učenik 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 No jas pa mislim, da če človeštvo resnično želi napredovati kot to pravi veliko ljudi, bi morali uveljaviti OSNOVNO ŠOLO DUHOVNIH VREDNOT x!x x!x čeprav bi morali spremeniti ves predmetnik in vse, mislim da bi se splačalo me pa zanima : kaj bi bili predmeti? : kako bi potekalo poučevanje? : kaj bi s tem dosegli in tako naprej...no jaz bi k predmetom dal : poštenje, odgovornost, duhovnost, osebna rast, itd. x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Jaz bi naucil ljudi samo dihati... ostalo bi sledilo samo po sebi... ce sprejmes dih, sprejmes zivljenje... sprejemanje je osnova... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>No jas pa mislim, da če človeštvo resnično želi napredovati kot to pravi veliko ljudi, bi morali uveljaviti OSNOVNO ŠOLO DUHOVNIH VREDNOT x!x x!x čeprav bi morali spremeniti ves predmetnik in vse, mislim da bi se splačalo me pa zanima : kaj bi bili predmeti? : kako bi potekalo poučevanje? : kaj bi s tem dosegli in tako naprej...no jaz bi k predmetom dal : poštenje, odgovornost, duhovnost, osebna rast, itd. x!x Predmeti: "Zdrav egoizem" "Energija misli in besed", "Kdo so Soljudje", "Osnove meditacije", "Filozofija renesanse", "Biologija" ali "Kemija" ali "Fizika", "Geologija", "Astronomija", "Športna vzgoja v smislu ljubezeni do svojega telesa kot mojega doma"... Poučevanje bi moralo nujno potekati v naravi in bi moralo stremeti k ozaveščanju dejstva, da smo del makrokozmosa, kjer potekajo interakcije med vsemi njegovimi "prebivalci". Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz bi naucil ljudi samo dihati... ostalo bi sledilo samo po sebi... ce sprejmes dih, sprejmes zivljenje... sprejemanje je osnova... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Prvo kot prvo je predvsem naloga staršev (naj bi bila!), da svoje otroke vzgajajo za večnost, ne sam za ta svet. Kot drugo, pa naj bi bila vloga raznih verskih institucij predvsem v duhovnem vodenju. V praksi pa je poudarek bol na zunanji ceremonialnosti in želji po vplivu. Kot tretje pa je v končni fazi vsak posameznik sam odgovoren zase. Šolski sistem pa tako in tako daje poudarek preveč na piflanju na pamet. Po sistemu; čim več, tem bolj. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 21. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 21. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Šolski sistem pa tako in tako daje poudarek preveč na piflanju na pamet. Po sistemu; čim več, tem bolj. jah sej v tem je problem, ko drugi vsilijo nam svoje mišljenje preko učenja..namesto da bi predstavili vzroke iz obeh strani predstavijo samo iz one ki njim bolj paše...ker človek že 1000 let tako deluje in to nas vodi v pogubo x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 in jaz te opazujem pri odraščanju in me pozitivno presenečaš - to kar je v tebi, ti ne more vcepiti noben šolski sistem... drugače pa bi v šolah lahko dajali malce več poudarka na "človečnost in sočutnost"...všeč mi je tudi ideja Device o predmetih... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Deset božjih zapovedi To naj bi bilo dovolj.Ne mislim s tem tisti klasični verouk ki ga cerkkev tako vztrajno skuša zriniti v šole in katerega namen je le utrjevanje vpliva cerkve.Z duhovnostjo nima nobene zveze.Z duhovnimi vrednotami še manj.Pater Niko Žvokelj z Nove Štifte pri Ribnici(zdaj ni več tam, je v Strunjanu - če je med vami kaj motoristov ga mogoče kdo pozna) je v eni pridigi rekel tudi tole:V Desetih božjih zapovedih so zajeta vsa pravila in zakoni ki naj bi urejali življenje ljudi na tem svetu. Če bi se jih držali, če ne bi iskali izgovorov kako se jim izogniti, nobeni drugi zakoni ne bi bili potrebni To je moje mišljenje. x!x Pa nisem prav globoko veren Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Heh, sploh ne bi bilo treba imeti nekih vau predmetov, učitelji bi morali biti malo manj razumarski in bolj intuitivni in dajati zglede, poslušati, se pogovarjati, iskati potenciale, jih pomagati razvijati. Malo manj matematike in več športne vzgoje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>več športne vzgoje. kdor diha...techein kdor teche....GLOBOKO diha ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz bi naucil ljudi samo dihati... ostalo bi sledilo samo po sebi... ce sprejmes dih, sprejmes zivljenje... sprejemanje je osnova... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Deset božjih zapovedi To naj bi bilo dovolj.Ne mislim s tem tisti klasični verouk ki ga cerkkev tako vztrajno skuša zriniti v šole in katerega namen je le utrjevanje vpliva cerkve.Z duhovnostjo nima nobene zveze.Z duhovnimi vrednotami še manj.Pater Niko Žvokelj z Nove Štifte pri Ribnici(zdaj ni več tam, je v Strunjanu - če je med vami kaj motoristov ga mogoče kdo pozna) je v eni pridigi rekel tudi tole:V Desetih božjih zapovedih so zajeta vsa pravila in zakoni ki naj bi urejali življenje ljudi na tem svetu. Če bi se jih držali, če ne bi iskali izgovorov kako se jim izogniti, nobeni drugi zakoni ne bi bili potrebni To je moje mišljenje. x!x Pa nisem prav globoko veren ja tole mi je pa dalo misliti x!x ampak prišel sem do tega: bog nam je dal svobodno voljo in v čemu je logika da nam da potem neke zakone po katerih naj bi živeli??? drugače pa seveda da če bi vsi živeli po teh ''zapovedih'' ne bi bilo vojn in vsega... nevem to je samo moje mišljenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>...ja tole mi je pa dalo misliti ... ja , men tudi... ...a si predstavljaš sebe, da imaš absolutno moč? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 ne se ne predstavljam zakaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja tole mi je pa dalo misliti x!x ampak prišel sem do tega: bog nam je dal svobodno voljo in v čemu je logika da nam da potem neke zakone po katerih naj bi živeli??? drugače pa seveda da če bi vsi živeli po teh ''zapovedih'' ne bi bilo vojn in vsega... nevem to je samo moje mišljenje Vprašaj se:Bi bila to RES prava svoboda, živeti brez vsakršnih zakonov? Po mojem so te zapovedi bolj vodilo, smernice kako naj bi živeli kot pa pravi zakoni Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja , men tudi... ...a si predstavljaš sebe, da imaš absolutno moč? Bolje bi se bilo vprašati:Če bi jo imel, bi jo obvladal? Ali bi ona tebe Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 ja zame bi to bila svboda x!x pač za nekatere pa ne... sploh pa mislim da smo na svetu da bi dobili izkušnje...torej da bi se spoznali tudi fizično... mislim da je bog ustvaril svet in vse fizično samo zato da bi se spoznali, s tem pa bi bog spoznal tudi sebe x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 saj to je...vsi brundajo o svobodi... Ampak če b bil vsemogočen...a si predstavljaš? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 kaj bi blo drugače? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 ja poglej bog nam je dal svobodno voljo in zakaj ne zaustavi teriristov ki delajo atentate??? pa je vsemogočen??? če si vsemogočen potem imaš tudi možnost da se kontroliraš x!x torej te moč ne bi premamila pa naj bo še tako čudovita x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 .. mislim da smo na svetu da bi dobili izkušnje...... ...mislim da je bog ustvaril svet... fant, ti preveč misliš... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>saj to je...vsi brundajo o svobodi... Ampak če b bil vsemogočen...a si predstavljaš? ja to pa govori človeški EGO nič drugega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 ... bog nam je dal svobodno voljo ...... če si vsemogočen potem imaš tudi možnost da se kontroliraš ... Žebljica na glavico... Pa se kdaj kontroliraš? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>fant, ti preveč misliš...pač jaz mislim s svojo glavo ne pa z naučenimi dejstvi ki nam jih usili cerkev ali pa ker koli drugega x!x x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.