Pika Pikica 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Men je všeč, če skup pospravljava/kuhava. Je bolj prijetno. Pa še kakšnega lupčka zraven dobiš za nagrado. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gostja 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 Madonca, Ebor, res si me precital. Sondiram ... Ves kaj me matra? Toliko zensk jamra, kako jim moski ne pomagajo, pa se mi zdi, da si zenske med sabo nic kaj prevec ne znajo pomagat, ker razmisljajo na svoj, zenski nacin (zenske, ne mi zamerit, jaz sem prepricana, da ja nas nacin razmisljanja drugacen od moskega). In sem pomislila na to, da bi bilo dobro vprasat moske, kaj o tem mislijo ... Podpisem se pod tvoj komentar. Videt je, da ste zlata druzina. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 men pa ni ok, da en kuha in drug pospravlja.prvic sama sprot ze dost pomijem in tko, drugic pa, se mi zdi, ce se kdo zanasa da bo nekdo drug za njim pospravljal, ne pazi tolk, vec posvinja in tko. ce pa sam, pa tocno VE, da je fajn mal sprot ze 'pazit'. nekomu nekaj bolj lezi, drugemu pa drugo.tko da mi tu nimamo problemov, ceprav vecino teh poslov opravim jaz, kar se mi zdi nenazadnje pac fer. jaz bolj tko sproti, mitja pa tud kake bolj temeljite... recimo stedilnik spuca, okna pomije in kaj podobnega. pri enih opravilih pa ga tko al tko ne spustim zraven, ker 'ne zna'. recimo s cunjami se sam jaz ukvarjam, ce jih ma on cez, so vse pomeckane in 'ne prav obesene' in vse to. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Madonca, Ebor, res si me precital. Sondiram ... Ves kaj me matra? Toliko zensk jamra, kako jim moski ne pomagajo, pa se mi zdi, da si zenske med sabo nic kaj prevec ne znajo pomagat, ker razmisljajo na svoj, zenski nacin (zenske, ne mi zamerit, jaz sem prepricana, da ja nas nacin razmisljanja drugacen od moskega). In sem pomislila na to, da bi bilo dobro vprasat moske, kaj o tem mislijo ... Podpisem se pod tvoj komentar. Videt je, da ste zlata druzina. Živjo Gostja, kako si kaj?Ma nismo zlata družina, to kar sem napisal so pač moji ideali in k temu težim.. sem tudi napisal, da so že vidni skromni rezultati... daleč sem še od ideala... a trudil se bom naprej... Lej sej vem kaj te žuli... pri nas je bilo tudi tako, jaz sem trdil, da jaz vse naredim, žena je trdila, da ona vse naredi... kar nekaj časa se je to vleklo.. potem pa sva se vsedla, napisala vsa opravila... in jih poskušala razdelit... na koncu se je pokazalo, da vsak nekaj naredi (vsak približno pol ), samo, da nisva videla del, ki jih opravi drugi, videla sva samo svoja dela....In tako mislim, da je (mogoče) tudi pri tem kar ti sprašuješ... mogoče gre za nepoznavanje opravil, ki jih opravi tvoj partner.Spet nekaj drugega je pa če bi recimo ti rada "šraufala " avto, kopala po vrtu, namesto, da bi recimo likala, pa da likat noče tvoj partner, ker bi tudi on rad recimo štihal vrt... tukaj pa ne vem... tu pa potem špila varianta, ki jo je predstavila Pika Pikica... Lep dan... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>men pa ni ok, da en kuha in drug pospravlja.prvic sama sprot ze dost pomijem in tko, drugic pa, se mi zdi, ce se kdo zanasa da bo nekdo drug za njim pospravljal, ne pazi tolk, vec posvinja in tko. ce pa sam, pa tocno VE, da je fajn mal sprot ze 'pazit'. nekomu nekaj bolj lezi, drugemu pa drugo.tko da mi tu nimamo problemov, ceprav vecino teh poslov opravim jaz, kar se mi zdi nenazadnje pac fer. jaz bolj tko sproti, mitja pa tud kake bolj temeljite... recimo stedilnik spuca, okna pomije in kaj podobnega. pri enih opravilih pa ga tko al tko ne spustim zraven, ker 'ne zna'. recimo s cunjami se sam jaz ukvarjam, ce jih ma on cez, so vse pomeckane in 'ne prav obesene' in vse to. Hja sej to je, jaz tudi s perilom ne znam... enostavno nimam občutka za to.... se pač rinem tja, kjer vem, da bom dobro opravil... ekhmm ja Marsa pomivanje (no zlaganje v pomivalni stroj.. jest temu rečem) spada h kuhanju... tudi ne moreš kuhat če imaš vso podo razmetano po kuhinji, vsaj jaz ne morem no... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 *mi nimamo pomivalca (ker smo ga pustil v prejsnjem fletu, ker smo tko skompenziral farbanje, da smo se lohk cimprej spokal, brez da bi rabili ves flet belit, tu pa ni placa zanj in do kuhinje se nismo prisli - da bi jo prenavljal). je bilo vedno pomivanje posode z moje strani najbolj osovrazeno opravilo, no zdaj pa mi ni vec taka frka.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>*mi nimamo pomivalca (ker smo ga pustil v prejsnjem fletu, ker smo tko skompenziral farbanje, da smo se lohk cimprej spokal, brez da bi rabili ves flet belit, tu pa ni placa zanj in do kuhinje se nismo prisli - da bi jo prenavljal). je bilo vedno pomivanje posode z moje strani najbolj osovrazeno opravilo, no zdaj pa mi ni vec taka frka.. Ti a veš, da men tud... doma (še ko sem bil pri starših) sem mel to čez... in ko sem se "osamosvojil" prvo kar sem nabavu je blo hladilnik, štedilnik in pomivalni stroj... držu mi je skor 15 let... no lani je pa začel spuščat vodo in sem zamenjal... med tem sem 3 dni pomival na roke.. ti povem štalaaa (koker bi ti temu rekla)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 ja, shtala, pri men je veckrat bila kar dobesedna. to pa res!!! psoda!!! :xx!: no zdaj pa mi ni, ene vrste meditacije, pravzaprav skor uzivam. sam spravit se mi ne da.zato pa kar sprot pomijem, cimprej, da je mir. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, shtala, pri men je veckrat bila kar dobesedna. to pa res!!! psoda!!! :xx!: no zdaj pa mi ni, ene vrste meditacije, pravzaprav skor uzivam. sam spravit se mi ne da.zato pa kar sprot pomijem, cimprej, da je mir. Hja jaz včasih delam več jedi kar v istem loncu... tako, da pač ni toliko za pomivat... ali pa namerno vzamem večji lonec recimo za rižoto in potem dodajam sestavine ... in s tem nekako prišparam energijo pri kuhi in pomivanju - pa še manj vode umažem s tem (saj veste z energijo je treba varčevat tudi zato, da ohranjamo naravo, kajne, enako je z vodo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 a dej no lenoba kuharska, vsak izgovor ti prav pride Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>a dej no lenoba kuharska, vsak izgovor ti prav pride Mislim Haloooo Tinka , jaz se tukaj trudim, da bi osvestil kuharje in kuharice, da pazijo na energijo in vodo ... a ti sploh veš kako dragocena dobrina je voda....Evo ti mi pa pol ves trud sesuješ... ej čak čak... ušesa ti bom navil...(kje je un znak za navijanje ušes??????) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gostja 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 Mmmm, zelo vsec mi je, kako se tale debata razvija. Ebor, bi lahko rekel, da vsi tvoji prijatelji sovpadajajo s tvojim vzorcem In ... btw ... res je lep dan ... Kar se pa pomivalca tice ... ko je prisel v naso hiso, je moz rekel, da je to njegov najboljsi prijatelj Marsa, kaj pa takrat naredis, ko se ti ne da spravit k posodi (ce ne gre sproti pomit)? Kako se prepricas, da ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 js sm pa kr mal odvisna od pospravljanja-to sm fasala po mami in mi gre vedno bolj na živce.k so me ceu lajf filal s tem da more bit do sijaja zglancan vsaka stvar na svojem mestu,da ja ne bi kšni obiski vidl,da nismo cunj pospravl al pa da so tri posode na pultu.mora,se mi kr prkazuje kadar sva pr men in pol sam letam perem pospravlam in se poćutim že kr mal bolana gospodinja in se pol kr predstavlam sebe na kmetih v kšni črni kuhni.ampak pred leti me pa razmetano ni motil. in zdej v svojem psihičnem stanju težim še Brankecu,ki je ponavad veselo zasidran pred računalnikom in karkol mu rečem če bi mi pomagu je sej bom,al pa dej mal kasnej v tem trenutku bi ga najraj zadavla al pa tolkla z nečim in pol se kuliram: sj ni treba,da je takoj zdej narjen (ampak js hočem zdj tisto čebulo,sj bova oba jedla kosilo),jaz sem sama svoja in se imam rada,živčnost ni potrebna (če nauš takoj obesu cunj bojo bojo pred mrakom mokre in jutr nauš meu spodnjih gat,ne mi pol težit kje jih maš)sj mi pomaga kšno stvar ampak se z vsemi štirimi bran,pol mam pa ful strateško idejo,da ga bom prevzgojila pol sm pa spet nase jezna.kva sm js njegova mt al kva.je pa res,da pa vse drugo naredi zame,rihta avto,me prevaža okol k rabm prevoz pa tak. sam sm res jezna in gruntam: js sm ego,on je ego,vsi smo ego,a sm preveč zahtevna tečna bejba in si grem na živce in ne vem kva narest Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Marsa, kaj pa takrat naredis, ko se ti ne da spravit k posodi (ce ne gre sproti pomit)? Kako se prepricas, da ...Ponavadi se vrzem na finto.Namocim v vodo in detergent in pol pac moram pomit (ker rabim korito)...najveckrat pa sred kaksnega dela, cist desetega, recimo tu kaj pisem al kaj petnajstega pocnem, pa si grem nastimat cedevito, pa ne morem tistga gledat, pa zacnem s kakimi kozarci, pol pa kar vse pomijem ker sme ze not. Pomivalc je pa itak bil zanic (no pac en tak bolj pocen in je bil zlo glasen, med drugim), tko da ko bomo novega, bo velik boljsi. Hladilnik mam pa dbest sem zlo zadovoljna.Stedilnik pa shtala, odkar smo tu, se 1x nisem pekla v pechici. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mmmm, zelo vsec mi je, kako se tale debata razvija. Ebor, bi lahko rekel, da vsi tvoji prijatelji sovpadajajo s tvojim vzorcem In ... btw ... res je lep dan ... Kar se pa pomivalca tice ... ko je prisel v naso hiso, je moz rekel, da je to njegov najboljsi prijatelj Marsa, kaj pa takrat naredis, ko se ti ne da spravit k posodi (ce ne gre sproti pomit)? Kako se prepricas, da ... Gostja nebi rekel, vsak si pač izbere svojo pot, ne vem, če bi bil enak vzorec dober za vse... dal sem pač samo en primer (svoj), ki ga najbolj poznam...Povej Gostja, kako pa ti gledaš, občutiš to... rad bi slišal tvoje mnenje....Lep dan ti želim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gostja 1. september 2005 Avtor Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Povej Gostja, kako pa ti gledaš, občutiš to... rad bi slišal tvoje mnenje.... Kako jaz gledam na to, Ebor? Zelo podobno kot ti. Za partnerstvo gre. Brez nekih velikih dogovarjanj. Kar nekako samoumevno je, da ni gospodinjstvo 100% na mojih ramenih. Otrokom vedno znova in kolikor krat je treba povem, da živimo v skupnosti, ki se ji reče družina, zato vsak prispeva po svojih močeh, da ta skupnost čim bolj gladko funkcionira - to npr. pomeni, da ne pospravljam za njimi (pomagam, če česa ne zmorejo, ne delam pa stvari, ki jih lahko naredijo sami). Druga stvar pa je, da me teži, ker veliko žensk toliko jamra okrog tega, kako so za vse same, kako nihče ne opazi njihovega dela, itd, itd ... V takih primerih nerada rečem: "Pa naredi KAJ, da bo drugače," ker je najlažje bit pameten na tak način. Namesto "KAJ" hočem konkretne stvari - ki delujejo. Zato se rada pogovarjam (in pišem) o tem ... Taka je ta stvar ... sončen pozdrav vsem skupaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kako jaz gledam na to, Ebor? Zelo podobno kot ti. Za partnerstvo gre. Brez nekih velikih dogovarjanj. Kar nekako samoumevno je, da ni gospodinjstvo 100% na mojih ramenih. Otrokom vedno znova in kolikor krat je treba povem, da živimo v skupnosti, ki se ji reče družina, zato vsak prispeva po svojih močeh, da ta skupnost čim bolj gladko funkcionira - to npr. pomeni, da ne pospravljam za njimi (pomagam, če česa ne zmorejo, ne delam pa stvari, ki jih lahko naredijo sami). Druga stvar pa je, da me teži, ker veliko žensk toliko jamra okrog tega, kako so za vse same, kako nihče ne opazi njihovega dela, itd, itd ... V takih primerih nerada rečem: "Pa naredi KAJ, da bo drugače," ker je najlažje bit pameten na tak način. Namesto "KAJ" hočem konkretne stvari - ki delujejo. Zato se rada pogovarjam (in pišem) o tem ... Taka je ta stvar ... sončen pozdrav vsem skupaj Ja se strinjam, če nekaj ne špila ali pa misliš, da ne špila se je treba pogovort.. samo pri pogovarjanju je tako, da mora bit na pogovor pripravljena tudi vizavi oseba...tako, da včasih moraš potrpet, da "dozori".Ženskam pa nikoli ne rečem, da nej same poskrbijo zato, ker včasih se mi zdi, da , hehehe, kar čakajo v "zasedi" na tak odgovor... ker temu sledi ona toča besed, kako, da moški itak nič ne razumemo... in smo šovinisti al nekaj takega.... skratka sem raje tiho, naj same pridejo, do spoznanja.. pa tudi takosamo-spoznanje je več vredno, kot, da ti ga nekdo vsak dan servira na krožniku... kajne... Lepo, da daš otrokom vedet da niso samo za crklanje v družini... mislim, da delaš prav... koneckoncev imamo otroke samo v najemu za nekaj desetletij. kajne in naša naloga je , da jih pripravimo na življenje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>men pa ni ok, da en kuha in drug pospravlja.prvic sama sprot ze dost pomijem in tko, drugic pa, se mi zdi, ce se kdo zanasa da bo nekdo drug za njim pospravljal, ne pazi tolk, vec posvinja in tko. ce pa sam, pa tocno VE, da je fajn mal sprot ze 'pazit'.... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 Pri nas smo kar dobro organizirani. Kuhinja je sicer večina moja domena, ampak mi mož vse nabavi in kdaj pa kdaj pospravi posodo iz stroja. On pere, jaz likam, sesalec je njegova domena, dočim pomivanje in prah moja. Samo kopalnica je čista samo po moji zaslugi, je pa res, da ne prenesem, če se ne pospravi za seboj. Tako je veliko manj dela. Vedno več nama pomaga hčerka. Kolk časa bo je pa vprašanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 midva tud ponavad se skup vržema v gospodinska opravila....on posesa, tud pomije po tleh, smeti iz vseh cimrov zvleče dol, jst pa prah, pa kopalnico pa tko...mi je res kul, da se ne zajebavam sama s tem.....pa moj je u bistvo bol picajzlerski kt jst, mene ne mot tok če je kej razvlečeno, provzaprov neki mora bit nastavljeno nekje da sm zadovolna....kaka cota vržena kje, kak glaž na pultu....da zgleda da tu dejansko nekdo živi....je bol domače....brezhibno in sterilno čisto stanovanje je sam v reklamah......in pol recimo totalno u nulo spucam kuhno, vso posodo bek spravim, zribam pulte, ploščice, šporhert, vse je tiki taki, se svet....pol pa spijem kozarc vode in ga odložim na pult Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 ...sovražim pomivat posodo!!!!! :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 Jaz tudi.Zato že zdavnaj nabavila svojo najboljšo prijateljico Zadnjič gledala tisti samostojni sesalec - kolegica ga kupila, ga poimenovala Janezek...pa ji je po petih dnevih crknil Janezek na srečo v garanciji Pri nas bolje, da mi moj NE pomaga..ker dobim živčnega sicer.Vse omare narazen vlači, pa prestavlja...pa...kaj vem kaj še...in potem kar po vojaško kontrola.....umrla bi od jeze...Sem pa ful vesela kadar obleče poseljo.V nulo natančno Vržeš kovanec na rjuho pa se odbije..alterwineršule Sicer pa zelo rad obeli krompir. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> ...sovražim pomivat posodo!!!!! :xx!: kupi si pomivalni stroj Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. september 2005 Prijavi Deli 2. september 2005 ...nimam placa. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.