Samson23 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 Zanima me ce kdo ve za kaksnega intruktorja Feldenkrais metode ali pa Aleksandrove tehnike iz Slovenije? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Tudi sama se zanimam, če v Sloveniji že obstaja kak terapevt metode Feldenkrais. Pravzaprav zaradi izmenjave medsebojnih izkušenj in morebitnega sodelovanja, saj metodo Feldenkrais študiram na Dunaju. Če želite kakšno informacijo ali pomoč s tega področja, se priporočam. Lp vsem na LN forumu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če želite kakšno informacijo ...Zivjo, dobrodosla, , lepo prosim! *sem namrec gledala, kaj naj s tole temo naredim, nekak ne sodi glih v Zdravilce (razen ce tam nekak razsirim), da bi pa upravicili, da je v Zdravju tema (in ne v oglasih recimo), bi bilo pa fajn, da je kaj druzga se not, razen, da nekdo isce to in to oz. tega in tega.Torej sem mal cakala, da vidim, kam se bo tema razvila, predno jo prestavljam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 celestina, super!(morda za zacetek, kaj to sploh je...? ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 alexander Jaz sem bila pred nekaj leti na terapiji in sicer pri enem nemškem terapevtu, ki je hodil v Slo, vsakih nekaj mesecev. Ordinacijo mu je odstopil en fizioterapevt v TPC Murgle.Med terapijo sem ležala, terapevt, se me je pa čisto nalahko dotikal, podobno Bownovi terapiji in pa osteopatiji, nekako podobni gibi so. Ko sem prišla domov sem imela kar burno reakcijo, vse me je bolelo, celo telo. Nisem mogla verjeti, da je lahko taka reakcija od samega **božanja**. Naslednji dan se je pomirilo in ko sem šla spet čez 2 dni, nisem čutila več bolečin. * tale **moj** terapevt, se zdele ne spomnem več kako mu je bilo ime...Marcus al Holger..neki tazga.... je delal veliko za Berlinsko filharmonijo je **štelal** glasbenike in pa plesalce. Povedal mi je, da se je začel ukvarjati s tem, ko je imel prometno nesrečo in ga zdravniki nikakor niso mogli k sebi spraviti je naletel na enega Alexander terapevta iz Izraela. Ta mu je zelo pomagal k ozdravitvi, da se je kar preselil z njim v Izrael in ostal ene 2 ali 3 leti, da se je učil od njega. Po mojih zadnjih informacijah, se mi zdi da je ta Marcus poročen nekje v Italiji.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 hvala cosmic! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Me veseli, da vas zanima metoda Feldenkrais. Po mojih poizvedovanjih v Sloveniji še ni terapevta z licenco, sem in tja pa k nam pridejo terapevti iz tujine in izvedejo kako lekcijo. Metodo je razvil fizik in mojster juda dr. Moshe Feldenkrais. Je edinstvena pot k razumevanju človeka, učenja in spreminjanja.Feldenkrais je trdil, da naša telesa potrebujejo temeljito prevzgojo. Da smo si zagotovili biološko in socialno preživetje smo v svojem otroštvu skozi osebno izkustvo privzeli določene vzorce obnašanja in gibanja. Te navade so globoko zakoreninjene v našem živčnem sistemu in pogosto postanejo nefunkcionalne in neuporabne. Končni rezultat vrste neprimernih, celo travmatičnih gibalnih in čustvenih izkušenj so moteni vzorci dihanja, omejena gibčnost sklepov in neprožna hrbtenica. Metoda Feldenkrais nas osvobodi privajenih vzorcev in nam omogoči nov način gibanja, mišljenja in samozavedanja. S pomočjo giba raziskujemo svoje biološke in kulturne aspekte pozornosti, namena in mišljenja. Zavemo se, kako so človeški razvoj, učenje in gibanje medsebojno povezani. Rezultati vadbe so vedno osupljivi. Takoj se izboljša drža, gibljivost, koordinacija in samopodoba, popustijo napetosti v mišicah, zmanjšajo se bolečine.Metoda Feldenkrais uporablja dve tehniki:- Ozaveščanje skozi gib (ATM ali Awareness through Movement) lekcije se izvajajo v skupini. Učitelj učencem ne kaže gibov, niti jih ne popravlja, ampak daje samo besedna navodila. Vsakdo jih poskuša izpolniti v svojem časovnem ritmu, kolikor mu dopušča in omogoča telo. Lekcije so zelo učinkovite: takoj zaznamo izboljšanje počutja, poveča se spontanost, na lahek, nežen in prijeten način se naučimo kako racionalno uporabljati svoje telo. Posledice vadbe se odrazijo tudi v našem življenju. Postanemo komunikativni, bolj zdravi, bolj se zavedamo sami sebe in svojih življenjskih nalog, ki jih kar naenkrat opravljamo z lahkoto in zadovoljstvom. Obstaja več kot 2000 ATM lekcij, ki usklajujejo vse sklepe in mišice z ostalimi funkcijami našega telesa. Lekcije koristijo vsem, ki si želijo, da bi se gibali in ležali bolj udobno. Z njimi si učinkovito pomagajo gibalno ovirani, ljudje s kroničnimi bolečinami, psihološkimi in nevrološkimi problemi. Športnikom, plesalcem, pevcem, igralcem in glasbenikom pa novopridobljeno lahkotno in popolno gibanje omogoči vrhunsko predstavo.- Povezovanje funkcij (FI ali Functional Integration) pa je idividualno delo učitelja z učencem na masažni podobni mizi. Premikanje delov telesa je nežno, neboleče a zelo učinkovito. Mislim, da bo zaenkrat dovolj podatkov. Lep pozdrav vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 ..ti to ze poucujes(ATM)??Kje???kdaj? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 kaj menis o tai chi-ju oz. ali obstajajo kaxne paralele med Feldenkrais in tai chi sistemom??? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 ATM lekcij ne poučujem, ker še nimam licence (upam da začnem čez dobro leto) nekaj podobnega pa vodim v mali telovadnici OŠ Vič, Abramova 26 vsak ponedeljek in četrtek ob 16h, pa v Preserjih vsak torek in petek ob 20h. Če vas zanima vas vabim na brezplačno pokušino. Tai chi-ja ne poznam dobro. Verjetno so vzporednice v vplivu na telo in uporabi samozavedanja. Tai chi se mi zdi zelo precizno gibanje in traja kar nekaj časa, da osvojiš pravilno koordinacijo, pri Feldenkraisu pa to ni pomembno, delaš v svojem ritmu, na svoj način, učinki so takojšnji. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 ...a lahko ze danes pridem pogledat na Vic?? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Delavnica Feldenkrais z učiteljem metode Saschom Kraussnekerjem iz Dunaja bo predvidoma konec novembra (26. in 27.). Pišite mi če želite več informacij! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Ojla, thanx (nisem pol vec videla)! ce zelis, lohk delavnice objavis na LNM! http://novice.lunin.net/ lahko tud tu na forumu v obvestila. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Marsa hvala, ravnokar se namreč borim s slabo vestjo, ker na forumu delam reklamo. Hvala za koristen nasvet in vabljena na delavnico. Za lunarčke predvidevam en krepek popust! x!x Samo še vse uredim v zvezi z organizacijo, pa pošljem več informacij! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Lepo da sploh pomislis! ja ja, ti kar spedenaj pa pol uleti, lohk das tud na forumski koledar. aja, in hvala za povabilo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Odpiram dve novi vadbeni skupini v novem družinskem centru Štorklja, Luize Pesjakove 9 v Ljubljani in sicer bo vadba vsako sredo od 20h-21h, namenjena vsem in vsak četrtek od 18h-19h za starejše, z bolečinami v hrbtu, sklepih in drugimi zdravstvenimi težavami. Vsak ponedeljek od 18h- 19h pa bo prilagojena sprostilna vadba za nosečnice. Začnemo drug teden, vabljeni vsi, ki želite optimizirati način gibanja in življenja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Čas teče, leto je naokrog in spet vabim vse, ki vas zanima metoda Feldenkrais na delavnico: "Čarobnost učenja skozi gib" z odličnim učiteljem iz Dunaja. Delavnica bo 18. in 19. novembra v Preserjih. Za ostale informacije in prijave mi pišite. Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Čas teče, leto je naokrog in spet vabim vse, ki vas zanima metoda Feldenkrais na delavnico: "Čarobnost učenja skozi gib" z odličnim učiteljem iz Dunaja. Delavnica bo 18. in 19. novembra v Preserjih. Za ostale informacije in prijave mi pišite. Lep pozdrav! mene je na zadnje k sem bil na dunaju šele mariahilfersstrasse mal razbremenila. pa še to pol, k je bla že feeejst nooočkaaaa... zdej me pa tud tole zanima Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 Ne poznam ga, sem si pa ogledala predstavitveni video - zanimivo. Pri funkcionalni integraciji tudi pri metodi Feldenkrais uporabljamo podoben pristop. Razlika je le v tem, da je človek s katerim izvajamo lekcijo popolnoma oblečen. ATM lekcije so pa veliko bolj počasne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 31. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 31. oktober 2006 ...celestina, poizkusil sem z feldenkrais metodo-po sistemu Thomasa Hanne in moram rect da je drza, pocutje in ostalo veliko boljse kot je bilo poprej... vendar me moti sledece: kolikor jaz razumem zadevo ATM gre za neke vrste sugestije... sicer ne verbalne, gre za pocasno ponavljanje gibov v stanju cimvecje sproscenosti(zazeljeno alfa stanje), katere potem vzames za svoje... zadeva, ki jo vidim kot slabost pa je to, da tako kot pri sugestijah "prvotni program" ni izbrisan, ampak samo potisnjen v podzavest... dualnost ni presezena... kaj menis o tem... sicer pa je kakovost zivljenja itak vecja gre zgolj zato, da niso odpravljeni vzroki(dominantne karakteristike karakterja, ki se odrazajo v gibanju; travme tec.), temvec je metoda simptomatska... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Samson,ne poznam metode Feldenkrais po sistemu kogarkoli. Metoda je samo po Feldenkraisu in lekcije so na voljo le osebam, ki se na mednarodnih izobraževanjih v štiriletnem študiju izučijo za praktikanta metode. Da pa postaneš trener, usposobljen za vodenje izobraževanj, pa potrebuješ kakšnih petnajst let študija in kontinuiranega dela s skupinami in individualnimi učenci. Izučen praktik ni terapevt temveč učitelj, ki posameznika ali skupino z enostavnimi senzorično-motoričnimi strategijami in preko neobičajnih načinov gibanja vodi do poglabljanja samozavedanja, preciziranja in optimiziranja gibanja. Vsak človeški organizem je unikaten, zato so za posamezne lekcije ljudje dojemljivi na različne načine, vendar vedno v pozitivnem smislu, saj z novim znanjem vedno le napredujemo, tako telesno, čustveno, mentalno, kot tudi duhovno. Najbolj zgovoren je Feldenkraisov izrek: "Izkoristite vse vaše potenciale, razširite meje možnega, naj nemogoče postane mogoče, naj težko postane lahko, lagodno, prijetno in končno - lepo." To je mogoče na vseh področjih našega življenja in - po zaslugi Feldenkraisa - na zelo prijeten in lahek način. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 2. november 2006 Avtor Prijavi Deli 2. november 2006 Samson,ne poznam metode Feldenkrais po sistemu kogarkoli. Metoda je samo po Feldenkraisu in lekcije so na voljo le osebam, ki se na mednarodnih izobraževanjih v štiriletnem študiju izučijo za praktikanta metode. Da pa postaneš trener, usposobljen za vodenje izobraževanj, pa potrebuješ kakšnih petnajst let študija in kontinuiranega dela s skupinami in individualnimi učenci. Izučen praktik ni terapevt temveč učitelj, ki posameznika ali skupino z enostavnimi senzorično-motoričnimi strategijami in preko neobičajnih načinov gibanja vodi do poglabljanja samozavedanja, preciziranja in optimiziranja gibanja. Vsak človeški organizem je unikaten, zato so za posamezne lekcije ljudje dojemljivi na različne načine, vendar vedno v pozitivnem smislu, saj z novim znanjem vedno le napredujemo, tako telesno, čustveno, mentalno, kot tudi duhovno. Najbolj zgovoren je Feldenkraisov izrek: "Izkoristite vse vaše potenciale, razširite meje možnega, naj nemogoče postane mogoče, naj težko postane lahko, lagodno, prijetno in končno - lepo." To je mogoče na vseh področjih našega življenja in - po zaslugi Feldenkraisa - na zelo prijeten in lahek način.Thommas Hanna je bil eden prvih ucencev Mosheja Feldenkraisa v ZDA, potem je razvil svoj sistem Somatics, ki je nekakšna nadgradnja dela M. Feldenkraisa... in vse lepo in prav, samo se vedno mi nisi odgovorila na vprašanje... sugestije podzavesti...??? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Celestina 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ne gre za to, da bi bilo karkoli v naši zavesti ali podzavesti izbrisano - le zakaj bi si to želeli. Gre le za reorganizacijo gibanja, čustvovanja in mišljenja. S tem si življenje olajšamo, se razbremenimo in za vsako opravilo uporabimo pravšnjo količino energije. Počasi ugotovimo zakaj smo sploh na tem svetu, kaj naj bi tu počeli in si življenje organiziramo tako, da se imamo lepo.Metoda je na zunaj tako enostavna - tudi na izobraževanju se sploh ne ukvarjamo s filozofskimi razlagami. Nevrologi, psihologi in ostali strokovnjaki šele odkrivajo kako metoda deluje na fizični in psihični ravni (poglej članke na: www.feldenkrais-wien.at). Feldenkrais je namreč, kljub temu da je bil fizik, veliko stvari dognal intuitivno, kar poudarja tudi v svojih knjigah. V bistvu je posamezniku prepuščeno kako uporabi metodo za svojo rast. Nekdo se bo z njeno pomočjo rešil bolečin, drugi si bo izpilil točno določen gib in se bolj ustvarjalno izražal v umetnosti, tretji si bo spremenil ali bolje organiziral življenje, četrtemu bo v pomoč pri duhovni rasti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AleO 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Tai/Chi je prava stvar za okorno in gibalno zavrto telo. Je iskanje telesno psihicne harmonije skozi gibanje v formi, ki se jo naucis in potem obdelujes. Meni os. ta stvar dobro naredi, ker sem individualist pa jo izvajam sam, zunaj in takrat, ko mi sede. Tai/Chi je zelo stara Indijsko Kitajska rec, ki sluzi zdravju in razvoju, je zelo mocna kot borilna vescina, saj tako pravi en vecjih mojstrov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.