prelivom. Kakršnihkoli info o tem pecivu bom zelo vesel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. avgust 2005 Prijavi Deli 16. avgust 2005 Zivjo in dobrodosel! Zdaj bos mislil, da sem uletela znalsko z imenom tega misterioznega peciva in morda bos razocaran, ker - pojma nimam. Predvsem osvezujem temo, da jo bo se kdo drug videl, morda potencialni obvladator tega peciva. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
robidica 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 pubi, ja tudi jaz bi ti rada izrekla dobrodošlico - torej dobrodošel............aja pa še to........vem da so zdaj v tej temi že trije odgovori samo noben, ki bi ti lahko kaj pomagal no sej mogoče pa bo kdo opazil to temo in ti povedal odgovor.......... lp, robidica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. avgust 2005 Prijavi Deli 26. avgust 2005 Jah jst poznam to pecivo od malega, sam smo mu vedno rekli Madžarsko pecivo. Sam not (v testu) so še rozine? Pr nas je to včasih mat dam prnesla iz menze v službi. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pubi 13. september 2005 Avtor Prijavi Deli 13. september 2005 Hm, torej vsaj obstaja, samo zakaj nikjer ničesar o njem???? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 Tole postaja vse bolj misteriozno... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 Mislim, da sem našla nekaj čist podobnega v Kulinarični Sloveniji-stran o receptih in vse ostalo s hrano. Recept 5008 : Madžarska torta So v njem podobne sestavine kot navajaš ti. Bom pogledala še drugje, v kakšni kuharski knjigi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 A bi bil kateri tolko prijazen pa pretipkal tale recept Kakavov biskvit, mleti lešniki, malo kave - ja to je definitivno tisto kar naju z mamo apsolutno očara ko pride do peciv kmalu bo imela rojstni dan pa sem ji omenila in je rekla da naj dobim recept, mogoče ga probno naredi konec tedna seveda če se ne bomo odločili za klasiko - torta PROSIM PROSIM PROSIM!Hvala! ! --- To je pa ta recept ane 5008 - http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5008 sem ga našla na kulinarika.net, dbest! Pubi povej če je tvoj kaj drugačen, bi raje "domačega" oz. no pristnega, če ne pa bomo kar tega ponucal Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pubi 17. september 2005 Avtor Prijavi Deli 17. september 2005 MADŽARSKO PECIVOTESTO: 6 jajc1 vanili sladkor6 velikih žlic sladkorja6 žlic moke1/2 pecilnega praška2 kopasti žlici čokolade v prahu(lahko tudi kakav)5 dag mletih orehov(ali lešnikov) ali majhna skodelica prave kave(kuhane) (lahko tudi kavo in lešnike ali orehe) KREMA: prvi del:3dl mkela3 velike žlice jedilnega škroba drugi del:1 vanili sladkor20 dag rame za peko20 dag sladkorja v prahu1 rumenjak PRELIV: 10 dag jedilne čokolade5-10 dag margarine(dodajaš toliko, da je na koncu zelo gladko in gosto) TESTO-BISKVIT: Jajca in vanili sladkor in sladkor penasto umešaš.Moko in pecilni ter kakav prav tako zmešaš.To dvoje združiš.Potem dodaš zmlete lešnike ali orehe in šalčko OHLAJENE!!!! kave. To vse skupaj lepo, narahlo zmešaš(lahko z mixerjem) in vliješ v pekač(naj bo globok ter obložen s peki papirjem). Pečeš ga na približno 180 stopinj, približno 20-30 min. Ko je pečen, ga še vročega daš iz pekača ter ga pustiš, da se ohladi.Nato ga prerežeš(vodoravno) in obe polovici navlažiš z rumom(ki mu dodaš malo vode).Nato spodnjo polovico daš nazaj v pekač(zaradi lažjega nadaljnega dela) in jo namažeš s 3/4 mase.Ga pokriješ z drugo polovico ter ga premažeš z ostalo maso in ga preliješ z vročo čokolado. Daš ga v hladilnik za nekaj ur.Dober tek. MASA: Prvi del:V hladnem mleku dobro razmešaš jedilni škrob.Med stalnim!!! mešanjem(mikser na 1, če ne mešaš bodo grudice) kuhaš na zmernem ognju približno pet 5min, da zavreje in se zgosti.Nato daš posodo v mrzlo vodo, da se krema ohladi.Večkrat premešaš, da ne bo grudic.Drugi del:Zmešaš ramo, vanili sladkor, rumenjak in sladkor v prahu v gladko maso.Nato k temu počasi dodajaš in umešavaš kremo(pred tem narejen škrob).To je končana krema. PRELIV:(delaš ga na malem ognju, ramo dodajaš do prave gostote) V posodi stališ ramo ter nato dodaš razlomljeno čokolado. Vse skupaj mešaš tako dolgo, da postane gosto tekoče in gladko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pubi 17. september 2005 Avtor Prijavi Deli 17. september 2005 upam, da nisem bil prepozen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.