mojamura 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Čez vikend sem bila pri starših. ponovila se je enaka zgodba kot skoraj vsak vikend. 3-5 litrov vina na dan....raztresenost neorganiziranost (posledično nejevolja zaradi tega), nenormalno otekle noge (oče je star 59 let), visok pritisk, kjer se vsede tam takoj zaspi, ko je v fazi globokega spanja smrči tako, da to ni več res....hlasta za zrakom, kot da bo zdaj zdaj izdihnil. no v nedeljo sem mu na obziren način povedala, da vidim da ima težave, pa da bi bilo fajn če bi se oglasil pri zdravniku. rekel je: to si samo umišljate jaz nimam časa za zdravnike, moram delat mam ogromno dela (ni to lih res).ko sem mu povedala da bom vseeno poklicala njegovo zdravnico in ga naročila na redni sistematski pregled, ni rekel ničesar, le cinično se je nasmehnil. pred eno uro sem poklicala zdravnico, nato pa še njega, in mu povedala da naj gre jutri ob 7.00 k zdravnici. začel se je zdirat po telefonu, tako, kot da bi ga hotela poslati na giljotino, češ da se nimam klaj vmešavat, da bo on že šel, ko se bo njemu zdelo (kar močno dvomim) njegov oče je umrl v skoraj isti starosti zaradi tega ker se mu je voda začela zadrževati v telesu in ni hotel iti k zdravniku. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jezna sem besna.........najraje če bi pomagalo bi ga spluskala......................a je še kaj kar lahko naredim??????????? jaz imam rada svojega očeta........zato bi ga rada videla še kar nekaj let živega!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citiraj Post mortum pocula nulla Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 socustvujem. zelo mucno je tole, ne poznam iz osebne izkusnje, pac pa sem govorila s stevilnimi 'podobnimi primeri'.in zal ti tezko dam kaj spodbude tule... kajti ce se sam ne odloci, ni nic, pa tudi ce se na trepalnice postavljas.Oprosti, ko ti to govorim sploh, glih to rabis! sam hocem s tem rect, da se ne smes tolk zhret zarad tega. ti se ne smes.... vem, grozno, jasno da se..... In celo ima prav, ceprav si dobro mislila in 'imela tud ti prav'. namrec, saj ni otrok, ne mores ga ti narocat k zdravnici. S siljenjem pa dosezemo se manj (sploh pa pri moskih, ki jih je v takih primerih se tezje prepricat) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 pa pust chloveku, de zhvi kokr hochea zdej ga bosh pa zarad svojga egoizma odvajala pit.... :xx!: pa dej se ti raj u roke vzem ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mojamura 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> pa pust chloveku, de zhvi kokr hochea zdej ga bosh pa zarad svojga egoizma odvajala pit.... :xx!: pa dej se ti raj u roke vzem ..OM.. ne ga ne mislim odvajat pit....če če naj se zapije do konca. vem da takemu človeku ne morem rečti: čuj maš alko problem! rada bi le da gre k zdravnici....mislim da moramo reševati ta kompleksni problem one step on the time....in ne prehitevat..... zato me pa trenutno najbolj skrbi da zateka.......da se mu zadržuje voda....... Citiraj Post mortum pocula nulla Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mojamura 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>skrij mu pijačo in pokliči zdravnico na dom ne bo šlo, ker ne živim tam....loči naju 100 km....in če ne bo dobo pijače doma bo šel v vinograd, kjer mu bo sigurno če ne drug sosed ponudo pijačo Citiraj Post mortum pocula nulla Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mojamura 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>socustvujem. zelo mucno je tole, ne poznam iz osebne izkusnje, pac pa sem govorila s stevilnimi 'podobnimi primeri'.in zal ti tezko dam kaj spodbude tule... kajti ce se sam ne odloci, ni nic, pa tudi ce se na trepalnice postavljas.Oprosti, ko ti to govorim sploh, glih to rabis! sam hocem s tem rect, da se ne smes tolk zhret zarad tega. ti se ne smes.... vem, grozno, jasno da se..... In celo ima prav, ceprav si dobro mislila in 'imela tud ti prav'. namrec, saj ni otrok, ne mores ga ti narocat k zdravnici. S siljenjem pa dosezemo se manj (sploh pa pri moskih, ki jih je v takih primerih se tezje prepricat) ja marsa vem kaj si mislila s tem, da ima tudi on svoj prav...... veš fora je da sem 100% da četudi bi šel k zdravnici, nikoli ne bi rekel da mu zatekajo noge da spi na vsakem vogalu.......skratka trdil bi ji da se počuti kot 20 letni fant! Citiraj Post mortum pocula nulla Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Diana tle ponekod ne delim mnenja s tabo. Omejit dostop? No, jaz bi rekla, da mu ga ti ne gres kupovat, da bo njega sram vsakokrat ze za blagajno, ko bo placal pivo. Cetudi tega ne prizna, se vidi na tem, da se ne bo prisel ven, ga bo ze zavil v vrecko... Zakaj da se strezni, naj se napije do nezavesti. Ga bodo vsaj odpeljali v bolnico, da potem ne bo vec govoril, da on sploh ni pijanec. Ker to govori vsak do konca...Podpora, ljubezen... jaz mislim, da se naj bi vsak druzinski clan informiral sam pri ANANON ali ALATEN, to so skupine za druzinske clane alkoholika, kako se naj obnasa. Telefonska se dobi pri AA - ANONIMNIH ALKOHOLIKIH. a bi mu ti dala se desno stran, ce te je usekal ravno po levi? ja, to je strup,k zelo zahrbten....dokler sam ne začuti, da potrebuje pomoč, dokler ni trdno prepričan, ni šans... ko je kriza, ni sramu, .... v bolnišnici sem sedela poleg nje, ko je bila privezana na posteljo... trudili smo se, da bi zmagala ljubezen, pa ni... zmagala je njuna ljubezen, niti ne bom razlagala in ponosno povem, če me kdo vpraša - ja sem njuna vnukinja in rada sem ju imela in nihče ju nima pravice obsojat, ....ja rada sem ju imela... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ce mu ze hoces pomagat ni slabo skenslat alkohol, omejit dostop, da se strezni. Skenslat, omejit alkohol???? Tudi scena ne bo prinesla rešitve....No, mogoče v tistem trenutku, a naslednji dan bo že vse po starem....In, kaj smo naredili NIČ , le dušo smo sami sebi še bolj ranili in si s tem povečali trpljenje ......njemu je tako in tako vseeno. On vidi samo opoj......Mislim,da je to pri kakršnikoli odvisnosti skoraj nemogoče, saj odvisneš bo vedno našel tisto, še najbolj skrito pot, da bo prišel do svojega opoja......Pa tudi, če preko trupel.....Odvisnost se začne zdraviti najprej v glavi, odvisnik mora bolj sebi, kot drugim (ostali tako vedo) priznati, da je odvisen in šele s tem bo naredil korak bliže ozdravitvi..... Mora si priznati, da potrebuje pomoč, družina in ljudje okoli njega ga lahko samo podpirajo, bodrijo in mu pomagajo, nikakor pa odvisniku soliti pameti, ker zaradi svojih vsakodnevnih opojnih stanj ima tako in tako skurjeno pamet.....Sam mora priti do spoznanja, da potrebuje pomoč, sam mora narditi prvi korak...... Žalostno, da zaradi enega odvisnika trpijo vsi, ki ga obkrožajo, se strinjam z Vrbo, da ga je potrebno postaviti pred dejstvo, pa četudi na najbolj trd in okruten način. Sočustvujem z vsemi, ki so se in se še srečujejo z alkoholizmom v družini. ......Bodite trdni Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ce mu ze hoces pomagat ni slabo skenslat alkohol, omejit dostop, da se strezni. najprej scena, ono konec sveta, groza in trepet.(da si zapomne za vse vecne case, kako je ce pije) treba je izruvat korenine, unicit zeljo po drogi, .. , potem podpora, ljubezen hehe, ampak taka taf.jaz bi sla na policijo, poklicala zdravnika, akcija ...JAVNO to je to. nic ujckat. presekat cikel. uf.Bravo Vrba.odvisnezi vidijo samo svojo drogo :xx!: grozno je ce oce pije, oz. je pijan pred otroki, ... alkohol unici mozgane. :!!:ne strinjam se, halo, Diana??? x!x Humarju skenslat steno (otroc trpijo in skrbijo), men skenslat risanje in LN (otrok revezh trpi, ker schtraufenpachtski lajfstajl), teb in 3/4 folku skenslat cukr, 90% folku skenslat 50% hrane... tko se ne more it. :|||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Ampak vseeno, alkoholizem in droga sta definitivno hujša vrsta odvisnosti, kot kakšen šport, risanje..... Tak odvisneš nikoli ne funkcionira normalno, nikoli se ne posveti otroku, ker misli samo na svojo dozo......Nikoli nič ne klapa kot bi moralo klapatai, pa prazne obljube in to Ti, Humar ali pa še kdo, pa takrat, ko ne počnete svojega najljubšega hobija, se še vedno 100% posvečate družini..... Alkoholizem je čisto nekaj drugega, verjemi, poznam to...... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mojamura 5. september 2005 Avtor Prijavi Deli 5. september 2005 Kokica DIANA:) Vrba Mantis.... Vse lepo in prav....vendar jaz živim cca. 90 km stran od očeta, ga itaq ne vidim vsak dan.Pa še to oče je sam iz sadja oz. večina sliv skuhal svoj šnops....ni mu treba v trgovino. Starša imata okrog 2500 trsov trte, vino je tudi doma...ni mu treba v trgovino ne v gostilno.....se ga napije kar doma Saj sem se itaq opdločila za drugo taktiko...zdaj čez vikend gremo na obisk k njimaa,pa bom videla kaj bo Citiraj Post mortum pocula nulla Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 mojamura Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirSim 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Mogoče ti bo koristilo če ti povem nekaj lastnih spoznanj: - oče še ni sprejel da si ti odrasla oseba, ki jo je treba upoštevati - je labilna oseba: ko se z njim ljudje strinjajo oziroma je on ZADOVOLJEN in lahko pove tudi marsikaj poučnega (lahko celo prizna da je alkohol za njega škodljiv), KO JE ON PRIZADET ALI OGROŽEN ne bo upošteval nobenega človeka ne tem svetu, niti ljubeznivega, niti strogega, niti nekoga brez čustev; takrat se on počuti kot žrtev in bo odklanjal vse in vsakogar; KO JE OBUPAN bo obljubil in naredil karkoli samo da te pridobi nazaj - njega torej ne moreš ti spremeniti, niti njegova žena; Če se zdi da ultimati vplivajo na njegove odločitve, ne misli da se je kaj spremenil (glej alinejo "labilnost")- on je čustveno otopel in totalno nezrel (nekako kot pubertetnik v svoji najhujši krizi): torej vidi da ima probleme zaradi drugih, in ZARADI KATERIH ON TRPI (čeprav so to dejansko njegovi problemi), in je prepričan da je on že naredil vse kar je bilo v njegovi moči (torej ni pripravljen narediti nič) - ti imaš pravico da narediš kar se ti zdi prav: če mu želiš pomagati, mu pomagaj, če ga želiš peljati k zdravniku to naredi, če ga želiš pretepsti to naredi, če ga želiš imeti rada ne glede na karkoli to naredi.......- samo BODI ZVESTA VSOJIM ODLOČITVAM: s tem boš dala njemu dobrer vzgled pa še sama boš bolj zadovoljna- in pazi da se ne preveč čustveno obremenjuješ - on je samo oseba, ki si jo srečala v svojem Citiraj Vsak zakaj ima svoj zato. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Pa pust človeka, naj kaj popije. kaj mu pa še ostane druzga v živlenj. Če ma pa še gorco, pol je pa sploh zelo dobr človek. Pejt kdaj z njim, pa posedita pred zidanco, pa ga kakšen liter spijta, pa nmav pomalcajta Samo nikar ne posluš tele tle in nikaaaaaaaaaaaaaaar mu ne preprčuj stvri v katerih uživa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 cist te stekam, mi je vsec, ko si iskrena in ko tko gledas na to, ceprav, kot sama pravis, se morda zdi egoisticno in 'da ne naredis dovolj'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Moja mat ga je tut precej spila... ni dočakala 54 let... na koncu sem pa jaz od nekega tujca ( patologa) poslušala, da sem ničvredna hči... kaj se pa naredi pri zasvojenem človeku...? Sem ji mar jaz zlivala vino v grlo...? Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> poslušala, da sem ničvredna hči... primer sicer, kaj pomeni BESEDA lohk... ena sam beseda... 9 crk... pa se ti zmuzne not v tele podzavesti.... in mas skoz to nad sabo... neko obtozbo grozno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 posluš ti mantis, nikar se ne sekiraj, če ga preveč ne neseš. Ti prid lepo na dolensk, pa ti ga bo jst nalil, je posebne sorte vino. To je tako, zdravilno, ta prvi kozarec čisti in širi ženskam žile, drugi kozarec pa širi ženskam noge. Pa nej ga madona, da ga ne spiješ dva glaža Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Vse prebrala. Mojamura razumem te. Še preveč. Vem kako si želiš pomagati, pa kako nemočno se počutiš. Težko berem te zgodbe. Preveč so podobne moji. Najrajši bi se skrila v malo temno votlinico in nikoli več šla ven. Evo, sem že začela skupaj lesti. Še vedno nisem sprejela. Pa danes VEM, da lahko očetu pomagam edino tako, da ga sprejmem takšnega kot je. In da se imam rada. Zgubljena... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.