Skoči na vsebino

OSNOVNA ŠOLA DUHOVNIH VREDNOT

učenik

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel, včasih se sprašujem, če se stvari ne dajo malo bolj po domače, čisto preprosto povedat?

Pa ne se koj zjezit, ni vredno, res ne. w:Iw  :flower:  ;)  xideax  :detelca:  xvrtcx

Ne, se ne da. Je na najbol preprost način največ povedan. Vsaj po moje. Ker je VELIKO povedano. Če znaš razbrat. Z najman besedami NAJVEČ povedano. Saj je vse razložen; pomen tega sveta, svobodne volje, zapovedi, smisla in poslanstvo človeka, pot duhovnega razvoja, cilj duhovnega razvoja... a se ti mal hecaš :eek: ? A sploh še kaj manjka? Mal nazaj poglej, kolk postov na vprašanje pomena svobodne volje in zapovedi, pa kolk mal povedanga.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 174
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>... a se ti mal hecaš :eek: ?

Ne nč se ne hecam, čist resno mislim. OK, sem pač mimo usekala, sam nekteri me pa kar kapirajo ane. A veš, men se je tud zdel trapast, ko sem kot otrok vedno poslušala, kako so se dajal, a je treba brat RAZLAGE v bibliji (stara-nova zaveza). Men je blo to tko mim, že to, da so nas tko posiljeval pa tišal v cerkev pa k verouku, več škode, kot koristi so naredl.

A ni škoda cajta, TA TRENUTEK JE VAŽN, TA JE VSA VEČNOST.

VSAK IMA PRAVICO DO SVOJEGA PREPRIČANJA IN GLEDANJA NA STVARI, TUDI JAZ, TUDI TI. Ti kar piš, sej ne bom brala, je predolgo, pa res navadno TUJI CITATI, PA POTEM TVOJE GLEDANJE NANJE, KAKO JIH TI RAZUMEŠ. Pa še kakšen tak se tule najde, vi kar, ni panike, uživajte !!! :palec: x:)x

peace and love

Klinar

<{POST_SNAPBACK}>ja mal je bilo povedanega, samo so bila naša mnenja ne pa obnova iz biblije x!x  :inocent:

Sam da jest tega nism kritiziru, da je preveč razvlečen. Dokler sam nism bil deležen te kritike.

Razen tega pa, kaj pa je sploh tvoje mnenje.

Razum je iz materije, ki ti je začasno dana v uporabo, in torej ni tvoje, je zgolj posojeno, in bo tudi vzeto.

Vsako višje spoznanje pa je iz Duha, ki pa sploh ni tvoj, ampak od Boga.

Kaj je pa potem sploh tvoje mnenje? Se ti ne zdi, da je to "tvoje" zgolj iluzija tvojga ega, samoprevara? Ter da s tem, da trdiš, da imaš svoje mnenje, zgolj lažeš seb; vsem nam, ki to preberemo; in še Bogu istočasno?

:vio: Neki borec za boljšo družbo se je vrnil, da bi ugotovil kakšno svetlobo potrebuje.

Svetlobo, da boste spoznali razliko med ljubimcem :2src: in borcem :vtz: , je rekel učitelj.

Ljubimec sodeluje v simfoniji.

In borec?

Je ujet v zvok svojega bobna, je rekel učitelj.

x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Ojej, pa smo pri pink ponku. Ti kar piš, saj sem napisala no, veliko veselja pri pisanju OK.

Ko jaz stopim za štedilnik je moj namen, da skuham nekaj, kar bodo z užitkom pojedli. Ni moje kuhanje meni namen pa še to točno po receptu iz knjige, da lahko rečem, saj sem jim skuhala, če pa niso pojedli, je pa njihov problem. Jaz na to gledam malo drugače.

x;)x

Prijetno kuhanje! xDDx xsrcx x:Ix x:o)x :palec:

peace and love

Klinar

<{POST_SNAPBACK}>[. Ti kar piš, sej ne bom brala, je predolgo,

Saj mi je blo že iz tvojga komentarja jasn, da sploh nis pebral. Oziroma sam mal. Drugač ne bi tega napisu, kar si. Mi je zate čist vseen, če prebereš, al pa ne. Saj še marsikdo ne prebere, pa kaj. Marsikdo pa tud prebere, in tukaj ti ne moreš čist nič, pa če ti je všeč, al pa ne x:)x .

Razlag v bibliji pa ni treba brat. Oziroma bolje da ne. Saj vsakdo v duhu razume, kakor pač razume, kolkor je sposoben. Kdor pa brez razlage ne razume, mu razlaga bol škoduje kot korist.

Dovoli da razložim veselo oznanilo, ki ga razglaša moja vera..je rekel pridigar.

Bila me je sama pozornost.

Bog je ljubezen.Vedno nas ljubi in nagrajuje, če izpolnjujemo njegove zapovedi.

"Če?" Potem veselo oznanilo vendarle ni tako veselo? :vragec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>Dovoli da razložim veselo oznanilo, ki ga razglaša moja vera..je rekel pridigar.

Bila me je sama pozornost.

Bog je ljubezen.Vedno nas ljubi in nagrajuje, če izpolnjujemo njegove zapovedi.

"Če?" Potem veselo oznanilo vendarle ni tako veselo? :vragec:

:vragec:

mogoche je pa hotu recht KO izpolnjujemo... x;)x x:)x

..OM.. x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

vem kako se počutiš, več let sem se izogibal učitelju, saj so bile njegove besede kot kletke, ki so dovažale besneče zveri naravnost iz pragozda v moj ljubko urejeni vrt. Veliko, veliko raje bi šel k pridigarjem, katerih besede prenašajo lepe bele kosti z enega pokopališča na drugega..... x8Dx

...Razlag v bibliji pa ni treba brat. Oziroma bolje da ne...

..vsakdo v duhu razume, kakor pač razume, kolkor je sposoben...

.. Kdor pa brez razlage ne razume, mu razlaga bol škoduje kot korist..

.

...kar u redu, kolega, kar u redu...

Kaj pa praviš na to, da bodo prišli za Njim in mu polagali besede na usta...

AOV

Kaj je pa potem sploh tvoje mnenje? Se ti ne zdi, da je to "tvoje" zgolj iluzija tvojga ega, samoprevara? Ter da s tem, da trdiš, da imaš svoje mnenje, zgolj lažeš seb; vsem nam, ki to preberemo; in še Bogu istočasno?

MOJ EGO- sem v obdobju, ko mi dela 100/uro -vem x:px (moj namen pa ni bil kritizirat x!x )

ILUZIJE- poskušam jih prepoznat x!x x?x x!x

LAŽEM SEBI, VAM, BOGU...?

dokler sem v nekaj prepričan, to ni laž x!x

HVALA BOGU, DA ME ON RAZUME IN NE OBSOJA, TEMVEČ UŽIVA V MOJEM ODKRIVANJU SAMEGA SEBE...

še vedno pa sem prepričan, da če bi starejši-starši, šola itd. znali pri svoji vzgoji bolj prisluhniti tudi nam mladim in ne vsiljevat le njihovega prepričanja-ODKRITJA-bi skupaj hitreje rastli. Če bi vsi mi v svoje življenje vnesli več strpnosti, sočutja, dobrote in ljubezni, bi hitreje zaživeli ŽIVLJENJE, ki nam ga je namenil BOG x!x

Sploh pa ne mislim, da imam v svojem mišljenju vedno prav- ŠE ZDALEČ NE x!x x!x Se pa učim, med drugim tudi od vas na tem forumu... x;)x :palec:

UF SEM SE NAPISU x:o)x

sm komaj zadržu svoj ego in spacal tole vse skupaj po pravici x:Dx x;)x xsrcx

Učenik, kapo dol, čist od srca :palec: x;)x x:)x , točno tako, vsak je zase celota, vsak po svoje išče, vsak po svoje sprejema lekcije. Vse je točno tako kot mora biti, ko sem to enkrat za vselej sprejela v svoje srce veliko lažje sprejemam vse, gledam na vse pozitivno ali kot lekcijo, ki mi samo kaže, da nekaj še moram predelat. pA TO TE PODPIRAM V CELOTI, DA BI SE MORALI OTROCI RODITI V LJUBEČ SVET, KJER BI JIH SPREJEMALI TAKE KOT SO. tAKO BI IMELI DOSTI MAN DELA, DA STOPIJO VEEEEELIK KORAK NAPREJ. Najprej bi morali to ozavestiti, razumeti in sprejeti starši, to je osnova. :palec:

Vse odgovore najdemo v sebi, naš višji Jaz je tisti, ki nam kaže pravo pot, seveda polek vseh drugih, ki so zadolženi za nas, SEVEDA, ČE SE ODPREMO ZA TO VRSTO VODENJA. Vse poti so prave, vse poti tudi pripelčjejo vse nas, na isti cilj, nazaj k viru, od koder izviramo.

Vesela sem, da si se oglasil, HVALA KER SI, si rečemo prijatli!

HVALA KER SI !!

http://www.geocities.com/europeanbutterflies//Images/euphrosyne.JPG

peace and love

Klinar

<{POST_SNAPBACK}>Učenik, kapo dol, čist od srca  :palec:  x;)x  x:)x , točno tako, vsak je zase celota, vsak po svoje išče, vsak po svoje sprejema lekcije. Vse je točno tako kot mora biti, ko sem to enkrat za vselej sprejela v svoje srce veliko lažje sprejemam vse, gledam na vse pozitivno ali kot lekcijo, ki mi samo kaže, da nekaj še moram predelat. pA TO TE PODPIRAM V CELOTI, DA BI SE MORALI OTROCI RODITI V LJUBEČ SVET, KJER BI JIH SPREJEMALI TAKE KOT SO. tAKO BI IMELI DOSTI MAN DELA, DA STOPIJO VEEEEELIK KORAK NAPREJ. Najprej bi morali to ozavestiti, razumeti in sprejeti starši, to je osnova.  :palec:

Vse odgovore najdemo v sebi, naš višji Jaz je tisti, ki nam kaže pravo pot, seveda polek vseh drugih, ki so zadolženi za nas, SEVEDA, ČE SE ODPREMO ZA TO VRSTO VODENJA. Vse poti so prave, vse poti tudi pripelčjejo vse nas, na isti cilj, nazaj k viru, od koder izviramo.

Vesela sem, da si se oglasil, HVALA KER SI, si rečemo prijatli!

HVALA KER SI !!

http://www.geocities.com/europeanbutterflies//Images/euphrosyne.JPG

o tole je pa zelo lepo napisan post x!x :2src: xsrcx :palec:

Učenik, vem da si tolk mojstra, da zdej že tudi v sebi čutiš, kdo govori iz srca in kdo iz možgan, to nekaterim ne bo nikoli dano, ker ne vedo, zakaj srce imamo. Srce so vrata duše in v njem sedi božji del-nas, pred vrati pa tisti z rožički in maha s ključem od vrat in govori SAM SEBI, da je bolj korajžen, ker ve, da bo prevlado zgubil prej al slej : "pridi ven, če upaš!" No pa tisti v srcu zbere moč in pride ven z ogledalom in temu bogemu EGU porine veliko ogledalo v roke. Od takrat naprej je suženj svojega odseva, ki ga vidi v ogledalu. Nikoli si ni všeč, nikoli ni zadovoljen s seboj, tolk ima dela sam s seboj. Ta je še hujši kot tisti del njega, ki mu rečemo POHLEP po materialnem, ta je POHLEP po samopomembnosti JAZ, JAZ , JAZ. En Jaz za doma za moža, en Jaz za enega otroka, en Jaz za drugega, enega za na banko, enega za k zdravniku..... tko. Višji Jaz je v nas samo eden, ta je v našem srcu, ta vedno pove, kaj je prav in kaj ni, zato imamo res vse odgovore v sebi.

HVALA KER SI !!!

http://www.mamarocks.com/happy_daisy_sm_clr.gif

x;)x :palec: xDDx xsrcx

peace and love

Klinar

<{POST_SNAPBACK}>MOJ EGO- sem v obdobju, ko mi dela 100/uro  -vem x:px  (moj namen pa ni bil kritizirat x!x )

ILUZIJE- poskušam jih prepoznat x!x  x?x  x!x

LAŽEM SEBI, VAM, BOGU...?

dokler sem v nekaj prepričan, to ni laž x!x

HVALA BOGU, DA ME ON RAZUME IN NE OBSOJA, TEMVEČ UŽIVA V MOJEM ODKRIVANJU SAMEGA SEBE...

še vedno pa sem prepričan, da če bi starejši-starši, šola itd. znali pri svoji vzgoji bolj prisluhniti tudi nam mladim in ne vsiljevat le njihovega prepričanja-ODKRITJA-bi skupaj hitreje rastli. Če bi vsi mi v svoje življenje vnesli več strpnosti, sočutja, dobrote in ljubezni, bi hitreje zaživeli ŽIVLJENJE, ki nam ga je namenil BOG x!x

Sploh pa ne mislim, da imam v svojem mišljenju vedno prav- ŠE ZDALEČ NE x!x  x!x  Se pa učim, med drugim tudi od vas na tem forumu... x;)x  :palec:

[

Ni bla mišlena tvoja kritika, ampak klinarjeva.

Tisto, da "lažeš", je blo dano v vprašalnem stavku, ne trdilnem! V razmislek.

Bog pa nikogar ne obsoja, ampak zgolj vsakdo sam sebe s svojim odnosom do Božjega nauka!

Ves vzgojno-izobraževalni sistem, ki služi zgol sebičnim interesom, pa je sevede slab.

]Učenik, vem da si tolk mojstra, da zdej že tudi v sebi čutiš, kdo govori iz srca in kdo iz možgan, to nekaterim ne bo nikoli dano, ker ne vedo, zakaj srce imamo.

Ne mečte biserov prašičem, je učil Jezus, da jih ne poteptajo v blato, potem pa se obrnejo, in poteptajo še vas. Zakaj prašičem so biseri enako kot blato.

In ko tebe opazujem, mi je jasn, kako globoko poznavanje človeka veje iz tega nauka, in kako resničen je.

Govoriš o srcu, kot prešič pa teptaš najčistejši božji nauk. Vprašajte duha, ki ga imate v srcu, in dobili boste odgovor, ali je moj nauk od človeka, ali od Boga; je učil Jezus. In če bi ti imev kaj srca, ne bi teptal ko prašič tisto, kar je od Boga.

<{POST_SNAPBACK}>Ne mečte biserov prašičem, je učil Jezus, da jih ne poteptajo v blato, potem pa se obrnejo, in poteptajo še vas. Zakaj prašičem so biseri enako kot blato.

In ko tebe opazujem, mi je jasn, kako globoko poznavanje človeka veje iz tega nauka, in kako resničen je.

Govoriš o srcu, kot prešič pa teptaš najčistejši božji nauk. Vprašajte duha, ki ga imate v srcu, in dobili boste odgovor, ali je moj nauk od človeka, ali od Boga; je učil Jezus. In če bi ti imev kaj srca, ne bi teptal ko prašič tisto, kar je od Boga.

Ja emanuel, to tudi za tebe velja, če že čist vedno druge navajaš, za vse, v glavnem pa tisti, ki karkoli napišemo, pišemo v PRVI VRSTI ZASE, najprej sami preberimo, kar napišemo. Vsak ima svoje videnje resnice, biserov kot jim ti praviš, včasih me pa kar not zaboli, tolk je teh starih spisov, ki jih kar naprej pogrevate.

KAJ PA ŽIVETI TUKAJ IN SEDAJ, ta trenmutek je vsa večnost.

KAJ JE PRAVZAPRAV RESNICA? RESNICA JE : GOVORIM KAR MISLIM IN DELAM KAR GOVORIM

KAJ JE PRAVI NAUK: NIKOMUR NE DELAJ TISTEGA, KAR NOČEŠ, DA BI DRUGI DELALI TEBI.

To velja za vsa področja, pa kaj je res treba na dolgo in široko, saj je kot matematična enačba, vsak svoje neznanke in znanke vstavlja, ali nalaga na obe strani tehtnice, da je vse v harmoniji.

KAR SMO SEJALI, SEDAJ ŽANJEMO, KAR SEDAJ SEJEMO BOMO ŽELI V PRIHODNJE

VSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA.

BREZPOGOJNA LJUBEZEN. To pa je največja "PETARDA" TAKIH PRIDIGARJEV KOT SI TI EMANUEL. TO JE VSA UMETNOST, TO NI TISTA "LJUBEZEN" V RJUHAH, TISTO JE TELOVADBA, LJUBEZEN JE SPREJEMANJE, TUDI TISTIH, KI MEČEJO BISERE PRAŠIČEM, BOG SPREJEMA VSE IN ČAKA, DA MU DOVOLIMO, DA DELA V NAS, KO SE ZBUDIMO.

Moj pokojni oče je velikokrat rekel:" BLAGOR UBOGIM NA DUHU, BOG ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO". Saj takrat nisem razumela. Zdaj vem, da je sebi govoril, da se na koga ni jezil, jaz danes tudi tako naredim.

Zato te moja svetost blagoslavlja Emanuel, super učitelj si tule na forumu, hvala ti .

Sprejemanje, strpnost, spoštovanje, brezgrajnost...ja so kar težke lekcije, najhujša pa je tista

JAZ VEM, a si me slišal, JAZ VEM. OK ti veš, kar veš, jaz pa tudi vem, kar vem, ja. Saj vsi vse vemo, le spominjamo se ne, vsak po svoje govorimo o isti stvari, najtežje se je spustiti na nivo sogovornika, da te razume, kajne, razen če nam je vseeno ali kapira al ne, samo da se ve, da jaz vem in povem.

Tolikokrat je Jezus na jeziku, ne samo pri tebi, pri velikih, to ste čist ena posebna grupa ljudi, pa vedno poveste le tisto, kar vam ustreza, kajne. Saj tako delamo vsi, seveda, samo kar tebi paše, nekomu drugemu ne. Za zlata pravila, abecedo duhovnosti pa ni treba tistih starih stvari kar naprej ponavljat, mladi se sedaj že rodijo s tako modrostjo, da bi se jim morali pokloniti in prisluhniti, da bi tudi mi kaj odnesli od tega. Vsi, prav vsi drug drugemu prinašamo sporočila, seveda, če SMO PRISOTNI TUKAJ IN SEDAJ, če pa nas ima preteklost, naša preteklost in naša prihodnjost na daljincu, pa sploh ne funkcioniramo, ker smo venomer odsotni, sploh nismo tukaj in sedaj.

No, pa da ne bo kaj zamere, forumi naj bi bili res dobronamerne debate, da bi se pogledi prepletali, in vsak bi našel v debatah mogoče kakšen delček v svojem mozaiku, ki mu še manjka, da dobi počasi slika njegove samouresničitve pravo, tisto čudovito podobo.

To pa je tudi moj namen, kadarkoli se kje oglasim. Oziroma, komu stopim na žulj, ali pa mi moj dober frend reče, kadar Veličastni Saturn pokuka iz tebe, saj ga imaš v sebi.

Vesela sem, da ga imam, res je mojster od mojstrov -učiteljev v življenju.

Prijeten večer, prijetno spanje, pa odličen počitek želim!

http://www.astro-art.net/forum/images/smiles/5hekla.gif

peace and love

Klinar

<{POST_SNAPBACK}>KAJ JE PRAVI NAUK: NIKOMUR NE DELAJ TISTEGA, KAR NOČEŠ, DA BI DRUGI DELALI TEBI.

To velja za vsa področja, pa kaj je res treba na dolgo in široko, saj je kot matematična enačba, vsak svoje neznanke in znanke vstavlja, ali nalaga na obe strani tehtnice, da je vse v harmoniji.

:palec:

Ja Vrba ti že veš!

Hvala ker si!

Zgodba:

Pri poročilih sedi vsa družina in poslušajo poročila, katera trenutno kažejo govornika, poslanca v parlamentu, ki govori na govorniškem odru pred parlamentom.

Najmlajši član družine, ki ima 28 let pravi po nekajminutnem poslušanju njegovega govora:

"Glej ga, ta je pa psiho!"

Mati ga mirno pogleda in reče: "Kaj misliš, kaj bi on izjavil zate, če bi ti bil na njegovem in on na tvojem mestu?"

Pa lep dan vsem!

peace and love

Klinar

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...