zalaya 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Tole sem pozabila dodati, pa bom dopisala tule. Sploh ni pomembno ali je navaden, indigo, kristalen ali nevem kakšen še, otrok. Šteje le, da ga imam rada takšnega kot je, z vsemi plusi in minusi. Tale razpredanja tukaj mi samo pomagajo razumeti ga iz večih zornih kotov. Razumevanje pomaga pri vzgoji, ki sploh ni lahka in enostavna. Želim si, da iz tega fantiča zraste zrel in odgovoren mož, ki bo zmogel samozavestno in pogumno krmariti svoje življenje. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Ampak ta debata je prerasla v prepričevanje, kdo je bolj indigo. Včasih smo se šli, kdo ima več avtomobilčkov, potem je bilo važno, kdo ima večjega ali večje (odvisno od spola), pa kdo je večrat, zdaj pa je svet res znorel. Kdo ima bolj ali manj indigo otroka, ali kdo je bolj ali manj indigo. Res ne vem, kam leti ta svet. No verjetn je dobr, če se kdo zave s čim bi lahko kakšne težave bile povezane indigo gor ali dol.in debata je na določenih delih pristala tam kjer je, zgolj, ker se nekaterim pojavijo nianse ljubosumja in zavisti, manjvrednosti, jeze itd. to je problem mnogo bolj, kot sama ideja indigokar se v resnici dogaja je, da pravite - droga je kriva na človek, hmm kako je droga kriva in v tistem tvojem linku lepo piše - prehod iz razumske ravni na bivanjskorazumska je tista, ki ti govori o urejenosti sveta je tista kjer svet s pomočjo razuma hodi po naravni poti obstoja ( kje smo vidimo )bivanjska je tista, ki izhaja iz notranjega čutenja o pravilnosti oz. o predstavi o pravilnosti v svetu, ki pa največkrat v nasprotju ponujenimi možnostmiin tega občutka za ravnovesje se ni potrebno priučiti, je bolj kot ne dano in tudi deluje na tak načingre za usmeritev, ki je po svoji naravi nevtralna in se ne umešava v posameznikovo mišljenje in naravo pa vseeno deluje subtilno močnejše, kot pa usmeritev staršev naprimerpreprost izraz za to je prasila In dam še en svoj primer iz življenja na tisto temo o posodi temne zavesti itd. ne nanaša se na indigo, pač pa na sam ustroj naše človeške zavestismo dobil novega sodelavca kake 2 mesca nazajprej je delal kot študent, zej je v redni zaposlitvino in ga je non stop matralo nekej, nek strah, pred tem kje se bo znašel, da ne bo copata za vse itd.in veš kam je svoj strah, ta pritisk, človek začel spuščati - ja name seveda ti povem zakajpreprosto zato, ker se nisem vtikal vanj, izvajal pritiska nanj, niti si nisem ustvaril RAZUMSKE podobo o njem - skratka nisem imel mentalnega ščita enostavno zame je bil posoda z svojo vesoljno vsebino in življenskim smislom, ki se ga zaveda ali pa netolk o tem kako se giblje temna stran zavesti - s strahom zej oznaka indigo in kristalni to je pa podobno, kot angeli v kabali a nesam drug sistem označevanjain zakaj bi en moral bit bolj pravilen kot drugi ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Šteje le, da ga imam rada takšnega kot je, z vsemi plusi in minusiZalaya, v teh tvojih besedah je veliko več modrosti kot v vseh postih z nakladanjem o indigo, kristalnih in bog ve kakšnih otrocih. Ključna je ljubezen, ukvarjanje z otrokom. V eseju sem zapisal:Opazujte svoje otroke, bodite z njimi, vzgajajte jih in namesto denarja in tehnikalij jim dajte starševsko ljubezen. Moralni človek se vzgoji, ne pa kupi! Moralni človek je najpopolnejši ščit pred zlom. Otrokom pomeni neprimerno več od vseh materialnih dobrin tega sveta aktivno ukvarjanje z njimi. Tudi dedki in babice so aktivni del vzgoje otroka v moralnega človeka.Otroci niso enaki. Eni so inteligentneši, umsko razvitejši, drugi so fizično zmoglivejši ipd. Vsak ima kakšen talent in če ta talent starši pomagamo razvijati, imamo svojega indigo otroka. Ampak je pomembna kategorizacija? Ni. S tem, ko otroku dopovedujejo, kako je boljši od ostalih, mu po nepotrebnem popuščajo, v mladem umu sproži napuh, samovoljo, aroganco in cinizem. To pa ni dobro. Naloga staršev je, da otroka pripravi na tegobe vsakdanjosti. Brez klasičnega sistema jasnih pravičnih, a tudi milostnih pravil ne gre.na tisto temo o posodi temne zavestiDrugi del eseja je zgolj špekulacija, a je logična. zej oznaka indigo in kristalni to je pa podobno, kot angeli v kabali a neŽal mnogi mislijo drugače. In dejansko indigo fenomen ni enak angelom, čeprav nekateri "napredni" duhovitneži sanjajo tudi v tej smeri. Človeška neumnost, križana z željo po biti posebnostje brezmejna. Ljudje, ki se ne znajdejo v življenju, zlasti ko niso kos izzivom, pred katerimi so se znašli, radi najdejo izgovor za svojo lenobo in nesposobnost. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 ...Sicer nisem prebrala vsega, kar je napisano, prebrala sem pa dva članka v Luninem magazinu avtorice Mateje Keber...Živjo zalaya, po sto letih me je prijelo, da pogledam, kaj dogaja v tejle temi. Ko si ravno omenila moje članke, dodajam še enega. Veliko veselega druženja s svojimi otročički ti želim,Mateja Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 no sej ne, da bi enačil indigo ali angeleangeli imajo svoje lastnosti indigo pa svojeangeli so taki kot so in svoji so tudi indigo, brez dodatne iniciacijegre za lastnostkakšno nalepko postavimo gor ni tako pomembno zanimivo je kakšne odgovore posameznik drži v sebi, brez pravega razloga, glede na okolje v katerem je odraščalkakšna prikazovanja nekdo doživljabrez večjega trudamedtem, ko drugi hlastajo po temkot, da bi na svet že prilezli izoblikovani Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Ampak je pomembna kategorizacija? Ni. S tem, ko otroku dopovedujejo, kako je boljši od ostalih, mu po nepotrebnem popuščajo, v mladem umu sproži napuh, samovoljo, aroganco in cinizem. Ne le to. Napuh se ob tovrstnih označbah manifestira še posebej v ponosnih starših, ki ga (napuh) občutijo kot neko posebno vrsto privatnega razsvetljenja. Pa menda ne boš tako neprijazen, da bi vzel ta specifičen užitek tem prečastitim indigo staršem ? No ja, dejstvo, da je posledica njihovega napuha tudi potencialni napuh pri otroku, je za njih seveda zanemarljivo. Ni važno onesnaževanje, ki ga tvoj avto povzroči, pomemben je stil. Pimp my ride, baby... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 XZY, saj jim ne mislim jemati veselja. Nekatere sem prav prijetno razburil, ker sem ta fenomen uporabil v romanu na način, ki je vsem zagovornikom tega dvignil pritisk do izliva črnega žolča. Celo ime glavnega junaka gre nekaterim na jetra. Pisanje romana pač ni demokracija, kjer se vsebina in zaplet dajo na glasovanje. Saj sem tudi na spletni strani zapisal, da si bom zaslužil gnev besa vseh alternativcev zaradi načina uporabe indigo fenomena. Ljudje včasih ne razumejo meje med resnim podajanjem dejstev in umetniško svobodo v prid umetniškega izražanja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Ampak ta debata je prerasla v prepričevanje, kdo je bolj indigo. Včasih smo se šli, kdo ima več avtomobilčkov, potem je bilo važno, kdo ima večjega ali večje (odvisno od spola), pa kdo je večrat, zdaj pa je svet res znorel. Kdo ima bolj ali manj indigo otroka, ali kdo je bolj ali manj indigo. Res ne vem, kam leti ta svet. Ne razumem, kje to ti vidš x?x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Sicer možno, da si že omenil, pa te bom vseeno povprašal; kako se imenuje tvoj romanin ko že sprašujem;kako se imenuje glavna oseba romana ? * v vzhičenjem pričakovanju, XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Z njim se tako ne moreš drugače pogovarjat kot tako, ti niti ne da priložnosti. Redkokdaj ima kakšen otročji izpad, pa ne v pogovoru. Morda v vedenju, a zelo poredko. Njegova mladost še najbolj pride do izraza v igrivosti, najraje se podi za žogo, pa z domačim psom uprizarjata prave cirkuške točke. Tu sem pašejo tudi računalniške igrice, predvsem avtodirke, ne mara pa strelskih.Pa še kako. Tudi o tem poslušam pripombe na vsakih govorilnih urah. On "mora" vedeti za vsakega vse, je na tekočem o vsakem gibu, ki ga kdo naredi. Prav tako doma, ma ne moreš na nič niti pomisliti, da ne bi on zraven vtaknil svojega radovednega nosu.Zaradi tega je včasih takoooo naporen. Ima tudi dober filing za psihična stanja ljudi. Hitro zazna kako se kdo počuti, oziroma kaj se z nekom dogaja. Tolaži pa, ne z besedami, ampak z gestami, pogledom, tonom glasu, ko vpraša "kaj je narobe". Za konec pa še to. Morda sem res malo preveč "vzhičena" mama, ki fantazira o svojem otroku da je nevemkaj. A napisala sem le izkušnje z njim, ki so popolnoma drugačne kot izkušnje s starejšima dvema. Fajn je met tako mamo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Ime romana je VITEZI IN ČAROVNIKI: Indigo otroci. Glavni lik na strani "dobrih" je dijak Boris, a glavnega lika na stranih "slabih" v prvem romanu iz serije štirih (vsak je posvečen enemu elementu - ogenj, zrak, voda, zemlja) romanov neposredno ne razkrijem. V tem delu razkrijem, da je indigo otrok utelešenje najtemnejše zavesti, personifikacije napuha, strasti za močjo, arogance ipd. "vrlin". Samo namignem pa, da je tudi glavni "dobri" lik tudi indigo otrok. Malce več o tem bo v drugem delu, katerega je nastalo že 110 strani in ima naslov Indigo novi svet. Obstaja obširna spletna stran z množico dodatnih brezplačnih vsebin, vključno z esejem, ki je oživil to temo. Knjiga je trenutno na voljo v knjižnicah ali pa jo naročiš po povzetju preko prej omenjene spletne strani. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Ne le to. Napuh se ob tovrstnih označbah manifestira še posebej v ponosnih starših, ki ga (napuh) občutijo kot neko posebno vrsto privatnega razsvetljenja. Pa menda ne boš tako neprijazen, da bi vzel ta specifičen užitek tem prečastitim indigo staršem ? No ja, dejstvo, da je posledica njihovega napuha tudi potencialni napuh pri otroku, je za njih seveda zanemarljivo. Ni važno onesnaževanje, ki ga tvoj avto povzroči, pomemben je stil. Pimp my ride, baby... No, če je napuh to, da sem kot mama ponosna na svoje tri otroke, ne samo na tega o katerem je v zgornjih postih tekla beseda, potem me drži skupaj tako sam napuh. Otroci so me marsičesa naučili, vsak po svoje in na svoj način. Ja in temu bi lahko tudi rekla Privatno razsvetlenje. Samo to še ne pomeni, da so to neki razvajen-i froc-i, ki jih bo od ošabnosi in arogance razneslo. Verjemi mi, da imam toliko soli v galvi, da jim tega niti pod razno ne dopuščam. Drži, da jim vcepljalam, vsaj poskušam, občutek lastne vrednosti, samospoštovanja in pravila "ne stori ničesar takega drugemu, kar ne želiš, da drug stori tebi". Tamlajši se je že od rojstva razlikoval od svojega deset let starejšega brata in pet let starejše sestre. Ne znam opisati na kakšen način, a ima neko svojo energijo, ki te prisiljuje, da opuščaš poznane forme, v iskanje novih rešitev, ki dostikrat nimajo nič skupnega z logiko in splošno veljavnimi normami. Pred trinajstimi, desetimi, petimi, pa verjetno še pred tremi leti, se mi ni niti sanjalo, da obstajajo kakšni indigo itd otroci. Morda indigo niti ni prava ali smiselna oznaka, dejsvo pa je, da se rojevajo otroci, ki bodo z svojo množičnostjo spremenili ta zablojeni svet. Hvala Bogu. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 dejsvo pa je, da se rojevajo otroci, ki bodo z svojo množičnostjo spremenili ta zablojeni svetVsak petek sem priča vse množičnejšemu "indigo" dogajanju okoli stanovanja, kjer živim. Ta indigo scena je sestavljena iz vse množičnejšega divjanja, vandalizma, drogiranja (alkohol, trava ipd.), ki se začne že nekako okoli 14 ure in traja do naslednjega jutra. Verjamem, da so zjutraj vsi indigo (pomodreli) od vseh "naporov" duhovne vzvišenosti. Od lani do letos se je količina divjanja skoraj podvojila. Zdaj je ura blizu 14 in so že vsa "omizja" polno zasedena. Vidim skozi okno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 to je stanje svetasvet je vedno bolj kontradiktorenpo eni strani ljudje vedno bolj hrepenijo po pravemu življenju obratno na drugem polu so nekateri vedno bolj pogreznjeni v materializem in tako naprejzaradi razlik nastaja trenje, ki se najbolj izraža na mlajših generacijah, le te so subtilno bolj občutljive, ker imajo slabše in manj razvite mentalne ščite, čisto na podzavesnem nivojurajanje mladine nima veze z upam boljšo prihajajočo dobo, tudi sam si večkrat omenil, da pri odkrivanju sebe, prepoznavanju velikokrat drek prileti v ventilator in to se bo pač dogajalo na tak ali drugačen načinin neglede na naravo otroka je pomembno kako starši otroka vzgojijoše tako čista in pametna narava se lahko v notranji zmedi obrne proti sebi in življenju jeza, ki narašča se bo izrazila na tak ali drugačen načinpo zapisih je povezana z uničevalno siloče se bo kundalini dvigal na napačen način in prepobrazba ne bo uspešna se bo slabo končalo za vses tako direktno kritiko mladini stvari poslabšašbolje samo tiho opazovati in delovati znotraj pozitivnega miselnega toka''i don't minde if they roar around, let them, they shall find their way'' Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Vsak petek sem priča vse množičnejšemu "indigo" dogajanju okoli stanovanja, kjer živim. Ta indigo scena je sestavljena iz vse množičnejšega divjanja, vandalizma, drogiranja (alkohol, trava ipd.), ki se začne že nekako okoli 14 ure in traja do naslednjega jutra. Verjamem, da so zjutraj vsi indigo (pomodreli) od vseh "naporov" duhovne vzvišenosti. Od lani do letos se je količina divjanja skoraj podvojila. Zdaj je ura blizu 14 in so že vsa "omizja" polno zasedena. Vidim skozi okno. Si morda pomislil na to da je to samo posledica?! Vzrok pa tiči v dejanjih nas odraslih, staršev, šolskega sistema, družbe nasploh. Živimo v družbi, ki od nas zahteva ogromne količine denarja, nas prepričuje, da smo nekaj vredni le, če imamo nov avto, hišo, visoko izobrazbo, prijatelje na položajih.. Da smo skrajno egoistični. Nekih moralnih norm ni več, vse je dovoljeno, samo da imaš denar. Pomemben je zunanji blišč, ki ga je treba razkazovati neglede na ceno, ki jo plačuješ zato. Sem sodijo tudi otroci, šteje le, da je "IN". Vsi, ki ne sledimo temu trendu smo starokopitni, zgube, nadloge, ki kvarimo blišč bede, ki se jo gre današnja "IN" družba. Torej smo vredni le zaničevanja in geta kamor bi nas najraje zaprli. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 No, če je napuh to, da sem kot mama ponosna na svoje tri otroke, ne samo na tega o katerem je v zgornjih postih tekla beseda, potem me drži skupaj tako sam napuh. Otroci so me marsičesa naučili, vsak po svoje in na svoj način. Ja in temu bi lahko tudi rekla Privatno razsvetlenje. Samo to še ne pomeni, da so to neki razvajen-i froc-i, ki jih bo od ošabnosi in arogance razneslo. Verjemi mi, da imam toliko soli v galvi, da jim tega niti pod razno ne dopuščam. Drži, da jim vcepljalam, vsaj poskušam, občutek lastne vrednosti, samospoštovanja in pravila "ne stori ničesar takega drugemu, kar ne želiš, da drug stori tebi". Ja, ok. Moij namen ni metati vse v en koš. Če sem te s svojo izjavo prizadel, se opravičujem. Tamlajši se je že od rojstva razlikoval od svojega deset let starejšega brata in pet let starejše sestre. Ne znam opisati na kakšen način, a ima neko svojo energijo, ki te prisiljuje, da opuščaš poznane forme, v iskanje novih rešitev, ki dostikrat nimajo nič skupnega z logiko in splošno veljavnimi normami. Pred trinajstimi, desetimi, petimi, pa verjetno še pred tremi leti, se mi ni niti sanjalo, da obstajajo kakšni indigo itd otroci. Morda indigo niti ni prava ali smiselna oznaka, dejsvo pa je, da se rojevajo otroci, ki bodo z svojo množičnostjo spremenili ta zablojeni svet. Hvala Bogu. No ja, konec koncev ga lahko imenuješ tudi "indigo". Ne bi pa zadeve posplošil in trdil, da obstaja neko specifično obdobje, ko se rojevajo izrecno indigo otroci. Izjemne osebnosti so obstajale že v pradavnini, najsi od otroštva naprej, ali pa ne.Vsekakor je lepo, da obstaja namen duhovnega razvijanja starševstva. Lepo, da se starši poiskušajo od otrok učiti. Lep pozdrav,XYZ Ime romana je VITEZI IN ČAROVNIKI: Indigo otroci. Glavni lik na strani "dobrih" je dijak Boris, a glavnega lika na stranih "slabih" v prvem romanu iz serije štirih (vsak je posvečen enemu elementu - ogenj, zrak, voda, zemlja) romanov neposredno ne razkrijem. V tem delu razkrijem, da je indigo otrok utelešenje najtemnejše zavesti, personifikacije napuha, strasti za močjo, arogance ipd. "vrlin". Samo namignem pa, da je tudi glavni "dobri" lik tudi indigo otrok. Malce več o tem bo v drugem delu, katerega je nastalo že 110 strani in ima naslov Indigo novi svet. Obstaja obširna spletna stran z množico dodatnih brezplačnih vsebin, vključno z esejem, ki je oživil to temo. Knjiga je trenutno na voljo v knjižnicah ali pa jo naročiš po povzetju preko prej omenjene spletne strani. Hvala. Bom pogledal. ; ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Vsekakor je lepo, da obstaja namen duhovnega razvijanja starševstva. Lepo, da se starši poiskušajo od otrok učiti. ; ) Mislim, da je to bil in je celi point. No, ne vem zakaj sploh pišem, ker tisti ki ve tak ve. In jaz sem vesela knjige Kabalist, bom jo prebrala, upam vsaj, ker vem da me zelo preveč zmotijo malenkosti, ampak mislim da si kul.. Me pa zanima, zakaj si komaj zdaj luninemu forumu razkril to? Če smem vprašat?.. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Si morda pomislil na to da je to samo posledica?!Seveda je to posledica. In to je posledica permisivne vzgoje, materialnega izobilja, hlepenja po trenutni zadovoljitvi, nesposobnosti staršev, da vzpostavijo nadzor nad otroki in brezbrižnosti družbe, ki sploh ne reagira na divjanje. Včasih so ob takšnem divjanju prišli modri angeli in stvari rešili s pedriki čez hrbet. Danes pa se vsi pogovarjajo samo o pravicah, (kar se je spridilo do arogantnega egoizma), o neki napredni vzgoji, a nihče ne omeni dolžnosti, omejitve svobode v okvir svobode drugih. Padec otrok v narkomanijo, alkoholizem in vandalizem sta posledica predvsem lenobe staršev. Ko se 15-letnik navadi eksati liter vodke, tu ne pomaga nobeno "indigo" jokanje o težavah družbe in občutljivosti z alkoholom zastrupljenega otroka. Tudi kompas podivja v štacuni z magneti. Dragi starši, samo dovolite, da vas otroci vodijo in vas usmerjajo. Spoznavni večer na terapiji za starše mladoletnih narkomanov vas bo mogoče opomnil, da je svet sistem pravic in dolžnosti in ne samo sistem pravic po načelu "ko je jači". Vzgoja temelji na dialogu, a samo do neke meje. Preko pa velja avtoriteta, pa hoteli ali ne. Naloga staršev je pripraviti otroka za življenja, kar je šola in ne nekritično popuščanje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 nihče ne omeni dolžnosti, omejitve svobode v okvir svobode drugih. Ravno to je precej kočljiva točka. Popolna svoboda bi privedla najverjetneje kaj hitro do blažene zverinskosti, na primer.Sam sem mnenja, da je ugodno, če starši svoje otroke omejujejo,KAKO; -to je spet druga stvar. Modrost bi bila tu vsekakor predzahteva, te se pa na bolšjem trgu žal kupiti ne da. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Kot starš - vzgojitelj si postavljen pred deljstvo, da moraš opraviti nalogo kakor veš in znaš. Ta naloga je sestavljena iz X- neznank, otroka, raznih pravil in zakonov države, oziroma družbe in sebe kot vzgojitelja. To je enačba, ki jo rešuješ na doooolgi rok in do rezultata prideš po desetlejih, nič prej. Za ta projekt ni fakultet ali predalov, kamor bi šel po diplomo. To ti izpiše otrok, ko odraste. To je unikaten projekt brez popravnega izpita! Vzgajati je ena najtežavnejših in najzahtevnejših nalog, ki jih pred tebe postavi življenje. Marsikje najdeš navodila in napotke kako bi naj bilo, a vse skupa je le mrtva črka na papirju. Otrok pa je živ, edinstven in kar je lahko pri enemu super uspešno, je lahko pri drugemu totalni polom. Če pri vzgoji zamudiš tisto najzgodnejše obdobje, potem je to težko ali nemogoče nadomestiti. Če otroku dovoliš, da ti pri treh letih "lula", po glavi, zato ker ti je to zabavno in "fensy", ti bo pri trinajsth "lulal, kakal, pa še kaj" po glavi. Osnovno vzgojo mu tako vcepiš v najzgodnejšem življenskem obdobju. Če takrat zamudiš, tega v puberteti tako ne moreš nadoknaditi. Puberteta je že sama po sebi stesna in obupno nepredvidljiva. Vzgojo in njene pasti pa lahko razumeš edino z osebno izkušno, kot starš, oziroma vzgojitelj. Vse ostalo je le teorija. In na papirju je videti krasna. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Če pri vzgoji zamudiš tisto najzgodnejše obdobje, potem je to težko ali nemogoče nadomestiti. Če otroku dovoliš, da ti pri treh letih "lula", po glavi, zato ker ti je to zabavno in "fensy", ti bo pri trinajsth "lulal, kakal, pa še kaj" po glavi To, kar si napisala, mnogi pozabijo. Mislijo, da s podkupovanjem rešijo stvar. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Kot starš - vzgojitelj si postavljen pred deljstvo, da moraš opraviti nalogo kakor veš in znaš. Ta naloga je sestavljena iz X- neznank, otroka, raznih pravil in zakonov države, oziroma družbe in sebe kot vzgojitelja. To je enačba, ki jo rešuješ na doooolgi rok in do rezultata prideš po desetlejih, nič prej. Za ta projekt ni fakultet ali predalov, kamor bi šel po diplomo. To ti izpiše otrok, ko odraste. To je unikaten projekt brez popravnega izpita! Ja, in ni odločitve, ki bi bila popolna. Jaz bi rekel; če postavljaš meje, jih postavljaj z zavestjo, da bodo le-te enkrat prestopljene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Morda indigo niti ni prava ali smiselna oznaka, dejsvo pa je, da se rojevajo otroci, ki bodo z svojo množičnostjo spremenili ta zablojeni svet. Hvala Bogu.E, v te pravljice pa jaz ne verjamem, pa se samooklicani indigovci šopirite in halucinirajte kolikor hočete, da rešujete svet. Vsakdo mora delati na sebi, vsak ima svojo temo s katero se mora soočiti, zelo redki primeri se rodijo zelo duhovno razviti, pa še ti delajo in so bolj ali manj anonimni in ne zganjajo hrupa okoli svojega dela. Vsakdo spreminja svet, če že; nikakor pa ta privilegij ne pripada samo določeni skupini ljudi (no ja, razen tistim, ki res vodijo svet -- politiki, gospodarstveniki, in razni kriminalci). Torej, ti "indigo" bodo rešili svet, mi pa ga lahko do takrat serjemo dalje? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Objavljeno Danes, 16:51 CITAT(zalaya @ 1. Feb 2008, 13:29) Morda indigo niti ni prava ali smiselna oznaka, dejsvo pa je, da se rojevajo otroci, ki bodo z svojo množičnostjo spremenili ta zablojeni svet. Hvala Bogu. E, v te pravljice pa jaz ne verjamem, pa se samooklicani indigovci šopirite in halucinirajte kolikor hočete, da rešujete svet. Vsakdo mora delati na sebi, vsak ima svojo temo s katero se mora soočiti, zelo redki primeri se rodijo zelo duhovno razviti, pa še ti delajo in so bolj ali manj anonimni in ne zganjajo hrupa okoli svojega dela. Vsakdo spreminja svet, če že; nikakor pa ta privilegij ne pripada samo določeni skupini ljudi (no ja, razen tistim, ki res vodijo svet -- politiki, gospodarstveniki, in razni kriminalci). Torej, ti "indigo" bodo rešili svet, mi pa ga lahko do takrat serjemo dalje? No, saj te nobeden ne sili v to. Po tvoji nestrpnosti do drugačemislečih, je pred tabo še dolga pot duhovnega ozaveščanja. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. februar 2008 Prijavi Deli 1. februar 2008 Torej, ti "indigo" bodo rešili svet, mi pa ga lahko do takrat serjemo dalje? Ne ga biksat Alan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.