Skoči na vsebino

OSNOVNA ŠOLA DUHOVNIH VREDNOT

učenik

Recommended Posts

No jas pa mislim, da če človeštvo resnično želi napredovati kot to pravi veliko ljudi, bi morali uveljaviti OSNOVNO ŠOLO DUHOVNIH VREDNOT x!x x!x čeprav bi morali spremeniti ves predmetnik in vse, mislim da bi se splačalo :palec:

me pa zanima : kaj bi bili predmeti?

: kako bi potekalo poučevanje?

: kaj bi s tem dosegli in tako naprej...

no jaz bi k predmetom dal : poštenje, odgovornost, duhovnost, osebna rast, itd. x!x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 174
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Jaz bi naucil ljudi samo dihati... ostalo bi sledilo samo po sebi... ce sprejmes dih, sprejmes zivljenje... sprejemanje je osnova...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>No jas pa mislim, da če človeštvo resnično želi napredovati kot to pravi veliko ljudi, bi morali uveljaviti OSNOVNO ŠOLO DUHOVNIH VREDNOT x!x  x!x  čeprav bi morali spremeniti ves predmetnik in vse, mislim da bi se splačalo :palec:

me pa zanima : kaj bi bili predmeti?

: kako bi potekalo poučevanje?

: kaj bi s tem dosegli in tako naprej...

no jaz bi k predmetom dal : poštenje, odgovornost, duhovnost, osebna rast, itd. x!x

Predmeti: "Zdrav egoizem"

"Energija misli in besed", "Kdo so Soljudje",

"Osnove meditacije", "Filozofija renesanse", "Biologija" ali "Kemija" ali "Fizika", "Geologija", "Astronomija", "Športna vzgoja v smislu ljubezeni do svojega telesa kot mojega doma"...

Poučevanje bi moralo nujno potekati v naravi in bi moralo stremeti k ozaveščanju dejstva, da smo del makrokozmosa, kjer potekajo interakcije med vsemi njegovimi "prebivalci".

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Prvo kot prvo je predvsem naloga staršev (naj bi bila!), da svoje otroke vzgajajo za večnost, ne sam za ta svet.

Kot drugo, pa naj bi bila vloga raznih verskih institucij predvsem v duhovnem vodenju. V praksi pa je poudarek bol na zunanji ceremonialnosti in želji po vplivu.

Kot tretje pa je v končni fazi vsak posameznik sam odgovoren zase.

Šolski sistem pa tako in tako daje poudarek preveč na piflanju na pamet. Po sistemu; čim več, tem bolj.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>

Šolski sistem pa tako in tako daje poudarek preveč na piflanju na pamet. Po sistemu; čim več, tem bolj.

jah sej v tem je problem, ko drugi vsilijo nam svoje mišljenje preko učenja..namesto da bi predstavili vzroke iz obeh strani predstavijo samo iz one ki njim bolj paše...ker človek že 1000 let tako deluje in to nas vodi v pogubo x!x

in jaz te opazujem pri odraščanju in me pozitivno presenečaš - to kar je v tebi, ti ne more vcepiti noben šolski sistem... xsrcx

drugače pa bi v šolah lahko dajali malce več poudarka na "človečnost in sočutnost"...všeč mi je tudi ideja Device o predmetih...

x^x :vio:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deset božjih zapovedi xsrcx

To naj bi bilo dovolj.

Ne mislim s tem tisti klasični verouk ki ga cerkkev tako vztrajno skuša zriniti v šole in katerega namen je le utrjevanje vpliva cerkve.

Z duhovnostjo nima nobene zveze.

Z duhovnimi vrednotami še manj.

Pater Niko Žvokelj z Nove Štifte pri Ribnici(zdaj ni več tam, je v Strunjanu - če je med vami kaj motoristov ga mogoče kdo pozna) je v eni pridigi rekel tudi tole:

V Desetih božjih zapovedih so zajeta vsa pravila in zakoni ki naj bi urejali življenje ljudi na tem svetu. Če bi se jih držali, če ne bi iskali izgovorov kako se jim izogniti, nobeni drugi zakoni ne bi bili potrebni xsrcx

To je moje mišljenje. x!x

Pa nisem prav globoko veren xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Guest mačona
Heh, sploh ne bi bilo treba imeti nekih vau predmetov, učitelji bi morali biti malo manj razumarski in bolj intuitivni in dajati zglede, poslušati, se pogovarjati, iskati potenciale, jih pomagati razvijati. Malo manj matematike in več športne vzgoje. x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Deset božjih zapovedi xsrcx

To naj bi bilo dovolj.

Ne mislim s tem tisti klasični verouk ki ga cerkkev tako vztrajno skuša zriniti v šole in katerega namen je le utrjevanje vpliva cerkve.

Z duhovnostjo nima nobene zveze.

Z duhovnimi vrednotami še manj.

Pater Niko Žvokelj z Nove Štifte pri Ribnici(zdaj ni več tam, je v Strunjanu - če je med vami kaj motoristov ga mogoče kdo pozna) je v eni pridigi rekel tudi tole:

V Desetih božjih zapovedih so zajeta vsa pravila in zakoni ki naj bi urejali življenje ljudi na tem svetu. Če bi se jih držali, če ne bi iskali izgovorov kako se jim izogniti, nobeni drugi zakoni ne bi bili potrebni xsrcx

To je moje mišljenje. x!x

Pa nisem prav globoko veren xsrcx

ja tole mi je pa dalo misliti x!x ampak prišel sem do tega: bog nam je dal svobodno voljo in v čemu je logika da nam da potem neke zakone po katerih naj bi živeli??? :inocent: drugače pa seveda da če bi vsi živeli po teh ''zapovedih'' ne bi bilo vojn in vsega... nevem to je samo moje mišljenje x:Dx x;)x

<{POST_SNAPBACK}>ja tole mi je pa dalo misliti x!x  ampak prišel sem do tega: bog nam je dal svobodno voljo in v čemu je logika da nam da potem neke zakone po katerih naj bi živeli??? :inocent:  drugače pa seveda da če bi vsi živeli po teh ''zapovedih'' ne bi bilo vojn in vsega... nevem to je samo moje mišljenje x:Dx  x;)x

Vprašaj se:

Bi bila to RES prava svoboda, živeti brez vsakršnih zakonov? x?x :eek:

Po mojem so te zapovedi bolj vodilo, smernice kako naj bi živeli kot pa pravi zakoni xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

<{POST_SNAPBACK}>ja , men tudi...

...a si predstavljaš sebe, da imaš absolutno moč?

Bolje bi se bilo vprašati:

Če bi jo imel, bi jo obvladal? x?x

Ali bi ona tebe x?x xsrcx

ja zame bi to bila svboda x!x pač za nekatere pa ne... sploh pa mislim da smo na svetu da bi dobili izkušnje...torej da bi se spoznali tudi fizično... mislim da je bog ustvaril svet in vse fizično samo zato da bi se spoznali, s tem pa bi bog spoznal tudi sebe x!x

ja poglej bog nam je dal svobodno voljo in zakaj ne zaustavi teriristov ki delajo atentate??? pa je vsemogočen??? če si vsemogočen potem imaš tudi možnost da se kontroliraš x!x torej te moč ne bi premamila pa naj bo še tako čudovita x!x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...