učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa se kdaj kontroliraš?jah a sem vsemogočen NE torej ta primerjava tu sploh ne velja x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bolje bi se bilo vprašati:Če bi jo imel, bi jo obvladal? Ali bi ona tebe to itak. <{POST_SNAPBACK}>saj to je...vsi brundajo o svobodi... Ampak če b bil vsemogočen...saj... 'Svoboda je odgovornost, zato se je vecina boji.' (Shaw - mensezdi) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 ...ja to pa govori človeški EGO nič drugega... A je res človeški ego? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 če pa ni pa povej kaj x!x pa še tole... ali se sploh zavedaš kdaj govori tvoj ego Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>jah a sem vsemogočen NE torej ta primerjava tu sploh ne velja x!x Kako to misliš, da nisi vsemogočen? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 22. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2005 jah....nisem dovolj razvit x!x x!x kaj a ti si Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>če pa ni pa povej kaj x!x pa še tole... ali se sploh zavedaš kdaj govori tvoj ego A je potrebno zavedanje... ...al čutenje... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>jah....nisem dovolj razvit x!x x!x kaj a ti si Kako to misliš, da nisi dovolj razvit?A ti kaj manjka? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 glih sem hotla pripomnit... da saj sploh ne gre za to, ego je poln glasov uma...s SRCEM VES. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>glih sem hotla pripomnit... da saj sploh ne gre za to, ego je poln glasov uma...s SRCEM VES. Po tvoje je ego poln glasov uma? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 ocitno, ce to pravim, da je 'po mojem tko'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Absolutna moč bi dala torej absolutno svobodo In ker je svoboda tudi odgovornost, bi bila to tudi absolutna odgovornost In kje imaš potem svobodo? Kaj zdaj, modreci? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 lahko delas kar ces... ker 'ces' sam tisto, kar je Pravo, ce si tko razvit, kar je redkokdo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 a bi ubijal, ce 'bi lohk'?ce bi ostalo nekaznovano? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Absolutna moč bi dala torej absolutno svobodo In ker je svoboda tudi odgovornost, bi bila to tudi absolutna odgovornost In kje imaš potem svobodo? Kaj zdaj, modreci? Odgovor imaš pred nosom, pa ga ne vidiš. Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Odgovor imaš pred nosom, pa ga ne vidiš. Ni absolutne svobode in ne absolutne moči Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ni absolutne svobode in ne absolutne moči mhm Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>a bi ubijal, ce 'bi lohk'?ce bi ostalo nekaznovano?Veš, vsako vprašanje nosi del spraševalčevega odgovora... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Veš, vsako vprašanje nosi del spraševalčevega odgovora...ne, ne vem tega. morda. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne, ne vem tega. morda. Ma, ja, no, ker spraševalc nekje globoko v sebi že ve odgovor, samo rabi zunanjo potrditev, da nekje začne premagovati svoj dvom vase.... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>pač jaz mislim s svojo glavo ne pa z naučenimi dejstvi ki nam jih usili cerkev ali pa ker koli drugega x!x x!x Hojla, in kdo ti je naložil program v tvojo glavo, s katero "misliš", da je tvoja? In ali res "misli" kdo , da ima svobodno voljo??? Vse, prav vse je tako popoln program vesoljnega računalnika, in vsi smo členi kot terminal. Eden se zgane, ena misel se porodi, se vse premakne, kot če pogledamo v kalejdoskop. Seveda, da ne bo pomote TOLE JE SAMO MOJE MNENJE IN VAŠ ODZIV NANJ, JE ČIST SAMO VAŠ PROBLEM, NIČ MOJ!! Super ste, kar nadaljujte, se nasmejim !!!HVALA KER STE !!!! http://www.floweroflife.org/m1.jpg Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja tole mi je pa dalo misliti x!x ampak prišel sem do tega: bog nam je dal svobodno voljo in v čemu je logika da nam da potem neke zakone po katerih naj bi živeli??? drugače pa seveda da če bi vsi živeli po teh ''zapovedih'' ne bi bilo vojn in vsega... nevem to je samo moje mišljenje Logika je sevede ravno v tem, da človek rabi od Boga dane zakone, oziroma spoznanje božje volje, ker ima povsem svobodno voljo. Če ne bi mel svobodne volje, potem tud nobenih zakonov ne bi rabil, ker bi se kot roboti gibal znotri omejitev. Živali ne rabjo zakonov, ker jim že nagoni določajo njihovo mesto v naravi in njihovo delovanje. In ta omejitev še ni svobodna volja. Če povzamem iz ene druge teme:"In glejte, tedaj je večna Ljubezen potopila telo v prvo spanje, in mi rekla: "Glej svoje počivališče! Pojdi v srce tega živega stanovanja; saj sem ga zate skrbno pripravila. V njem boš našel popisano tablo, na kateri bo z velikimi ognjenimi potezami zapisana Božja volja; po njej se ravnaj, in se odpovej svoji volji, namesto nje pa sprejmi Božjo voljo! Glej, to je pot, po kateri te hočem pripeljati nazaj! Nikoli ne glej nase, marveč zmeraj na Božjo tablo; tedaj boš večno živel z Menoj in s prestola vladal nad neskončnostjo!" " Oziroma še bolje razloženo (Janezov veliki evangelij):"Na svetu, kjer gre za to, da naj bi se ljudje vzgojili v popolne Božje otroke (za to namreč gre pri vsem tem), morajo poleg najsvobodnejše volje in najjasnejšega razuma imeti tudi od Boga dane zakone, v katerih se jasno izraža Božja volja, njihova volja pa jih mora sprejeti in izpolnjevati. Kako pa bi se to lahko zgodilo, če v njih ne bi bilo tudi enako močnega nagnjenja k neizpolnjevanju zakonov. Šele to nasprotno nagnjenje omogoči človekovi volji popolno svobodo in ji da tudi polno moč, da se mu upre in na njegovo mesto postavi spoznano Božjo voljo. Povem ti: Človek, ki v sebi nima popolne zmožnosti, da bi postal najhujši hudič, tudi ne more postati povsem Bogu podoben Božji otrok." V Bogu samem ni in ne more biti nobenih omejitev, zato tudi v človeku ne sme biti omejitev, drugače bi res bli zgolj intelegentne živali (kot razlagajo nekateri "strokovnjaki") z navidezno svobodno voljo, ki pa bi bila ujeta v delovanje po instinktu. Iz tega pa nikol ne bi moglo nastat to, čemur služi stvarstvo. "Povsem dovolj je, da človek sebe spozna kot ČLOVEKA, iz tega pa Boga kot svojega Stvarnika, dobrotnika in končno kot svojega edinega resničnega Očeta, ki naj mu kot človek postane v duhu povsem podoben v vsem, in tak lahko tudi postane, če le želi." Če smem še mal citirat (upam, da Marsa ne bo preveč jezna ) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Emanuel, včasih se sprašujem, če se stvari ne dajo malo bolj po domače, čisto preprosto povedat? Pa ne se koj zjezit, ni vredno, res ne. Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Klinar, men je pa všeč,da fant namesto o travi, alkoholu, ponočevanju razmišlja o teh stvareh... in da "razmišlja" s svojo glavo, ne tisto, kar mu družba njegovih let dopoveduje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Emanuel, včasih se sprašujem, če se stvari ne dajo malo bolj po domače, čisto preprosto povedat? Pa ne se koj zjezit, ni vredno, res ne. Hja tole se pa strinjam, je tole tolk velik za čitat, da.... Včas je men bližje po kmečko... sorry takšen pač sem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.