učenik 24. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja emanuel, to tudi za tebe velja, če že čist vedno druge navajaš, za vse, v glavnem pa tisti, ki karkoli napišemo, pišemo v PRVI VRSTI ZASE, najprej sami preberimo, kar napišemo. Vsak ima svoje videnje resnice, biserov kot jim ti praviš, včasih me pa kar not zaboli, tolk je teh starih spisov, ki jih kar naprej pogrevate. KAJ PA ŽIVETI TUKAJ IN SEDAJ, ta trenmutek je vsa večnost. KAJ JE PRAVZAPRAV RESNICA? RESNICA JE : GOVORIM KAR MISLIM IN DELAM KAR GOVORIMKAJ JE PRAVI NAUK: NIKOMUR NE DELAJ TISTEGA, KAR NOČEŠ, DA BI DRUGI DELALI TEBI. To velja za vsa področja, pa kaj je res treba na dolgo in široko, saj je kot matematična enačba, vsak svoje neznanke in znanke vstavlja, ali nalaga na obe strani tehtnice, da je vse v harmoniji. KAR SMO SEJALI, SEDAJ ŽANJEMO, KAR SEDAJ SEJEMO BOMO ŽELI V PRIHODNJEVSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA. BREZPOGOJNA LJUBEZEN. To pa je največja "PETARDA" TAKIH PRIDIGARJEV KOT SI TI EMANUEL. TO JE VSA UMETNOST, TO NI TISTA "LJUBEZEN" V RJUHAH, TISTO JE TELOVADBA, LJUBEZEN JE SPREJEMANJE, TUDI TISTIH, KI MEČEJO BISERE PRAŠIČEM, BOG SPREJEMA VSE IN ČAKA, DA MU DOVOLIMO, DA DELA V NAS, KO SE ZBUDIMO. Moj pokojni oče je velikokrat rekel:" BLAGOR UBOGIM NA DUHU, BOG ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO". Saj takrat nisem razumela. Zdaj vem, da je sebi govoril, da se na koga ni jezil, jaz danes tudi tako naredim. Zato te moja svetost blagoslavlja Emanuel, super učitelj si tule na forumu, hvala ti .Sprejemanje, strpnost, spoštovanje, brezgrajnost...ja so kar težke lekcije, najhujša pa je tistaJAZ VEM, a si me slišal, JAZ VEM. OK ti veš, kar veš, jaz pa tudi vem, kar vem, ja. Saj vsi vse vemo, le spominjamo se ne, vsak po svoje govorimo o isti stvari, najtežje se je spustiti na nivo sogovornika, da te razume, kajne, razen če nam je vseeno ali kapira al ne, samo da se ve, da jaz vem in povem. Tolikokrat je Jezus na jeziku, ne samo pri tebi, pri velikih, to ste čist ena posebna grupa ljudi, pa vedno poveste le tisto, kar vam ustreza, kajne. Saj tako delamo vsi, seveda, samo kar tebi paše, nekomu drugemu ne. Za zlata pravila, abecedo duhovnosti pa ni treba tistih starih stvari kar naprej ponavljat, mladi se sedaj že rodijo s tako modrostjo, da bi se jim morali pokloniti in prisluhniti, da bi tudi mi kaj odnesli od tega. Vsi, prav vsi drug drugemu prinašamo sporočila, seveda, če SMO PRISOTNI TUKAJ IN SEDAJ, če pa nas ima preteklost, naša preteklost in naša prihodnjost na daljincu, pa sploh ne funkcioniramo, ker smo venomer odsotni, sploh nismo tukaj in sedaj. No, pa da ne bo kaj zamere, forumi naj bi bili res dobronamerne debate, da bi se pogledi prepletali, in vsak bi našel v debatah mogoče kakšen delček v svojem mozaiku, ki mu še manjka, da dobi počasi slika njegove samouresničitve pravo, tisto čudovito podobo. To pa je tudi moj namen, kadarkoli se kje oglasim. Oziroma, komu stopim na žulj, ali pa mi moj dober frend reče, kadar Veličastni Saturn pokuka iz tebe, saj ga imaš v sebi. Vesela sem, da ga imam, res je mojster od mojstrov -učiteljev v življenju. Prijeten večer, prijetno spanje, pa odličen počitek želim!http://www.astro-art.net/forum/images/smiles/5hekla.gif vidim da imava podobno mišljenje tvoje poste z veseljem preberem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> vidim da imava podobno mišljenje tvoje poste z veseljem preberem Učenik se pridružujem tvojem mnenju, tudi jaz z veseljem preberem Klinarjevo.. toliko modrosti veje iz njenih prispevkov.... pa še zna jih napisat na tako prijeten način... Bravo Klinarjeva.... hmm samo še to sem hotel dodat, a se tukaj podeljujejo kake medalje? Klinarjeva bi si jo gotovo zaslužila.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aurora 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 EMANUEL-Ko te berem,zaznam podobno energijo,kot nekoč pri nekem drugem lunatku,pod drugim imenom.....??? Saj po svoje imaš VSE prav! Toda ZAKAJ iz tebe veje toliko prezira do tistih,ki jim je Božja literatura tuja(pa mnogi od njih bolj pošteno živijo kot nekateri pridigarji,ki poznajo celo sveto pismo na pamet)??? Kje se skriva Kristusov duh v tebi,da bi lahko z ljubeznijo,brez obsojanj gledal na ljudi,ki se iščejo-oprosti jim,saj ne vedo kaj delajo....???Ali me vara občutek,da je v tebi preveč strahu pred nekom,ki brezpogojno ljubi-Bogom,ljubeznijo? In kar se tiče g.Klinarjeve-vse priznanje taki osebi ! Nikjer ne vidim,da bi teptala Božji nauk- ona pač ne potrebuje NAPISANIH Božjih zakonov,ker ona že živi v skladu z Božjimi pravili,saj ima v sebi dovolj ljubezni,sočutja in razumevanja-in to ljubezen seje med nas,nas sprejema....Ali ni to to,kar nas uči Bog? Ko ljubimo bližnjega,z vsem srcem,z vso dušo-ljubimo NJEGA... EMANUEL-oprosti,če sem te napak razumela! Pošiljam ti veliko ljubezni! Učenik- Ko bomo v svoja življenja vnesli več ljubezni-odprtosti duha,sočutja,sprejemanja in tolerance ,bomo vsi skupaj hitreje rastli in skupaj z nami se bo tudi šolski sistem spremenil... Lep dan vsem lunatkom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>O, hvala Lahko mal konkretiziraš to polaganje besede v usta ? Učitelj je rekel, da bodo prišlji za njim, v Njegovem imenu in mu polagali besede na usta(stvari, ki jih ni nikoli rekel).. Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Aurora, kolk sem vesela tvojega posta !!!!!!!! Da čutite, veliko vas je že. Jaz nimam papirčkov, ki je na njih štempel pa podpis "komisije, ki je odgovorna", da je potrdilo o sposobnosti izdano. Me je pa življenje toliko obtolklo, ampak jaz nimam nobene buške več, hvaležna pa sem od vsega srca, ZA VSAKO BOLEČINO, KI SEM JO MORALA IZKUSITI, da SEM SPET TO, KAR SEM OD ZAČETKA VSEH ZAČETKOV. Zvedam se, da sem to, še veliko imam za postoriti, ampak najprej doma, prvi krog so moji otroci, sicer že odrasli, a me boli, ko vidim, da marsikdaj trpijo, zaradi mojih napak v vzgoji, zaradi moje nevednosti. Velikokrat slišim sina: Ne obtožuj in obsojaj zopet sebe, to je vendar moj problem. Pa nič ne rečem, le v oči me pogleda. Ja, ko bi vsi starši vsaj en dan čutili bolečino, ki sem jo nosila, dokler se ni srce odprlo in sem potem počasi počistila, AKAR SEM NAPAK NAREDILA. In o taki pokori govore vsa verstva, religije. To je bolečina spoznanja, koliko smo druge prizadeli v svoji nevednosti, ki je pač morala biti, saj smo drug drugemu učitelji. Tako skupno rastemo v duhu. Ne res ne rabim starih knjig, ker živim ZDAJ, TA TRENUTEK, to je tako, kot bi vsakem po vrsti razlagala, kako smo žehto prali na roke in cunje kuhali v lugu. Zakaj bi to razlagala in kaj bi dosegla s tem, vsi bi me gledali kot fosila hahahaha. Ne ne, sem praktična, tudi mlade sprejemam z odprtim srcem. Zakaj nočemo priznat, da še nismo pozabili kako je blo, ko smo bili v njihovih letih, ZAKAJ hočemo DELAT SVOJIM OTROKOM ISTO, KOT SO NAŠI STARŠI NAM???? Manipulirat, obvladovat, lastiti si jih, ojej. To je preživeto!! http://www.e-cards.com/cards/benjamin-mckendall/sunflowers.jpg Še naprej lep dan!! Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aurora 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Draga g.Klinarjeva! Hvala ker ste ,kar ste! Hvala,ker delite naše izkušnje z nami! Tudi jaz sem mati,ki še prevečkrat zapade pod vpliv starih vzorcev....in nemalokrat zaradi tega opazim bolečino v očeh mojih otrok...takrat močno boli....toda napaka je storjena...Napake,ki močno bolijo pa nas tudi največ naučijo...ČE NAS??? Moja otroka sta velika šola zame...ni zmeraj lahko...Težko je tudi priznati,da imajo v svojih izjavah največkrat prav... Z ljubeznijo! Dragi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Ja, kar toplo je, ko končno vidim napisano, da nekdo upa napisati takole preprostoZ ljubeznijo, zato je moj podpis tudi veno takšen, že dolga leta, kar deset, tudi v mailih. Želim, da čim več ljudi doseže to odprtost, da spoznajo bistvo in moč brezpogojne, nesebične ljubezni! Torej od zdaj naprej vedno SI, OK !!! Hvala ker si, ne dovolim, da me kdo vika, tudi v živo se tega izogibam, na forumu pa sploh. Najbolj pristni so otroci, Hvala Očetu zanje !! Sončki so, ki svetijo na nas, seveda, če jih take sprejemamo, jim dovolimo, da to so. http://www.e-cards.com/cards/alice-flynn/0495a.gif P.s.Gospe so preteklost, men to asocira, na tisto osebo, ko opravi na WC ju, pozvoni, da nekdo pride in jo očedi Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 kako je prijetno opazovati, ko življenje združuje ljudi, ki jih imaš rad...sem vesela in hvaležna, da imam takšne ljudi okrog sebe... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Ne znam tako lepo risat, fotoaparat pa mi dobro leži v roki....Zate Klinarjeva... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Pa še metuljčka... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Važič Ebor, mau sem ti fouš, to je še ena umetnost, k se jo bom enkrat naučila, mislm da hmau. pa take lepe rožce, k i jih ni nikjer drugje, rastejo čist blizu naše hiše, jaz pa tak nevedneš fotografije, nič bat, vse se naučim, kar si od srca želim . Ja lepe so !!!!!! Hvala ker si Ebor, ja no Ksenja tudi zate yeeeeesssss !!!!!!!!!! Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Važič Ebor, mau sem ti fouš, to je še ena umetnost, k se jo bom enkrat naučila, mislm da hmau. pa take lepe rožce, k i jih ni nikjer drugje, rastejo čist blizu naše hiše, jaz pa tak nevedneš fotografije, nič bat, vse se naučim, kar si od srca želim . Ja lepe so !!!!!! Hvala ker si Ebor, ja no Ksenja tudi zate yeeeeesssss !!!!!!!!!! Prosim, prosim... ja fotografije so bile posnete na Vršiču... Me pa zanima a sta tale dva jurčka samo dekoracija, ekhmm ali se jih da tudi pojest.... Fografija zelo uredu.. kompozicija... mogoče malce preveč razmetano... rože bi dal bol skupaj kot en šopek, kot ena celota... samo moja osebna pripomba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Klinar, fajn te je brat (samo moj ego pravi, da premalokrat kaj napišeš ) Ebor, kje pa rastejo taki lepi osati, okrašeni z žužki? Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 IIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Uhhhh Ebor, cista blazota!! Meni je itak dbest Klinarca! sam emanuel mi je tud cist ljub...pac tak je. ne vem zakaj je tko tezko imeti nekoga rad - takega kot je... zakaj mora bit nujno tud moje strinjanje, ce naj ga sprejemam? Nekje ima prav oz. se z njim strinjam, nekje pa ne.ja, zna bit tecen z vecnimi citati in vsem.... ampak saj kdo pa skoz mori pa s kako svojo mislijo, foro... 'nenehno'..ce cmo tko gledat.ali se morda kdo od vas s kom absolutno strinja (al pa ne, pac)?zalostno (v obeh primerih). :|||sicer pa sem tule bolj s Klinarco, itak, me moti razseckavanje skoz necesa... Pa zanimivo je se nekaj - da smo v koncni fazi vedno pri cerkvi in komunistih (totalen dolgcajt, da se ne zna z drugacnimi ocmi gledat SPLOH!)... - kdo je za koga in tole.vsako temo o duhovnosti smo na koncu skusal ujet v tele neke tabore butaste, kar sovrazim... In kje smo zdaj?osnovna sola?? INDID! (ce ni Mala) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Ja, Marša, ne mormo Slovenci iz svoje kože, tko kot ostali narodi ne, specifične stvari od časa do časa prilezejo na površje. Drugač pa mladi, po večini niso obremenjeni z našo bližnjo zgodovino, razen, kar nam oziroma jim je blo vsem povojnim generacijam vsiljeno, povedano... Se čudim včasih komu, ki sploh ni bil prisoten še, ki ga ni nič osebno zadelo, pa toliko kritike, ni mi to razumljivo. Veš merilo duhovnosti ali kje na naši poti smo je, kako funkcioniramo doma. Kakšen oblak energije se čuti, ko stopiš v prostor, pa saj to ni nič novega. Samo veliko ljudi vse prebere, vse ve, samo doma pa je slika popolnoma druga. Kaj ni to podobno tistemu: v službi en Jaz, v družbi frendov drug Jaz...., saj skozi to smo šli več al manj vsi, žalostno je le, da se dolgo tega ne zavemo. Zato je res umetnost in modrost, spustiti se na nivo sogovornika. Ker pa nas je tule toooooliko, da ne ve nihče več koliko, je pa razumljivo, da me kaj tako zaboli, da pač napišem. Moja šola v življenju je izkristalizirala eno specifično lekcijo: vse, prav vse mi je bilo tako vsiljeno in prisiljeno, da to enostavno zdaj deluje tako, da moja podzavest vedno takoj začne iskati nasprotje nečesa, kar mi kdo vsiljuje, seveda, z veliko filtri in naravnanosti na pozitivno sprejemanje. Veliko se tudi nasmejim ob tej moji reakciji. Tudi otrok v meni mi OGROMNO POMAGA. KONČNO JE SVOBODNA TISTA MALA DEKLICA, VEDNO SE SAMO SMEJI, JOKA SPLOH NE POZNA. Zato je moj namen, vedno kadarkoli se oglasim, da bi ljudje dojeli odnos med ljudmi. Ko sem bila majhna, sem ravno tako energijsko že dojemala ljudi, pa saj vsi otroci, le da je meni to ostalo, sem mislila, da vsi tako čutijo, pa ni šlo skupaj. Zakaj nekateri prizadevajo z užitkom druge, če je to narobe. Vedno potem tisti, ki prizadeva najde šibkejšo žrtev, navadno so to v družini OTROCI. Pa smo tam, kar me najbolj boli. Tako, da ne bo spet predolgo Rada vas imam, še posebno tiste, ki smo velikokrat v navezi , se lepo dopolnjujemo in pomagamo, jaz pravim naša jata istomislečih, vedno več nas je.Hvala Marši in Mitju, vsem njenim pomagačem!!Hvala vsem skupaj, saj smo učitelji drug drugemu, saj je cesta vedno dvosmerna, kajne. HVALA KER STE!!P.s.: Ebor, veš to sem na scenner naložila pa je ratala fotka, saj se vidi. ampak tole mi je pa tudi ok, mislim Kerševanova knjižica KVIŠKU SRCA. Mojster je ni kaj! Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Men je tud vsec kersevan, saj mamo par njegovih misli...posebej maram onega o kruhu in potici in bogovih ('vcasih si zazelim koscek kruha. zgodi se, da me bogovi uslisijo in mi namenijo kos potice. tudi bogovi ne razumejo vsega.') dabest! ta je zame. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Klinar, fajn te je brat (samo moj ego pravi, da premalokrat kaj napišeš ) Se strinjam... Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Učitelj je rekel, da bodo prišlji za njim, v Njegovem imenu in mu polagali besede na usta(stvari, ki jih ni nikoli rekel).. In od kje teb ta podatek? Kakšna prerokba? Al mogoče iz bibljije? Tega na poznam. Mogoče misliš kaj takega?:. 23 Če vam tedaj kdo poreče: ›Glejte, tukaj je Kristus‹ ali ›Tam je‹, ne verjemite. 24 Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče. 25 Glejte, vnaprej sem vam povedal. 26 Če vam torej porečejo: ›V puščavi je,‹ ne hodíte tja; ali ›V hiši je,‹ ne verjemite. 27 Kakor namreč pride blisk od vzhoda in posveti do zahoda, tako bo tudi s prihodom Sina človekovega. 28 Kjer je truplo, tam se bodo zbrali jastrebi.« Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>No, pa da ne bo kaj zamere, forumi naj bi bili res dobronamerne debate, ] A tole je pa dobronamerno?:"Učenik, vem da si tolk mojstra, da zdej že tudi v sebi čutiš, kdo govori iz srca in kdo iz možgan, to nekaterim ne bo nikoli dano, ker ne vedo, zakaj srce imamo." Kako moreš rečt, kaj nekaterim ne bo nikoli dano? Kako pa TI VEŠ, kaj nekaterim ne bo nikoli dano? Kako moreš sodit o tem? Pa misliš, da je teb dost jasn, da lahko sodiš o tem? Razn tega je pa iz konteksta pogovora jasn, da to leti name. Sam to ne poveš direkt, raj po ovinkih, bol podmuklo. Da se je teže zagovarjat, pa da s svojo osladnostjo izpadš bol pozitivka. Pol pa še svetohlinsko razlagaš, ne deli drugmo, kar nočeš, da bi tebi storili. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Verona Klinar ti si ANGEL iz nebes poslan med nas... rada te imam Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> A veš, men se je tud zdel trapast, ko sem kot otrok vedno poslušala, kako so se dajal, a je treba brat RAZLAGE v bibliji (stara-nova zaveza). Men je blo to tko mim, že to, da so nas tko posiljeval pa tišal v cerkev pa k verouku, več škode, kot koristi so naredl. Veš kaj se pa men zdi trapast. Kako omejeno razumeš krščanstvo. Pa da men podtikaš, da razumem tko butast kot ti. Kaj pa mam jest s tem, da so tebe gonil v cerku, pa se ti je vse upiral. Kot da jest to propagiram. Zakaj misliš, da sem tole objavu na tem forumu: "V Duhu sem od vekomaj vedno povsem enak, v Svoji biti, delovanju in hotenju se nisem nikoli spremenil in se tudi večno ne bom. Skoraj tri dni sem prebil pri vas in vas učil, kaj morate vedeti, verovati in delati - vsak zase, da boste dosegli večno življenje duše. Sem vam pri tem kaj govoril o kakšnih molitvah ali kakšnem učinkovitem skrivnostnem bogoslužju, ki bi Mi bilo edino po godu, ali o določenem prazniku, kakršen je morda judovski sabat, ki ga imenujejo dan gospoda Jehove, in ob katerem duhovniki ljudem prepovedujejo vsako delo, sami pa kot duhovniki na Gospodov dan Počno največje in najsramotnejše prevare in pri tem še brezvestno hudobno mislijo, da s tem dobro služijo Bogu? Ne, o tem iz Mojih ust niste slišali nič; kot popolnoma resnično vam povem: Proč z vsemi molitvami, proč z vsemi prazniki, ker je vsak dan resnični Gospodov dan, in proč z vso duhovščino! Kajti vsak človek, ki Boga spozna in Ga nadvse ljubi in izpolnjuje Njegovo voljo, je resnični in pravi duhovnik in tudi pravi učitelj s tem, ko sočloveku prenaša ravno ta nauk, ki ga je prejel od Mene."A zato jest pišm, da se boš ti norca delala z mano? Pa ljudi prot men šuntala, a zakaj? A mislš, da lahko men kar neki razlagaš kot enmo bebcu, ki nič ne zastop? A ni krščanstvo tist, kar je učil Jezus? Pa je kdaj učil, da je treba gont ljudi v cerku? Zakaj pol to mešaš tuki, pa men kao da neki razlagaš? Pa ti sploh ločiš med krščanstvom, pa raznimi "verami", ki izhajajo iz krščanstva, niso pa krščanstvo samo? In se ti pri tem samoumevno zdi, da pač noben ne razume, ker si ti bol trda pri razumevanju. Pa misliš, da je s krščanstvom konc, kot s staro žehto. Ja, pa ja. Prej bo konc vsega materialnega stvarstva, kot pa nauka, ki ga je učil Jezus. Misliš, da je Bog sam prišu na ta svet kot človek kar tko, za štos, da boš TI pol ocenila, da je zastarel kot stara žehta? In to men zveličavno pojasnla . Ne me hecat. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 24. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 24. avgust 2005 emanuel... a je mogoče da je kak papež v preteklosti dodal ali pa kaj odvzel ali pa spremenil kaj v svetem pismu ne vem...drugače pa mislim da ti klinarjeva noče nič ampak odražaš se pa kakor da bi te napadala upam da me ne razumeš napak in da ne missliš da sem proti tebi...ravno nasprotno x!x x!x sprejmem vsako mnenje in v njih vidim veliko podobnosti ampak tudi veliko razlik...in to je razlog našega nesoglasja x!x ewo recimo takole, da imamo vsi prav in se prenehamo zbadati x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>emanuel... a je mogoče da je kak papež v preteklosti dodal ali pa kaj odvzel ali pa spremenil kaj v svetem pismu Pa po tvoje, a je mogoče, da je Lorber res pisu po Božjem nareku? Kaj se ti zdi? A to ni možn? Pa po tvoje, zakaj bi to počel, če je pa očitno vsem vse jasn, ko so pa tko duhovni vsi (vsi smo popolni, najbolša novodobna mantra )? Pol je to očitn res brez veze. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Sorry, emanuel, Lorber, pa taki teksti ala Lorber je to meni mimo koša, tko da se ne obremenjuj z mano, ker se jest s teboj tudi ne. kaj jest berem, kako dojemam je čist moja stvar, berem zato, da končno funkcioniram tako, kot vem, da je prav. Važni so mi člani moje družine, to je prvi krog. Saj veš, ko vržeš kamenček v mirno jezerce, se valovi začno širiti tam, kjer kamenček zadane gladino in končno dosežejo čisto vse kotičke kopnega. Ljubezen, sočutje, usmiljenje, sprejemanje, razumevanje, ...... so tebi, po tem kar tule izvajaš res španska vas. Pa saj vedno pravim, da smo ljudje kot ptički, res je lepo, ko se človek zave, v katero jato sodi. Pa lep dan naj se ti naredi, meni se je že. Moja svetost te blagoslavlja emanuel, naj ti žarek moje svetlobe osvetli tisto, kar pač ne sprejemaš. Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>IIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Uhhhh Ebor, cista blazota!! Pa zanimivo je se nekaj - da smo v koncni fazi vedno pri cerkvi in komunistih (totalen dolgcajt, da se ne zna z drugacnimi ocmi gledat SPLOH!)... - kdo je za koga in tole.vsako temo o duhovnosti smo na koncu skusal ujet v tele neke tabore butaste, kar sovrazim... In kje smo zdaj?osnovna sola?? INDID! (ce ni Mala) Ja Marsa.. hmmm ko smo živeli v socializmu, so mi malo "težili" komunist, malo so mi "težile" jehove priče, pa ni bilo sile vseh sem se uspel "ubranit", saj nisem bil jezen nikoli ne na ene ne na druge, pač so poskušali, poskušat ni greh, kajne...Jaz pa sem užival v svojem življenju po svojih zapovedih... No pa smo vstopili v demokracijo in sem si dejal, sedaj pa si bo vsak našel tisto kar ga veseli, v čemer uživa in zadihali bomo s polnimi pljuči, ustvarjalnost, kreativnost vse bo poraslo v nebo...Na pa kaj se je zgodilo Krščani imajo polna usta komunistov, namesto, da bi uživali v svoji veri, komunisti so postali bolj krščanski od krščanov.... namesto, da bi uživali v svojem programu, manifestu ali kar pač že imajo.... Kaj sledi iz tega....da nismo zreli za demokracijo, da moramo zopet v malo šolo, kot ti praviš, ja najbrž imaš prav...Pa še nekaj v razmislek enim in drugim.... Včasih dobim občutek, da so v socializmu ljudje z užitkom hodili v cerkev, ker je bilo to recimo temu prepovedano ali nezaželeno.. kot nekako prepovedan sadež je najslajši... sedaj pa tem ljudem enostavno to ni več gušt in iščejo neke "komuniste", ki bi jim to spet prepovedali..... Torej očitno rabijo drug drugega (za izgovore, za obsojanja...)... drugače enostavno ne znajo živet, uživat življenje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.