Skoči na vsebino

Kaj najraje jemo?


Recommended Posts

  • Komentarji 452
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ŠPINAČA definitivno :-))) (tudi blitva al pa koprive, mljac) v vseh možnih oblikah, kadarkoli, velike količine, tut vsak dan pa pire krompir. Nikoli se ji ne morem upreti (in se tudi nočem)!

 

NE maram :-((( (fuj, bljak, gravž!) zdrizaste kožice na pečenih jajcih, kožice na kuhanem mleku ali celo smetane na mleku, pa vse kar je mesnatega (razen rib in morskih zadev).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Obožujem testenine z gorgonzolo, meso, ribe (ampak samo morske, rečnih ne maram), sadje (vse razen melone in banane), korenje, cvetača, špinača, zelje, blitva, krompir- na 1001 način, zelena solata, kisle kumarice. Od zelenjave je to vse kar jem. Pri zelenjavi sem res izredno izbirčna.

Aja, pa morsko hrano obožujem. (Ampak hobotnice pa res še nisem nikoli poizskusila).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi jaz sem brala, da je paradižnik strupen.

Ampak po nekih novejših raziskavah to sploh ne drži, vsebuje menda cel kup koristnih stvari, celo preprečeval naj bi raka.

Mene paradižnik ne gane preveč, jem ga, ampak ne obožujem.

Od paprik imam pa rada ta "ljute" feferončke.

 

Zelo rada pa imam - zdaj ko je sezona - sveže fige.

ポローナ

 

 

Pikapolonica (my blog)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, tudi to slišiš, da povzroča raka... Jaz preprosto stržene izrežem (tako pa ravnam itak povsod, tako da ni bojazni).

Jaz pa paradižnik obožujem!! Dnevno pojem vsaj dva do tri (zdaj v tem obdobju, torej kakšne 3, 4 mesece letno).

Veš, kaj pa je tudi res (no, morda ga prav zares ne preneseš in ne maraš) - to, kar se prodaja kot "paradižnik", ki ga kupiš v ..., ... in še ... - to ni to!!! To ni pradajz! Rumeni strženi in podobno!

Ko govorim o paradižniku, govorim o PARADIŽNIKU - carju - takemu seveda, kakršnega jem jaz. Jem samo surovega, samo zrelega, a trdega in čvrstega. Imam dve varianti na tržnicah, kjer kupujem že več let in pravim: paradižnik je zakon!

Meni, ki zelo malo jem (in sem praktično na prani, kot ste nekje omenjali), mi da potrebne snovi, ureja prebavo, dezinficira, in, kar je najpomembneje, kajti sem precej srčen človek, blazno ugodno deluje na srce - še posebej in tudi zaradi vsebnosti kalija.

Seveda se najde pametnjakovič, ki mi soli pamet, kako je paradajz škodljiv, ker je zelo jin, jaz pa sem riba in jin, ko me sreča na trgu, ko imam v vrečki 3 kg paradižnika, lepega, rdečega, sočnega, bleščečega.. :~)

No - ne šteka pa, da sem jaz telesno (in tudi sicer) precej jang, da je vroče, takrat sem še posebej jang, da je ravno zaradi vsega tega paradižnik lepo idealno ravno sedaj, poleti, ko je najbolj vroče (kajti pozimi ga ne jem - holandskih ipd. ne maram - to NI paradižnik in zame nima nobene vrednosti).

In ko navdušeno kje pojem hvalnico paradajzu, mi nezavzeto prikimavajo in naštimajo paradižnikovo solato iz rumenih kupljenih industrijskih paradižnikov, ki se meni malodane upirajo...

Govorimo torej o tem, da imam jaz tako rada paradajz, predstavljajo pa si to, kar se prodaja kot paradajz - jaz pa govorim čisto o nečem tretjem.

Ja, ja, paradajz... :~))))

Mi je zdaj kot kruh - če ga ni, sem prav nesrečna.

Paprike pa tudi jaz ne obožujem - se mi peha, pa tudi, mi da tak malo rezek učinek.

Paradižnik pa res res zakon. :~))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

**

S Cocinelle sva istočasno odgovarjali (očitno), tako je bil moj reply v bistvu na pokowčev in andrejev komentar..

 

 

Kot smo že nekajkrat ugotavljali, najnovejše raziskave itak vedno pokažejo to, kar so ugotovili že pred tisočletji in da smo imeli prav in je torej vse tako kot mora biti.

Ne, paradižnik ne povzroča raka, morda so v nekaterih primerih lahko predvidevali, da je tako, vendar je šlo samo za njegov stržen in za zelene dele, morda.

Tako jemo samo zdrav, čvrst, zrel, rdeč paradižnik (nobenih zelenih delov, strženov ipd). Če bo tako, sem prepričana, da ne more škoditi.

Ja - veliko je bilo povedanega o paradižniku. Najprej so menili, da njegova kislina izredno neugodno deluje in da nekatere snovi v njem celo povzročajo raka, zdaj pa so ugotovili, da je prav paradižnik edini ali med najredkejšimi sadeži, ki je prav najmanj škodljiv z obdelavo, kot je npr. pasteriziranje, in da se na ta način sploh ne uničijo njegove pozitivne lastnosti oz. sestavine.

Izredno dobro tudi čisti, veže nase negativne snovi in "dela" blato in lajša izločanje nasploh.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne maram zamrznjenih jedi. Še posebej pa ne zelenjave. Sicer se zgodi, da kaj tudi zamrznem, a praviloma se ne prehranjujem tako.

Tudi konzervirane hrane ne jem - razen izjemoma.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pohan sir - kul.

Bučke na 1001 način - njami. :>)

Včeraj zvečer pohala bučke (*zaželela pa sir, ampak brez - danes odpravili pomanjkljivost). :>))

 

 

Rada imam jedi z žara. Njami!! Mljask! ;>)

Npr. postrvi, ki jih speče frend na Krki.

 

Školjke jem samo na Korčuli - tam jih obožujem, drugje jih ne maram.

Zelo rada imam orado. :>)))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni pa je čedalje všeč Pira. x^x

Zadnje čase mi gre čedaljo bolj po glavi, da bi jo posejal in to v ekstremnih pogojih. Brez kakršne koli zaščite. Ali mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil pirino seme x?x

 

Kljuka

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kljuka, verjetno jas vem; oz. poznam kar nekaj ekoloskih pridelovalcev...

obenem, pa obstaja vrsta psenice 'kamut', ki so jo nasli v piramidah,

in je vsebovala 25-35%?? vec mineralov, etc... kakor najboljsa vrsta

piere, menda? torej tudi semena so gensko spremenjena :/

hkrati pa je menda vredu (ce pridelujes hrano), da imas primerno

prst-zemljo, ki vsebuje dovolj rudnin, etc...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Zadnje case kar naprej jem radich - obozujem ga...

V tem casu pa nic kaj posebno ne shizim na korenje, gobe pa mi sploh ne disijo...

Ful so mi vceraj zadisali belusi, ko sem jih zagledala na trgu.

A raje imam divje, zelene... :~))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
:D Hrana, uh, kako težko se ji odpovem, najbolj me pa razoroži tisti vonj poleti pred Šparom, ko v tisti utici pečejo piščance, kar dva ovinka naredim, da me ne potegne tja! Jaz bi pač ne mogla biti vegetarijanka :P
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...