contesa 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Moraš izbrati pravo sadje Tinka! Se strinjam, da določena vrsta spusti vse v tekočino(sok) samo sadje pa je ali brez okusa ali pa razpada. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 ma ne vem...nekako mi se ni sedlo.ze itak nisem sadno bitje...zelenjave in rib bi pojedla, kar vidim, sadje pa bolj tako...ker vem, da je zdravo...pa ce so cesje ali robidnice ali borovnice...maline ze se....ostalo... ti pa verjamem, da so dobri in slabi kompoti...ampak jaz sem bolj nesladek tip. meni je vsec slano, zacinjeno...tako ce pa ze sadje pa...mi je vsec, da zagrizem...da se cedi in to...struktura mi je vsec, da zvecim, kar jem... pa ne maram prevec omak. imam rada bolj suho robo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Sveže sadje mora biti trdo(breskve,jabolka,nektarine,slive,..) Da če vržeš ob steno-stena poči! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Contesa, tole sploh ni slabo... kao na hitro pripravljeno . Jaz imam še nekaj boljšega ... za primere, ko so hladilniki prazni itd. Samo te osnovne stvari pa res moraš imeti... Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini... To naj bi bilo vse, samo jaz dodam še tanko plast svežega surovega masla in potem čez sirček in v pečico samo toliko, da se sirček omehča... In to je bomba! Kolikokrat sem se že "nažrl" tega... Je pa česen, to je res... ampak, najprej zdravje potem pa ... Uff, teh receptov je ogromno... Najljubša je pa definitivno idrijski žlikrofi s pečenko... Madona, to je še boljše od seksa... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Najljubša je pa definitivno idrijski žlikrofi s pečenko... Madona, to je še boljše od seksa... JAO, KJES PA TOLE POBRAU? Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Poizkusi... korenine imam s tam dol ! Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini... To naj bi bilo vse, samo jaz dodam še tanko plast svežega surovega masla in potem čez sirček in v pečico samo toliko, da se sirček omehča... In to je bomba! Kolikokrat sem se že "nažrl" tega... Je pa česen, to je res... ampak, najprej zdravje potem pa ... Aha, pa si probal čemaž....divji česen... naberem liste pred cvetenjem...najbolj v aprilu.....sesekljam.....posolim....v kozarčke s sončničnim oljčkom.... Uporabim namesto česna....v namaze z maslom, skuto....solate...juhe ....... V starem Rimu so ga opeval bolj kot česen....okus...česnov Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Ne, bi ga pa z veseljem... sploh pa, ker je "divji"! Česnjeve liste namesto česna... zanimivo Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Ne, bi ga pa z veseljem... sploh pa, ker je "divji"! Česnjeve liste namesto česna... zanimivo pa pocen....sam morš znat, da takrat v aprilu ne nabereš šmarnic in si mrtev spljoh..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. oktober 2004 Prijavi Deli 4. oktober 2004 Potem pa raje spljoh ne bom poizkusil ! Mi boš ti pokazala Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Berem recepte tukajle in vidim, da vsakemu manjka zadnja tocka. Katera ? Ja, povabilo (mene poklicite, ko bo gotovo, majke vam ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Vzameš kos kruha (lahko je tudi star) in ga popečeš v toasterju, da ima hrustljavo, svetlorumeno zapečeno skorjico. Vzameš česen in ga naribaš po površini kruha, origano nadrobiš po površini...Nimbus, si me spomnil na francosko štručko z zeliščnim maslom! (se da tudi kupit, samo meni je boljša, če naredim sama)Rabiš francosko štruco,maslo,česen,zdravo sol.svež petršilj ali drobnjak!Pečico daš na 250,v francosko zarežeš globoke zareze(kasneje so to pripravni koščki)v katere na debelo namažeš zeliščno maslo(maslo,strt česen,sol,drobnjak ali peteršilj(drobno nasekljan). Jaz potem namažem francosko še z enim rumenjakom(za lepšo skorjico) in daš kruh v pečico za 5-6 minut. Obvezno daj spodaj nizko posodo z vodo, ki poskrbi, da ostane kruh dovolj vlažen, da se ne izsuši. Ko skorjica dobi lepo barvo,vzamemo ven iz pečice in še vroče ponudimo. Zraven paše pršut in kakšno dobro vino! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Mljask Contesa... to bi pa jedel x!x Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Vedno, ko ugriznem v nektarino, si rečem: »Ma kaj sploh jem kej drugega!«. Noro so mi dobre, pa imam rada vse sadje. In zelenjavo. Pašte, pizze, pogače, mmmm… Vse kombinacije paradižnika, sira in bazilike, njami. Sveže nariban parmezan, njami…. Zadnje čase obožujem sveže strt poper. Je tud praktičen, če kaj zajeb… pri kuhi, se da to odlično zakamuflirat s poprom. Izdatno popopraš in jed je pač poprova . Ja, in česen, velik česna, česen je zakon!!! Pa sveža zelišča, mmmmmm… Skratka, sočno, slano in pikantno! Sladice mi redko potegnejo. Mesa ne jem, razen včasih kaj iz morja, še najraje na buzaro, tudi brodet, všeč mi je pomakat kruh… In ko sem omenila morje in ribe, sem se spomnila da obožujem tudi pohanega osliča in sploh pohane reči. Pri ribah pa imam sploh najraje, da so v filetu, da jim ni treba gledat v oči… Jah... Postala sem lačna, danes sem pojedla le en sendvič in jogurt, no, to mam tud rada… Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Zdele sem se spomnila...smetana iz mleka...tiste rjuhe... :xx!: :xx!: :xx!: Fuj, in fej... :xx!: :xx!: :xx!:tud men to bruh! :xx!: :xx!: pa jajce na oko, če beljak ni povsem zakrknjen :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: ... živa nikoli!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 11. oktober 2004 mmmmmmmmm, kwa mi je zdajle tolk zadishalo!!!!!!!!! Ajdov kruh z orehi! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 11. oktober 2004 Prijavi Deli 11. oktober 2004 Kok bi zdej napadla skledo regrata s krompirjem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 17. oktober 2004 Prijavi Deli 17. oktober 2004 Jaz sem si pa včeraj skuhala vanilijev puding, pa noter dala 3 kekske une piknik, pa ga posula z barvastimi drekci in ga še vročega, takšnega kot ga imam najraje, pojedla Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 18. oktober 2004 Prijavi Deli 18. oktober 2004 jz pa lačna že na vse zgodaj... pa danes ne bo nič od malce, ker morm bit cel dan gor pr direktorci...bom en jogurt prej pojedla... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Jaz bi pa sarme Joj, kako bi jedla saaaaaaaaaaaaarme, take in prav take kot jih sama naredim: majhne sarmicke.Moram v Kp, ce ze hodi tisti kranjski zeljar, da kupim male skisane zeljnate glavice, pa naribano zelje za zrave. Pa kaksna suha nemastna pujskova rebrca in vrsicke za priboljsek Ne maram velikih 'kafanskih' sarm, ki gledajo cez kroznik :o|o: In mleto meso najprej pocvrem,na salotki in dodam zacimbe; ne maram polniti s surovim mesom :xx!: Saaaaaaaaaaaaarme Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Jaz bi pa sarme Joj, kako bi jedla saaaaaaaaaaaaarme, take in prav take kot jih sama naredim: majhne sarmicke.Moram v Kp, ce ze hodi tisti kranjski zeljar, da kupim male skisane zeljnate glavice, pa naribano zelje za zrave. Pa kaksna suha nemastna pujskova rebrca in vrsicke za priboljsek Ne maram velikih 'kafanskih' sarm, ki gledajo cez kroznik :o|o: In mleto meso najprej pocvrem,na salotki in dodam zacimbe; ne maram polniti s surovim mesom :xx!: Saaaaaaaaaaaaarme Še en droben trik probi; namest riža uporabi raje ješprenj. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Še en droben trik probi; namest riža uporabi raje ješprenj. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Najrajš mam .................mislm tko zeeeeeeellllllllllloooooo obožujem* čokolado* princes krofe* tiramisu* tortice čokoladne ZELOOOOOO pa sedejo slaščice tiste Italijanske Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Če smo pr ješprenu: ni bolšga ko ješprenova solata! Prprav se na izi pa na pocen: Skuhate ješprenj, ga ohladite. Narežete mlado čebulo, rdečo in zeleno papriko- na micene kockice, največ 1cm2, pa naribite sir- kr dost sira. Pol pa BUČNO olje pa kis pa je. Pravi žmoh da bučno olje. Lohk se poigrate še s kako kuruzo- sam ne pretiravat. Splača se nardit solate kr eno vlko skledo, kr počaka- pravzaprav dlje ko stoji, boljša je. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.