Skoči na vsebino

Zasvojenost s seksom

STANKO

Recommended Posts

Diana meni to niti malo ni smešno, sploh pa ne v taki temi!

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Deli na socialnih omrežjih

Z ŽENO SE VELIKO POGOVARJAVA. UGOTAVLJAVA, KAJ SE JE DOGAJALO. OB SEBI IMAM POMORSKO KNJIŽICO KJER SO ZABELEŽENI MOJI VKRCAJI IN IZKRCAJI NA LADJE.

VSE SE JE ZAČELO V SINGAPURJU V ZAČETKU AVGUSTA 1980. LADJA JE MAJHEN PROSTOR ( ~150m DOLGA IN 18m ŠIROKA) NA NJEJ PA DO 30 ČLANOV POSADKE IN ENA LEPA MLADA ŽENSKA Z PSIHOLOŠKIMI MOTNJAMI IZ OTROŠTVA. SEKS, PROSTITUCIJA, ALKOHOL IN MALI ZAPRTI PROSTOR, IZ KATEREGA NE MOREŠ POBEGNITI, RAZEN DA SKOČIŠ V MORJE, JE NAREDILO SVOJE.DOGAJALO SE JE MARSIKAJ, NADALJEVALO PA SE JE ŠE NA ENI LADJI. MISLIM, DA SVA OBA DOBILA POŠKODBE MOŽGANOV, KAR JE MENI POVZROČILO DOLOČENE PSIHOLOŠKE MOTNJE,NJEJ PA ŠE POGLOBILO. PO MOJI ODPOVEDI SLUŽBE NA LADJI DECEMBRA 1983 (V LUKI NA SEVERU FINSKE, NA ROBU POLARNEGA POVRATNIKA-CEL DAN JE BILA TEMA, SEM SPUŠČAL V ZRAK S.O.S. RAKETE ) IN ZAČETKOM SVOJE OBRTI, SVA SE NA VSE NAČINA MUČILA, DA PREŽIVIMA, NE ZAVEDAJOČ SE KAKŠNE POSLEDICE NAMA JE PUSTILO ŽIVLJENJE NA LADJI. DOBESEDNO Z ROČNIM DELOM SVA PREŽIVELA DO DANES, KO JE BIL PRITISK PREVELIK IN SO NAMA ŽIVCI POPUSTILI.

MENI JE ŠE KAR USPELO, BIL SEM DVAKRAT NA ZDRAVLJENJU OD ZSVOJENOSTI OD ALKOHOLA IN TUDI SEDAJ SEM POISKAL STROKOVNO POMOČ (NAŠ ZDRAVSTVENI SISTEM JE ODPOVEDAL).DELAM NAPREJ KOLIKOR ZMOREM, JEMLJEM POMIRJEVALA IN ČAKAM NA PRVI OBISK PRI PSIHOLOGU.

IN KAJ JE Z ŽENO? V ZDRAVSVENEM DOMU NIMA SVOJE KARTOTEKE, STROKOVNO POMOČ ODLOČNO ZAVRAČA, ČEŠ, DA JO HOČEM SPRAVITI V NORIŠNICO. KAMPIRA NA SVOJI DOMAČIJI Z DVEMA PSOMA, DELA KOT ČISTILKA GOSTNISKAGA LOKALA 2 URI NA DAN IN PRIČAKUJE VELIKO DENARJA, DA NAS BO LAHKO SPRAVILA IZ DOLGOV. KAKO DOLGO BO ŠE VZDRŽALA NE VEM, IMA PA ZELO MOČNO VOLJO, KAR PA NI DOVOLJ DA SE REŠI IZ TEŽAV. SINOVA JO REDNO OBISKUJETA IN TRPITA Z NJO IN IMATA VEDNO VEČJE POSLEDICE. JAZ JI LAHKO POMAGAM LE S POGOVORI IN TOLAŽBO, TER ČAKAM, DA UGOTOVI, DA RABI STROKOVNO POMOČ.

UPAM, DA BO TO KMALU IN SE BO TRPLJENJE KANČALO.

VRAČAJO SE MI VZORCI ŽIVLJENJA NA LADJI IN IMAM ABSTINENČNE TEŽAVE, MOČNO ŽELJO PO PITJU. KMALU BO 9 LET, KO SEM ŠEL DRUGIČ NA ZDRAVLJENJE TRDNO ODLOČEN, DA PRENEHAM Z ALKOHOLOM ZA STALNO IN GREM DO KONCA.

<{POST_SNAPBACK}>

VRAČAJO SE MI VZORCI ŽIVLJENJA NA LADJI IN IMAM ABSTINENČNE TEŽAVE, MOČNO ŽELJO PO PITJU. KMALU BO 9 LET, KO SEM ŠEL DRUGIČ NA ZDRAVLJENJE TRDNO ODLOČEN, DA PRENEHAM Z ALKOHOLOM ZA STALNO IN GREM DO KONCA.

ne bom komentiral komplenega pisanja, ker je nepomembno, ker v resnici samo iščeš izgovore za nazaj za tisto, kar v tem trenutku nisi pripravljen storiti, pa pustiva to......prav dobro veš kaj je danes in kaj moraš narediti, da se postavite ali pa ne na noge v današnji čas, prav vseeno je to od preje, samo izgovore iščeš in objokuješ, se smiliš sam sebi, v resnici pa ne upaš danes poiskati tisto, kar ti je na razpolago..........to pa je normalno delo in življenje, spremljati ženo ob sebi toliko kolikor je ona sama pripravljena v tem sodelovati, veliko pogovorov in pa omogočiti otrokom normalni jutrišnji dan...samo to je možno, tisto od včeraj je pa bilo pač kot je bilo in ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš svoj jutrišnji dan......

Si pa napisal eno resnico, ki ti jo je že zadnjič Vrba omenila. V bistvu z alkoholom nisi razčistil, ker imaš abstinenčne krize, torej si samo nehal piti, to se imenuje "suho pitje", vse ostalo si pa obdržal. Jaz (odkar sem prekinil z alkoholom) abstinenčnih kriz nisem imel, ker sem zapru in razčistil z odvisnostjo od alkohola in ne samo prekinil z pitjem. Res da je bilo včasih neprijetno, predvsem na kakih srečanjih, poslovnih sestankih, zabavah, praznovanjih, ko so vsi ostali pili, jaz sem se pa z sokom afnal, ker sem nekaj moral držati v rokah, pred leti "nisi bil moški", če nisi pil, vendar kasneje so se stvari v družbi spremenile (nisi več garjava ovca ker ne piješ), danes jih je veliko, ki ne pijejo, ker so vezani na avtomobile in, ker je tudi ozaveščenost drugačna, vendar mi v vsem obdobju niti enkrat ni prišlo na misel, kako dobro bi bilo en kozarček zvrnt vase....

Vidiš in prav zaradi tega, ker si v bistvu samo prekinil pitje se tudi ostali vzorci mešajo v tebi, tako na splošno bi rekel, vse je nekaj na pol dokončano, nič dokončanega rešenega, vse veš kako bi moralo biti, ne moreš pa narediti, da bi tako bilo.

Odločiterv da greš po strokovno pomoč je pravilna, da ti pomaga v sebi to preteklost zapreti in, da končno pričneš živeti za danes in za svojo svobodo, tudi za otroke, žena te bo spremljala toliko kolikor te bo razumela in znala, če boš ustvaril pogoje za normalno življenje boš tudi normalno živel.....preteklost je samo šola na kateri si se učil in upam, da tudi kaj naučil......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Stanko, lepo da si še naprej tu z nami ter da izlivaš svojo zgodbo tule gor... mogoče bi ti pomagalo tudi to, da svoja občutja izliješ na papri, zase in potem to uničiš... lažje bo... občutek imam, da stojiš na mestu, se bojiš in hkrati želiš korak naprej, a strah je močnejši... poznam to,verjemi, ampak včasih je potreben samo en korak, da potem pot nadaljuješ brez ustavljanja. še vedno ne vem, kaj je delala tvoja žena na ladji :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>.samo to je  možno, tisto od  včeraj je  pa  bilo pač kot  je.....preteklost  je  samo  šola na  kateri si se  učil in upam, da tudi kaj naučil......

xsrcx Vsakemu od nas je bilo življenje dano da se nekaj naučimo. Vsak ima drugačne lekcije. Živeti moramo za prihodnost, za boljši jutri. Na tej poti se nam postavljajo določene preizkušnje in naša naloga je da se odločamo. Vsak dan, vsako minuto.... Včasih sem morala kakšni osebi ali dogodku zapreti vrata. Tudi to je bilo potrebno da sem našla pot ozdravitve in lepšega jutri. Tako boš moral tudi ti STANKO pri kakšni stvari narediti, če si hočeš ustvariti lepši jutri. xsrcx Verjamem da zmoreš in da ti bo uspelo. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

moji sosedje nad mano spet premikajo njihovo pohistvo v spalnici, kot vsako noc opolnoci do pol dveh  :sori: :shsh: xcivx  :8):  :U:

.

ja verjetn morjo kavč raztegnt da gredo lahko spat...navadi se na to, pa te ne bo motilo, alpa slušalke na ušesa

Naslov teme je ZASVOJENOST S SEKSOM. A se še je kdo spomni? Po vsem napisanem me je grabila panika, kaj hudiča je narobe s tabo Stanko. Seveda je, kaj, ne vem. Če ne prej, v ponedeljek me bo moja ljuba pokroviteljska žena peljala na psihiatrijo, v to sem siguren, in zgodba se bo končala!

Še to, kaj dela Stanko sedaj? V tem času na forumu sem normalno opravljal svoj posel in včeraj plačal vse zaostale račune vključno z mesecem avgustom.

<{POST_SNAPBACK}>

Stanko, tudi ne bi bilo cudno, ce dvignemo roke od tebe...mnogo tega sem napisala brez da bi ti na kakorkoli reagiral... se enkrat bom zdajle ponovila. Vsak teden imas srecanje AA (anonimnih alkoholikov - suhih), pojdi tja in se pogovarjaj z njimi o tvojem problemu. Morda ve kdo drug iz svojih izkusenj, kako je to, ce svoje zivljenje zgradis na sexu, potem ko pa to ne deluje, pa ne zivis vec. Mogoce bos tam dobil kaj novih rukarjev, da se bos lahko premaknil in ti bo pomagalo spoznati zivljenje tudi z druge luci.

x:)x

Ja Vrba :palec: :palec: :palec: moj sorodnik se je uspešno zdravil na ta način. Ko je bil pod nadzorom psihiatrov, zdravnikov.... se je vnil na staro pot. Ko je pa začel hoditi na ta srečanja, je pa uspel. xsrcx

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ja Vrba  :palec:  :palec:  :palec: moj sorodnik se je uspešno zdravil na ta način. Ko je bil pod nadzorom psihiatrov, zdravnikov.... se je vnil na staro pot. Ko je pa začel hoditi na ta srečanja, je pa uspel.  xsrcx

Pravilno, človek je prilagodljivo in družabno bitje. :palec:

<{POST_SNAPBACK}>.....................kako je to, ce svoje zivljenje zgradis na sexu, potem ko pa to ne deluje, pa ne zivis vec.

x:)x

Največkrat je tudi seks samo orodje ega, tudi seks samo odvisnost za dokazovanje.

Pravi seks, tisti, ki nas tudi notranje zadovolji, je lahko samo pika na i vsega drugega, kar je potrebno pred tem, to je zaupanje, spoštovanje, odkritost, torej takrat, ko dva živita skupaj in se drug z drugim ne obremenjujeta, ker sta v bistvu svobodna in nimata drugih zavor, ki bi visele nad glavama. Pri tem seksu ne razmišljaš o tem ali si dober, ali je žena zadovoljena, ker vse avtomatsko lavfa, daješ in sprejemaš, prav toliko, kolikor oba potrebujeta, tu seks ni orodje dokazovanja ampak je dodatek vsemu lepemu, kar med dvema obstaja, če se imata rada, to je pa možno samo z predhodno osebno svobodo.

Prav vsak drugačen seks je pa samo dokazovanje nečesa, največkrat dokazovanje sam sebi o svoji moškosti, ali manipulacija žensk z seksom za dosego določenih ciljev in podobno, pa še cel kup tega bi lahko naštel, nenazadnje so se v zgodovini tudi vojske odločale na osnovi spretnih manipulacij posameznic z orodjem seksa.

Za tistega, ki ne more tako razmišljati je pa seks odlično orodje ega, da ga papca, da to v sebi razčiščuje. Dokler misliš da je seks alfa in omega vsega lepega, toliko časa sploh ne veš ne kaj je seks in ne kaj je v resnici lepo, ker pogojuješ tisto lepo z seksom. V resnici je včasih veliko lepši sprehod ob jezeru, opazovanje zvezdic, držanje za roko, skratka uživati v bližini nekoga, ki mu popolnoma zaupaš in on tebi, sam seks je pa tako kot sem napisal, samo pika na I vsega lepega, samo tak te tudi napolni.

<{POST_SNAPBACK}>me res zanima kolko moskih zna vse to doziveti brez da bi imelo v glavi tisto piko na i?

x:o)x

moški to lahko v večini primerov delimo....v telesno zadovoljiteva ali pa v duševno zadovoljitev...opisoval sem v čustveno dušnem smislu sprejemanja take zveze....

V bistvu ni nič narobe taka delitev, če pri tem niso prizadete vrednote čustev.

Če nimaš neke stalne partnerske zveze je normalno, da si to kar ti manjka poiščeš drugje, vendar to prav gotovo ni isto kar sem zgoraj opisoval, je le nek začasni nadomestek, ker nekaj na silo pač ne moreš imeti, če tega ni. Edino kar je pri tem važno je, da nič ne kradeš, da niso pri tem prizadete tretje osebe in, da ni nekega nahrbtnika bremen nad tabo.

Je pa res tako kot si napisala, koliko nas je takih, da to lahko tako razumemo, mislim, da mora skoraj vsak preko vseh stopničk, da to spozna in na koncu tako resnico tudi sprejme. Saj veš, dokler to na svoji koži ne probaš, pač ne verjameš, eni smo že nekaj od tega, drugi pa še bodo.

<{POST_SNAPBACK}>

... ali imam ze jaz cist pokvarjeno sliko, ko poslusam le, da moski samo hodijo naokrog, gledajo TV ali pa posnemajo muziko iz interneta in prestavljajo postelje... meni nihce ne pove, da gre moz z zeno "prostovoljno"v kino ali na vecerjo pri sveckah ali na ples ali na sprehod z roko v roki,... da pocnejo karkoli skupnega razen postavljanja pikic na i  x:Dx

.

odvisno v kaki fazi se nahajaš in koliko je že zgodovina svojega pustila v tebi..........

zase vem da prav na noben zmenek ne grem zaradi misli o piki na I, ampak grem zaradi osebe s katero sem dogovorjen...........kaj se potem iz tega razvije je pač dejstvo tistega trenutka in dojemanja, samo vem pa, če ni "rokice in zvezdic", da tudi I-ja ni.

Kadar se mi pa zahoče erotične masaže pa tudi grem, a takrat nikoli ne razmišljam o zvezdicah, ker točno vem kam grem in kaj bom dobil.......

sem ti odgovoril????

<{POST_SNAPBACK}>DANES SEM NA TV GLEDAL ODDAJO Z DR.SANJO ROZMAN. UGOTOVIL SEM, DA JE ŽENA ZASVOJENA S SEKSOM. POROČENA SVA 25 LET, 2 SINA, JAZ (MOŽ) SEM ZDRAVLJEN ALKOHOLIK ?! SVA V POSTOPKU ZA LOČITEV. kAKO JO NAJ PRIPRAVIM DO ZDRAVLJENJA!

To ni za zdravt, ampak za nucat! x:px x:Dx Pa če se ločujeta, to itak ni tvoj problem! x;)x Zgleda da rab, pa če ji ti ne daš, bo dobila drge! x:Dx :vragec:

Mal štosa more bit, ne zamert! x;)x

[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

<{POST_SNAPBACK}>To ni za zdravt, ampak za nucat! x:px  x:Dx  Pa če se ločujeta, to itak ni tvoj problem! x;)x  Zgleda da rab, pa če ji ti ne daš, bo dobila drge! x:Dx  :vragec:

Mal štosa more bit, ne zamert! x;)x

:vragec:

:eek: :eek: :eek: shtosa???

to je (za avtorja) bridka resnica x:Dx x:Dx x:Dx

..OM.. x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Še sem tu. Resnica je kruta, vendar jo moraš sprejeti. Srečo sem imel, da sem takoj po osnovni šoli odšel od doma, ko sem se vrnil, pa so se okrog mene dogojale čudne stvari ( bilo je kot sanje ), ničesar nisem razumel. Žena mi je skušala dopovedati, vendar nisem razumel ali nisem hotel, ne vem. TABUJI IN STEREOTIPI so skrivi, da so me hoteli izenačiti z mojimi brati in sestrami (TUDI ŽENA JE PREPRIČANA). Niso se mogli sprijazni, da sem drugačen. Sem edini, ki sem si priznal, da je nekaj narobe z mano????. Dvakrat zdravljenje od zasvojenosti ( ne seksa ampak alkohola) in sedaj iskanje pomoči pri psihologih je za njih TABU-TUDI ZA MOJO ŽENO! JAZ SEM POPOLNOMA NORMALEN IN NORMALNO FUNKCIONIRAM KOT MOŠKI!!!!

V tem času sem dvakrat iskal pomoč na psihisatriji na Pohorju in vedno so me spodili. Kolega je rekel, da so verjetno mislili, da sem nor!?!?

Pa lep pozdrav Stanko

dobro jutro stanko x:)x

me veseli ,da si se tu x:)x

in upam ,da si v redu,mal boljs,kakorkoli....

sori,jst sem bila na bolniski zdej cel teden,tko ,da nisem mogla slediti dogajanju v tvoji temi.

zelim ti osebno rast na tem podrocju in pozitivno gledanje na to kar se ti dogaja.nic ni slucajno v zivljenju,niti tvoj lajf.

vse ima svoj namen in svojo ceno in iz vsega se izvlecemo bogatejsi za spoznanje ali dva,ce le ne obupamo v pomilovanju samega sebe. x:)x

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

<{POST_SNAPBACK}>dobro jutro stanko x:)x

me veseli ,da si se tu x:)x

in upam ,da si v redu,mal boljs,kakorkoli....

sori,jst sem bila na bolniski zdej cel teden,tko ,da nisem mogla slediti dogajanju v tvoji temi.

zelim ti osebno rast na tem podrocju in pozitivno gledanje na to kar se ti dogaja.nic ni slucajno v zivljenju,niti tvoj lajf.

vse ima svoj namen in svojo ceno in iz vsega se izvlecemo bogatejsi za spoznanje ali dva,ce le ne obupamo v pomilovanju samega sebe. x:)x

:palec: Tudi jaz držim pesti zate stanko da boš našel pravo pot. :palec: xsrcx

Oj, Stanko! :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 4 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Še sem tu. Resnica je kruta, vendar jo moraš sprejeti. Srečo sem imel, da sem takoj po osnovni šoli odšel od doma, ko sem se vrnil, pa so se   okrog mene dogojale čudne stvari ( bilo je kot sanje ), ničesar nisem razumel. Žena mi je skušala dopovedati, vendar nisem razumel ali nisem hotel, ne vem. TABUJI IN STEREOTIPI so skrivi, da so me hoteli izenačiti z mojimi brati in sestrami (TUDI ŽENA JE PREPRIČANA). Niso se mogli sprijazni, da sem drugačen. Sem edini, ki sem si priznal, da je nekaj narobe z mano????. Dvakrat zdravljenje od zasvojenosti ( ne seksa ampak alkohola) in sedaj iskanje pomoči pri psihologih je za njih TABU-TUDI ZA MOJO ŽENO!  JAZ SEM POPOLNOMA NORMALEN IN NORMALNO FUNKCIONIRAM KOT MOŠKI!!!!

V tem času sem dvakrat iskal pomoč na psihisatriji na Pohorju in vedno so me spodili. Kolega je rekel, da so verjetno mislili, da sem nor!?!?

Pa lep pozdrav Stanko

Na tvojem mestu bi naredil naslednje:

-pustil ženo oz. je ruknil ven iz bajte

-opustil razvade in odvisnosti

-ubadat se s športom, hoja, hribolazenje, kolesarstvo, take zadeve te kot osebnost utrdi in naredi samozavestno

-poišči si drugo žensko

-otroka tvoja ali ne tvoja, vzdržuj, ali pa celo zahtevaj skrbništvo nad njima

-še enkrat te opozorjam, pusti ženo, ker te samo izkorišča, izkorišča tvojo dobroto, preveč si dober do nje

Resnica zna bit težka, vendar nič ne more človeka ugnobiti, če ima trdno voljo in je odločen do amena. Odločnosti ti manjka.

Ja sam ka mali pao s lipe

• 4 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...