Skoči na vsebino

Nestrpnost med alternativci in še kom

trans

Recommended Posts

Pogledal sem spletno stran nekega "eksorcista". Gospod pravi, da je vse, ki se ukvarjajo z rejkijem, jogo, šamanizmom, su-jokom, hojo po žerjavici, bioenergijo, angeli itd. označil za izgubljene primere in, da so psihično bolni in, da jim ni več mogoče pomagati.

Prebiral sem mnenje katoliške cerkve, ki pravi kako se kažejo razne oblike delovanja hudobnega duha in satanistične prakse: spiritizem, homeopatija, kiropraktika, reiki, zdravljenje z glasbo in kristali, črna magija, uroki, prekletstva, satanizem, razne oblike sodobne alternativne medicine, šamanizem, bioenergetika, joga, akupunktura, vsi vzhodnjaški načini zdravljenja v to listo pa dodajajo še lezbištvo, homoseksualnost in celo Lionse.

Mogoče bi morali Lunin.net preimenovati, saj menim, da se tu družimo večinoma satanisti, ali pa duševno bolni ljudje? (he, he)

Kadar prebiram ali slišim takšna mnenja mi postane res neprijetno.

Moja prva reakcija je tesnoba in buren odziv do njih, ker zagotovo nisem po njihovih merilih. Sedaj ko se sprašujem zakaj se tako odzivam, pa spoznavam, da zato, ker sem se z delom sebe ujel v njihovo igro, ki je nesprejemanje drugih kot edinstvene osebe ali skupine, ki imajo poslanstvo živeti svojo realnost. Pa imajo potem tudi pravico, da spodbujajo nestrpnost, načrtno preprečujejo delovanje drugim, ustvarjajo strahove v ljudeh in jih ščuvajo proti drugim ljudem?

Po neki etiki, zagotovo ne, mogoče pa je to njihova naloga, da s tem pomagajo drugim, da se postavijo zase? Nekje na forumu pa sem prebral latinski pregovor "Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moči". Osebnostne ali institucionalne pač. Predvsem pa se mi zdi, da obstaja več moči, oz. načinov preko katerih se kaže naša moč in je nosilec našega sporočila drugim. Moč strasti, moč intelekta, moč ljubezni, moč modrosti, moč razumevanja in tako naprej. In ti ljudje imajo očitno svojo resnico svetu podajajo z močmi, ki ne vsebujejo preveč ljubezni in modrosti. Mogoče pa se tisto proti čemur se borijo nahaja v njih samih?

Za zaključek še ena misel Hermana Hesseja, " Kadar sovražite nekoga, sovražite v njem nekaj, kar je del vas", sam pa bi dodal, da je enako s strahovi.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 104
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zivjo in dobrodosel! :vio: :palec:

Sicer kaj podobnega ze imamo (priletim al pa kdo drug s kakimi linki), sam si tko dobro tole napisal, da dbest. :palec: xDDx

Nestrpnosti je velik vec kot si mislimo in clo priznamo. Tudi tu, konec koncev.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}> Ker se dobro zaveda, da potrebuje svoje ovcice za svoj obstoj in ce se bojo ovcice odvracale od nje in nasle druge nacine duhovne rasti, je bo konec! To je samo teznja po obdrzanju moci...

seveda. xyesx :palec:

ja, a ne Silver? xokx

tak fajn (in pismen x^x) post. x8Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Za zaključek še ena misel Hermana Hesseja, " Kadar sovražite nekoga, sovražite v njem nekaj, kar je del vas", sam pa bi dodal, da je enako s strahovi.

Ja trans, to je točno, vse, kar se nam dogaja je naše ogledalo ali drugače, kar oddajamo, dobivamo kot reakcijo nazaj. Men je to čisto jasno, zato tudi sebe takoj analiziram na preprost način.

KAJ ME JAZI IN ZAKAJ?

Sicer me jezi ali zjezi le malo stvari še, pa še to takoj osmislim tako, da se usedem, vzamem zvezek, svinčnik, tako razčlenim osebo, ali situacijo, ki je center tega mojega nemira.

Opišem natančno kaj mi tisto pomeni, vse pojme parkrat dobro s srcem preberem, potem se odgovor vedno pojavi.

Zdaj se samo še nasmehnem, ko mi je odgovor jasen, in ta situacija je zaključena, nikoli več, me ne "zdrma" .

Ni lahko, je pa preprosto. Vse je treba obdelati, V SEBI, potem tudi strah nima v naši notranjosti več prostora.

Hvala ker si, dobrodošel !! :palec:

peace and love

Klinar

Trans, helo!

Sej vidiš, da že po številu alter tehnik, ki si jih naštel, pa verjetno še nisi vse, je jasno, kaj sporoča cerkev: Vse kar ne počnemo mi, je narobe. Ker kateri krščanski frajer si je pa vzel tolk časa in sprobal vse te tehnike, da jih je lahko diagnosticiral za satanistične....

Bog ne daj, da bi si ljudje znali sami pomagat in spoznali, da je Bog v njih in ne v nekem poslopju, kjer moraš - ker se spodobi - keš donirat.

Cerkev je le ena izmed mnogih skrajnosti, ki ljudem ne dovoli biti taki kot si želijo - s svobodno voljo in v elementu ustvarjanja.

Neprijetno ti bo samo tako dolgo, dokler ne boš v sebi globoko prepričan, da je tko, kot je v tvoji glavi, čist kul.

Ja, imajo vso pravico in hvala Bogu jo imaš tudi ti x;)x

Seveda se etika konča takoj, ko začneš ustrahovat zaradi lastne koristi in to počnejo vsi, ki imajo dovolj zunanje in premalo ali nikakršne notranje moči.

<{POST_SNAPBACK}>Trans, helo!

Seveda se etika konča takoj, ko začneš ustrahovat zaradi lastne koristi in to počnejo vsi, ki imajo dovolj zunanje in premalo ali nikakršne notranje moči.

Tale misel o zunanji in notranji moči mi je pa die beste. Hm, pravo izhodišče za nove uvide... Hvala, E. x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

:vragec:

odlichno... x:)x

she ena tema, v kateri bodo lahko "DUHOVNJAKI" (ki so po difoltu polni tolerance in ljubezni do drugachnih) pljuvali po R K C

bljak

..OM.. :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

odlichno... x:)x

she ena tema, v kateri bodo lahko "DUHOVNJAKI" (ki so po difoltu polni tolerance in ljubezni do drugachnih) pljuvali po R K C

bljak

Napacha v sistemu aakhut.

Meni gre predvsem za nekaj drugega. Če nekdo ne sprejema tega kar jaz delam, me zmoti, da me to prizadane in želim poiskati odgovor na to kaj je tisto v meni, kar se odzove na tak dražljaj. Zato sem napisal uvodni post.

Glede na tvoje omenjanje pljuvanja in medmet bljak, ki si ga uporabil, menim, da najbolj v tebi samemu obstaja potreba, da bi pljuval po drugih. In za nekatere je to pač običajno vedenje.

Čeprav je veliki duhovni mojster Jezus Nazarenski govoril predvsem o ljubezni in odpuščanju je to dandanes za nekatere vredno posmeha in ljudi, ki želijo slediti temu načelu lahko poimenujejo tudi slabšalno z "duhovnjaki". Saj v resnici ni pomembno kako živiš in kdo si v svojem bistvu, temveč kateri čredi pripadaš, kaj ne?

<{POST_SNAPBACK}>Napacha v sistemu aakhut.

Meni gre predvsem za nekaj drugega. Če nekdo ne sprejema tega kar jaz delam, me zmoti, da me to prizadane in želim poiskati odgovor na to kaj je tisto v meni, kar se odzove na tak dražljaj. Zato sem napisal uvodni post.

Glede na tvoje omenjanje pljuvanja in medmet bljak, ki si ga uporabil, menim, da najbolj v tebi samemu obstaja potreba, da bi pljuval po drugih. In za nekatere je to pač običajno vedenje.

Čeprav je veliki duhovni mojster Jezus Nazarenski govoril predvsem o ljubezni in odpuščanju je to dandanes za nekatere vredno posmeha in ljudi, ki želijo slediti temu načelu lahko poimenujejo tudi slabšalno z "duhovnjaki". Saj v resnici ni pomembno kako živiš in kdo si v svojem bistvu, temveč kateri čredi pripadaš, kaj ne?

in kateri chredi pripadash ti x:Dx x:Dx x:Dx

..OM.. x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>Napacha v sistemu aakhut.

:palec:

sem se ze hotla s cim podobnim oglasit, namrec Aakhut - da - zate velja enako...

kajti saj TI najbrz najbolje ves, kaj vera 'uci'.

No jaz ne recem da je cerkev bljek, pa jaz nisem verna, ne bila vzgojena tolk v tem duhu kot ti, a osnovni point pa je zal bil pri tebi precej zgresen... kajti tisti, ki je vzgojen v pravem bozjem duhu, bi bil bolj spostljiv (do VSEGA ZHIVEGA).

no, zato - ker te niso ucili ljubezni.

to pa uci vera.

In ce se obracas k njej, daj ji pol pusti do sebe.

tile tabori - komuniosti pa rkc - to pa je ze dologocasno in tudi zlagano pol v koncni fazi.

Picasso

bljek je veljal predvsem tistim, ki, vsake toliko; ko se jim zazdi da so odrinjeni in pozabljeni od R KC (ki se pametno ne ukvarja vech z njimi); spushchajo v neka obtozhevanja in nesmiselna namigovanja le tej....zato bljek

bljek :xx!:

saj vem, kaj si mislil, sam dejstvo je pa to.

in zakaj bi moral sledit nujno necemu?

saj verujes lohk v Boga.

zakaj mi mora recimo boga posredovat ravno pedofilski duhovnik, ce imam sama cistejso vez z Njim???????????

to je vse.

In to, da SE NE PRIZNA (s strani takih gorecnezev kot si ti), da je cerkev kar orto zgresila, je sam zalostno in zanikanje Bozjega nauka.

In cist nc druzga. xyesx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>saj vem, kaj si mislil, sam dejstvo je pa to.

in zakaj bi moral sledit nujno necemu?

saj verujes lohk v Boga.

zakaj mi mora recimo boga posredovat ravno pedofilski duhovnik, ce imam sama cistejso vez z Njim???????????

to je vse.

In to, da SE NE PRIZNA (s strani takih gorecnezev kot si ti), da je cerkev kar orto zgresila, je sam zalostno in zanikanje Bozjega nauka.

In cist nc druzga. xyesx

dveh stvari ne shtekam klele

zakaj je zarad parih "pedofilou" zej zhe usak zhupnk to?

pa kaj je cerkev tazga zagreshila?

a to, de se je odlochla za stran, ki je bla proti rdechkarjem, al to de je pach po svoje "ukrotila" tiste, k se pach niso strinjal z naukom...(inkvizicija)...??

<{POST_SNAPBACK}>Trans, helo!

Sej vidiš, da že po številu alter tehnik, ki si jih naštel, pa verjetno še nisi vse, je jasno, kaj sporoča cerkev: Vse kar ne počnemo mi, je narobe. Ker kateri krščanski frajer si je pa vzel tolk časa in sprobal vse te tehnike, da jih je lahko diagnosticiral za satanistične....

Bog ne daj, da bi si ljudje znali sami pomagat in spoznali, da je Bog v njih in ne v nekem poslopju, kjer moraš - ker se spodobi - keš donirat.

Cerkev je le ena izmed mnogih skrajnosti, ki ljudem ne dovoli biti taki kot si želijo - s svobodno voljo in v elementu ustvarjanja.

:palec: :palec: :palec:

Aakhut, prvic jih je blo MUCHO vec x!x x!x (nesteto afer) - kar kaze tud na izrojenost, da 'ne dela' skratka tole - kot bi moral.

drugic pa - saj ni nihce rekel...

dala sem primer, da je moja vera cistejsa kot pa celo duhovnikova (ce je slednji recimo pedofil, kar jih je dokazano dost).

jaz sem primer (sem imela napisan pa zbrisala, ker kao o seb skoz govorim, ampak zdajle tole omenjas, pa ajde):

v moji druzini se nismo pustili ujet v nobenega od taborov, ceprav je mati bila vzgojena v krscanski druzini in so vsi verni.

mene je mama 'ucila' vero, vendar ne s siljenjem k verouku.

ampak z zgledom in upostevanjem vrednot = bozjih zapovedi.

in zdaj so nas pa prec v partijo hotl zvabcat - ker kao 'nismo za' cerkev.

vrv, ki vsaka na svojo stran vlece, oboje je pa ena sama politika. zal.

nima nic skupnega z vero vec.

oni ki je v stiku z bogom ne rabi stemplja, da mu pripada, ker ga nosi v sebi.

Picasso

Ja aakhut, uboga cerkev. Še kakšna dva posta napišeš, pa bomo končno dojeli, da si žrtev. :ermm: :sniky:

Naj se ve kdo so potomci Križanega! :switz:

Aja, kaj si misli Jezus o RKC:

Papez je prispel pred nebeska vrata. Sv.Peter ga pozdravi in vprasa po imenu.

"Jaz sem papez!"

"Papez, Papez", mrmra Sv.Peter.

"Zelo mi je zal, toda s tem imenom nimam nikogar na spisku."

"Toda . . . Jaz sem namestnik boga na zemlji!"

"Bog ima namestnika na zemlji?", se vprasa Sv.Peter zacuden.

" Smesno, a tega mi ni nikoli omenil."

Papez postane rdec v obraz.

"Jaz sem poglavar katoliske cerve!"

"Katoliske cerkve . . . . se nikoli slisal", rece Sv.Peter. "Toda pocakaj malo, vprasal bom sefa".

Sv.Peter gre in rece bogu:

"Ti, pred vrati je nekdo, ki trdi, da je Tvoj namestnik na zemlji. Ime mu je Papez. Ali ga poznas?"

"Ne", rece bog. "Ne poznam ga. Nic ne vem o tem. Toda pocakaj, vprasal bom Jezusa. Jeeeezus!"

Jezus pride in vprasa, "Ja, oce, kaj je?"

Bog in Sv.Peter mu razlozita situacijo.

"Trenutek" rece Jezus, "pogledam si ga. Sem takoj nazaj."

Deset minut pozneje je nazaj, smejoc in s solzami v oceh. "Ne more biti res", izjeclja. "Se spomnita malega ribiskega drustva, katerega sem ustanovil pred 2000 leti? Se vedno obstaja!"

ne vem, aakhut...

mislim da ni nujno da to ne bi blo zdruzljivo...

skratka - SEM za Boga (le da pac to mal drugac jemljem), NISEM pa za siljenje, vkalupljanje.

Bogi Jezus, kako so ga vedno napacno revezha interpretiral in se sklicevali pol nanj.

In on gleda zdaj kar dela cerkev in si misli: odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo. x:o)x

Vendar ljudje vseeno rabijo SMER.

cerkev... zaradi vsega tega je padla folku dol in so se odlocili za druge oblike spoznavanja boga.

skupina je pa prvic lepo na broju, drugic pa bolj mocna - in to zelo dobro ve cerkev.

vse je sam se farsa pa kich...

oni americani, razni mnozicni morilci, pedofili, posiljevalci... so najverjetneje lepo molili vsak dan pred kosilom.

pa mal so sli v cerkev, k mash.

in so zdaj verniki in dobri, al kaj?

skratka, vsa tale njihova vera ni bila nic vredna (in jim ni pomagala, da bi rpeprosto bili dobri), pa cetudi so 100x molili pri kosliu in sli 100 000x v cerkev in prispevali cerkvi za zlati kich 100 milijonov dolarjev.

to mas v seb, se mora tebe dotaknit...

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...