Skoči na vsebino

Indigo otroci

tomazslo

Recommended Posts

Mimogrede, Satyananda v Kundalini - Tantra in v Yoga Nidra pravi, da če moški, ženska z izkustvom Kundalini - Zavedanjem zaplodita, vzgajata otroka.

Termin "Kundalini - Zavedanje" bi lahko bil analogen Zahodnemu "Samorealizirana Osebnost", ...

(BITI, ne imeti).

Bi obstajala realna možnost, da ta otrok doseže, dosega zastavljeno v življenju. Se razvije

kot čustveno zrela - razvita osebnost...

Naredil je tudi eksperiment z Yogo Nidro v ameriških zaporih (sprva so ga kaznjenci žalili, kasneje pa povabili, da nadaljujejo predvideni program, ...).

Zahodna alternativa Yoga Nidri bi bil lahko Avtogeni Trening - začetni, nadaljevalni v relaksacijskem -

meditativnem konceptu prilagojen posameznikovim interesom, aktivnostim...

Iz otroka - tatu, katerega so vaščani hoteli ubiti oz. mu odsekat roko..., je s pomočjo Yoga Nidre, ...

naredil uspešnega moža, ga fakultetno izobrazil in poslal v USA, da ...

Vaščani so Satyanando spoštovali in mu izročili tatiča v "prevzgojo".

V bistvu so to realistične variacije na "indigo". :)

Pagaal Baba mi je leta nazaj povedal tudi ime in priimek tega takrat še mulca,

kateremu je Satyananda rešil roko oz. življenje.

V Iranu bi mulcu zapeljali z avtom čez tatinsko roko (gledal enkrat video; bilo kruto za videt).

Deli na socialnih omrežjih

Objavljeno Včeraj, 20:24

CITAT(zalaya @ 1. Feb 2008, 20:37)

Po tvoji nestrpnosti do drugačemislečih, je pred tabo še dolga pot duhovnega ozaveščanja.

Saj se mi je zdelo, da ne boš hotela dojeti sporočila.

Zgleda, da nisem dovolj jasno poudarila, da so to moje osebne izkušnje z otrokom, ki je drugačen. Na srečo ni ne fizično ne psihično prizadet, je pa tak, kot je, moteč, vsaj večini. Definitivno je črna ovca med belim povprečjem. Rada imam točno takega kot je. Niti slučajno ne fantaziram, da je "nevemkdože".

Pa ne mislit, da ga zaradi tega poveličujem, mu gledam skozi prste ali plavam v oblakih. Tako hudičevo trdno moram stati na tleh, da sploh zmorem obvladovati vsakodnevne preizkušnje. Niti slučajno ni preprosto in dostikrat niti ne vem ali bom še našla kakšno idejo kako naprej. K sreči me je narava obdarila z iznajdljivostjo, potrpljenjem, voljo, vztrajnostjo in močjo, da zmorem držati vajeti v rokah. No, vsaj do sedaj mi je uspevalo. Prave preizkušnje so šele pred mano.

Niti ne hluciniram, pa mislim, da tudi šopirim se ne, morda je bilo zaznati ponos. Želela sem samo opisati kako zgleda življenje z malo drugačnim otrokom. O tem nikoli niti nisem kaj dosti razmišljala. K temu so me navedli članki Mateje, pa tale forum. Drži pa, da sem ponosna naj, da je takšen kot je. Prav tako sem ponosna na starejšega sina in hčer. Vsak je na svoj edinstven način poseben - enkraten in ljubljen. Vsaj z moje strani!

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Mene pa zanima, če je kakšna hirearhija med indigo, kristalnimi in mavričnimi otroci?

glede na ta članek za orientacijo:

Bodite potrpežljivi z vsem, kar je v vašem srcu nerazjasnjenega. Skušajte ljubiti vprašanja sama, kot zaklenjene sobe ali knjige, napisane v tujem jeziku. Bistvo je doživeti. Živite vprašanja zdaj. Morebiti boste potem postopoma, neopazno, nekega dne dočakali svojo pot do odgovorov.

R.M. Rilke

Živimo v času, ko čas neusmiljeno pospešuje, ko karme ni več, ko se stvari dogajajo iz danes na jutri in ko se predmeti dobesedno materializirajo. Svet je drugačen kot je bil pred letom 2000 in v novo tisočletje smo vstopili popolnoma nepripravljeni s starimi strahovi in staro vzgojo - vsaj velika večina. S svojo hčerko sem bila pri psihologinji...obvezni pregled pri treh letih. Popolnoma šokirana sem gledala, kako je mojo hči najprej poklicala stran od igrač, kamor se je jasno takoj zakadila, da je morala sesti na stol, ji voščiti dober dan in potem ji je gospa psihologinja dovolila, da se gre lahko igrat. Zame je to kamena doba, morda srednji vek ampak dlje od tam pa sigurno ne. Verjamem, da je to za ljudi starega kova nekaj normalnega vendar ne zame. Jaz ponorim da me kdo takole maltretira, da ne govorim o otrocih, ki prihajajo v tem času. In potem je moja hči začela preizkušati živce gospe psihologinji, ko je na preprosta vprašanja, ki jih je vedela, odgovarjala po svoje. Npr. kaj prikazuje slika, kjer je bila skodelica...odgovor ČAJ...no v redu ampak kje je čaj...to je čaj...iz česa pa piješ čaj...po dolgem molku je izjavila da je to skodelica in notri čaj. Mislite si kar si hočete ampak svojim otrokom že nekaj časa nismo več dorasli in če vprašate mene itak oni vzgajajo nas in ne mi njih. Vse je samo še diplomacija, vse je samo še dogovarjanje in pogovarjanje, kje so meje in kje bo kdo popustil.

Otroci, ki so se začeli prihajati v zadnjih 30-tih letih se razlikujejo od predhodnih generacij. Ne imenujemo jih brez razloga »otroci luči«, »otroci tisočletja« in »indigo otroci«. Ti otroci imajo visoko razvito zaznavanje, so zelo senzibilni in praviloma medialno nadarjeni. Prav nobene tolerance nimajo do nepoštenosti in nepristnosti. Vedo, če kdo laže, in to v trenutku!

V času po letu 1950i so začeli na Zemljo prihajati tako imenovani” Lightworkers” ali prinašalci luči. Prišli so kot odgovor na klice pomoči vseh tistih, ki so verjeli, da obstaja boljši svet za vse. Prinašalci luči so bili v času hipijev borci za pravice saj so čutili, da morajo pomagati temu svetu da postane boljši. To so ljudje, ki so izjemno občutljivi na energije. Ljudje, ki so prišli širit ljubezen, vendar pa jih je nekaj ustavilo - strah pred uspehom in neuspehom. Prinašalci luči imajo svoje angele, ki jih nenehno porivajo naprej, saj se bojijo izpostaviti v svetu. Prinašalci luči so zemeljski angeli, ki so drugačni, pogosto so jih dražili, da so čudni in kot odgovor na njihove molitve so prišli Indigo otroci.

Indigo otroci so bojevniki, so vodje. So detektorji za laži zato začutijo vsakega, ki jim laže in tega ne prenašajo. Indigo otroci so prišli v letih med 1975 in 1995. To so otroci, ki so še bolj senzitivni kot otroci luči, so hiper intuitivni in zelo vizualni tipi. Indigo otrok ne posluša, on se uči skozi slike tako kot Leeloo v Petem elementu. So izjemno hiperaktivni in temperamentni zato pogosto svojo jezo, in željo, da bi spremenili svet okoli sebe, pa ne vedo kako, iz nemoči obrnejo v destruktivnost. To so bojevniki, ki so jih zaustavili tako, da so jih naredili odvisne, od zdravil, mamil, alkohola. Kot odgovor na njihove molitve so v začetku tega tisočletja začeli prihajati Kristalni otroci.

Kristalni otroci imajo čisto nove vzorce obnašanja, to so otroci, ki takoj odpustijo. Imajo velike žareče oči, ki so kot magneti, ki k sebi pritegnejo ljudi. Pri njih imaš občutek da ne moreš skriti ničesar, ker so kot rentgen in vidijo skozi tebe. Znajo poslušati s srcem in so sočutni, zelo inteligentni in intuitivni. Narava je tista, ki je za kristalne otroke najbolj pomembna. Prišli so z misijo, da nam pokažejo pot nazaj k sebi, nazaj k naravi. Zato s svojimi alergijami, zdravstvenimi težavami in boleznimi pogosto svoje starše prisilijo, da spremenijo prehranjevalne in življenjske navade. Mavrični otroci so šele začeli prihajati na Zemljo, so čista radost in ljubezen. Imajo mavrično avro in energijo kot delfini.

Kdo je kdo? Kdo je skavt? Kaj sploh vse to pomeni? Pomeni spremembo, pomeni resnico, pomeni ljubezen in odpuščanje. Čas, ko smo pričakovali spremembe je mimo, sedaj jih ustvarjamo - ta trenutek, v sedanjosti. Otrokom svojim in vsem otrokom sveta želim samo najboljše, ker si to vsi zaslužimo in kot indigo bojevnica pravim da je dovolj. Dovolj laži, dovolj manipulacije, dovolj nakladanja in razkladanje, čas je za akcijo. Čas za spremembe, čas za to, da otrokom omogočimo ljubezen, spoštovanje, enakost in njihov košček sonca, da izpolnijo svojo misijo, svoje poslanstvo, tako kot vsi mi, njihovi starši, stari starši, popotniki na isti cesti, ki vodi v mir in blagostanje. In vem, da tole zveni kot poceni roman, vendar je svet veliko bolj darežljiv in ljubeč, kot smo pripravljeni sprejeti v tem trenutku in vem da je za vsako dušo pod soncem nekje angel varuh, ki ga usmerja in spremlja. Vprašanje je le:"Ali ga slišite?" Poslušate kdaj glas svojega srca? Mu tudi sledite? Vsi smo samo otroci, otroci v velikih telesih in pogosto zaprti v majhne škatlice, kjer ni prostora za domišljijo, samo za realnost, težave in probleme. Prebudite se, nasmehnite se soncu, ozrite se naokoli, poduhajte rožo v parku, zakrilite z rokami in se zapeljite po toboganu. Dovolite si kanček norosti in pojdite z domišljijo na potep po notranji deželi v globine srca. Smejte se in igrajte se, samo tako boste osvobodili svojo lastno kreativnost. Saj vendar veste, da je kreativnost samo prenašanje nevidnih energij naše domišljije v snovni, materialni svet.

Z ljubeznijo za Vas zapisala

Taja Albolena Lila

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

kakšna hirearhija, to so stare stvari

hirearhija je vsiljena potreba človeka, po pravilnosti in redu, brez katere se stvari sesuvajo

pač en vedno zajebe in je potrebna hirearhija in pravila in red

vse lepo in prav s pravili ni nič rarobe, če samo pomislim na cesto

ampak določene stvari pač preprosto so jasne in ne potrebujejo pravil

seveda eni tega pač ne vidijo in potem je tko kot je

sicer pa je dobro vedeti zaradi organizacije

Brez podpisa

Ja, saj isto v srcu misliva x:Dx

Mislila sem čisto tako skozi čas, ker jaz sem namreč do kristlanega prišla, recimo, pa da sem se pri kundaliniju ustavila 2x prvič iz strahu (pred neznanim), drugič pa zavestno in tudi iz strahu (pred lepim), ker sem vedela da sem mavrični. Hm.. That was like in 1999.

Pa pustmo..

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Pa kaj je treba iskati in si določati, kdo je indigo, kdo je kristalen, kdo je mavričen, kdo je zlat, kdo je črn in tako dalje? Pri delu na sebi in prihajanju v vedno globlji stik s samim sabo, so to le ničvredne igračke otročjega uma, ki jih je tako ali tako treba odvreči, ker na koncu ne veljajo nič. Do takrat pa so to samo opravičila in izgovori, da se opraviči naše lastnosti.

Mislila sem čisto tako skozi čas, ker jaz sem namreč do kristlanega prišla, recimo, pa da sem se pri kundaliniju ustavila 2x prvič iz strahu (pred neznanim), drugič pa zavestno in tudi iz strahu (pred lepim), ker sem vedela da sem mavrični. Hm.. That was like in 1999.

Kaj hočeš s tem povedat, ne razumem te... Kaj pomeni, da si "prišla do kristalnega" in da "si se ustavila zavestno in iz strahu pred lepim, ker si vedela, da si mavrični"?

Possible—but highly unlikely.

xrolleyesx Ne pa nisi! Ker si tam v oni temi in drugih temah vcasih klela pa simfala in nasploh veckrat grdo govorila!! Torej ne mores bit ne kristalni ne mavricni :sniky: :angry:

Lahko pa si kao indigo, oni baje tudi simfajo, ce je treba, pa ne tolko zarad njih samih, ampak zaradi krivic v druzbi :inocent: In še to je vprasanje pr takih zarad sebe simfajocih.

Ne morem verjet! Mantis, prvič na tem forumu si me nasmejala! :2src: :palec:

Possible—but highly unlikely.

Mene pa zanima, če je kakšna hirearhija med indigo, kristalnimi in mavričnimi otroci?

Ljudje božji, kaj vam pa je? Res nimate v svojih duhov(it)niških definicjah nikoli dovolj? Vsi otroci so kristalno inidgo mavrični, če so deležni naravne vzgoje, ki je ravnotežje med pravičnostjo in milostjo ob pravi dozi nesebične ljubezni. Človeka izoblikujejo genetsko poreklo, vzgoja in okolje. Nobena indigo filozofija ne more pomagati otroku, ki je navajen podkupovanja. Otroci so večinoma povprečni. Kakšnih 10 % je nad povprečejm in imajo potencial, da blestijo, če imajo podporo. Nadalje jih je 10 % pod povprečjem in ti lahko ob ustreznem okolju takisto normalno živijo. Nobena kristalna filozofija ne more iz tvojega otroka narediti normalnega človeka z normalnim funkcioniranjem, če je deležen zgolj milosti , ne pa palice pravičnosti. Najhijši sovražnik otroka je permisivna vzgoja, saj takšen otrok nima moralnega kompasa in postane (ne po svoji krivdi, temveč po krivdi blesavih staršev) nemoralna osebnost, ki včasih zelo slabo konča. Zatorej ljudje, malce se poslušajte, ko ste polni teh indigo, mavričnih in bog ve kakšnih še filozofij in teorij. Otroci ne smejo biti talci frustracij arogantnih staršev, ki misliojo, da so njihovi otroci nekaj posebnega. Ne sme se zgoditi, da svoje poraze naprtite svojim otrokom. Ste hoteli biti priznan umetnik? Vam je spodletelo zaradi okoliščin ali osebne lenobe? Ne smete sedaj otroka za vsako ceno siliti v nekaj, kar mu ne leži, ker ste Vi prepričani, d aje vaš otrok nekaj ah in oh posebnega.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Ljudje božji, kaj vam pa je? Res nimate v svojih duhov(it)niških definicjah nikoli dovolj? Vsi otroci so kristalno inidgo mavrični, če so deležni naravne vzgoje, ki je ravnotežje med pravičnostjo in milostjo ob pravi dozi nesebične ljubezni.

S tem se zelo, zelo strinjam. To vse pogostejše predalčkanje otrok po nekih kategorijah se mi zdi bolj izraz nespoštovanja njihove enkratnosti in neponovljivosti, kot pa pozitivni prispevek k njihovemu razvoju.

se mi zdi bolj izraz nespoštovanja njihove enkratnosti in neponovljivosti, kot pa pozitivni prispevek k njihovemu razvoju.

NATANKO TAKO! xbendx

Vsak otrok je zase poseben. Vsak je individualno osebno božje razodetje. Z raznimi definicijami ne kažemo na otrokove morebitne posebnosti (vsak otrok je v čem poseben), temveč kažemo na lastni napuh, aroganco in nespoštovanja naravnega reda. Res se je grdo hvaliti z otrokovimi posebnostmi. Vem za dva primera indigo vzgoje, ki sta končala otrokovo indigo kariero v zavodu. Res žalostno, da starš zaradi lastnega napuha spravi svojega lastnega otroka v zavod. Nihče se ne rodi asocialen.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

ja pr otrocih je treba bit še tolko bolj previden, ker so v fazi nalaganja novega programa na disk

in pol za nazaj je težje popravljat

treba ga je poleg drugega tudi naučit spoštovanja do drugačnih, spoštovanja nasploh

Brez podpisa

Saj sem tudi na spletni strani zapisal, da si bom zaslužil gnev besa vseh alternativcev zaradi načina uporabe indigo fenomena.

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx Kabi, tvoj strah pred besom VSEH alternativcev je povsem odveč. Popolnoma prepričan sem, da več kot 99% alternativcev intenzivno boli kurac za to, kak pogled imaš ti na "indigo fenomen", oziroma na karkoli.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Popolnoma prepričan sem, da več kot 99% alternativcev intenzivno boli kurac za to, kak pogled imaš ti na "indigo fenomen", oziroma na karkoli.

Tisto, kar sem napisal, je zgolj za preventivo, saj me ni prav nič strah nobenega gneva (čeprav so ga nekateri že obilno izlili ali pa razmišljajo o tem). In tisto ni moj pogled na indigo fenomen, temveč zgolj uporaba indigo fenomena v leposlovju. Osebno mislim, da indigo (in podobni) otroci ne obstajajo kot posebna kategorija ljudi. Ljudje smo od nekdaj različni in določene človeške lastnosti se izrazijo samo skozi določene vzgojne sisteme. vbelikokrat se skozi otroke izražajo frustracije staršev. Še zlasti hude posledice pusti permisivna vzgoja. Vsi se pogovarjajo samo o pravicah, o ljubezni, o razumevanju, a praksa potem pokaže, da nastane razvajeno kričalo, ki ponori, če v hipu ni zadovoljeno in misli, da ima pravico do vsega, ne glede na druge okoli sebe.

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx Kabi, tvoj strah pred besom VSEH alternativcev je povsem odveč. Popolnoma prepričan sem, da več kot 99% alternativcev intenzivno boli kurac za to, kak pogled imaš ti na "indigo fenomen", oziroma na karkoli.

x:Dx x:Dx x:Dx

Kako pa si lahko prepričan o tem, kaj misli 99% ljudi v neki skupini?

Zadeva je zelo preprosta. Ocenjujem, da cca 99% alternativcev za Kabija še ni slišalo. Prema tome je pol logično, da jih kuri bolac, kaj si o čemerkoli misli. :inocent:

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

To je pa že drugo vprašanje. Mene pa zanima, kako reagirajo pristaši teorije o indigo otrocih na nasprotne teorije...

Nimam pojma. Če se hočeš iti nasprotno teorijo, moraš v prvi vrsti vedeti, kakšna teorija o indigo otrocih sploh je. Jaz sicer Matejo, ki je na temle forumu o tem prva začela pisati, zelo obrajtam, ampak tega se mi pa res ne ljubi brat. Pred nekaj dnevi sem temo odprl "kar tako" in mi je pač padla v oko Kabijeva trditev, ki sem jo potem komentiral. Dejstvo namreč je, da se orenk gibam v krogu alternativcev, pa med njimi še nikoli nisem naletel na pogovor o tej temi. To je vse.

Nekateri so privzeto seznanjeni z mnogimis tvarmi. Pač indigo. Esej, kateri je objavljen v PDF obliki, je namenjen kratkemu povzetku o tem, kaj del ljudi misli o tr.i. indigo otrocih, v nadaljevanju eseja pa je razloženo, na kakšen način je ta fenomen, v katerega mnogi verjamejo, uporabljen v leposlovnem literarnem delu. Bralcem in bralkam sem dolžan določeno pojasnilo, saj nekateri zelo resno jemljejo fenomen indigo otrok in še kaj za povrhu.

Nimam pojma. Če se hočeš iti nasprotno teorijo, moraš v prvi vrsti vedeti, kakšna teorija o indigo otrocih sploh je. Jaz sicer Matejo, ki je na temle forumu o tem prva začela pisati, zelo obrajtam,...
tenks. tud jaz tebe obrajtam. in se tud strinjam - zadevo je dobr najprej poznat, da se greš zagovornika ali nasprotnika nečesa. zadeve pa po mojem skromnem mnenju xcivx ne spoznaš najbolj iz teorije, ampak z izkušnjo.

To je pa že drugo vprašanje. Mene pa zanima, kako reagirajo pristaši teorije o indigo otrocih na nasprotne teorije...
no, sicer nisem ne zagovornica in ne nasprotnica, ampak bom vseen povedala x:px ... res sem sicer med prvimi pisala o otrocih današnjega časa, ampak grem z največjo lahkoto mimo raznih flancarij o tem pojavu in še posebej me ne ganejo kakšna čist neprizemljena miselna kvačkanja. v bistvu mi je dosti bolj zanimivo poslušat ali brat koga, ki ima izkušnje, pa ne takih, kot recimo jaz. to mi je zanimivo. xyesx

sicer pa sem novinarki, ki je po moje želela napisat kak 'indigo wau' članek (in od mene ni slišala kaj dosti tega), povedala:

"... Zato - ne mavrični otroci in ne starši ne vem kakšnih otrok. Samo jaz in moj otrok.... Veste, to zahteva veliko poguma, zelo pozorne prisotnosti in iskrenega opazovanja. In bo čisto dovolj za pestro pustolovščino. Nadnaravne darove, videnja in podobno imamo sicer pri tem lahko v zabavo, če želimo, a koristno je pri tem stati trdno na tleh. Ne zreti v nebo, pač pa poslušati svoje občutke, gledati zelo pogosto kar na tla, kamor nameravamo stopiti..."

Itak je tko, da ko se človek začne v to poglabljat vid, da je zadeva čist drugačna kot je napisano na papirju....Zadeve, ki se odvijajo in doživljajo težko prikažeš na listu papirja, zato tak bum in enega nasprotja.Vse se odvija bolj notranje, kot zunanje x;)x To je treba doživet, šele poj čivkat in bit pametn x8Dx .Zaradi načina folk to dojema kot neko IN stvar, kar pa je seveda daleč od tega.Še uni k v to verjamejo, delajo napake...

Objavljeno Danes, 16:01

Itak je tko, da ko se človek začne v to poglabljat vid, da je zadeva čist drugačna kot je napisano na papirju....Zadeve, ki se odvijajo in doživljajo težko prikažeš na listu papirja, zato tak bum in enega nasprotja.Vse se odvija bolj notranje, kot zunanje To je treba doživet, šele poj čivkat in bit pametn .Zaradi načina folk to dojema kot neko IN stvar, kar pa je seveda daleč od tega.Še uni k v to verjamejo, delajo napake...

:palec:

Papir prenese marsikaj, oziroma prenese vse. Vsakodnevne izkušnje so pa nekaj čisto drugega :vio:

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...