Skoči na vsebino

Kaj najraje jemo?


Recommended Posts

Moraš izbrati pravo sadje Tinka! x:Dx Se strinjam, da določena vrsta spusti vse v tekočino(sok) samo sadje pa je ali brez okusa ali pa razpada. x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 452
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ma ne vem...nekako mi se ni sedlo.

ze itak nisem sadno bitje...zelenjave in rib bi pojedla, kar vidim, sadje pa bolj tako...ker vem, da je zdravo...

pa ce so cesje ali robidnice ali borovnice...maline ze se....ostalo... :8):

 

ti pa verjamem, da so dobri in slabi kompoti...ampak jaz sem bolj nesladek tip. meni je vsec slano, zacinjeno...tako x;)x

 

ce pa ze sadje pa...mi je vsec, da zagrizem...da se cedi in to...struktura mi je vsec, da zvecim, kar jem... x:)x

 

pa ne maram prevec omak. imam rada bolj suho robo x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sveže sadje mora biti trdo(breskve,jabolka,nektarine,slive,..) x:px :palec: Da če vržeš ob steno-stena poči! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Contesa, tole sploh ni slabo... kao na hitro pripravljeno x;)x . Jaz imam še nekaj boljšega x:px ... za primere, ko so hladilniki prazni itd. Samo te osnovne stvari pa res moraš imeti...

 

Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini... To naj bi bilo vse, samo jaz dodam še tanko plast svežega surovega masla in potem čez sirček in v pečico samo toliko, da se sirček omehča... In to je bomba! Kolikokrat sem se že "nažrl" tega... Je pa česen, to je res... ampak, najprej zdravje potem pa ... :palec: x;)x

 

Uff, teh receptov je ogromno...

 

Najljubša je pa definitivno idrijski žlikrofi s pečenko... Madona, to je še boljše od seksa... :palec: x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poizkusi... korenine imam s tam dol :palec: x;)x !

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini... To naj bi bilo vse, samo jaz dodam še tanko plast svežega surovega masla in potem čez sirček in v pečico samo toliko, da se sirček omehča... In to je bomba! Kolikokrat sem se že "nažrl" tega... Je pa česen, to je res... ampak, najprej zdravje potem pa ...  :palec:  x;)x

Aha, pa si probal čemaž....divji česen...

 

naberem liste pred cvetenjem...najbolj v aprilu.....sesekljam.....posolim....v kozarčke s sončničnim oljčkom....

 

Uporabim namesto česna....v namaze z maslom, skuto....solate...juhe .......

 

V starem Rimu so ga opeval bolj kot česen....okus...česnov x:)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, bi ga pa z veseljem... sploh pa, ker je "divji"! x;)x

Česnjeve liste namesto česna... zanimivo x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, bi ga pa z veseljem... sploh pa, ker je "divji"!  x;)x

Česnjeve liste namesto česna... zanimivo x;)x

x;)x pa pocen....sam morš znat, da takrat v aprilu ne nabereš šmarnic in si mrtev spljoh.....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Potem pa raje spljoh ne bom poizkusil :palec: x:Dx ! Mi boš ti pokazala :palec: x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini...

Nimbus, si me spomnil na francosko štručko z zeliščnim maslom! x:px (se da tudi kupit, samo meni je boljša, če naredim sama)

Rabiš francosko štruco,maslo,česen,zdravo sol.svež petršilj ali drobnjak!

Pečico daš na 250,v francosko zarežeš globoke zareze(kasneje so to pripravni koščki)v katere na debelo namažeš zeliščno maslo(maslo,strt česen,sol,drobnjak ali peteršilj(drobno nasekljan). Jaz potem namažem francosko še z enim rumenjakom(za lepšo skorjico) in daš kruh v pečico za 5-6 minut. Obvezno daj spodaj nizko posodo z vodo, ki poskrbi, da ostane kruh dovolj vlažen, da se ne izsuši. Ko skorjica dobi lepo barvo,vzamemo ven iz pečice in še vroče ponudimo. Zraven paše pršut in kakšno dobro vino! x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mljask Contesa... to bi pa jedel :palec: x:px x!x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vedno, ko ugriznem v nektarino, si rečem: »Ma kaj sploh jem kej drugega!«. Noro so mi dobre, pa imam rada vse sadje. In zelenjavo. Pašte, pizze, pogače, mmmm… Vse kombinacije paradižnika, sira in bazilike, njami. Sveže nariban parmezan, njami…. Zadnje čase obožujem sveže strt poper. Je tud praktičen, če kaj zajeb… pri kuhi, se da to odlično zakamuflirat s poprom. Izdatno popopraš in jed je pač poprova x:)x . Ja, in česen, velik česna, česen je zakon!!! Pa sveža zelišča, mmmmmm…

 

Skratka, sočno, slano in pikantno! Sladice mi redko potegnejo. Mesa ne jem, razen včasih kaj iz morja, še najraje na buzaro, tudi brodet, všeč mi je pomakat kruh… In ko sem omenila morje in ribe, sem se spomnila da obožujem tudi pohanega osliča in sploh pohane reči. Pri ribah pa imam sploh najraje, da so v filetu, da jim ni treba gledat v oči… Jah... x;)x

 

Postala sem lačna, danes sem pojedla le en sendvič in jogurt, no, to mam tud rada…

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdele sem se spomnila...smetana iz mleka...tiste rjuhe... :xx!:  :xx!:  :xx!:

Fuj, in fej... :xx!:  :xx!:  :xx!:

tud men to bruh! :xx!: :xx!:

 

pa jajce na oko, če beljak ni povsem zakrknjen :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: ... živa nikoli!!!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem si pa včeraj skuhala vanilijev puding, pa noter dala 3 kekske une piknik, pa ga posula z barvastimi drekci in ga še vročega, takšnega kot ga imam najraje, pojedla :yumy: :yumy: :yumy:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi pa sarme x:px x:px x:px :eek:

 

Joj, kako bi jedla saaaaaaaaaaaaarme, take in prav take kot jih sama naredim: majhne x:px x^x sarmicke.

Moram v Kp, ce ze hodi tisti kranjski zeljar, da kupim male skisane zeljnate glavice, pa naribano zelje za zrave. Pa kaksna suha nemastna pujskova rebrca in vrsicke za priboljsek x:px

 

Ne maram velikih 'kafanskih' sarm, ki gledajo cez kroznik :o|o:

In mleto meso najprej pocvrem,na salotki in dodam zacimbe; ne maram polniti s surovim mesom :xx!:

 

Saaaaaaaaaaaaarme x:px x:px x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi pa sarme x:px  x:px  x:px  :eek:

 

Joj, kako bi jedla saaaaaaaaaaaaarme, take in prav take kot jih sama naredim: majhne x:px  x^x sarmicke.

Moram v Kp, ce ze hodi tisti kranjski zeljar, da kupim male skisane zeljnate glavice, pa naribano zelje za zrave. Pa kaksna suha nemastna pujskova rebrca in vrsicke za priboljsek x:px

 

Ne maram velikih 'kafanskih' sarm, ki gledajo cez kroznik :o|o:

In mleto meso najprej pocvrem,na salotki in dodam zacimbe; ne maram polniti s surovim mesom :xx!:

 

Saaaaaaaaaaaaarme x:px  x:px  x:px

Še en droben trik probi; namest riža uporabi raje ješprenj.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če smo pr ješprenu: ni bolšga ko ješprenova solata!

 

Prprav se na izi pa na pocen:

 

Skuhate ješprenj, ga ohladite. Narežete mlado čebulo, rdečo in zeleno papriko- na micene kockice, največ 1cm2, pa naribite sir- kr dost sira. Pol pa BUČNO olje pa kis pa je. Pravi žmoh da bučno olje. Lohk se poigrate še s kako kuruzo- sam ne pretiravat. Splača se nardit solate kr eno vlko skledo, kr počaka- pravzaprav dlje ko stoji, boljša je. x:px

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...