Skoči na vsebino

Nestrpnost med alternativci in še kom

trans

Recommended Posts

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Seveda, saj je z njimi najlažje manipulirati. Takoj so v transu, ko nekdo začne z duhovitniško latovščino. A ravno s takšnimi je treba biti najbolj previden. A v času, ko je duhovnost tržna kategorija, se etika kaj hitro pozabi. Saj poznaš pregovor: Ko denar spregovori, pamet molči!

Skratka, najobčutljivejšim je najlažje vzeti svobodo. Še ploskajo ti, ko jim vzameš možnost izbire in možnost uporabe lastnih sposobnosti.

Pa še nekej.Zakaj bi sploh manipulirov z drugimi.Kaj maš od tega???Ljudem je treba pomagat ne da jih gaziš.Čeprov oni tebe, ker ti veš zakaj te in jim oprostiš....štekaš.

A ravno s takšnimi je treba biti najbolj previden....po tem sklepam da se ljudi bojiš.

Ljudje niso noben bau-bau.So samo zmedeni veš.

Popravljeno -> Indigo
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 104
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kaj pomeni občutljiv?

- ali pomeni, da je nekdo čuteč, občuti energije, stanja ljudi

- ali pomeni, da je nekdo občutljiv na to, kako se drugi vedejo do njega in tega ne zna sprejeti

Jaz uporabljam izraz občutljiv za tiste, ki jih vsaka stvar vrže iz tira. Imajo problem s sprejemanjem drugačnosti, sprejemnajem vsega nasploh, se težko vklopijo.

Če si prepričan v to, kar misliš, kar čutiš in kar živiš, ti je popolnoma vseeno, kaj misli nekdo drug. In če hočeš biti prepričan v to, moraš imeti zelo malo kompleksov in zelo veliko senzibilnost. Potem te lahko kdo nekam pošlje ali se norčuje iz tebe, ti bo vseeno, niti ne boš občutljiv, ne bo te prizadelo, ker boš sprejel njegovo drugačnost, možnost, da misli drugače kot ti. Če veš, da imaš prav, te to ne rani, kakor te ne rani, če ti kdo ne odpre vrat, ker nima rok. Razumeš, da ne more. Nima rok. Tukaj pa razumeš, da ne more razumet, da ne more živeti in čutiti tvoje resnice. Tak pač je. Drugačen kot ti. Zato se ne jeziš, niti nisi nestrpen.

Jaz spoštujem ljudi, ki ne verjamejo v nič, kakor tudi tiste, ki hočejo nekaj verjet, pa probajo vse sorte "duhovnosti".... Najbrž je to zanje fajn v njihovem razvoju. Morajo čez to fazo. Je dobro za njihov razvoj. Ravno tako kot je dobro za naš razvoj, da srečujemo točno take, ki nam gredo najbolj na živce. Lažje vidimo, kje imamo mi sami pri sebi za popucat v sprejemanju.

<{POST_SNAPBACK}>Seveda, saj je z njimi najlažje manipulirati. Takoj so v transu, ko nekdo začne z duhovitniško latovščino. A ravno s takšnimi je treba biti najbolj previden. A v času, ko je duhovnost tržna kategorija, se etika kaj hitro pozabi. Saj poznaš pregovor: Ko denar spregovori, pamet molči!

Skratka, najobčutljivejšim je najlažje vzeti svobodo. Še ploskajo ti, ko jim vzameš možnost izbire in možnost uporabe lastnih sposobnosti.

:palec: Ja to sem pa imela možnost sprobat. Ne bom sicer točno napisala kje sem to doživela. V imenu denarja tudi v Sloveniji določene skupine ljudi delajo točno tako. Seveda, ljudem je treba pomagat, pravilno ja, vendar vsi vemo, da v gonji za materialnimi dobrinami veliko ljudi podlega "močnejšim" in se jim dobesedno pustijo vodit. Žal je tako. Pa pozdravček vsem. xsrcx xsrcx xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Ni res.A veš kolk intelegentnih in zavestnih ljudi je občutljivih.Sej ti povem.To je pogoj da čutiš težo stvari.Drugače ne gre.

Tiste k ti omenjaš so duhovni reveži ponavadi žrtve krutih stvari okoli nas in nepravih staršev.Oni potrebujejo največ ljubezni na tem svetu.

Ravno oni so žrtve, ker duhovitniški tržniki z raznimi vikend angelskimi delavnicami iz takšnih revežev vlečejo denar in jim prodajajo "muda za bubrege". Takšnim ljudem je treba pokazati na kažipot, ki jih pelje na pot osebnostnega razvoja. Žal je danes na sceni vež zlorab, kot pravih napotkov. Razna 090 prerokovanja so še najmanjše zlo. Huje je, ker neuravnovešenci svetujejo, kako se uravnovesiti. Nekomu, ki hoče skopati jamo, tega ne bom sam storil, temveč mu bom dal lopato in ga naučil kopanja.

Takšnih izkušenj, kot je tvoja, Robida, je v Sloveniji lepa množica. Sam sem se udeležil zaradi osebnega firbca nekaj delavnic in moja izkušnja je katastrofalna. kakor hitro sem se naredil malce naivnega, sp duhovitneži planili na moj žep kot mutav na telefon. res sem reskiral nekaj denarja, a izkušnja je odtehtala. Seveda se nočem postaviti v kožo nekoga, ki je resnično potreben pomoči. Ravno zato na tem forumu mogoče prepogosto opozarjam na lopove in učinke lopovščin na duhovni sceni.

P.S.

Seveda niso vsi lopovi. Obstaja tudi nekaj ljudi, ki obvladajo to, kar prodajajo.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Obcutljivost...

"marsikdo misli, da je obcutljiv, a ima v resnici samo slabe zivce". xDDx x;)x

(*avtorja pa se zdajle ne spomnim, sory)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

[snapbackHuje je, ker neuravnovešenci svetujejo, kako se uravnovesiti.

zato je pa tvoja naloga da take ljudi prepoznaš in se jih izogibaš oziroma jim prijazno rečeš Adijo.Probaj so poglobit vase in verjet svojim občutko, ker so močnejši kot oči,sluh, vonj.

Razvijat intuicijo ja.....to je to.

Marsa x:)x

Indigo ti si pa pravi poba. x^x

Tako dobro pišeš, da sploh nimam kaj dodati. Še tam kamor bi svoj nos vtaknila, si ti že lepo vse napisal, pa se meni ni treba nič "razburjat" pa "pridigat". Hvala, ker mi šparaš žifce. x:Dx

Kako čemo? Lako čemo.

marsikdo misli, da je obcutljiv, a ima v resnici samo slabe zivce

marsa, za te besede si vredna povabila na pijačo :palec: :palec:

Razvijat intuicijo ja.....to je to

Vsekakor Indigo! A tudi intuicijo je treba imeti na povodcu. So nekatera področja, kjer je intuicija precej nemočna, oz. nenatančna.

Osebnostna rast je precej zajeban sistem, če se odločiš bika zgrabiti za roge. :eek:

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>marsa, za te besede si vredna povabila na pijačo  :palec:  :palec:

xcheersx

zal pa bom zdaj totalno nalozila in se hvalisava bom izpadla x;)x - a to moram povedat. ;) :D

namrec.... nekoc je blo ne vem kaj ze, morda sem jokala zarad kaksnih invalidov, krav, ki jih prevazajo, otrok, ki trpijo - al cesa podobnega...

pa me je Mitja pogledal in rekel - a ves, kaj mam v mislih?

sem rekla, vem xDDx - marsikdo misli, da je obcutljiv, .....

torej, povabilo na pijaco naj bo zato, ker to vidim in 'priznam' pri sebi. ;) :)

kdaj greva? x:px

saj se hecam... x;)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>xyesx

"Bodi prijazen; vsak, ki ga srecas, bije hudo bitko."

(J. Watson)

To je pa res, jest jo dones na temi Denar in duhovnost, pa itak vem, da se to nekaj v meni dogaja. Me prav zabava, hkrati pa sem radoveden zelo, kaj se mi bo na koncu posvetlil.

Ampak, ko se srečujem z ljudmi in jih spoznavam globje, res vsak nosi svoj križ.

Živela zemlja, peskovnik na duhovni poti.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

ne verjamem (da ga nimas). xDDx

imas 'drugacnega', mal bolj *zasekanega* morda. hladnega... racio varianta al kaj.

saj jaz pa maram crni humor...

pa tud ga nimam, smisla namrec, vedno. :)

pjacca se zgodi, jasno... x;)x :palec:

Picasso

A ni lepo, na temi o nestrpnosti toliko ljubezni :2src:

Indigo in Kabalist :palec:

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

xsrcx Kaj češ ljubezen ne pozna meja. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

A tudi intuicijo je treba imeti na povodcu. So nekatera področja, kjer je intuicija precej nemočna, oz. nenatančna.

Osebnostna rast je precej zajeban sistem, če se odločiš bika zgrabiti za roge. :eek:

Intuicijo razumem povsem drugače. Pri njej gre za nasprotno dejanje kot "imeti na povodcu", kot bi govorili o EGU. Pri intuiciji se je treba prepustiti. Dopustiti. Ozavestiti. Ne more priti vate, če imaš varovalke pa blokado za take in drugačne primere.

Osebnostna rast zame tudi ni nekaj, kar bi grabil za roge. Sistem je zajeban, če ni preprost, ker zakompliciran sistem je težko obvladljiv. Nikdar ne vem, katera varovalka, ki sem si jo postavil zaradi okolja, ne bo ustavila mene. Torej mi spet ne preostane drugega kot večanje odprtosti, kar posledično pomeni boljša intuicija.

Lepo sredo! xsrcx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Intuicijo razumem povsem drugače. Pri njej gre za nasprotno dejanje kot "imeti na povodcu", kot bi govorili o EGU. Pri intuiciji se je treba prepustiti. Dopustiti. Ozavestiti. Ne more priti vate, če imaš varovalke pa blokado za take in drugačne primere.

Osebnostna rast zame tudi ni nekaj, kar bi grabil za roge. Sistem je zajeban,

:o|o: čist res, :palec: x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Dopustiti. Ozavestiti. Ne more priti vate, če imaš varovalke pa blokado za take in drugačne primere

Intuicija enostavno tudi odpove. Bistvo kabalistične poti, kakršna je meni domača (kabalističnih poti je ogromno) je neprekinjena ljubeča pozornost. Skozi ta proces se deli nepovezane zavesti osrediščijo okoli notranjega sonca (ta izraz še najraje uporabim, kajti stanja zavesti, ki se porajajo, je silno težko opisati z besedami). Za dosega tega cilja, ki niti ni toliko pomemben, kot pot do njega, je potreben voljni napor. Ko rečem, da je treba bika zgrabiti za roke, to pomeni osredotočeno delo na sebi in ne bluzenje z bog ve čem. Duhovnost ni samo "fajn počutje", temveč tudi boleče krize. vsakdo, ki se hoče iti duhovnost samo zaradi dobrega počutja, ta ga je "najebu" po domače povedano. Ali ne bo napredoval ali pa bo napolnil hlače, ko se bo spustil v zasebni pekel lastne duše. Saj poznate Dantejevo Božansko komedijo. To je obvezno branje za vsakogar, ki je resen na svoji poti do samega sebe.

:inocent: zdaj pa nč več ne zastopim, zadnjič si nam svetoval slikanice in čimbolj enostavne knjige in te priporočal kot edine pravilne za duhovno rast...

in jst sem navalila na basni in grške mite :vio:

a zdaj morm pa še Danteja praviš...

prav ...bom pa še to x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...